Ημερομηνία : 27 Ιαν 2020, 13:55


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 23 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Αλάθητες πάντα οι Ιερές Σύνοδοι ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Μαρ 2013, 18:41 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 29 Ιαν 2013, 01:51
Δημοσ.: 3589
Thanks:
Thanked:
time στο post
Σε αυτή τη συζήτηση θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας ...σχετικά με το ακόλουθο κείμενο: πηγή http://www.patrokosmas.gr/themata.asp?i ... artid=4447

Εικόνα

«Μην ασχολείστε, λέγουν κάποιοι πνευματικοί, με τα "Σημεία των Καιρών" και τον Αντίχριστο, δεν είναι δική σας δουλειά...»

Δεν είναι δική μας δουλειά; Νομίζουμε ότι δεν χρειάζεται να επανέλθουμε στο θέμα, διότι αποδείξαμε περίτρανα, ότι τόσον ο Κύριός μας, όσο και οι άγιοι Απόστολοι, αλλά και πλήθος αγίων Πατέρων, μας συνιστούν να μελετούμε τα "Σημεία των Καιρών", διότι όσοι δεν τα μελετούν, αυτοί και θα πλανηθούν.

Οι πιστοί εξανίστανται, όταν ακούν τους πνευματικούς να συνιστούν τα ακριβώς αντίθετα από όσα η ορθόδοξος πίστη μας επιτάσσει. Δι᾽ αυτό και ρωτούν:
«Και ποιόν πρέπει να περιμένουμε, πατέρες, να μας μιλήσει, αν όχι οι άγιοί μας οι οποίοι μας κατατοπίζουν πλήρως;»

Οι δε πνευματικοί απαντούν:
«Περιμένουμε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας».

«Βεβαίως, λέγουν οι πιστοί, και αναμένουμε τη φωνή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας. Αλλά τα γεγονότα τρέχουν και αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου δεν βλέπουμε. Επικρατεί σιωπή και δεν γνωρίζουμε γιατί, ενώ ο κόσμος αναζητά απεγνωσμένα κατευθυντήριες γραμμές».

Ουδείς εκ των ορθοδόξων χριστιανών, ούτε κι εμείς, αμφισβητούμε ή δεν σεβόμεθα και τιμούμε την αγία και Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας μας. Βεβαίως και τιμούμε τους Αρχιερείς μας και τα διοικητικά όργανα της Εκκλησίας μας και υπακούουμε στις εντολές τους. Αλλά, υπάρχει ένα μεγάλο θεολογικό «αλλά».

Όλες οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι πάντοτε αλάθητες; Δεν υπάρχει περίπτωση η Σύνοδος να πλανηθεί; Τι διδάσκει η ιστορία της Εκκλησίας μας;

Αυτό θα το εξετάσουμε εδώ πολύ σύντομα με μερικά παραδείγματα. Για να δούμε λοιπόν μερικά παλαιά και νεώτερα παραδείγματα που δείχνουν ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου δεν υπήρξαν όλες, πάντοτε αλάθητες και σωστές.

Ποιός καταδίκασε τον μεγάλο Άγιο του προηγούμενου αιώνα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως Νεκτάριο τον θαυματουργό; Ποιός; Πείτε το! Ποιός;

Η Εκκλησία καταδίκασε τον Άγιο Νεκτάριο! Και τον έδιωξε μάλιστα από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Τελικά είχε δίκαιο η διοίκηση της Εκκλησίας που εδίωξε τον Άγιο Νεκτάριο η ήταν μια λανθασμένη της απόφαση; Εκ των υστέρων, η ιστορία απέδειξε ότι η Σύνοδος είχε πάρει λάθος απόφαση και μάλιστα εναντίον ενός Αγίου.

Σε λίγες μέρες θα εορτάσουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Σας ερωτώ, αδελφοί μου. Τι γιορτάζουμε την Κυριακή της Ορθοδοξίας; Την αναστήλωση των αγίων εικόνων. Παναγία Θεοτόκε Παρθένε! Δηλαδή που είχανε πάει οι εικόνες και τους κάναμε αναστήλωση; Μα είχανε φύγει από εδώ, από το ιερό Τέμπλο οι εικόνες; Είχανε φύγει από την εκκλησία μας οι εικόνες; Και που είχανε πάει, ώστε τους κάνανε αναστήλωση, δηλαδή τις τοποθετήσανε πάλι στη θέση τους; Τις πετούσαν και τις έκαιγαν! Ποιοί τα έκαναν όλα αυτά και με τίνος εντολή; Φυσικά με εντολή του Πατριάρχη, των Αρχιερέων, της Ιεράς Συνόδου. Ναι, ναι καλά ακούσατε. Κάποιοι πατριάρχες και αρχιερείς για να μην χάσουν τις θέσεις τους, όταν ανελάμβαναν την εξουσία Εικονομάχοι Αυτοκράτορες, δεν τους χαλούσαν τις επιθυμίες τους και εργάζονταν, δυστυχώς, οι Πατριάρχες αυτοί, οι Αρχιερείς και οι Ιερά Σύνοδος, σύμφωνα με τα κελεύσματα των αιρετικών Αυτοκρατόρων! Έτσι η Ιερά Σύνοδος έδινε εντολή να πεταχτούν οι εικόνες από τους Ιερούς Ναούς και από τα σπίτια των πιστών και να καούν η να καταστραφούν. Τότε πολλοί ευσεβείς Αρχιερείς αντιδρούσαν στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, ομοίως και ιερείς, οι οποίοι δεν κατέστρεφαν τις εικόνες. Αλλά δυστυχώς αδελφοί μου κάποιοι πειθαρχούσαν, λέγοντας μάλιστα στους αντιδρώντας πιστούς ότι «Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε ανυπακοή στην Ιερά Σύνοδο. Εμείς θα κάνουμε ο,τι λέει η Εκκλησία». Έτσι έκαιγαν η πετούσαν τις εικόνες. Τότε ξεκίνησε ένας μεγάλος πόλεμος μεταξύ του Πατριάρχη, των Αρχιερέων και των ιερέων εκείνων που συμφωνούσαν με την εξουσία, ενάντια εκείνων των Αρχιερέων και ιερέων που δεν πειθαρχούσαν στις αποφάσεις της Εκκλησίας.

Τελικά η ιστορία απέδειξε ότι την περίοδο της Εικονομαχίας όσοι πιστοί υπήκουσαν στον Πατριάρχη, στους Αρχιερείς και στους ιερείς, καταδικάστηκαν ως πλανεμένοι και αιρετικοί. Εκείνοι τότε που δεν υπήκουσαν και αγωνίστησαν κατά της αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου, σώζoντας τις εικόνες, ανακηρύχθησαν άγιοι και ομολογητές της πίστεώς μας.

Το συμπέρασμα για εμάς είναι ότι τότε ο Πατριάρχης και η Ιερά Σύνοδος είχαν πάρει πλανεμένες και λανθασμένες αποφάσεις, άρα δεν είναι κάθε απόφαση της Ιεράς Συνόδου υποχρεωτικά αλάνθαστη. Διότι η Ιερά Σύνοδος είναι ένα διοικητικό όργανο της Εκκλησίας που αποτελείται μεν από Αρχιερείς, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι και οι Αρχιερείς είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη και σφάλματα, όπως όλοι μας. Χρειάζεται λοιπόν πολλή διάκριση, όταν πρόκειται ιδιαίτερα για σοβαρά θέματα πίστεως, διότι αφορά την σωτηρία της ψυχής μας και εάν οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου δεν είναι σύμφωνες με όσα λέγουν οι Άγιοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας, τότε εμείς για να μην πλανηθούμε, κάνουμε υπακοή στα όσα κελεύουν οι Άγιοι και όχι το διοικητικό όργανο της Εκκλησίας. Έτσι έκαναν πάντοτε οι Άγιοι, οι Όσιοι και οι μάρτυρες της πίστεώς μας. Είχαν την λεγόμενη διακριτική υπακοή.

Ας αναφερθούμε σ᾽ ένα τρίτο παράδειγμα τώρα. Στον μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας, Μάξιμο τον Ομολογητή. Σίγουρα όλοι θα τον γνωρίζετε. Ας δούμε μέσα από το Συναξάρι της Ορθοδόξου Εκκλησίας λίγα γεγονότα από την ζωή του.

Την εποχή που έζησε ο Άγιος, μας αναφέρει ο Συναξαριστής, υπήρχε ένα μεγάλο θεολογικό ζήτημα με τους Μονοφυσίτες και τους Μονοθελητές. Οι Μονοφυσίτες δίδασκαν ότι ο Χριστός έχει μόνο μία φύση την θεϊκή. Η ανθρώπινη φύση Του απορροφήθηκε, λέγουν, από την θεϊκή. Με λίγα λόγια διδάσκουν ότι ο Χριστός δεν ήταν Θεός και Άνθρωπος. Επίσης οι Μονοθελητές δίδασκαν ότι ο Χριστός έχει μόνον μία θέληση, την θεϊκή και όχι την ανθρώπινη.

Τις αιρέσεις αυτές τις πολέμησε ο Άγιος Μάξιμος ο ομολογητής.

Ενώ ο Άγιος Μάξιμος πολέμησε και ομολόγησε με την ζωή του την ορθότητα των όσων δίδασκε, δυστυχώς ο τότε Πατριάρχης και η Ιερά Σύνοδος υποστήριζαν τους Μονοφυσίτες και Μονοθελητές.

Ο Πατριάρχης και η Ιερά Σύνοδος έδωσαν εντολή στον Άγιο Μάξιμο να σταματήσει να διδάσκει. Ο Άγιος δεν υπήκουσε και τότε ο Πατριάρχης με την Ιερά Σύνοδο πήραν απόφαση και έδωσαν εντολή να κοπεί η γλώσσα του Αγίου για να μην μπορεί να ομιλεί. Ο Άγιος όμως, μας ενημερώνει το Συναξάρι, ότι ναι μεν δεν μπορούσε να ομιλήσει για να διδάξει τον λαό, αλλά βρήκε έναν άλλο τρόπο. Δίδασκε με το χέρι του, δείχνοντας στο λαό κατ᾽ αρχάς τα δύο δάχτυλα της παλάμης του και μετά το ένα δάχτυλο, θέλοντας να τους δείξει ότι ένας είναι ο Χριστός, αλλά έχει δύο θελήσεις και δύο φύσεις.

Τότε, όταν πληροφορήθηκε η Ιερά Σύνοδος το νέο τρόπο που δίδασκε ο Άγιος Μάξιμος ο ομολογητής, σε νέα συνεδρία που έκανε, υπό την ηγεσία του Πατριάρχη, απεφάσισε να του κόψουν τα χέρια.

Σας ερωτώ, αδελφοί μου, είναι σωστές και ορθές αυτές οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου;

Η ιστορία δικαίωσε τον Άγιο Μάξιμο και τον ονόμασε όχι μόνον άγιο, αλλά και ομολογητή. Τον δε Πατριάρχη και την Ιερά Σύνοδο κατεδίκασε ως αιρετικούς.

Βλέπετε λοιπόν ότι η εκκλησιαστική ιστορία μας αποδεικνύει ότι όλες οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου δεν είναι ορθές και θεόπνευστες;

Μήπως το ίδιο δεν συνέβει με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, τον οποίον η Ιερά Σύνοδος τον καταδίκασε, τον καθήρεσε και τον έστειλε εξορία με την συνδρομή του κράτους; Πάλι λάθος είχε κάνει η Ιερά Σύνοδος τότε και εδίωκε έναν άγιο και μάλιστα τον Χρυσόστομο.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι το αλάνθαστον το έχει μόνον σύσσωμη η Εκκλησία.

