Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

To Ισραήλ καταργεί τα μετρητά
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=15481
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  eyrinos [ 24 Σεπ 2013, 13:42 ]
Θέμα δημοσίευσης:  To Ισραήλ καταργεί τα μετρητά

Την κατάργηση των συναλλαγών με μετρητά εξετάζει η ισραηλινή κυβέρνηση η οποία μάλιστα από την Τρίτη άναψε το «πράσινο φώς» για την σύσταση επιτροπής που θεωρείται μια λύση για να αποτρέψει τους πολίτες από την φοροδιαφυγή.Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι ο Harel Locker, διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού .
Τα μετρητά μεταφέρονται εύκολα από άτομο σε άτομο και οι συναλλαγές με μετρητά μπορεί να πραγματοποιηθούν χωρίς την επίβλεψη της εφορίας.

Mε σύγχρονους υπολογιστές, οι τράπεζες μπορούν να τηρούν καρτέλες για το πόσα χρήματα καταθέτουν στους λογαριασμούς τους οι πολίτες και πόσα αποσύρουν, ενώ οι εταιρείες πιστωτικών καρτών έχουν και δεύτερο φάκελο για το ποσά που ξοδεύουν.

Στα μέλη της επιτροπής συμπεριλαμβάνονται ανώτερα μέλη από το προσωπικό της Ισραηλινής Αστυνομίας, της Φορολογικής Αρχής, ο πρόεδρος της κυβερνητικής Αρχής για το Ξέπλυμα του Χρήματος και την Τρομοκρατία, ο διευθυντής πληρωμών της Τράπεζας του Ισραήλ και οι υπάλληλοι της Εισαγγελίας και πολλοί άλλοι.

Τα μετρητά είναι δύσκολο να ελεγχθούν ενώ με το νέο μέτρο θα διευκολυνθεί ο έλεγχος της φοροδιαφυγής. Σε μια οικονομία χωρίς μετρητά, όλα τα αρχεία θα είναι ηλεκτρονικά και ο έλεγχος που θα γίνεται για τα ποσά που οφείλονται σε φόρους – ενώ η συλλογή τους πριν φτάσει στον λογαριασμό τους – θα είναι πολύ πιο απλή διαδικασία.

Υπάλληλοι του Γραφείου του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, ανέφεραν ότι «σε όλο τον κόσμο, αναγνωρίζεται ότι τα μετρητά είναι ένα βασικό στοιχείο της παράνομης οικονομίας και του ξεπλύματος χρήματος. Επιτρέπει ένα ευρύ χάσμα μεταξύ των αναφερόμενων και των πραγματικών εισοδημάτων, με την αντίστοιχη επίδραση στα φορολογικά έσοδα». «Με την εξάλειψη των μετρητών, λένε οι υπάλληλοι του Γραφείου, «θα είναι δυνατή η επέκταση της φορολογικής βάσης και η πρόληψη του ξεπλύματος του χρήματος». «Η επιτροπή θα μελετήσει το θέμα από όλες τις προοπτικές του και θα κάνει τις συστάσεις του», κατέληξαν.

ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr/

Συγγραφέας:  LAPTONAS [ 24 Σεπ 2013, 23:37 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: To Ισραήλ καταργεί τα μετρητά

Έτσι να προχωράμε σιγά σιγά στο πλαστικό χρήμα και στα τσιπάκια γιατί δε γίνεται πως να το κάνουμε

Συγγραφέας:  emman [ 25 Σεπ 2013, 15:47 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: To Ισραήλ καταργεί τα μετρητά

Οσο το έκαναν και οι Σουηδοί εδώ και 3-4 χρόνια που μας προπαγανδίζουν συνέχεια......... 'αλλο τόσο θα το κάνουν και οι οβραίοι :cooll

Συγγραφέας:  LAPTONAS [ 25 Σεπ 2013, 22:47 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: To Ισραήλ καταργεί τα μετρητά

Παράθεση:
Την κατάργηση των συναλλαγών με μετρητά εξετάζει η ισραηλινή κυβέρνηση
........... :umnik2:

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/