Re: Νέος νόμος: υποχρεωτικό τσιπάρισμα σκύλων και γατών με αυστηρότερες ποινές

10
Ζόμπι να καντατισουνε αυτοι και ολο τους το σοι.

Και οι εμεις και τα ζωάκια μας :tam tam :tam tam :mamba:
Νήφε και μέμνησα απιστήν\n(Να παραμένεις νηφάλιος\nκαι να θυμάσαι να δυσπιστείς)…\nκαι ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν\nεφησυχασμνο\nΕπίμαχος φιλόσοφος από την Κω

Re: Νέος νόμος: υποχρεωτικό τσιπάρισμα σκύλων και γατών με αυστηρότερες ποινές

11
Microchip
Εικόνα
Τι είναι το Microchip;
Το microchip είναι μία πολύ μικρή κάψουλα, ένας μαγνήτης,που ζυγίζει μισό περίπου γραμμάριο. Στην κάψουλα είναι αποτυπωμένος ένας 15ψήφιος αριθμός, μοναδικός για κάθε ζωάκι. Αυτός ο μοναδικός αριθμός είναι και η ηλεκτρονική ταυτότητα του κατοικίδιου σας. Ο 15ψήφιος αυτός αριθμός-μετά την τοποθέτηση και την καταγραφή του microchip αντιστοιχεί, όπως ήδη προαναφέρθηκε σε ένα και μοναδικό ζώο και παραπέμπει σε αντίστοιχες πληροφορίες τόσο για το κατοικίδιο όσο και για τα προσωπικά στοιχεία του ιδιοκτήτη. Τόσο η διαδικασία τοποθέτησης, όσοκαι η διαδικασία καταγραφής του microchip είναι υποχρεωτικές, πρέπει ναπραγματοποιούνται μαζί-η μία μετά την άλλη και πρέπει να διενεργούνται από κτηνίατρο.
Ποια είναι η διαδικασία τοποθέτησης του microchip στο κατοικίδιο;
Η διαδικασία τοποθέτησης του microchipείναι εξαιρετικά απλή και ανώδυνη. Η τοποθέτηση του γίνεται, υποδόρια, κάτω από το δέρμα, με μία ένεση από τον κτηνίατρο, με μία βελόνα, που είναι λίγο πιο παχιά από εκείνη του εμβολίου.
Συνήθως, επιλέγεται να πραγματοποιείται η τοποθέτησή του να γίνεται ανάμεσα στις ωμοπλάτες του σκύλου ή της γάτας και ειδικότερα στην αριστερή πλευρά του τραχήλου. Ο λόγος που τοποθετείται εκεί, είναι να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες να αισθανθεί το κατοικίδιο την οποιαδήποτε ενόχληση.
Ποια είναι η διαδικασία καταγραφής  του microchip;
Aμέσως μετά την τοποθέτηση του microchip, ακολουθεί η καταγραφή του.Παλαιότερα, η διαδικασία καταγραφής του microchip γινόταν χειρόγραφα από τον κτηνίατρο, ο οποίος συμπλήρωνε μία φόρμα με τα στοιχεία του ζώου και του ιδιοκτήτη και την έστελνε ταχυδρομικά στα γραφεία του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Δηλαδή, για την καταγραφή των microchip ήταν υπεύθυνος ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος. Πλέον, η καταγραφή των microchip γίνεται ηλεκτρονικά. Ο αριθμός, στον οποίο αντιστοιχεί κάθε microchip καταχωρείται σε μία βάση δεδομένων του Υπουργείου, δηλαδή σε μία ειδική ιστοσελίδα στο ίντερνετ. Παράλληλα, καταχωρούνται σε αυτό τον αριθμό τα στοιχεία του ζώου, τα στοιχεία του ιδιοκτήτη και τα στοιχεία του κτηνιάτρου, που έκανε την τοποθέτηση του microchip.
Μετά την καταχώρηση,εκτυπώνονται αντίτυπα, από τον κτηνίατρο, ένα εκ των οποίων παραμένει στον  κτηνίατρο, άλλο ένα δίνεται στον ιδιοκτήτη του ζώου για το αρχείο του-συνήθως επισυνάπτεται στο βιβλιάριο του ζώου- και ένα ακόμη κατατίθεται από τον ιδιοκτήτη του ζώου στα ΚΕΠ της περιοχής του, όπου το ζώο πλέον καταγράφεται ως δημότης. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θεωρείται απόλυτα ολοκληρωμένη η διαδικασία της τοποθέτησης και καταγραφής του microchip.

Η σάρωση του microchip πραγματοποιείται από μία ειδική ηλεκτρονική συσκευή, που λέγεται scanner και διαθέτει κάθε κτηνίατρος. Η συσκευή αυτή εντοπίζει, «διαβάζει» το 15ψήφιο κωδικό που είναι μοναδικός για κάθε ζωάκι με ένα πέρασμα απλά πάνω από το σημείο, που βρίσκεται το chip. Με βάση τον κωδικό αυτό και εάν ο κτηνίατρος σκανάρει ένα ζώο που χάθηκε μπορεί – πληκτρολογώντας τον και αφού μπει στη βάση δεδομένων, με τον προσωπικό του κωδικό,να εντοπίσει εύκολα τους ιδιοκτήτες του-εφόσον φυσικά έχει γίνει σωστά και ολοκληρωμένα η καταχώρηση.
Με λίγα λόγια, το microchip είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος ηλεκτρονικής σήμανσης, ανιχνεύσιμο ανά τον κόσμο. Επιπλέον, η σήμανση και η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των κατοικίδιων -τόσο των σκύλων όσο και των γατών- είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ από το ΝΟΜΟ.
Άλλωστε, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, το μικροτσίπ είναι μικροσκοπικό και ως εκ τούτου το κατοικίδιο δεν θα το αισθάνεται καθόλου.
Σε ποια ηλικία ενδείκνυται η τοποθέτηση microchip;
Η τοποθέτηση microchip μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία. Μία ιδανική περίοδος θα μπορούσε να είναι μεταξύ του 2ου και του 3ου εμβολιασμού, δηλαδή σε ηλικία 10-12 εβδομάδων περίπου. Γίνεται μία φορά στη ζωή του ζώου και μένει για πάντα στο σώμα του,χωρίς να του προκαλεί κάποιο πρόβλημα.
Είναι υποχρεωτική η εμφύτευση microchip και για ποιο λόγο;
Όπως ήδη προαναφέραμε, η σήμανση και η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των κατοικίδιων-τόσο των σκύλων όσο και των γατών- είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ από το ΝΟΜΟ. Η εμφύτευση του microchip σε κατοικίδια αποτελεί τη λύση καταρχήν στον εντοπισμό του κατοικίδιού σας. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο πλέον είναι υποχρεωτική η τοποθέτησή του στα κατοικίδια είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου των αδέσποτων και η μείωση του ποσοστού εγκατάλειψής τους.
Επιπλέον, για να μπορείτε να ταξιδέψετε σε Ελλάδα και εξωτερικό με τον αγαπημένο σας φίλο είναι απαραίτητο πέρα από τον εμβολιασμό να έχει τοποθετηθεί μικροτσίπ.
Προστατεύστε το μικρό σας φίλο, και εντοπίστε τον εύκολα -ειδικά αν χαθεί- τοποθετώντας απλά ένα microchip.

https://markellachasiotivet.gr/microchip/
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν
Απάντηση

Επιστροφή στο “MicroChip- rfid Το Χάραγμα της Νέας Εποχής?”

cron