Δι᾽ αυτό αν και συνεκλήθησαν πολλές Οικουμενικές Σύνοδοι, αρκετές εξ αυτών θεωρήθηκαν από σύσσωμη την Εκκλησία, δηλαδή τον κλήρο και τον λαό, λανθασμένες. Δι᾽ αυτό η Εκκλησία σύσσωμη κατέληξε ότι εξ όλων των Οικουμενικών Συνόδων που συνεκλήθησαν την εποχή εκείνη, μόνον οι επτά θεωρούνται θεόπνευστες. Άρα η ιστορία μας διδάσκει ότι ούτε όλες οι Οικουμενικές Σύνοδοι που συνεκλήθησαν έχουν το αλάθητο. Το αλάθητο το έχει σύσσωμη η Εκκλησία (κλήρος και λαός), την οποία το Πνεύμα το Άγιον καθοδηγεί εις πάσαν αλήθειαν.

Συμπερασματικά λοιπόν καταλήγουμε, αδελφοί μου, ότι όσα λέγουν κάποιοι κληρικοί περί τυφλής και αδιακρίτου υπακοής στην Ιερά Σύνοδο ελλοχεύει τον κίνδυνο της πλάνης και της απώλειας της ψυχής μας, εάν η απόφαση της Ιεράς Συνόδου αποδειχθεί τελικά λανθασμένη.

Εμείς, θέλουμε να πιστεύουμε, ότι όπως και παλαιότερα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας, επί μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, καταδίκασε απερίφραστα τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες και το 666, έτσι και σήμερα η Ιερά Σύνοδος, τονίζω, πιστεύουμε και ελπίζουμε, ότι θα λαλήσει τον λόγον της Αληθείας.

Του Αρχιμανδρίτου Νεκταρίου Μουλατσιώτη

_________________
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αλάθητες πάντα οι Ιερές Σύνοδοι ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Μαρ 2013, 18:51 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 29 Ιαν 2013, 01:51
Δημοσ.: 3589
Thanks:
Thanked:
time στο post
omg έγραψε:
Όσοι παρέβαιναν τα όσα έλεγαν οι Οικουμενικές (και εν συνεχεία γενικότερα οι Πανορθόδοξες Σύνοδοι) ΔΕΝ ανήκαν στην ΜΙΑ Εκκλησία του Χριστού αλλά έβγαιναν εκτός (πχ. Νεστωριανισμός, Παπισμός, Αριανισμός, κλπ).

Τόσο απλά όσο τα ακούς είναι τα πράγματα.


Όχι φίλε μου δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.... όπως βλέπεις.
Επομένως όταν λες
omg έγραψε:
Αν κάποιος πχ. ακολουθούσε κάτι που έχει ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ από τις Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Συνόδους και γενικότερα δεν ακολουθούσε τις Γραπτές και Άγραφες ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ της Ορθοδοξίας και έκαναν ΑΝΥΠΑΚΟΗ, αυτομάτως ΕΠΑΥΑΝ να είναι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, έβγαιναν "Εκτός Εκκλησίας" και ήταν "κάτι άλλο"...!!!


γίνεσαι όμοιος αυτών που ακρωτηρίασαν τον Μάξιμο Ομολογητή.

omg έγραψε:
Οι πατέρες διαφύλαξαν την Αλήθεια και την Προστάτεψαν από τα ψεύδη και τις "Αλλοιώσεις".
Γιαυτό στην Ορθοδοξία ακολουθούμε συγκεκριμένο "Τυπικό" και συγκεκριμένους "Κανόνες" κλπ και δεν κάνουμε ο,τι γουστάρουμε ο καθένας.

Πάντα υπάρχει εξαίρεση στο κανόνα.....

_________________
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αλάθητες πάντα οι Ιερές Σύνοδοι ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Μαρ 2013, 20:49 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Nαι,αλλά μην τα μπερδεύουμε,άλλο Ιερά Σύνοδος,άλλο Οικουμενικές Σύνοδοι.
Προφανώς έγιναν και λάθη,αλλά για αυτό ορίστηκαν αυτές οι 7,που δεν είναι 7 αλλά 8(επι Φωτίου η 8η),ως θεόπνευστες και βάση για τους μετέπειτα.

Αν αρχίζουμε και λέμε δεν είναι θεόπνευστες και αυτες και οτι εκεί κάνανε λάθη,ο καθένας μπορεί να επικαλείται το λάθος των ανθρώπων για να αλλαξει οτι δεν τον βολεύει.
Αλλά απο την άλλη θεόπνευστες και λάθη δεν ταιριάζει!
Ως άνθρωπος ναι δεν είναι κανείς αλάνθαστος,αλλά ως κάποιος θεόπνευστος και με θεία χάρη κάνει και αυτός λάθος;

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αλάθητες πάντα οι Ιερές Σύνοδοι ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Μαρ 2013, 21:36 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 29 Ιαν 2013, 01:51
Δημοσ.: 3589
Thanks:
Thanked:
time στο post
dominique έγραψε:
Nαι,αλλά μην τα μπερδεύουμε,άλλο Ιερά Σύνοδος,άλλο Οικουμενικές Σύνοδοι.
Προφανώς έγιναν και λάθη,αλλά για αυτό ορίστηκαν αυτές οι 7,που δεν είναι 7 αλλά 8(επι Φωτίου η 8η),ως θεόπνευστες και βάση για τους μετέπειτα.

Αν αρχίζουμε και λέμε δεν είναι θεόπνευστες και αυτες και οτι εκεί κάνανε λάθη,ο καθένας μπορεί να επικαλείται το λάθος των ανθρώπων για να αλλαξει οτι δεν τον βολεύει.
Αλλά απο την άλλη θεόπνευστες και λάθη δεν ταιριάζει!
Ως άνθρωπος ναι δεν είναι κανείς αλάνθαστος,αλλά ως κάποιος θεόπνευστος και με θεία χάρη κάνει και αυτός λάθος;


δε διαφωνώ, εγώ αυτό που ήθελα να πω είναι πως δεν πρέπει να ήμαστε κάθετοι και απόλυτοι... γιατί δεν έχω δει ποτέ μου άνθρωπο αλάνθαστο.

_________________
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αλάθητες πάντα οι Ιερές Σύνοδοι ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Μαρ 2013, 21:53 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 19 Δεκ 2011, 17:32
Δημοσ.: 866
Thanks:
Thanked:
time στο post
Σου έχω ήδη απαντήσει στο άλλο Thread.
Δεν χρειαζότανε να ανοίξεις καινούριο.
Καμιά φορά είναι πιο ζουμερά και ενδιαφέροντα τα Thread που ξεφεύγουν λίγο από το θέμα παρά αυτά που ακολουθούν αυστηρά το θέμα. ;-)

Οι άνθρωποι μονοι τους σφάλλουν.

Η Ορθοδοξία πιστεύει στο Συλλογικό Αλάθητο διαμέσω της Φώτισης από το Άγιο Πνεύμα.

Όποιος την σήμερον ημέρα λέει το αντίθετο ("νεοπατερική διδασκαλία" --> αλλοιωμένο Ορθόδοξο Φρόνημα, Οικουμενισμός, διαστρέβλωση της Ορθοδοξίας, κλπ), βλασφημεί κατά του Αγίου Πνεύματος.

(σαν να λέει δηλαδή οτι οι Πατέρες που θέσπισαν την Ορθοδοξία κλπ "έκαναν λάθος" (και άρα αυτοί οι "σημερινοί" οικουμενιστές "πατέρες της ορθοδοξίας" (δήθεν) μπορούν να διορθώνουν κατά βούληση ό,τι θέλουν αγνοώντας οτι η ορθοδοξία είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ με επιτίμια.

Τέτοια σας λένε οι "παπάδες σας" εκεί στο σχίσμα του Νέου Ημερολογίου για να σας κάνουν να αποδεχτείτε αυτά εδώ (και πολλά άλλα)-->
Παράθεση:
- ἡ πατριαρχική ἐγκύκλιος τοῦ 1920, (διαμέσω της εγκυκλίου φαίνονται ΞΕΚΑΘΑΡΑ οι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ του ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ - ΠΡΙΝ κάνουν το σχίσμα οι Νεο-Ημερολογίτες)
- ἡ ἐπίσημη «ἄρσις τῶν ἀναθεμάτων» τό 1965 ποῦ ἀπό τήν φύση τούς εἶναι αἰώνια,
- ἡ ἐπίσημη χορηγία τῶν Μυστηρίων πρός τούς παπικούς το 1969 ἀπό τό Πατριαρχεῖο τῆς Μόσχας,
- ἡ συμμετοχή τῶν ὀρθοδόξων στό Παγκόσμιο Συμβούλιο Ἐκκλησιῶν (ΠΣΕ) ὡς ἰδρυτικά του μέλη ἀπό τό 1948 (οὔτε οἱ Παπικοί δέν καταδέχτηκαν ποτέ νά γίνουν μέλη τοῦ ΠΣΕ) ,
- ἡ συνοδική ἀναγνώριση τῶν Λατίνων στό Μπάλαμαντ τό 1993,
- ἡ συνοδική ἀναγνώριση τῶν Μονοφυσιτῶν στό Σαμπεζύ ἀπό 9 ὀρθόδοξες ἐκκλησίες καί οἱ μετά αὐτῶν ἑνωτικές ἀποφάσεις τῶν Πατριαρχείων Ἀλεξανδρείας καί Ἀντιοχείας,
- ἡ ἐπίσημη ἀναγνώριση τοῦ βαπτίσματος καί τῆς ἱερωσύνης τῶν Λουθηρανῶν στό Φράιζινγκ ἀπό τόν Γερμανίας Αὐγουστίνο καί τήν περί αὐτόν Σύνοδο,
- ἡ δί’ ἐπιχύσεως καί ραντισμοῦ ἀντικατάσταση τῆς τριπλῆς καταδύσεως στό Μυστήριο τοῦ Ἁγίου Βαπτίσματος πρός ὁμοίωσιν μέ αὐτό τῶν Λατίνων,

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ημερολογιακή αλλαγή εξυπηρετούσε σκοπούς καθαρά οικουμενιστικούς κάτι που το είχαν καταλάβει λίγο ή πολύ κάποιοι ορθόδοξοι που έμειναν στα Πάτρια.


Μην τους ακούτε. Ξυπνήστε.
Σας τα λένε αυτά για να έχουν "πάτημα" να κάνουν τα δικά τους.

Τις άρσεις αναθεμάτων για τους Λατίνους όταν τις έκανε ο Αθηναγόρας (πρακτικά ΔΕΝ γίνεται αυτό. Δεν υπάρχει "άρση αναθεμάτων". Ή θα γίνουν Ορθόδοξοι οι Λατίνοι ή θα έχουν αναθέματα στο κεφάλι) είχε δηλώσει για παράδειγμα οτι οι "Πατέρες της Ορθοδοξίας" έκαναν λάθος και οτι ήταν ........ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ...!!!!

Σας έχουν κάνει ΚΙΜΑ το ορθόδοξο φρόνημά σας για να σας πλανήσουν και να μολύνουν την ορθοδοξία με την Παναίρεση του Οικουμενισμού (το έχουν ήδη καταφέρει αυτό). Ξυπνήστε.

Πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι σκοτεινές δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα οι Εβραιο-Σιωνιστές και τα όργανά τους οι Μασώνοι. Προσέξτε.

πχ. Δείτε εδώ πχ. την εγκύκλιο του 1920 για να δείτε οτι αλλάξανε το ημερολόγιο για να φέρουν τον Οικουμενισμό (και όχι για να διορθώσουν το ημερολόγιο όπως είπαν στον κόσμο).

DOWNLOAD:
filimata_iouda_part_08-21_Small.pdf.zip (2.70MB)
http://www.sendspace.com/file/z1ap7s


Όσα ψέματα και να σας πούνε, τα στοιχεία είναι αδιάψευστα.

Τι μπορεί να μας πει πχ. εμάς τους Ορθοδόξους ένας Νεοημερολογίτης Παπάς? Τι?
Ας μας πούνε πρώτα "τι λέει η εγκύκλιος του 1920" και ποιούς θεωρούνε "συγκληρονόμους της βασιλείας του Θεού" και "Εκκλησίες" και μετά ας κάνουν "Χαρτοπόλεμο" εναντίων του Οικουμενισμού (δήθεν) και ας προσπαθήσουν σε πραγματικά ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ να "περάσουν" τις νεο-πατερικές τους (διατρεβλωμένες) διδασκαλίες τους (όπως αυτές που λένε οτι και οι Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Σύνοδοι μπορούσαν να είναι εσφαλμένες (και άρα δεν ήταν Θεόπνευστές κλπ βλασφημίες κάτα του Αγίου Πνεύματος).
("δεν τους παίρνει" φυσικά)....

Ώρες ώρες μου θυμίζουν τους Σιωνιστές κλπ που διαμέσω του δήθεν πολέμου εναντίων της "Τρομοκρατίας" (την οποία αυτοί οι ίδιοι έφτιαξαν) φακελώνουν όλο τον κόσμο και τον οδηγούνε στο σφράγισμα σαν πρόβατα.

Τα ίδια και οι Νεοημερολογίτες Παπάδες. Όλο πολεμάνε τον Οικουμενισμό (δήθεν) και όλο βγάζουν "νεο-πατερικές διδασκαλίες" για να εντυπωσιάσουν τον απλό τον κόσμο και να τον οδηγήσουν στην απώλεια...!!!

Αφού τους κυνηγάνε όχι μόνο οι Πατέρες της Ορθοδοξίας με τα αναθέματα, τις καθαιρέσεις και τους αφορισμούς, αλλά και η αιρετική Εγκύκλιος του 1920 που ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ το "Γιατί κάνανε το σχίσμα του Νέου Ημερολογίου"...!!!
(και...μέσα στο σχίσμα...μην περιμένετε "καλό" να γεννηθεί...μόνο διαστρεβλώσεις και κατρακύλα....και "αλλαγές" (οικουμενιστικές φυσικά αλλαγές - όπως έλεγε και η Εγκύκλιος του 1920 οτι θα πρέπει να κάνουν...)

Μήπως να θυμήσω και τα βιντεάκια "αυτοί θα μας παραδώσουν στον αντίχριστο" για να δείτε "τι κάνουν" όλα αυτά τα χρόνια και κατά πόσο εφαρμόζουν την αιρετική εγκύκλιο του 1920 για την οποία κάνανε και το σχίσμα του Νέου Ημερολογίου? (αυτούς εμπιστεύεστε να σας "διδάξουν" περί Ορθοδοξίας? Αυτοί είναι "Λύκοι εν δορά προβάτου". Λογικό είναι να σας λένε και οτι οι Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Σύνοδοι ΔΕΝ είναι Θεοφώτιστες (πως αλλιώς θα σας πείσουνε και οτι οι Νεο-Πατερικές τους διδασκαλίες και τα συλλείτουργα και οι άρσεις αναθεμάτων και οι αναγνωρίσεις μυστηρίων είναι "Ορθόδοξες" (σε εισαγωγικά το Ορθόδοξες)....

Ιδού ποιοί "Ορθόδοξοι" (με εισαγωγικά το Ορθόδοξοι) "σας διδάσκουν" (δήθεν) για την Ορθοδοξία και για το ΜΗ "αλάθητο των (Θεόπνευστων) Οικουμενικών Συνόδων"...

Χαρείτε "Ορθοδοξία" (Πρακτική ΕΦΑΡΜΟΓΗ της Αιρετικής Εγκυκλίου του 1920....!!! Ακόμα απορείτε ή "αμφιβάλετε"?)...

Αυτοί θα μας παραδώσουν στον Αντιχριστο - 01
http://www.youtube.com/watch?v=ibTosbuu ... er&list=UL
[video]http://www.youtube.com/watch?v=ibTosbuulM8&feature=mfu_in_order&list=UL[/video]

Αυτοί θα μας παραδώσουν στον Αντιχριστο - 02
http://www.youtube.com/watch?v=1uFzzPLF ... er&list=UL
[video]http://www.youtube.com/watch?v=1uFzzPLF2SU&feature=mfu_in_order&list=UL[/video]

Αυτοί θα μας παραδώσουν στον Αντιχριστο - 03
http://www.youtube.com/watch?v=Y2qRq0uB ... er&list=UL
[video]http://www.youtube.com/watch?v=Y2qRq0uBlnk&feature=mfu_in_order&list=UL[/video]


Αυτοί θα μας παραδώσουν στον Αντιχριστο - 04
http://www.youtube.com/watch?v=8ceFoR3I ... er&list=UL
[video]http://www.youtube.com/watch?v=8ceFoR3IELQ&feature=mfu_in_order&list=UL[/video]


Αυτοί θα μας παραδώσουν στον Αντιχριστο - 05
http://www.youtube.com/watch?v=-HqEWSX1 ... er&list=UL
[video]http://www.youtube.com/watch?v=-HqEWSX1mj0&feature=mfu_in_order&list=UL[/video]


Αυτοί θα μας παραδώσουν στον Αντιχριστο - 06
http://www.youtube.com/watch?v=369UhitE ... er&list=UL
[video]http://www.youtube.com/watch?v=369UhitELio&feature=mfu_in_order&list=UL[/video]


Αυτοί θα μας παραδώσουν στον Αντιχριστο - 07
http://www.youtube.com/watch?v=aoXXAeWL ... er&list=UL
[video]http://www.youtube.com/watch?v=aoXXAeWLTc0&feature=mfu_in_order&list=UL[/video]


Αυτοί θα μας παραδώσουν στον Αντιχριστο - 08
http://www.youtube.com/watch?v=1Xyif4m4 ... er&list=UL
[video]http://www.youtube.com/watch?v=1Xyif4m4MdM&feature=mfu_in_order&list=UL[/video]

Αυτοί θα μας παραδώσουν στον Αντιχριστο - 09
http://www.youtube.com/watch?v=--iK1_Ac ... er&list=UL
[video]http://www.youtube.com/watch?v=--iK1_Ac_nU&feature=mfu_in_order&list=UL[/video]


Αυτοί θα μας παραδώσουν στον Αντιχριστο - 10
http://www.youtube.com/watch?v=haMXLc3l ... er&list=UL
[video]http://www.youtube.com/watch?v=haMXLc3ld3o&feature=mfu_in_order&list=UL[/video]


Αυτοί θα μας παραδώσουν στον Αντιχριστο - 11
http://www.youtube.com/watch?v=dPud-CJH ... er&list=UL
[video]http://www.youtube.com/watch?v=dPud-CJHbQY&feature=mfu_in_order&list=UL[/video]


Αυτοί θα μας παραδώσουν στον Αντιχριστο - 12
http://www.youtube.com/watch?v=L6hM4DKl ... er&list=UL
[video]http://www.youtube.com/watch?v=L6hM4DKlKTw&feature=mfu_in_order&list=UL[/video]
Οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ της Ορθοδοξίας και όσοι "παπάδες" κλπ γενικότερα ανήκουν στο σχίσμα που πρόδωσε την Ορθοδοξία (δηλαδή το σχίσμα του Νέου Ημερολογίου), σας "διδάσκουν" διαστρεβλωμένη πραγματικότητα για την Ορθοδοξία (εντάξει δεν είναι όλοι στο ίδιο τσουβάλι ως προς τις διαστρεβλώσεις, αλλά καταλαβαίνετε τι θέλω να πω) και σας οδηγούν στην απώλεια.
Αναμυγνύουν αλήθειες με ψεύδος...
Είναι "λύκος εν δορά προβάτου"....


όλα τα άλλα περιττεύουν....

ΞΥ-ΠΝΗ-ΣΤΕ...!!!


Υστερόγραφο:


Αγιοπατερική Συλλογή Κειμένων
http://www.scribd.com/doc/59560675/%CE% ... E%A9%CE%9D

(ζουμερό βιβλίο, αξίζει να το διαβάσετε, θα σας διαφωτίσει)

Α, δείτε και τα παρακάτω δυο ωραία βιντεάκια.
Αξίζει.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ 01 ΑΠΟ 02
[video]http://www.youtube.com/watch?v=sJMCLFlOw_A[/video]

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ 02 ΑΠΟ 02
[video]http://www.youtube.com/watch?v=z5SaYH-xTbo[/video]

_________________
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)


Τελευταία επεξεργασία απο omg την 15 Μαρ 2013, 23:19, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.

Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αλάθητες πάντα οι Ιερές Σύνοδοι ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Μαρ 2013, 23:10 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 29 Ιαν 2013, 01:51
Δημοσ.: 3589
Thanks:
Thanked:
time στο post
omg έγραψε:
Σου έχω ήδη απαντήσει στο άλλο Thread.
Δεν χρειαζότανε να ανοίξεις καινούριο.
Καμιά φορά είναι πιο ζουμερά και ενδιαφέροντα τα Thread που ξεφεύγουν λίγο από το θέμα παρά αυτά που ακολουθούν αυστηρά το θέμα. ;-)


Όχι αγαπητέ μου δεν με κάλυψες επαρκώς ... παρόλα αυτά αφού για σένα αποτελώ ζουμερό είδος χαίρομαι , ελπίζω μόνο να μη σου προκαλέσω "φούσκωμα" στο τέλος.

omg έγραψε:
Οι άνθρωποι μονοι τους σφάλλουν.


Συμφωνείς λοιπόν μαζί μου; Παλιέ; Εσύ τι είσαι δεν είσαι άνθρωπος; Δεν σφάλλεις ποτέ; Εγώ σφάλλω συνέχεια....

omg έγραψε:
Η Ορθοδοξία πιστεύει στο Συλλογικό Αλάθητο διαμέσω της Φώτισης από το Άγιο Πνεύμα.
Όποιος την σήμερον ημέρα λέει το αντίθετο ("νεοπατερική διδασκαλία" --> αλλοιωμένο Ορθόδοξο Φρόνημα, Οικουμενισμός, διαστρέβλωση της Ορθοδοξίας, κλπ), βλασφημεί κατά του Αγίου Πνεύματος.


