Θρησκευτικός πόλεμος στην Αθήνα!

1
060610-mulims

«...Μίλησα τηλεφωνικά με τον Χρυσοχοϊδη την Παρασκευή για να του υπενθυμίσω αυτό που του είχα επισημάνει σε ανεπίσημη αλλά πολύ ουσιαστική δίωρη συνάντηση που είχα πριν δύο μήνες μαζί του στο Υπουργείο. Και του είχα προβλέψει ότι οσονούπω θα ξεσπάσουν ταραχές μεταξύ των Αφροασιατών μεταναστών, κυρίως για θρησκευτικούς λόγους...».

Η δήλωση αυτή του δημάρχου Αθηναίων την περασμένη Δευτέρα, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του «Συμφώνου Εσωτερικής Κοινωνικής Συνοχής» στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Πλατείας Κοτζιά, προβλημάτισε τους πάντες. Όπως προβλημάτισε και εμάς, διότι καλούμαστε να αναλύσουμε, τι εννοεί ο... ποιητής. Αν η παραπάνω δήλωση προήρχετο από το στόμα του π.χ. του κ. Καρατζαφέρη, του Πλεύρη ή του Βορίδη, θα μπορούσαμε να εικάσουμε κάτι. Όταν όμως βγαίνει από τα χείλη του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος

, όπως έχουμε και παλαιότερα πει (ΕΚ, φ.48, 20/3/2010), έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου την φράση «μετατρέπουμε την Αθήνα σε πολύ-πολιτισμική μητρόπολη του κόσμου», τότε εγείρονται πολλές απορίες: Δεν ξέρει ο δήμαρχος, τι σημαίνει «πολυπολιτισμική κοινωνία»; Δεν αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση που περιγράφει είναι προϊόν αυτής ακριβώς της πολιτικής; Όταν ο Κακλαμάνης πριμοδοτεί με προτάσεις αλλά και «ήπιες πολιτικές» την ασύδοτη ανομία που δημιουργεί αποκλειστικά η ανάπτυξη γκέτο λαθρομεταναστών σε δεκάδες περιοχές της Αθήνας, γιατί εκπλήσσεται που κάποια στιγμή θα έχουμε συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών; Επιπλέον, τι είναι αυτό που γνωρίζει ο Κακλαμάνης και επιδεικνύει ξαφνικά (;) - λίγους μήνες προ των εκλογών - τέτοιον πανικό; Μήπως βλέπει απλά αυτό που έρχεται και προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απ' έξω; Μήπως βλέπει τις όποιες ψήφους αλλοδαπών που ορέγετο να πηγαίνουν όλες στο ΠΑΣΟΚ και την αριστερά και αλλάζει τροπάριο; Ο κύριος δήμαρχος περίμενε πρώτα να γίνει για άλλη μια φορά πεδίο μάχης η περιοχή κάτω απ' την Αθηνάς για να θυμηθεί - και καλά - τις «προειδοποιήσεις» του προς τον Χρυσοχοΐδη. Μα αλήθεια, χρειάζεται κανείς τα φώτα του; Δεν έχουμε ήδη βιώσει ταραχές και πλιάτσικα από αλλοδαπούς; Δεν έχουμε ζήσει τους μουσουλμάνους να διαδηλώνουν αλλόφρονες στην Αθήνα και να καταστρέφουν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους; Δεν είδαμε πρόσφατα, μπροστά στην MARFIN, μετανάστες στρατολογημένους στα πιο αντιδραστικά και εθνομηδενιστικά μπλόκα της αριστεράς;

Πρόδωσε τους Αθηναίους

Την ώρα που ο δήμαρχος «ανησυχεί», θέλοντας κι αυτός και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, όπως η ηγεσία του ΠΡΟ.ΠΟ., δεν χάνει ευκαιρία να ομολογεί παράβαση καθήκοντος ως προς την εφαρμογή των υφισταμένων νόμων σχετικά με το παράνομο εμπόριο, αλλά και να περιφρονεί την αγανάκτηση εμπόρων και κατοίκων της Αθήνας. Δεν βλέπει (;) ότι «τα στραβά μάτια» που όπως έχει ο ίδιος πει, κάνει στο παρεμπόριο, διευκολύνει την χρηματοδότηση όλων των παράνομων και μαφιόζικων κυκλωμάτων αλλοδαπών που λυμαίνονται την πρωτεύουσα; Όπως και να ‘χει, ο Κακλαμάνης οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το τι εννοεί και όχι να κάνει σιβυλλικές δηλώσεις, μόνο και μόνο για να βγει μετά και να πει: «Εγώ τα είπα». Άποψίς μας είναι ότι ναι μεν ο κίνδυνος ελλοχεύει εδώ και καιρό, όμως ο Κακλαμάνης κάνει απλά μία τρίπλα προς τα δεξιά, αφού απέτυχε παταγωδώς να γίνει ένας υπερκομματικός δήμαρχος - δεν κατάφερε ούτε καν την δεξιά να εκφράσει. Γι' αυτό τον λόγο άλλωστε, ξεκίνησε για άλλη μια φορά την καραμέλα για περιορισμό των διαδηλώσεων και προσπαθεί - λίγο αργά βέβαια - να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στα μεσοαστικά στρώματα και τους επιχειρηματίες που στην κυριολεξία πρόδωσε.


