Ημερομηνία : 08 Δεκ 2019, 00:42


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Στόχος τους είναι οι Έλληνες!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Μαρ 2012, 16:01 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Απρ 2009, 19:21
Δημοσ.: 3841
Thanks:
Thanked:
time στο post
Σημ. "Τι πράγμα? Κίνητρα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας ?? Μα αυτό το θέμα το αντιμετωπίσαμε ήδη!!!! Τι να τους κάνουμε και άλλους Έλληνες αφού ελληνοποιούμε τους μετανάστες? Άρα λοιπόν ας γδάρουμε τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους και ας ψοφήσουν, τι μας νοιάζει εμάς!"

Κάπως έτσι σκέφτονται οι σκοτεινοί εγκέφαλοι του υπουργείου και συνεχίζουν ακόμα και τώρα να απεργάζονται νέους φόρους!!! Ποιον θα φοβηθούν? Τους επαναστάτες του καναπέ και των πληκτρολογίων ή το ΣτΕ που έβγαλε συνταγματικό τα χαράτσι των ακινήτων?

Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. Καμμία πρόνοια για τους αδύνατους. Όλα κόβονται οριζόντια χωρίς κανένα κοινωνικό κριτήριο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η επιβίωση των τραπεζών και κανενός άλλου.

Είναι άραγε συνταγματικό να φορολογείς τους πολίτες σου μέχρι τα όρια της επιβίωσης, ακόμα και να τα ξεπερνάς??? Στο όνομα τίνος?? Των τραπεζιτών??

Ποιοι νόμοι και ποιο κράτος δίνει το δικαίωμα σε δημοκρατικό πολίτευμα, να γίνεται τέτοια οικονομική και φυσική εξόντωση των πολιτών??

Αλλά είπαμε, τι να περιμένει κανείς όταν το ΣτΕ ερμηνεύει το Σύνταγμα της Ελλάδας, κατά το πως βολεύει την πιο ανθελληνική κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος? Αυτή είναι η εφαρμογή της δημοκρατίας στη χώρα που την γέννησε? Αν εμείς δεν κάνουμε κάτι κανείς δεν θα κάνει τίποτα για εμάς! Τις δικές μας μάχες πρέπει να τις δώσουμε εμείς.!

---

Ο φορολογούμενος με τον μισθό των 2000 ευρώ τον μήνα (τυχερός διότι δύσκολα διατηρεί κάποιος τέτοιο μισθό χωρίς να του τον κουρέψουν) έχει τρία παιδιά να μεγαλώσει.

Τα στέλνει στο φροντιστήριο και πληρώνει με τα χίλια ζόρια τη δόση του στεγαστικού δανείου. Άραγε ξέρει τι τον περιμένει; Με το εκκαθαριστικό του 2012 θα κληθεί να πληρώσει 3000 ευρώ περισσότερο φόρο σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα, υπάρχει πολύ σοβαρό ενδεχόμενο, αυτά τα χρήματα να πρέπει να τα πληρώσει εφάπαξ προκειμένου να μην επιβαρυνθεί με προσαυξήσεις.

Θέλετε και την απόδειξη;

Το αφορολόγητο της κλίμακας για τον τρίτεκνο γκρεμίστηκε από τις 20.500 ευρώ στις 12.000 ευρώ. Η μείωση ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Αυτό σημαίνει ότι η φορολογική κλίμακα θα βγάλει φόρο 3920 ευρώ. Από αυτά, ο φορολογούμενος έχει προπληρώσει μόλις 2040 ευρώ μέσω της παρακράτησης φόρου που έγινε στον μισθό του κατά τη διάρκεια του 2011. Προκύπτει λοιπόν πρόσθετος φόρος 1880 ευρώ ο οποίος θα πρέπει να καταβληθεί μέσω του εκκαθαριστικού.

Μέσω του εκκαθαριστικού θα πρέπει να πληρωθεί και η εισφορά αλληλεγγύης η οποία αντιστοιχεί για τον συγκεκριμένο φορολογούμενο στο 2% του συνολικού του εισοδήματος. Άρα προκύπτει άλλο ένα χαράτσι 560 ευρώ.

Ο φορολογούμενος πληρώνει στεγαστικό δάνειο και το 2011 κατέβαλε περίπου 2000 ευρώ σε τόκους. Η έκπτωση φόρου που πέρυσι έφτανε στα 400 ευρώ (20% επί των τόκων) πάει περίπατο και μειώνεται στα 200 ευρώ. Πρόσθετη επιβάρυνση 200 ευρώ και από αυτή τη διαδικασία.
Τα τρία παιδιά που πηγαίνουν φροντιστήριο, πέρυσι, εξασφάλιζαν μια έκπτωση φόρου 240 ευρώ ανά παιδί. Φέτος αυτή η έκπτωση μειώνεται στα 100 ευρώ άρα προκύπτει πρόσθετο βάρος 140 ευρώ ανά παιδί. Χαράτσι 480 ευρώ και από αυτό.