Εγώ δεν ξέρω αν το συλλογικό αλάθητο σφάλλει ... καθώς είναι συλλογικό και επομένως όλοι συμφωνούν μεταξύ τους...προσωπικά δεν το έχω μετρήσει ποτέ...αλλά τέλος πάντων αυτό στο οποίο έχω ένσταση είναι στο κατά πόσο είσαι φωτισμένος ή όχι και πως το μετράς. Είσαι κάτοχος κάποιου "Φωτόμετρου"; Αν είναι να μετρήσουμε και εμένα.... :dirol:

omg έγραψε:
(σαν να λέει δηλαδή οτι οι Πατέρες που θέσπισαν την Ορθοδοξία κλπ "έκαναν λάθος" (και άρα αυτοί οι "σημερινοί" οικουμενιστές "πατέρες της ορθοδοξίας" (δήθεν) μπορούν να διορθώνουν κατά βούληση ό,τι θέλουν αγνοώντας οτι η ορθοδοξία είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ με επιτίμια.


Τι εννοείς ότι είναι κλειδωμένη κατ επιτίμια; βλέπεις εγώ που προέρχομαι από τους "νέους" .. δεν γνωρίζω ... δεν με έμαθε κανείς... μόνος μου το ψάχνω... επομένως εσύ οφείλεις να μου δείξεις καθώς είσαι γνώστης , και λες πως κατέχεις την αλήθεια.

omg έγραψε:
Τέτοια σας λένε οι "παπάδες σας" εκεί στο σχίσμα του Νέου Ημερολογίου για να σας κάνουν να αποδεχτείτε αυτά εδώ (και πολλά άλλα)-->


Δεν ξέρω για ποιο πράγμα μιλάς εγώ σου παρέθεσα μια πηγή αν διαφωνείς απλά το δηλώνεις. Τόσο δύσκολο είναι για σένα να μη χρησιμοποιείς εκφράσεις τύπου " Παπάδες" κτλ.;; Αν είναι να είσαι έτσι εσύ και οι του "παλιού" ... τότε καλύτερα με το νέο.... :happy2

omg έγραψε:
- ἡ πατριαρχική ἐγκύκλιος τοῦ 1920, (διαμέσω της εγκυκλίου φαίνονται ΞΕΚΑΘΑΡΑ οι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ του ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ - ΠΡΙΝ κάνουν το σχίσμα οι Νεο-Ημερολογίτες)
- ἡ ἐπίσημη «ἄρσις τῶν ἀναθεμάτων» τό 1965 ποῦ ἀπό τήν φύση τούς εἶναι αἰώνια,


γιατί είναι αιώνια; είναι άκτιστα; πως αποδεικνύεις την αιωνιότητα τους;

omg έγραψε:
- ἡ ἐπίσημη χορηγία τῶν Μυστηρίων πρός τούς παπικούς το 1969 ἀπό τό Πατριαρχεῖο τῆς Μόσχας,
- ἡ συμμετοχή τῶν ὀρθοδόξων στό Παγκόσμιο Συμβούλιο Ἐκκλησιῶν (ΠΣΕ) ὡς ἰδρυτικά του μέλη ἀπό τό 1948 (οὔτε οἱ Παπικοί δέν καταδέχτηκαν ποτέ νά γίνουν μέλη τοῦ ΠΣΕ)


γιατί καταδέχτηκαν κατ εσένα;

omg έγραψε:
- ἡ συνοδική ἀναγνώριση τῶν Λατίνων στό Μπάλαμαντ τό 1993,
- ἡ συνοδική ἀναγνώριση τῶν Μονοφυσιτῶν στό Σαμπεζύ ἀπό 9 ὀρθόδοξες ἐκκλησίες καί οἱ μετά αὐτῶν ἑνωτικές ἀποφάσεις τῶν Πατριαρχείων Ἀλεξανδρείας καί Ἀντιοχείας,
- ἡ ἐπίσημη ἀναγνώριση τοῦ βαπτίσματος καί τῆς ἱερωσύνης τῶν Λουθηρανῶν στό Φράιζινγκ ἀπό τόν Γερμανίας Αὐγουστίνο καί τήν περί αὐτόν Σύνοδο,
- ἡ δί’ ἐπιχύσεως καί ραντισμοῦ ἀντικατάσταση τῆς τριπλῆς καταδύσεως στό Μυστήριο τοῦ Ἁγίου Βαπτίσματος πρός ὁμοίωσιν μέ αὐτό τῶν Λατίνων,


Από όλα αυτά που είπες ....εμένα τη Πίστη μου ή του κάθε χριστιανού .. πως του την αλλάζουν αυτά; Θέλω να πως εγώ δεν ραντίστηκα ... αλλά καταδύθηκα εις τριπλούν. Επομένως για μένα τι άλλαξε; για τους υπόλοιπους του νέου τι άλλαξε;

omg έγραψε:
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ημερολογιακή αλλαγή εξυπηρετούσε σκοπούς καθαρά οικουμενιστικούς κάτι που το είχαν καταλάβει λίγο ή πολύ κάποιοι ορθόδοξοι που έμειναν στα Πάτρια.


Ε , σώπα ... ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι... δεν το ξέρεις πως αυτό γίνεται σε όλα τα επίπεδα... όπως γίνεται στο εκκλησιαστικό .... έτσι γίνεται και σε όλα τα άλλα στα ΜΜΕ, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια .... αλλά εσείς τα βάζετε με τους "νέους"... για τα υπόλοιπα τι στάση έχετε;

omg έγραψε:
Τις άρσεις αναθεμάτων για τους Λατίνους όταν τις έκανε ο Αθηναγόρας (πρακτικά ΔΕΝ γίνεται αυτό. Δεν υπάρχει "άρση αναθεμάτων". Ή θα γίνουν Ορθόδοξοι οι Λατίνοι ή θα έχουν αναθέματα στο κεφάλι) είχε δηλώσει για παράδειγμα οτι οι "Πατέρες της Ορθοδοξίας" έκαναν λάθος και οτι ήταν ........ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ...!!!!

Καλά αυτό το έχω ακούσει και σε ένα σωρό άλλα... δεν μου κάνει εντύπωση να το είπαν ...

omg έγραψε:
Σας έχουν κάνει ΚΙΜΑ το ορθόδοξο φρόνημά σας για να σας πλανήσουν και να μολύνουν την ορθοδοξία με την Παναίρεση του Οικουμενισμού (το έχουν ήδη καταφέρει αυτό). Ξυπνήστε.

Πως να ξυπνήσω , αφού είμαι αιρετικός κατ εσένα... δεν με αφήνει ο πονηρός... αφού ήμαστε σχίσμα ... και οι ιερείς που μας βαφτίζουν δεν έχουν Θεία Χάρη.

omg έγραψε:
Πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι σκοτεινές δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα οι Εβραιο-Σιωνιστές και τα όργανά τους οι Μασώνοι. Προσέξτε.


Μα τι λες... αφού το είπες τώρα τελείωσε... δεν έρχεται σε μας το Άγιο Πνεύμα ... εσύ δεν το είπες αυτό;

omg έγραψε:
πχ. Δείτε εδώ πχ. την εγκύκλιο του 1920 για να δείτε οτι αλλάξανε το ημερολόγιο για να φέρουν τον Οικουμενισμό (και όχι για να διορθώσουν το ημερολόγιο όπως είπαν στον κόσμο).

DOWNLOAD:
filimata_iouda_part_08-21_Small.pdf.zip (2.70MB)
http://www.sendspace.com/file/z1ap7s


Όσα ψέματα και να σας πούνε, τα στοιχεία είναι αδιάψευστα.


Από ψέματα έχω χορτάσει την αλήθεια ψάχνω.

omg έγραψε:
Τι μπορεί να μας πει πχ. εμάς τους Ορθοδόξους ένας Νεοημερολογίτης Παπάς? Τι?


Ότι οι νέοι δεν σας ακούνε;

omg έγραψε:
Ας μας πούνε πρώτα "τι λέει η εγκύκλιος του 1920" και ποιούς θεωρούνε "συγκληρονόμους της βασιλείας του Θεού" και "Εκκλησίες" και μετά ας κάνουν "Χαρτοπόλεμο" εναντίων του Οικουμενισμού (δήθεν) και ας προσπαθήσουν σε πραγματικά ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ να "περάσουν" τις νεο-πατερικές τους (διατρεβλωμένες) διδασκαλίες τους (όπως αυτές που λένε οτι και οι Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Σύνοδοι μπορούσαν να είναι εσφαλμένες (και άρα δεν ήταν Θεόπνευστές κλπ βλασφημίες κάτα του Αγίου Πνεύματος).
("δεν τους παίρνει" φυσικά)....


Η εγκύκλιος του 1920 .... χμ ... θα τη διαβάσω και θα σου πω... μέχρι τότε ακούω από εσένα.

omg έγραψε:
Ώρες ώρες μου θυμίζουν τους Σιωνιστές κλπ που διαμέσω του δήθεν πολέμου εναντίων της "Τρομοκρατίας" (την οποία αυτοί οι ίδιοι έφτιαξαν) φακελώνουν όλο τον κόσμο και τον οδηγούνε στο σφράγισμα σαν πρόβατα.
Τα ίδια και οι Νεοημερολογίτες Παπάδες. Όλο πολεμάνε τον Οικουμενισμό (δήθεν) και όλο βγάζουν "νεο-πατερικές διδασκαλίες" για να εντυπωσιάσουν τον απλό τον κόσμο και να τον οδηγήσουν στην απώλεια...!!!


Εγώ βλέπω πως το μυαλό σου είναι συνεχώς στους "νέους". Όπως των νεοπαγανιστών με τους Ορθόδοξους γενικότερα. Από αυτούς τους δεύτερους ... κανένας δεν ασχολείτε με τους "παλιούς" .. αλλά όλοι με τους "νέους " ασχολούνται ..ακόμα και εσείς ... και αυτός είναι ένας πολύ ενδιαφέρον δείκτης.

omg έγραψε:
Αφού τους κυνηγάνε όχι μόνο οι Πατέρες της Ορθοδοξίας με τα αναθέματα, τις καθαιρέσεις και τους αφορισμούς, αλλά και η αιρετική Εγκύκλιος του 1920 που ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ το "Γιατί κάνανε το σχίσμα του Νέου Ημερολογίου"...!!!
(και...μέσα στο σχίσμα...μην περιμένετε "καλό" να γεννηθεί...μόνο διαστρεβλώσεις και κατρακύλα....και "αλλαγές" (οικουμενιστικές φυσικά αλλαγές - όπως έλεγε και η Εγκύκλιος του 1920 οτι θα πρέπει να κάνουν...)

Δηλαδή τι καλό έχουν οι "παλιοί" να επιδείξουν ; δώσε μου ένα παράδειγμα που δεν έχουν οι "νέοι"
omg έγραψε:
όλα τα άλλα περιτεύουν....
ΞΥ-ΠΝΗ-ΣΤΕ...!!!
[/quote]

Αυτό προσπαθώ αλλά δεν με βοηθάς. Όλο για την εγκύκλιο μου λες. :0607

_________________
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αλάθητες πάντα οι Ιερές Σύνοδοι ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Μαρ 2013, 23:41 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 19 Δεκ 2011, 17:32
Δημοσ.: 866
Thanks:
Thanked:
time στο post
LAPTONAS έγραψε:
omg έγραψε:
Σου έχω ήδη απαντήσει στο άλλο Thread.
Δεν χρειαζότανε να ανοίξεις καινούριο.
Καμιά φορά είναι πιο ζουμερά και ενδιαφέροντα τα Thread που ξεφεύγουν λίγο από το θέμα παρά αυτά που ακολουθούν αυστηρά το θέμα. ;-)


Όχι αγαπητέ μου δεν με κάλυψες επαρκώς ... παρόλα αυτά αφού για σένα αποτελώ ζουμερό είδος χαίρομαι , ελπίζω μόνο να μη σου προκαλέσω "φούσκωμα" στο τέλος.

omg έγραψε:
Οι άνθρωποι μονοι τους σφάλλουν.


