Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εισάγει την λογοκρισία στο Διαδίκτυο!
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=15976
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  LAPTONAS [ 06 Απρ 2014, 16:25 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εισάγει την λογοκρισία στο Διαδίκτυο!

Αν αυτή η ιστοσελίδα ξαφνικά κλείσει, θα ξέρετε για ποιο λόγο. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εισάγει την λογοκρισία στο Διαδίκτυο. Ποιος ξέρει αν θα ξαναϊδωθούμε;

Με μια απόφαση-ορόσημο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όρισε τις τηλεφωνικές εταιρίες και τους φορείς καλωδιακής τηλεόρασης στην Ευρώπη σαν ανώτατους λογοκριτές του Διαδικτύου.

Εταιρίες και φορείς θα πρέπει να απενεργοποιούν παράνομα περιεχόμενα. Το τι είναι παράνομο το καθορίζουν τα κράτη δια Νόμου ή σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Επιπλέον ο κάθε πληροφοριοδότης (στα ελληνικά φουφιάνος) μπορεί να αναγκάσει το μπλοκάρισμα μιας ιστοσελίδας.

Με την απόφαση αυτή, οι τηλεφωνικές εταιρίες και οι φορείς καλωδιακής τηλεόρασης γίνονται καθαροί εκτελεστές κάθε είδους καταγγελίας και συκοφαντίας στο Διαδίκτυο. Με τη βοήθεια των κατάλληλων νόμων μπορούν να γίνουν θεματοφύλακες της δημόσιας ηθικής και αυτό θα σήμανε το τέλος της ουδετερότητας του διαδικτύου. Οι συνήθως κρατικές τηλεφωνικές εταιρίες έχουν τώρα το δικαίωμα να μπλοκάρουν οποιοδήποτε περιεχόμενο που παραβιάζει ένα νόμο του κράτους.

Ιδιαίτερα οι ιστοσελίδες που ασκούν κριτική είναι για τους κυβερνώντες ένα αγκάθι στο μάτι. Μπορούν τώρα εύκολα να θεωρηθούν ως τρομοκράτες ή παραβάτες των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Στην Τουρκία και την Ρωσία ιστοσελίδες σε πολιτικά κρίσιμες στιγμές μπλοκάρονται σχεδόν κατά βούληση. Αυτό μπορεί τώρα να το κάνει και κάθε κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά βούληση.

Όπως ανέφερε η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες τις πρώτες προετοιμασίες στον τομέα αυτό.

Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης

ΠΗΓΗ
Ετικέτες ΔΙΕΘΝΗ

http://www.katohika.gr/2014/04/to-dieth ... iktio.html

Συγγραφέας:  asterias [ 19 Ιαν 2015, 13:32 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εισάγει την λογοκρισία στο Διαδίκτυο!

Σιγά σιγά και με το γάντι δεν θα μας επιτρέπουν να αντιδράμε για τίποτα..

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/