Αν κάνετε την πρόσθεση θα προκύψει πρόσθετος φόρος 3060 ευρώ. Άγριο χαράτσι σε έναν άνθρωπο που προσπαθεί να μεγαλώσει τρία παιδιά. Και σαν να μην έφτανε αυτό, θα έρθει και το χαράτσι της ΔΕΗ, τον Απρίλιο ή τον Μάιο.
Αυτή τη φορολογική πολιτική έχει καταστρώσει το υπουργείο Οικονομικών. Αυτή την πολιτική ψήφισε η ελληνική Βουλή. Εύγε ...


Greek Citizen

_________________
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Στόχος τους είναι οι Έλληνες!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Μαρ 2012, 16:04 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Απρ 2009, 19:21
Δημοσ.: 3841
Thanks:
Thanked:
time στο post
Μας "κουρεύουν" τη ζωή!!!. Χάος στην αγορά εργασίας με τις περικοπές!

Σύγχυση επικρατεί στην αγορά εργασίας με την εφαρμογή της ρύθμισης για τη μείωση μισθών και τις ανατροπές στις συλλογικές συμβάσεις .

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες συνδικάτα και επιχειρηματίες έχουν καταθέσει εκατοντάδες ερωτήματα στο γραφείο του υπουργού Εργασίας τα οποία θα απαντηθούν ανά κατηγορίες μέσω της ερμηνευτικής εγκυκλίου που αναμένεται να εκδοθεί την Πέμπτη.

Ορισμένα από τα θολά σημεία που θα ξεδιαλύνει η εγκύκλιος είναι τα εξής:

-Όλοι νέοι έως 25 ετών - και όχι μόνο οι ανειδίκευτοι που αμείβονται με τα κατώτατα όρια - θα εισπράττουν το μισθό των 510 ευρώ . Ακόμα και αν έχουν σπουδές και προϋπηρεσία σε εξειδικευμένους κλάδους ,θα παίρνουν αυτή την πενιχρή αμοιβή έως την ηλικία των 25 καθώς ο νομοθέτης λαμβάνει υπόψη του μόνο το ηλικιακό κριτήριο και θεωρεί ότι η απασχόλησή τους αποτελεί εργασιακή εμπειρία . Η υψηλότερη αμοιβή είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη και συμφωνείται με την υπογραφή ατομικής σύμβασης .

-Κατά την νέα περίοδο μετενέργειας που δόθηκε έως τις 14 Μαΐου , δε μπορούν να αναβιώσουν τα έξτρα επιδόματα και άλλοι ευνοϊκοί όροι που προβλέπονταν από την παλιά κλαδική σύμβαση η οποία δεν ισχύει πια . Μια τέτοια ερμηνεία θα αλλοίωνε τη βούληση του νομοθέτη που προβλέπει ρητά τη < διάσωση > μόνο 4 επιδομάτων ( τέκνων, ωρίμανσης, σπουδών και επικινδυνότητας) Η περίοδος χάριτος δίνεται μόνο για να διευκολύνει την υπογραφή νέων κλαδικών συμβάσεων .

- Έως αυτήν την ώρα οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας υπό τη Γενική Γραμματέα κ. Αννα Στρατινάκη που συντάσσουν την εγκύκλιο δεν έχουν απαντήσει στο ερώτημα αν καταργείται ολόκληρο το επιδομα γαμου και τεκνων οταν ειναι ενιαίο όπως συμβαίνει σε πολλές κλαδικές συμβάσεις

- Ο εργοδότης μετά την εκπνοή της 3μηνης μετενέργειας έχει το δικαίωμα να κατεβάσει το μισθό σας χωρίς να απαιτείται η σύμφωνη γνώμη σας στο βασικό μισθό που αντιστοιχεί στα έτη προυπηρεσίας σας ( επίδομα ωρίμανσης) ενώ διασώζετε και το επίδομα τέκνων , σπουδών και επικινδυνότητας . Τι χάνετε ; Οποιο έξτρα επίδομα και παροχή είχατε . Για παράδειγμα , αν είστε υπαλληλος γραφείου με 20 χρόνια υπηρεσίας θα πάρετε 1095,13 ευρώ συν τα προαναφερθέντα επιδόματα . θα χάσετε το επίδομα γάμου 10%, , ταμειακών λαθών 5%, επίδομα διακίνησης η είσπραξης χρημάτων 5%, επίδομα ξένης γλώσσας 54 ευρώ και επίδομα προυπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη 34 ευρώ . Σύνολο 280 ευρώ .Για παρηγοριά σας αναφέρω ότι οι ξενοδοχουπάλληλοι που έχουν έξτρα επίδομα τροφής , στολής , εποχικότητας κλπ χάνουν πάνω από 20% των αποδοχών τους ενώ άλλες κατηγορίες όπως τουριστικοί και ναυτικοί πράκτορες που έπαιρναν 15 ειδικά επιδόματα, θα χάσουν το μισό τους μισθό εκτός αν αποφασίσει διαφορετικά ο εργοδότης..