Συμφωνείς λοιπόν μαζί μου; Παλιέ; Εσύ τι είσαι δεν είσαι άνθρωπος; Δεν σφάλλεις ποτέ; Εγώ σφάλλω συνέχεια....

omg έγραψε:
Η Ορθοδοξία πιστεύει στο Συλλογικό Αλάθητο διαμέσω της Φώτισης από το Άγιο Πνεύμα.
Όποιος την σήμερον ημέρα λέει το αντίθετο ("νεοπατερική διδασκαλία" --> αλλοιωμένο Ορθόδοξο Φρόνημα, Οικουμενισμός, διαστρέβλωση της Ορθοδοξίας, κλπ), βλασφημεί κατά του Αγίου Πνεύματος.


Εγώ δεν ξέρω αν το συλλογικό αλάθητο σφάλλει ... καθώς είναι συλλογικό και επομένως όλοι συμφωνούν μεταξύ τους...προσωπικά δεν το έχω μετρήσει ποτέ...αλλά τέλος πάντων αυτό στο οποίο έχω ένσταση είναι στο κατά πόσο είσαι φωτισμένος ή όχι και πως το μετράς. Είσαι κάτοχος κάποιου "Φωτόμετρου"; Αν είναι να μετρήσουμε και εμένα.... :dirol:

omg έγραψε:
(σαν να λέει δηλαδή οτι οι Πατέρες που θέσπισαν την Ορθοδοξία κλπ "έκαναν λάθος" (και άρα αυτοί οι "σημερινοί" οικουμενιστές "πατέρες της ορθοδοξίας" (δήθεν) μπορούν να διορθώνουν κατά βούληση ό,τι θέλουν αγνοώντας οτι η ορθοδοξία είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ με επιτίμια.


Τι εννοείς ότι είναι κλειδωμένη κατ επιτίμια; βλέπεις εγώ που προέρχομαι από τους "νέους" .. δεν γνωρίζω ... δεν με έμαθε κανείς... μόνος μου το ψάχνω... επομένως εσύ οφείλεις να μου δείξεις καθώς είσαι γνώστης , και λες πως κατέχεις την αλήθεια.

omg έγραψε:
Τέτοια σας λένε οι "παπάδες σας" εκεί στο σχίσμα του Νέου Ημερολογίου για να σας κάνουν να αποδεχτείτε αυτά εδώ (και πολλά άλλα)-->


Δεν ξέρω για ποιο πράγμα μιλάς εγώ σου παρέθεσα μια πηγή αν διαφωνείς απλά το δηλώνεις. Τόσο δύσκολο είναι για σένα να μη χρησιμοποιείς εκφράσεις τύπου " Παπάδες" κτλ.;; Αν είναι να είσαι έτσι εσύ και οι του "παλιού" ... τότε καλύτερα με το νέο.... :happy2

omg έγραψε:
- ἡ πατριαρχική ἐγκύκλιος τοῦ 1920, (διαμέσω της εγκυκλίου φαίνονται ΞΕΚΑΘΑΡΑ οι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ του ΝΕΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ - ΠΡΙΝ κάνουν το σχίσμα οι Νεο-Ημερολογίτες)
- ἡ ἐπίσημη «ἄρσις τῶν ἀναθεμάτων» τό 1965 ποῦ ἀπό τήν φύση τούς εἶναι αἰώνια,


γιατί είναι αιώνια; είναι άκτιστα; πως αποδεικνύεις την αιωνιότητα τους;

omg έγραψε:
- ἡ ἐπίσημη χορηγία τῶν Μυστηρίων πρός τούς παπικούς το 1969 ἀπό τό Πατριαρχεῖο τῆς Μόσχας,
- ἡ συμμετοχή τῶν ὀρθοδόξων στό Παγκόσμιο Συμβούλιο Ἐκκλησιῶν (ΠΣΕ) ὡς ἰδρυτικά του μέλη ἀπό τό 1948 (οὔτε οἱ Παπικοί δέν καταδέχτηκαν ποτέ νά γίνουν μέλη τοῦ ΠΣΕ)


γιατί καταδέχτηκαν κατ εσένα;

omg έγραψε:
- ἡ συνοδική ἀναγνώριση τῶν Λατίνων στό Μπάλαμαντ τό 1993,
- ἡ συνοδική ἀναγνώριση τῶν Μονοφυσιτῶν στό Σαμπεζύ ἀπό 9 ὀρθόδοξες ἐκκλησίες καί οἱ μετά αὐτῶν ἑνωτικές ἀποφάσεις τῶν Πατριαρχείων Ἀλεξανδρείας καί Ἀντιοχείας,
- ἡ ἐπίσημη ἀναγνώριση τοῦ βαπτίσματος καί τῆς ἱερωσύνης τῶν Λουθηρανῶν στό Φράιζινγκ ἀπό τόν Γερμανίας Αὐγουστίνο καί τήν περί αὐτόν Σύνοδο,
- ἡ δί’ ἐπιχύσεως καί ραντισμοῦ ἀντικατάσταση τῆς τριπλῆς καταδύσεως στό Μυστήριο τοῦ Ἁγίου Βαπτίσματος πρός ὁμοίωσιν μέ αὐτό τῶν Λατίνων,


Από όλα αυτά που είπες ....εμένα τη Πίστη μου ή του κάθε χριστιανού .. πως του την αλλάζουν αυτά; Θέλω να πως εγώ δεν ραντίστηκα ... αλλά καταδύθηκα εις τριπλούν. Επομένως για μένα τι άλλαξε; για τους υπόλοιπους του νέου τι άλλαξε;

omg έγραψε:
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ημερολογιακή αλλαγή εξυπηρετούσε σκοπούς καθαρά οικουμενιστικούς κάτι που το είχαν καταλάβει λίγο ή πολύ κάποιοι ορθόδοξοι που έμειναν στα Πάτρια.


Ε , σώπα ... ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι... δεν το ξέρεις πως αυτό γίνεται σε όλα τα επίπεδα... όπως γίνεται στο εκκλησιαστικό .... έτσι γίνεται και σε όλα τα άλλα στα ΜΜΕ, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια .... αλλά εσείς τα βάζετε με τους "νέους"... για τα υπόλοιπα τι στάση έχετε;

omg έγραψε:
Τις άρσεις αναθεμάτων για τους Λατίνους όταν τις έκανε ο Αθηναγόρας (πρακτικά ΔΕΝ γίνεται αυτό. Δεν υπάρχει "άρση αναθεμάτων". Ή θα γίνουν Ορθόδοξοι οι Λατίνοι ή θα έχουν αναθέματα στο κεφάλι) είχε δηλώσει για παράδειγμα οτι οι "Πατέρες της Ορθοδοξίας" έκαναν λάθος και οτι ήταν ........ΠΛΑΝΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ...!!!!

Καλά αυτό το έχω ακούσει και σε ένα σωρό άλλα... δεν μου κάνει εντύπωση να το είπαν ...

omg έγραψε:
Σας έχουν κάνει ΚΙΜΑ το ορθόδοξο φρόνημά σας για να σας πλανήσουν και να μολύνουν την ορθοδοξία με την Παναίρεση του Οικουμενισμού (το έχουν ήδη καταφέρει αυτό). Ξυπνήστε.

Πως να ξυπνήσω , αφού είμαι αιρετικός κατ εσένα... δεν με αφήνει ο πονηρός... αφού ήμαστε σχίσμα ... και οι ιερείς που μας βαφτίζουν δεν έχουν Θεία Χάρη.

omg έγραψε:
Πίσω από όλα αυτά κρύβονται οι σκοτεινές δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα οι Εβραιο-Σιωνιστές και τα όργανά τους οι Μασώνοι. Προσέξτε.


Μα τι λες... αφού το είπες τώρα τελείωσε... δεν έρχεται σε μας το Άγιο Πνεύμα ... εσύ δεν το είπες αυτό;

omg έγραψε:
πχ. Δείτε εδώ πχ. την εγκύκλιο του 1920 για να δείτε οτι αλλάξανε το ημερολόγιο για να φέρουν τον Οικουμενισμό (και όχι για να διορθώσουν το ημερολόγιο όπως είπαν στον κόσμο).

DOWNLOAD:
filimata_iouda_part_08-21_Small.pdf.zip (2.70MB)
http://www.sendspace.com/file/z1ap7s


Όσα ψέματα και να σας πούνε, τα στοιχεία είναι αδιάψευστα.


Από ψέματα έχω χορτάσει την αλήθεια ψάχνω.

omg έγραψε:
Τι μπορεί να μας πει πχ. εμάς τους Ορθοδόξους ένας Νεοημερολογίτης Παπάς? Τι?


Ότι οι νέοι δεν σας ακούνε;

omg έγραψε:
Ας μας πούνε πρώτα "τι λέει η εγκύκλιος του 1920" και ποιούς θεωρούνε "συγκληρονόμους της βασιλείας του Θεού" και "Εκκλησίες" και μετά ας κάνουν "Χαρτοπόλεμο" εναντίων του Οικουμενισμού (δήθεν) και ας προσπαθήσουν σε πραγματικά ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ να "περάσουν" τις νεο-πατερικές τους (διατρεβλωμένες) διδασκαλίες τους (όπως αυτές που λένε οτι και οι Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Σύνοδοι μπορούσαν να είναι εσφαλμένες (και άρα δεν ήταν Θεόπνευστές κλπ βλασφημίες κάτα του Αγίου Πνεύματος).
("δεν τους παίρνει" φυσικά)....


Η εγκύκλιος του 1920 .... χμ ... θα τη διαβάσω και θα σου πω... μέχρι τότε ακούω από εσένα.

omg έγραψε:
Ώρες ώρες μου θυμίζουν τους Σιωνιστές κλπ που διαμέσω του δήθεν πολέμου εναντίων της "Τρομοκρατίας" (την οποία αυτοί οι ίδιοι έφτιαξαν) φακελώνουν όλο τον κόσμο και τον οδηγούνε στο σφράγισμα σαν πρόβατα.
Τα ίδια και οι Νεοημερολογίτες Παπάδες. Όλο πολεμάνε τον Οικουμενισμό (δήθεν) και όλο βγάζουν "νεο-πατερικές διδασκαλίες" για να εντυπωσιάσουν τον απλό τον κόσμο και να τον οδηγήσουν στην απώλεια...!!!


Εγώ βλέπω πως το μυαλό σου είναι συνεχώς στους "νέους". Όπως των νεοπαγανιστών με τους Ορθόδοξους γενικότερα. Από αυτούς τους δεύτερους ... κανένας δεν ασχολείτε με τους "παλιούς" .. αλλά όλοι με τους "νέους " ασχολούνται ..ακόμα και εσείς ... και αυτός είναι ένας πολύ ενδιαφέρον δείκτης.

omg έγραψε:
Αφού τους κυνηγάνε όχι μόνο οι Πατέρες της Ορθοδοξίας με τα αναθέματα, τις καθαιρέσεις και τους αφορισμούς, αλλά και η αιρετική Εγκύκλιος του 1920 που ΜΑΡΤΥΡΑΕΙ το "Γιατί κάνανε το σχίσμα του Νέου Ημερολογίου"...!!!
(και...μέσα στο σχίσμα...μην περιμένετε "καλό" να γεννηθεί...μόνο διαστρεβλώσεις και κατρακύλα....και "αλλαγές" (οικουμενιστικές φυσικά αλλαγές - όπως έλεγε και η Εγκύκλιος του 1920 οτι θα πρέπει να κάνουν...)