Περί διαδηλώσεων

Πρώτη φορά που ο δήμαρχος Αθηναίων έθεσε επίσημα το ζήτημα των διαδηλώσεων, μαντέψτε πότε ήταν την προεκλογική περίοδο 2006. Αφού λίγους μήνες πριν, κατά την λήψη του χρίσματος από τον Καραμανλή, είχε δηλώσει ότι το πρώτο που θα κάνει ως δήμαρχος θα είναι μια προσπάθεια περιορισμού των διαδηλώσεων, στις 4 Ιουλίου 2006, σε συνάντηση με τον Μίχαλο, πρόεδρο του ΕΒΕΑ, δεσμευόταν ότι θα τεθεί «επικεφαλής εκστρατείας για την εξάλειψη των προβλημάτων από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας». Ήξερε τι έκανε τότε. Οι Αθηναίοι τον πίστεψαν και τον ψήφισαν. Εκείνος όμως, τις δεσμεύσεις δεν τις τήρησε. Κλείνουμε τέσσαρα χρόνια από τότε και ο κ. Κακλαμάνης νομίζει ότι οι Αθηναίοι ξέχασαν. Εδώ και μερικούς μήνες άρχισε να ξαναπιπιλίζει την καραμέλα περί διαδηλώσεων. Έτσι και στην συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου έβαλε τον αντιδήμαρχο Λ. Σκιαδά, να θέσει και πάλι το ζήτημα: «Η κατάσταση στην πρωτεύουσα γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο δύσκολη, καθώς σε ημερήσια βάση 16 αυτοκίνητα του δήμου συλλέγουν και μεταφέρουν απορρίμματα που έχουν επιβαρύνει την πρωτεύουσα μετά τις διαδηλώσεις», είπε ο Σκιαδάς. Στην παρουσίαση που έγινε, παρατέθηκαν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. «Το 2000, καταγράφηκαν 200 πορείες και συγκεντρώσεις, με πολύωρες διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας, στο κέντρο της Αθήνας, στη διετία 2005-2006 έφτασαν τις 900, για το 2010 μόνο για το πρώτο πεντάμηνο είναι ήδη 205 ενδεικτικά. Το Μάρτιο του 2010 καταγράφηκαν 51 πορείες και συγκεντρώσεις έναντι των 11 του Μαρτίου του 2009». Αφού δηλώσουμε την απόλυτη απαξίωσή μας για τα κροκοδείλια δάκρια του Κακλαμάνη και του συνδυασμού του, επαναλαμβάνουμε ότι τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζονται δραστικές λύσεις ως προς την αστάθεια και την υποβάθμιση που προξενούν στα αστικά κέντρα οι διαδηλώσεις. Μία τέτοια λύση είναι ένας νόμος και όχι τα «είπα-ξείπα» του κάθε πολιτικάντη. Ένας νόμος που θέτει το πλαίσιο ασκήσεως του δικαιώματος του συναθροίζεσθαι.

1047 φορές έκλεισε το κέντρο της Αθήνας το 2009

Ο «ΕΚ» έχει στα χέρια του επίσημα στοιχεία σε σχέση με τις διαδηλώσεις στην Αθήνα και σας τα παραθέτει για να διαπιστώσετε γιατί η αθηναϊκή αγορά αργοπεθαίνει. 1047 πορείες μέσα σ' έναν χρόνο. Και μπορεί οι πορείες να φαίνονται λιγότερες στο πρώτο τρίμηνο του 2010, το δεύτερο τρίμηνο όμως μετράει πάρα πολλές και μαζί έναν νεκρό. Πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, διότι τόσο τα διαφυγόντα όσο και η δυσφήμιση είναι τεράστια.

Παναγιώτης Δούμας

http://www.elkosmos.gr/
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το μεταναστευτικό ζήτημα”

cron