Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

Στην Βρετανία προωθούν νόμο που θα επιτρέπει να παρακολουθούν μέχρι και τα email
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=12803
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  emman [ 03 Απρ 2012, 17:32 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Στην Βρετανία προωθούν νόμο που θα επιτρέπει να παρακολουθούν μέχρι και τα email

Στην Βρετανία προωθούν νόμο που θα επιτρέπει να παρακολουθούν μέχρι και τα email
Επέκταση της παρακολούθησης τηλεφωνημάτων, e-mail και Διαδικτύου προωθεί το Λονδίνο
Σ.Α: Όταν ακούμε Λονδίνο, σημαίνει την κυβέρνηση του Εβραίου στην καταγωγή πρωθυπουργού της Βρετανίας, Κάμερον..Διαβάστε εδώ σχετικό μας άρθρο για το ποιοί ελέγχουν την Βρετανία.. http://antipliroforisi.blogspot.com/201 ... _5511.html


ΕικόναΗ φώτο προέρχεται απο δημοσίευμα που αναφέροταν σε προεκλογική δήλωση του Κάμερον.. Λέει: "Οι αρχές μου είναι εβραϊκές"

Την είδηση διαβάσαμε εδώ http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis ... to-londino

Λονδίνο: Με νόμο που πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, η βρετανική κυβέρνηση θα μπορεί να ελέγχει πιο εύκολα τα τηλεφωνήματα, τα e-mail, τα μηνύματα και τη χρήση του Διαδικτύου όσων βρίσκονται στη Βρετανία, αποκαλύπτουν οι Sunday Times.

Αν το μέτρο γίνει δεκτό, παρά τις αντιδράσεις που εκφράζουν Συντηρητικοί βουλευτές και οργανώσεις για τα πολιτικά δικαιώματα, οι εταιρείες επικοινωνιών θα υποχρεωθούν να εγκαταστήσουν ειδικό εξοπλισμό, ο οποίος προσφέρει στην υπηρεσία πληροφοριών GCHQ (Αρχηγείο Κυβερνητικών Πληροφοριών) πρόσβαση στα δεδομένα επικοινωνίας, και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.

Τα δεδομένα επικοινωνίας αφορούν για παράδειγμα το με ποιον επικοινώνησε ο χρήστης και πότε, ή το ποιες ιστοσελίδες επισκέφθηκε. Για τον έλεγχο των δεδομένων αυτών, τα οποία θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμα σε πραγματικό χρόνο, δεν θα απαιτείται η έκδοση εντάλματος.

Ένταλμα θα απαιτείται πάντως στην περίπτωση που ζητηθεί πρόσβαση στο περιεχόμενο των επικοινωνιών, δηλαδή στο περιεχόμενο των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και των email του χρήστη.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας υποστηρίζει ότι η κίνηση είναι απαραίτητη, προκειμένου να εκσυγχρονιστούν τα μέτρα αντιμετώπισης του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, ωστόσο οργανώσεις πολιτικών ελευθεριών ασκούν κριτική στη νομοθεσία.

«Πρόκειται για πρωτοφανή κίνηση με την οποία η Βρετανία υιοθετεί τα ίδια μέτρα παρακολούθησης που χρησιμοποιεί η Κίνα και το Ιράν» δήλωσε ο Νικ Πικλς, διευθυντής της οργάνωσης Big Brother Watch.

O Πικλς θεωρεί μάλιστα ότι τα μέτρα λαμβάνονται ενόψει των Ολυμπιακών του Λονδίνου φέτος το καλοκαίρι. «Αν πρόκειται όντως για σοβαρό θέμα ασφάλειας τότε γιατί το υπουργείο Εσωτερικών δεν φρόντισε να εφαρμοστούν τα μέτρα πριν από τους Ολυμπιακούς;» διερωτήθηκε.

Αντιδράσεις ήρθαν εξάλλου και από το κόμμα των Συντηρητικών. Ο βουλευτής Ντέιβιντ Ντέιβις, τέως σκιώδης υπουργός Εσωτερικών, έκανε λόγο για κίνηση που θα επιτρέπει στην κυβέρνηση «να κρυφακούει έναν τεράστιο αριθμό ατόμων».

Ανάλογη νομοθεσία είχε προταθεί και από την κυβέρνηση των Εργατικών το 2006, τελικά όμως αποσύρθηκε λόγω εκτεταμένων αντιδράσεων.

antipliroforisi.blogspot.com

Συγγραφέας:  eyrinos [ 04 Απρ 2012, 22:15 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Στην Βρετανία προωθούν νόμο που θα επιτρέπει να παρακολουθούν μέχρι και τα email

... μήπως το κάνουν ήδη....

Συγγραφέας:  emman [ 05 Απρ 2012, 11:37 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Στην Βρετανία προωθούν νόμο που θα επιτρέπει να παρακολουθούν μέχρι και τα email

eyrinos έγραψε:
... μήπως το κάνουν ήδη....
Οτι το κάνουν το κάνουν..... απλά τώρα θα το κάνουν και με τον νόμο!

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/