Δηλαδή τι καλό έχουν οι "παλιοί" να επιδείξουν ; δώσε μου ένα παράδειγμα που δεν έχουν οι "νέοι"
omg έγραψε:
όλα τα άλλα περιτεύουν....
ΞΥ-ΠΝΗ-ΣΤΕ...!!!


Αυτό προσπαθώ αλλά δεν με βοηθάς. Όλο για την εγκύκλιο μου λες. :0607Χμμ...Διακρίνω ειρωνία...

Άκου, ...

Το "Ζουμερό Thread" πήγαινε γενικά στα ωραία Thread και όχι σε εσένα προσωπικά (οτι δηλαδή δεν είναι και τόσο κακό χάρην συζητήσεως να βγαίνουμε και λίγο εκτός - αν και όπως θα διαπιστώσεις, δεν είναι και τόσο "εκτός" θέματος όσο φαίνεται...!!!

Εγώ ξέρω πολύ καλά τι σου δίνω να διαβάσεις και με ποιά σειρά. Προσπάθησα να σου δείξω "κάτι" που ίσως αγνοείς και να στο συσχετίσω με όσα λένε αυτοί που τα λένε περί "ΜΗ Αλαθήτου" των οικουμενικών και πανορθόδοξων συνόδων και να σου δείξω οτι αυτά είναι βλασφημίες.

Η θέση της Ορθοδοξίας (της Ορθοδοξίας Χωρίς εισαγωγικά - δηλαδή "της ΜΗ διαστρεβλωμένης") είναι οτι οι Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Σύνοδοι είναι Θεόπνευστες και Αλάθητες και είναι συλλογικό έργο όχι ατομικό και οτι γενικότερα "εκφράζουν το θέλημα του Αγίου Πνεύματος" (είναι Θεόπνευστες).
Το να λέει κάποιος οτι μπορεί και να σφάλλουν δεν είναι ορθόδοξο, είναι λανθασμένο, είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος και είναι εκ του πονηρού (το "γιατί", θα το καταλάβεις ΙΣΩΣ αν διαβάσεις αρκετά πράγματα και μπείς λίγο στο νόημα).
Αν αρχίσεις να ψάχνεις τι παίζει, θα δείς το "γιατί" είναι εκ του πονηρού και "που το πάει" (οικουμενισμός).

Από εκεί και πέρα Laptona, δεν είμαι ούτε ο "σωτήρας σου" ούτε ο προσωπικός σου "Trainer" στην Ορθοδοξία...

Σου έδειξα κάποια πράγματα / πληροφορίες για να ψαχτείς και να δεις κάποια πράγματα.
Αν θέλεις, ψάξτα και ασχολήσου να μάθεις τι παίζει (για το καλό σου).
Αν πάλι δεν θέλεις, δικαίωμά σου.
Αν δεν σου αρέσουν όσα σου δίνω για να διαβάσεις και να δεις, μην τα βλέπεις. Δικαίωμά σου είναι.

Δεν θα μπω σε διαμάχη μεταξύ μας, ούτε σε "διαλόγους" που θα φέρουν διαμάχες...
Δεν έχω λόγο να το κάνω.

Ως προς την εγκύκλιο που με ειρωνεύεσαι ακόμα και για αυτή (εγώ στην θέση σου θα της έδινα μεγάλη σημασία διότι όλα όσα έγιναν και γίνονται είναι όσα λέει εκεί μέσα), καλό θα ήταν να μην με ειρωνεύεσαι και να κάτσεις να την διαβάσεις να δεις τι παίχτηκε.
ΙΣΩΣ μετά καταλάβεις περισσότερα από οτι νομίζεις οτι ξέρεις... (ΙΣΩΣ)

Στο είπα και στο άλλο Thread και στο ξαναλέω και εδώ.
Αφενός διάβασε το PDF με την Εγκύκλιο του 1920 και αφετέρου κάτσε και ψάξου για τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ και για το πόσο κακός είναι κλπ. (ΑΝ σε ενδιαφέρει η σωτηρία σου φυσικά).

Και αυτό διότι, όπως θα δείς και από την Αιρετική Εγκύκλιο του 1920, το σχίσμα του Νέου Ημερολογίου ήταν ο Δούριος Ίππος του Οικουμενισμού για την Ορθοδοξία.

Αυτοί που θέλουν να φέρουν τον Οικουμενισμό έχουν ένα πολύ "κακό αγκάθι" που τους Ελέγχει.
Το "Κακό" αυτό αγκάθι είναι οι Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Σύνοδοι που έχουν κλειδώσει την Ορθοδοξία. (δηλαδή με άλλα λόγια η ίδια η Ορθοδοξία - ως η ΜΟΝΗ Αλήθεια).


Γιαυτό προσπαθούν να προκαλέσουν πλήγμα στο κατά πόσο "Θεόπνευστες" και "Αλάθητες" ήταν.
Διότι όταν "περάσουν" στην αντίληψη των πολλών με τον καιρό οτι οι Οικουμενικές Σύνοδοι ΔΕΝ ήταν αλάθητες και ο κόσμος κάνει το λάθος και το "αποδεχτεί" μέσα του (όντας έχοντας αλλοιωμένο ορθόδοξο φρόνημα) στην συνέχεια θα τους οδηγήσουν στην ΝΕΟ-Πατερική τους Διδασκαλεία. Δηλαδή την "Νέα" διδασκαλία του Οικουμενισμού, στους κόλπους της οποίας θα θρέφονται και θα αναπτύσσονται με διαστρεβλωμένα και αντίχριστα "Ορθόδοξα" (δήθεν) φρονήματα οι άνθρωποι που θα πιστεύουν στην Πανθρησκεία και τον Οικουμενισμό...


Αν είδες τα βίντεο "Οικουμενιστικές Εκτροπές" θα είχες δει τι είχε πει ο Αθηναγόρας για τους πατέρες της ορθοδοξίας (οτι είχαν πλανηθεί από τον διάβολο) και οτι ήρθε δηλαδή αυτός να μας σώσει με τις άρσεις αναθεμάτων του.

Παρά το ότι αυτονομάζεσαι "Laptonas" και ο γραπτός σου λόγος τείνει να είναι ορθολογιστικός φέροντας ένα "Αρχαίο Ελληνικό Άρωμα" γύρω του....αδυνατείς να αντιληφθείς το "γιατί" είναι ΑΙΩΝΙΑ τα αναθέματα?
Με απογοητεύεις.

1. Η ορθοδοξία είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ με αναθέματα σε όποιον αλλάξει κάτι (μάλιστα υπάρχει και η εγκύκλιος του 1948 που αναφέρει ΞΑΝΑ οτι όποιος αλλάξει κάτι στην ορθοδοξία από εκεί και πέρα, αναθεματίζεται κλπ).
2. Οι αιρετικοί Αναθεματίστηκαν από τους Ορθοδόξους για τις κακοδοξίες τους.

Αν κάποιος πχ. είναι ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ για το ΦΙΛΙΟΚΒΕ (όπως είναι οι Λατίνοι), τότε για να "φύγουν" οι αναθεματισμοί από το κεφάλι τους πρέπει να πάψουν να είναι ΚΑΚΟΔΟΞΟΙ.
Αν δηλαδή υπάρχει μια αίρεση που έχει ως λάθος ΜΟΝΟ το φιλιοκβέ, θα πρέπει να γίνει ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ για να φύγουν τα αναθέματα. Αν ένας ορθόδοξος από την άλλη ασπαστεί το φιλιοκβέ, πέφτουν τα αναθέματα των πατέρων της Ορθοδοξίας στο κεφάλι του και παύει να είναι ορθόδοξος και γίνεται Αιρετικός.

Θυμάσαι που λέγαμε οτι η αλήθεια είναι ΜΙΑ και ισχύει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (ΑΠΟΛΥΤΑ) και δεν αλλάζει ποτέ? Να λοιπόν που η αλήθεια για τον Θεό δεν αλλάζει ΠΟΤΕ (είναι δηλαδή ΑΠΟΛΥΤΗ).

Όσο υπάρχει η κακοδοξία των αιρετικών, θα υπάρχουν και τα αναθέματα των πατέρων της Ορθοδοξίας που ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ τις Κακοδοξίες.
Αν ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ οι αιρετικοί που έχουν πχ. μόνο το φιλιοκβέ διαφορετικό από εμάς τους ορθοδόξους, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα γίνουν Ορθόδοξοι.

Το να κάνει κάποιος "άρσεις αναθεμάτων" δεν γίνεται (χωρίς να βλασφημήσει κατά του Αγίου Πνεύματος - --> Δηλαδή χωρίς να πέσει πάνω σε αναθέματα από τις Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Συνόδους. Σκέψου οτι η Ζ' Οικουμενική απαγορεύει αλλαγές και ταυτόχρονα λέει οτι "όποιος δεν αναθεματίζει τους αιρετικούς όπως πρέπει, πέφτουν τα αναθέματα των πατέρων στο κεφάλι του").

Βλέπεις? Η ορθοδοξία είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ.
Όσοι κάνουν ΑΝΥΠΑΚΟΗ, βγαίνουν εκτός Ορθοδοξίας (και γίνονται "Κάτι άλλο". Παύουν όμως να είναι ορθόδοξοι και εντός Εκκλησίας του Χριστού και χάνουν και την Ιεροσύνη και την Αποστολική διαδοχή κλπ)...
Δεν μπορούν τα πρωτοπαλίκαρα του Οικουμενισμού (όπως ο Αθηναγόρας, ο Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, ο Χριστόδουλος και άλλοι) να κάνουν ο,τι γουστάρουν και να αυτο-αποκαλούνται και Ορθόδοξοι. Λύκει βαρείς εν δορά προβάτου είναι.

Τώρα το κατάλαβες γιατι τα αναθέματα είναι από την φύση τους Αιώνια?? ΑΝ όχι, ας στο εξηγήσουν άλλοι. Εγώ έκανα ο,τι μπορούσα....

Αυτά από εμένα.
Αντί να χάνεις τον χρόνο σου για να με ειρωνεύεσαι, καλύτερα ξεκίνα να διαβάζεις και να μαθαίνεις όσο περισσότερα γίνεται για τον Οικουμενισμό.

Εγώ σήμερα είμαι στο Φόρουμ και αύριο όχι.

Η ζωή μας εδώ στην γή όμως έχει μια αρχή και ένα τέλος.
Μόλις έρθει το τέλος μας (πεθάνουμε) δεν υπάρχει πλέον αλλαγή για εμάς καμία. Ο,τι κάναμε ...κάναμε...!!!