- Το επίδομα ωρίμανσης ,δηλαδή το κλιμάκιο ή η προϋπηρεσία σας υπολογίζεται στο σύνολο του εργασιακού σας βίου και όχι μόνο βάσει του χρόνου που διανύσατε στον τελευταίο σας εργοδότη . . Αν προσληφθήκατε στην τελευταία σας δουλειά χωρίς να φροντίσετε να αναγνωρίσετε την προϋπηρεσία σας είναι δικό σας λάθος

- Αν αμείβεστε με τα κατώτατα όρια , ο εργοδότη σας έχει το δικαίωμα να μειώσει το μισθό σας κατά 22%, στα 586 ευρώ αύριο το πρωί , χωρίς τη σύμφωνη γνώμη σας . Αν είστε έγγαμος με 3 τριετίες ο μισθός θα μειωθεί στα 820 ευρώ ( από 1037 ευρώ) ποσό που αντιστοιχεί στην προϋπηρεσία σας συν τα βασικά επιδόματα

Ένδικα μέσα κατά των περικοπών

Πολλοί ρωτούν αν μπορούν να καταφύγουν σε ένδικα μέσα σε ένδικα μέσα μετά τη μείωση που θα υποστούν ..

-Βεβαίως , μπορείτε να προσφύγετε στα δικαστήρια επικαλούμενος καταχρηστική και βλαπτική μεταβολή .. Σας ενημερώνουμε όμως ότι αν κάνετε σήμερα την προσφυγή , η υπόθεσή σας θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο του 2015.. Μπορείτε να κάνετε αίτηση για ασφαλιστικά μέτρα που θα εκδικαστεί άμεσα στα οποία όμως σπάνια δικαιώνεται ο εργαζόμενος

Πάντως, οι κλαδικές συμβάσεις θυμίζουν τα τελευταία χρόνια έναν ιδιότυπο λαβύρινθο .

Για παράδειγμα , οι λογιστές υπογράφουν άλλη σύμβαση για τη βιομηχανία και τη βιοτεχνία , άλλη για τον τουρισμό και άλλη για το εμπόριο . Επίσης στη σύμβαση παροχής υπηρεσιών άλλος εργοδοτικός φορέας υπογράφει για τους παιδικούς σταθμούς , άλλος για τα συνεργεία καθαριότητας και άλλος για τις μεταφορές . Τι στάση αναμένεται να κρατήσουν οι εργοδότες ; Προς το παρόν είναι απρόθυμοι να υπογράψουν νέες συμβάσεις . Πολλοί θα διαγραφούν από τους συλλόγους ώστε να μην είναι υποχρεωμένοι να υπογράψουν και να εφαρμόσουν νέες συμβάσεις . Σε λίγο τα συνδικάτα δε θα βρίσκουν εργοδότη να διαπραγματευτούν .

Η αγορά βρίσκεται σε πλήρη ακινησία και μόνο οι παλιές φόρμουλες της εκ περιτροπής εργασίας και της ανασφάλιστης μαύρης εργασίας συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται από τους εργοδότες . Από τις 14 Φεβρουαρίου - σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΣΕΠΕ- έχουν υπογραφεί άλλες 7 επιχειρησιακές συμβάσεις που καλύπτουν 179 άτομα , 29 ατομικές ενώ 120 επιχειρήσεις έχουν επιβάλει εκ περιτροπής εργασία σε 620 εργαζομένους οι οποίοι θα φθάνουν να παίρνουν και λιγότερο από τον βασικό μισθό.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=181549

_________________
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Οί ήρωες πολεμούν σάν Έλληνες
Δ. Συζήτηση: Γενικά περί Ελλάδας
Συγγραφέας: evaggelia
Απαντησεις: 3
Η Ελλάδα είναι ΖΑΜΠΛΟΥΤΗ
Δ. Συζήτηση: Βιντεάκια για την αρχαία και νεότερη Ελλάδα
Συγγραφέας: euprosdektos
Απαντησεις: 0
Κάποτε,οι εχθροί της Ελλάδας την τιμούσαν και τη σεβόταν.Σήμερα,οι απόγονοί τους θέλουν να λέγονται "φίλοι" μας...
Δ. Συζήτηση: Ιστορικά θέματα
Συγγραφέας: Boss
Απαντησεις: 2
Eπιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο καρκίνος είναι ανθρώπινο δημιούργημα
Δ. Συζήτηση: Η Ιδεολογία του Θανάτου
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 5
Η Ελλάδα δέχθηκε επίθεση γιατί είναι Ορθόδοξη χώρα"
Δ. Συζήτηση: Σημεία των Καιρών
Συγγραφέας: GLADIATOR
Απαντησεις: 2


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr