Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

Η ΕΛ.ΑΣ. βάζει...<<χρώμα>> στις διαδηλώσεις!
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=2799
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  emman [ 23 Σεπ 2009, 14:33 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Η ΕΛ.ΑΣ. βάζει...<<χρώμα>> στις διαδηλώσεις!

Η ΕΛ.ΑΣ. βάζει...<<χρώμα>> στις διαδηλώσεις!
Με μια νέα τύπου αύρα που αγόρασε από εταιρία του Ισραήλ, η ΕΛ.ΑΣ. σχεδιάζει να ρίχνει περίπου 100 κιλά χρώμα τούρτας κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και επεισοδίων, για να «μαρκάρει» διαδηλωτές. Μάλιστα, η αστυνομία έχει ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές του συστήματος στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας αλλά και σε περιοχές της Αθήνας, όπου τον ρόλο των διαδηλωτών είχαν αστυνομικοί.

Το υπουργείο Εσωτερικών και η ΕΛ.ΑΣ. θεώρησαν αναγκαία την αγορά του οχήματος αντιμετώπισης διαδηλώσεων, μετά τα επεισόδια του προηγούμενου Δεκεμβρίου. Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της αστυνομίας, θα αποτελεί τον νέο μηχανισμό καταστολής των επεισοδίων αλλά και περιορισμού των καταστροφών που μπορεί να προξενούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Η νέου τύπου αύρα είναι κάτι μεταξύ πυροσβεστικού οχήματος και τανκ και κινείται πάντα με τη συνοδεία διμοιριών. Κόστισε περίπου 350.000 ευρώ, είναι μήκους 10 μέτρων και θα έχει πλήρωμα τριών ατόμων που θα οδηγούν το όχημα και θα αναλαμβάνουν την ηλεκτρονική ρύθμιση των «βολών», καθώς το νερό θα εκτοξεύεται μέσω ειδικού λογισμικού που διαθέτει το όχημα. Το λογισμικό θα προσμετρά την απόσταση του οχήματος από τους διαδηλωτές και τη σφοδρότητα των συγκρούσεων καθώς κύριο μέλημα, όπως λένε οι αστυνομικοί, είναι «να υπάρχει απώθηση αλλά όχι τραυματισμός διαδηλωτών λόγω της πίεσης του νερού...».

Ακόμα, θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 5,5 τόνων νερού και θα μπορεί να ανατροφοδοτείται από τους πυροσβεστικούς κρουνούς της πρωτεύουσας. Οι εκπαιδεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, για να μην υπάρξουν τραυματισμοί και λανθασμένοι ελιγμοί, και δέκα είναι οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τον χειρισμό των σχετικών συστημάτων.

Όμως, το όχημα της ισραηλινής εταιρίας διαθέτει και μερικές επιπλέον λειτουργίες που θα προσπαθήσει να εκμεταλλευθεί η ΕΛ.ΑΣ. Συγκεκριμένα, έχει μια δεξαμενή μεταφοράς 100 κιλών αφρού αλλά και 100 κιλών χρωστικής ουσίας για να «σημαδεύει» και να χρωματίζει τους διαδηλωτές ή έστω όποιον βρίσκεται στον χώρο βολής του εκτοξευτήρα χρώματος.

Πρόκειται για «μια ακίνδυνη ουσία που χρησιμοποιείται από τους... ζαχαροπλάστες για να δίνει χρώμα στα γλυκά και στις τούρτες», σύμφωνα με την αστυνομία, αλλά κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά ποια είναι η χημική διαφορά ή και η επικινδυνότητα ανάμεσα στο χρώμα τούρτας και στην ουσία που θα χρησιμοποιεί η νέα αύρα. Σημειώνεται ότι την τελευταία διετία η ΕΛ.ΑΣ. μελετούσε τη χρήση όπλων που θα έριχναν σφαιρίδια χρώματος- όπως το παιχνίδι paintball- για να μαρκάρουν διαδηλωτές, αλλά για τη χρήση τους είχαν διατυπωθεί ενστάσεις από αξιωματικούς και διάφορους φορείς.

Ε.. ρε μαύρο που έχετε να φάτε...!!!

(Α)ΚΙΔΑapolitistosteki.blogspot.com

Συγγραφέας:  dominique [ 23 Σεπ 2009, 14:52 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Η ΕΛ.ΑΣ. βάζει...<<χρώμα>> στις διαδηλώσεις!

:down1 :down1

Συγγραφέας:  KostasL [ 25 Σεπ 2009, 04:19 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Η ΕΛ.ΑΣ. βάζει...<<χρώμα>> στις διαδηλώσεις!

dominique έγραψε:
:down1 :down1


Τι εννοείς ? :hmmm

Συγγραφέας:  dominique [ 25 Σεπ 2009, 13:22 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Η ΕΛ.ΑΣ. βάζει...<<χρώμα>> στις διαδηλώσεις!

Παράθεση:
θα αποτελεί τον νέο μηχανισμό καταστολής των επεισοδίων

τωρα οποιος παει σε διαδηλωσεις θα εχει και χαρακτηριστικο χρωμα για να ξεχωριζει... :cooll

Συγγραφέας:  drex [ 07 Νοέμ 2009, 19:10 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Η ΕΛ.ΑΣ. βάζει...<<χρώμα>> στις διαδηλώσεις!

dominique έγραψε:
Παράθεση:
θα αποτελεί τον νέο μηχανισμό καταστολής των επεισοδίων

τωρα οποιος παει σε διαδηλωσεις θα εχει και χαρακτηριστικο χρωμα για να ξεχωριζει... :cooll
Ετσι δεν θα μπαίνουν παράκτιοι....

Συγγραφέας:  King Hercules [ 06 Σεπ 2011, 04:48 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Re: Η ΕΛ.ΑΣ. βάζει...<<χρώμα>> στις διαδηλώσεις!

Ξεχάσατε μια βασική παράμετρο.

Οι μπάτσοι διαθέτουν στο νεοταξικό τους οπλοστάσιο σφαίρες μπογιάς, τα λεγόμενα paint balls, με τα οποία θα μαρκάρουν τους άτακτους διαδηλωτές, πλαστικές σφαίρες και χειροβομβίδες από καουτσούκ.

Μια άλλη, εξίσου επικίνδυνη εξέλιξη είναι η χρήση αστυνομικών σκυλιών ΧΩΡΙΣ ΦΙΜΩΤΡΟ εναντίον του πλήθους, γεγονός που θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από φιλοζωϊκές και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Εικόνα

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και όχι ο μισητός του αντίπαλος.

Δυστυχώς τα ερπετά της Νέας Τάξης θέλουν ν' αντιστρέψουν τους ρόλους προς όφελος των δικών τους μακιαβελικών συμφερόντων εμφυσώντας το κτηνώδες ένστικτό τους πάνω σ' αυτά τα χαριτωμένα τετράποδα.

Τουλάχιστον ο αρμόδιος υπουργός ας ξανασκεφτεί πολύ σοβαρά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή η λανθασμένη κυβερνητική επιλογή σε ανυποψίαστους πολίτες (κυρίως γυναίκες και μικρά παιδιά) προτού είναι πολύ αργά και θρηνήσουμε τα πρώτα θύματα από την ασύδοτη δράση των τετράποδων αστυφυλάκων.

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/