Μην ασχολείσαι με εμένα τον τρισάθλιο.
Μην χάνεις τον χρόνο σου "για να μου την πεις".
Άιντε πες οτι μου την είπες. Τι έγινε? Τι κέρδισες?
(Αν νομίζεις οτι θα σου κάνει καλό να μου την πεις, να κάτσω να μου την πείς...!!!) :-)

Κάτσε όμως και ΔΙΑΒΑΣΕ όσο είσαι ζωντανός, ενημερώσου (όσο είμαστε ζωντανοί μπορούμε να μετανιώσουμε για τα πάντα και έχουμε ελπίδα για σωτηρία - ΟΛΟΙ μας)...!!!
Επίσης, άσε τις αργολογίες για το ποιός έχει την Θεία Χάρη και λοιπά. :-)
Μη τα βλέπεις στραβά όσα σου λέω. (εγώ θα μπορούσα να είμαι στην θέση σου και εσύ στην δική μου. ΔΕΝ είμαι ανώτερός σου ή καλύτερός σου σε τίποτα. Όσο άνθρωπος είσαι εσύ άλλο τόσο είμαι και εγώ και όλοι μας).
Ο Θεός ΟΛΟΥΣ μας αγαπάει και αν δεί καλή προαίρεση μας βοηθάει απλόχερα και μας οδηγεί (άραγε εμείς Του το ζητάμε?).

(ο Χριστός μας λέει οτι δεν ξέρουμε πότε θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία Του ή πότε θα έρθει ο θάνατος μας - άρα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι, υπό αυτή την ένοια στο λέω - για καλό στο λέω) και μάθε όσα περισσότερα μπορείς γύρω από αυτά που σου έθιξα (ξεκίνα από τον Οικουμενισμό πρώτα, αφού όμως διαβάσεις την Αιρετική Εγκύκλιο του 1920) διότι οι καιροί είναι πλάνοι και δεν νομίζω να έχουμε και πολύ καιρό μπροστά μας. Κάποια γεγονότα έρχονται....είναι κοντά (περισσότερο κοντά από κάθε άλλη φορά τουλάχιστον)...


Τέλος θα ήθελα να σου πω και κάτι ακόμα

Εδώ συζητάμε με βάση την Ορθοδοξία (το τι λέει η Ορθοδοξία δηλαδή). Όχι με βάση την Φιλοσοφία ή τις προσωπικές μας αντιλήψεις και απόψεις. (αν είναι να μιλήσουμε με προσωπικές αντιλήψεις και απόψεις για το πως θα μας άρεσαν να είναι κάποια πράγματα ή "τι θεωρούμε εμείς σωστό να ισχύει" ή πιο "φιλοσοφικά" ή ποιό "αρχαιο-Ελληνικά" ή δεν ξέρω και εγώ πως αλλιώς, τοτέ να θέσουμε ως βάση αυτό (οτι δηλαδή δεν μιλάμε για το τι λέει/πιστεύει η ορθοδοξία) και να αρχίσουμε να λέμε διάφορα πράγματα "στο πιο χαλαρό").

πχ. αν πούμε οτι ο Θεός (Πατέρας) δεν έχει ανθρώπινες αδυναμίες, για την Ορθοδοξία αυτό είναι σωστό. Όχι όμως για το δωδεκάθεο των αρχαιων Ελλήνων (που ως γνωστόν οι "Θεοί" ήταν γεμάτοι από "πάθη"). Κατάλαβαίνεις την διαφορά?

Όταν μιλάμε για Ορθοδοξία, τότε μιλάμε για την Ορθοδοξία και το τι λένε οι Οικουμενικές Σύνοδοι (το αποτέλεσμα των οποίων μας οδηγεί στο δόγμα ονόματι "Ορθοδοξία"), το Ιερό Πηδάλιο της Ορθοδοξίας, τους Κανόνες της Ορθοδοξίας κλπ.!!!

Ή για να στο πω αλλιώς--> Δεν μπορείς πχ. να λες οτι ένας παίκτης του μπάσκετ έκανε "Off Side" ενώ δεν υπάρχει αυτό στο μπάσκετ. Ούτε μπορείς να παίξεις επίσημα μπάσκετ και "για σένα" να ισχύουν τα "off side" ενώ για τους κανονισμούς του μπάσκετ να μην ισχύουν. Κάπως έτσι φαντάσου το.
Πρέπει να κατανοήσεις οτι αυτό που λέω είναι οτι "στην ορθοδοξία ισχύει αυτό, εκείνο και το άλλο" (όχι οπουδήποτε).
Αν μια Οικουμενική Σύνοδος καταδίκασε τον Άρειο για παράδειγμα, τότε όποιος αποδέχεται τον Αρειανισμό δεν είναι ορθόδοξος πλέον (αλλιώς "τι είναι η ορθοδοξία"? Ορθοδοξία είναι αυτό που προέκυψε μετά τις καταδίκες των αιρετικών, την θέσπιση του εορτολογίου και των νηστειών, την θέσπιση των κανόνων, του Τυπικού λειτουργείας, του αν θα προσκυνούνται οι εικόνες ή όχι και όλα αυτά - γραπτές και άγραφες παραδόσεις, κανονισμοί, πιστεύω, κλπ (και ξαναλέω--> η ορθοδοξία είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ πλέον. Δεν επιδέχεται αλλαγές. Απαγορεύτηκαν από Οικουμενική Σύνοδο, όπως και από την Εγκύκλιο του 1848, κλπ).

Από εκει και πέρα αν θέλεις να μιλήσουμε "φιλελεύθερα" και "φιλοσοφικά", να ανοίξουμε ένα κατάλληλο Thread που να θέτει ως βάση συζητήσεως, όχι το "τι λέει και πιστεύει η ορθοδοξία" αλλά την φιλοσοφία, ή ο,τι θέλεις (εκεί - υπό τέτοιες συνθήκες, θα αντιμετωπίσεις έναν άλλο omg εντελώς διαφορετικό, και πιο χαλαρό / διαλλακτικό, και με μεγάλη φαντασία αν γουστάρουμε,... χεχε. Βγάλε μου από την βάση της συζητήσεως την "Ορθοδοξία" να την κάνουμε όσο χαλαρή και "ανοικτή" θέλεις την κουβέντα). ;-)

Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε για "Μπάσκετ" και να λέει κάποιος οτι υπάρχει "off side" στο μπάσκετ, ενώ δεν υπάρχει ή δεν επιτρέπεται να υπάρξει αφού δεν υπήρξε εως τώρα (πχ. δεν επιτρέπονται άλλες αλλαγές πλέον στο μπάσκετ - είναι κλειδωμένο πλέον για λόγους ασφαλείας...κλπ). :down

Αν συζητούσαμε φιλοσοφικά, εκεί να πούμε ο,τι θέλεις.
Στο μπάσκετ όμως ΔΕΝ υπάρχει "off side". Πως να το κάνουμε. :dance2: :cooll

Αυτά. :132

_________________
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αλάθητες πάντα οι Ιερές Σύνοδοι ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Μαρ 2013, 15:08 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 29 Ιαν 2013, 01:51
Δημοσ.: 3589
Thanks:
Thanked:
time στο post
omg έγραψε:

Χμμ...Διακρίνω ειρωνία...


Ότι δίνεις παίρνεις αγαπητέ μου.

omg έγραψε:

Άκου, ...

Το "Ζουμερό Thread" πήγαινε γενικά στα ωραία Thread και όχι σε εσένα προσωπικά (οτι δηλαδή δεν είναι και τόσο κακό χάρην συζητήσεως να βγαίνουμε και λίγο εκτός - αν και όπως θα διαπιστώσεις, δεν είναι και τόσο "εκτός" θέματος όσο φαίνεται...!!!

Εγώ ξέρω πολύ καλά τι σου δίνω να διαβάσεις και με ποιά σειρά. Προσπάθησα να σου δείξω "κάτι" που ίσως αγνοείς και να στο συσχετίσω με όσα λένε αυτοί που τα λένε περί "ΜΗ Αλαθήτου" των οικουμενικών και πανορθόδοξων συνόδων και να σου δείξω οτι αυτά είναι βλασφημίες.


Δηλαδή παραδέχεσαι ότι δείχνεις αυτά που θέλεις εσύ και δεν βλέπεις την αλήθεια αντικειμενικά και σφαιρικά; Μπράβο λοιπόν σε παραδέχομαι που το παραδέχεσαι.

omg έγραψε:

Η θέση της Ορθοδοξίας (της Ορθοδοξίας Χωρίς εισαγωγικά - δηλαδή "της ΜΗ διαστρεβλωμένης") είναι οτι οι Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Σύνοδοι είναι Θεόπνευστες και Αλάθητες και είναι συλλογικό έργο όχι ατομικό και οτι γενικότερα "εκφράζουν το θέλημα του Αγίου Πνεύματος" (είναι Θεόπνευστες).
Το να λέει κάποιος οτι μπορεί και να σφάλλουν δεν είναι ορθόδοξο, είναι λανθασμένο, είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος και είναι εκ του πονηρού (το "γιατί", θα το καταλάβεις ΙΣΩΣ αν διαβάσεις αρκετά πράγματα και μπείς λίγο στο νόημα).
Αν αρχίσεις να ψάχνεις τι παίζει, θα δείς το "γιατί" είναι εκ του πονηρού και "που το πάει" (οικουμενισμός).


Πανορθόδοξος Σύνοδος σημαίνει ότι είναι και όλος ο λαός(συλλογικό) μέσα. Βλέπεις εσύ σε αυτές να είναι ο λαός μέσα; .. ο Ορθόδοξος;; Η μήπως θέλεις να μου πεις πως είναι θεόπνευστες ακόμη και όταν ο λαός δεν είναι μέσα;; Διότι τότε αγαπητέ δεν είναι συλλογικές.

omg έγραψε:

Από εκεί και πέρα Laptona, δεν είμαι ούτε ο "σωτήρας σου" ούτε ο προσωπικός σου "Trainer" στην Ορθοδοξία...


ναι αλλά όταν έχεις κέφια μου γράφεις 100 σελίδες κήρυγμα ενώ όταν δεν έχεις κέφια και σου ζητάω να μου δείξεις την "αλήθεια" σου και αποφεύγεις. Πως λοιπόν θέλεις να δεχτώ εγώ ότι οι προθέσεις σου είναι καλές απέναντι μου και όχι κακές;

omg έγραψε:

Σου έδειξα κάποια πράγματα / πληροφορίες για να ψαχτείς και να δεις κάποια πράγματα.
Αν θέλεις, ψάξτα και ασχολήσου να μάθεις τι παίζει (για το καλό σου).
Αν πάλι δεν θέλεις, δικαίωμά σου.
Αν δεν σου αρέσουν όσα σου δίνω για να διαβάσεις και να δεις, μην τα βλέπεις. Δικαίωμά σου είναι.


Αχ βρε G.O.X. ήξερες... πόσα μελετάω κάθε μέρα. Καρούμπαλα έχουν βγάλει τα μάτια μου τις τελευταίες μέρες.

omg έγραψε:

Δεν θα μπω σε διαμάχη μεταξύ μας, ούτε σε "διαλόγους" που θα φέρουν διαμάχες...
Δεν έχω λόγο να το κάνω.

Πρώτος εσύ αγαπητέ μου ήσουν χλευάζον και πρώτος εσύ απευθύνθηκες σε εμένα ...σε μορφή μονόλογου. Τώρα το μόνο που δείχνεις είναι ότι θέλεις αποφύγεις την αλήθεια που θα βγει από το διάλογο μαζί μου. Εποικοδομητικός θα είναι.

omg έγραψε:

Ως προς την εγκύκλιο που με ειρωνεύεσαι ακόμα και για αυτή (εγώ στην θέση σου θα της έδινα μεγάλη σημασία διότι όλα όσα έγιναν και γίνονται είναι όσα λέει εκεί μέσα), καλό θα ήταν να μην με ειρωνεύεσαι και να κάτσεις να την διαβάσεις να δεις τι παίχτηκε.
ΙΣΩΣ μετά καταλάβεις περισσότερα από οτι νομίζεις οτι ξέρεις... (ΙΣΩΣ)

Στο είπα και στο άλλο Thread και στο ξαναλέω και εδώ.
Αφενός διάβασε το PDF με την Εγκύκλιο του 1920 και αφετέρου κάτσε και ψάξου για τον ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ και για το πόσο κακός είναι κλπ. (ΑΝ σε ενδιαφέρει η σωτηρία σου φυσικά).
\

Δεν διαφωνώ, μάλιστα συμφωνώ ότι ο οικουμενισμός όπως τον θέλουν είναι κακός, όμως δεν είμαι κολλημένος εκεί αφού η τεχνολογία τρέχει και η ιστορία ακόμα γράφεται. Τι παραπάνω έχω να κερδίσω από κάτι που ξέρω ήδη;


omg έγραψε:

Και αυτό διότι, όπως θα δείς και από την Αιρετική Εγκύκλιο του 1920, το σχίσμα του Νέου Ημερολογίου ήταν ο Δούριος Ίππος του Οικουμενισμού για την Ορθοδοξία


Αυτά που λες φίλτατε δεν είναι νέα για μένα. Η Νέα Τάξη έχει δούρειους ίππους παντού. Αλλά εσύ παραμένεις εκεί.... στο 20. και αυτό είναι αιτία διαμάχης μεταξύ Χριστιανών Ορθοδόξων (εκ των έσω διάσπαση.. η οποία συμφέρει αυτούς και όχι εμάς) Μήπως το facebook δεν είναι δούρειος ίππος της νεολαίας ;; ποιος νομίζεις νεαρός σε ηλικία ακούει έτσι κι αλλιώς τους κληρικούς;;; ή μήπως πιστεύεις ότι "δούρειος ίππος" ... δεν είναι η μόδα;;; δεν είναι τα ΜΜΕ ;;;; δεν είναι όλα αυτά που πάνε να περάσουν ;;;

omg έγραψε:

Αυτοί που θέλουν να φέρουν τον Οικουμενισμό έχουν ένα πολύ "κακό αγκάθι" που τους Ελέγχει.
Το "Κακό" αυτό αγκάθι είναι οι Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Σύνοδοι που έχουν κλειδώσει την Ορθοδοξία. (δηλαδή με άλλα λόγια η ίδια η Ορθοδοξία - ως η ΜΟΝΗ Αλήθεια).Το αγκάθι αγαπητέ μου είναι ο λαός. Γιατί η ισχύς της Πανορθόδοξης Συνόδου εξ αρχής είναι ο λαός. Είναι οι Έλληνες οι φωτοδότες και οι έχοντες την Χάρη του Αγίου Πνεύματος. Η κλειδωνιά θα σπάσει , και θα υπάρξουν απώλειες .... αν σπάσει όμως το ποίμνιο εκεί τελειώνουν όλα.

omg έγραψε:

Γιαυτό προσπαθούν να προκαλέσουν πλήγμα στο κατά πόσο "Θεόπνευστες" και "Αλάθητες" ήταν.
Διότι όταν "περάσουν" στην αντίληψη των πολλών με τον καιρό οτι οι Οικουμενικές Σύνοδοι ΔΕΝ ήταν αλάθητες και ο κόσμος κάνει το λάθος και το "αποδεχτεί" μέσα του (όντας έχοντας αλλοιωμένο ορθόδοξο φρόνημα) στην συνέχεια θα τους οδηγήσουν στην ΝΕΟ-Πατερική τους Διδασκαλεία. Δηλαδή την "Νέα" διδασκαλία του Οικουμενισμού, στους κόλπους της οποίας θα θρέφονται και θα αναπτύσσονται με διαστρεβλωμένα και αντίχριστα "Ορθόδοξα" (δήθεν) φρονήματα οι άνθρωποι που θα πιστεύουν στην Πανθρησκεία και τον Οικουμενισμό...


Δηλαδή ο πατέρας γέροντας Παΐσιος αν μου επιτρέπει .... που ήταν και του "νέου" ως νέο-πατέρας ήθελε να μας περάσεις μια "νέα" διδασκαλία διαστρεβλωμένη με σκοπό να μας επιβάλει τη Νέα Τάξη;; ή μήπως έχεις την εντύπωση όπως σου είπα ότι δεν θρέφονται οι άνθρωποι από όλες τις πλευρές;;;

omg έγραψε:

Αν είδες τα βίντεο "Οικουμενιστικές Εκτροπές" θα είχες δει τι είχε πει ο Αθηναγόρας για τους πατέρες της ορθοδοξίας (οτι είχαν πλανηθεί από τον διάβολο) και οτι ήρθε δηλαδή αυτός να μας σώσει με τις άρσεις αναθεμάτων του.

Παρά το ότι αυτονομάζεσαι "Laptonas" και ο γραπτός σου λόγος τείνει να είναι ορθολογιστικός φέροντας ένα "Αρχαίο Ελληνικό Άρωμα" γύρω του....αδυνατείς να αντιληφθείς το "γιατί" είναι ΑΙΩΝΙΑ τα αναθέματα?
Με απογοητεύεις.

Φίλε μου εγώ δεν κατακρίνω εσένα βάσει Avatar διότι τότε πρέπει να δεχτώ ότι απέξω φαίνεσαι ωραίος και από μέσα κρύβεται το αληθινό σου πρόσωπο. Παρατήρησα ότι δεν καταλαβαίνεις γιατί σε ρωτάω.... προφανώς γιατί ενώ δυνατείς να δεις το "άρωμα" δεν κατανοείς την "ουσία"... όμως μέχρι να καταλάβεις γιατί σε ρωτώ θα σε ρωτώ και αν μπορείς και θες θα μου απαντάς διότι υποτίθεται πως ξέρεις και πως θες να μεταφέρεις τη γνώση της αλήθειας αυτή.

omg έγραψε:

1. Η ορθοδοξία είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ με αναθέματα σε όποιον αλλάξει κάτι (μάλιστα υπάρχει και η εγκύκλιος του 1948 που αναφέρει ΞΑΝΑ οτι όποιος αλλάξει κάτι στην ορθοδοξία από εκεί και πέρα, αναθεματίζεται κλπ).
2. Οι αιρετικοί Αναθεματίστηκαν από τους Ορθοδόξους για τις κακοδοξίες τους.

Αν κάποιος πχ. είναι ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ για το ΦΙΛΙΟΚΒΕ (όπως είναι οι Λατίνοι), τότε για να "φύγουν" οι αναθεματισμοί από το κεφάλι τους πρέπει να πάψουν να είναι ΚΑΚΟΔΟΞΟΙ.
Αν δηλαδή υπάρχει μια αίρεση που έχει ως λάθος ΜΟΝΟ το φιλιοκβέ, θα πρέπει να γίνει ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ για να φύγουν τα αναθέματα. Αν ένας ορθόδοξος από την άλλη ασπαστεί το φιλιοκβέ, πέφτουν τα αναθέματα των πατέρων της Ορθοδοξίας στο κεφάλι του και παύει να είναι ορθόδοξος και γίνεται Αιρετικός.


Μου φαίνεται πως δεν ξέρεις καν τι είναι το ανάθεμα. Αγαπητέ μου δεν είναι και που "φεύγει και έρχεται" ....δεν είναι κατάρα. Και δεν "πέφτει" στα κεφάλια ..........

omg έγραψε:

Θυμάσαι που λέγαμε οτι η αλήθεια είναι ΜΙΑ και ισχύει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ (ΑΠΟΛΥΤΑ) και δεν αλλάζει ποτέ? Να λοιπόν που η αλήθεια για τον Θεό δεν αλλάζει ΠΟΤΕ (είναι δηλαδή ΑΠΟΛΥΤΗ).


Θυμάσαι που σου είπα ότι η αλήθεια είναι απόλυτη και ότι αυτά που λες εσύ αγαπητέ μου δεν είναι;;

omg έγραψε:

Όσο υπάρχει η κακοδοξία των αιρετικών, θα υπάρχουν και τα αναθέματα των πατέρων της Ορθοδοξίας που ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ τις Κακοδοξίες.
Αν ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ οι αιρετικοί που έχουν πχ. μόνο το φιλιοκβέ διαφορετικό από εμάς τους ορθοδόξους, ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα γίνουν Ορθόδοξοι.

Το να κάνει κάποιος "άρσεις αναθεμάτων" δεν γίνεται (χωρίς να βλασφημήσει κατά του Αγίου Πνεύματος - --> Δηλαδή χωρίς να πέσει πάνω σε αναθέματα από τις Οικουμενικές και Πανορθόδοξες Συνόδους. Σκέψου οτι η Ζ' Οικουμενική απαγορεύει αλλαγές και ταυτόχρονα λέει οτι "όποιος δεν αναθεματίζει τους αιρετικούς όπως πρέπει, πέφτουν τα αναθέματα των πατέρων στο κεφάλι του").


το ανάθεμα δεν έχει την έννοια που έχει σήμερα. Ούτε "πέφτει" ... όπως θα το κατανοούσε κάποιος σήμερα....

omg έγραψε:

Βλέπεις? Η ορθοδοξία είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ.
Όσοι κάνουν ΑΝΥΠΑΚΟΗ, βγαίνουν εκτός Ορθοδοξίας (και γίνονται "Κάτι άλλο". Παύουν όμως να είναι ορθόδοξοι και εντός Εκκλησίας του Χριστού και χάνουν και την Ιεροσύνη και την Αποστολική διαδοχή κλπ)...


Ανυπακοή σε ποιόν; Αν σου πει κάποιος να δείξεις υπακοή στην "Ορθοδοξία" οι στις "πανορθόδοξες συνόδους" που είναι "θεόπνευστες" και να είσαι ανυπάκουος στον Ιησού Χριστό;... τι θα κάνεις;;;
ειδικά όταν πάψουν να είναι όλα ορθόδοξα και θεόπνευστα...


omg έγραψε:

Δεν μπορούν τα πρωτοπαλίκαρα του Οικουμενισμού (όπως ο Αθηναγόρας, ο Χρυσόστομος Παπαδόπουλος, ο Χριστόδουλος και άλλοι) να κάνουν ο,τι γουστάρουν και να αυτο-αποκαλούνται και Ορθόδοξοι. Λύκει βαρείς εν δορά προβάτου είναι.

Τώρα το κατάλαβες γιατι τα αναθέματα είναι από την φύση τους Αιώνια?? ΑΝ όχι, ας στο εξηγήσουν άλλοι. Εγώ έκανα ο,τι μπορούσα....


Δεν το τεκμηρίωσες καθόλου .. .απλά γενικολογίες και λες πως "πέφτουν" ...

omg έγραψε:

Αυτά από εμένα.
Αντί να χάνεις τον χρόνο σου για να με ειρωνεύεσαι, καλύτερα ξεκίνα να διαβάζεις και να μαθαίνεις όσο περισσότερα γίνεται για τον Οικουμενισμό.


Αν με παρότρυνες να μελετήσω γύρω από το Θεό, την Προσευχή και
να ασχοληθώ με την επιμέλεια της Ψυχής μου θα το δεχόμουν...
Αλλά όταν λες να πωρωθώ μετ τον οικουμενισμό όπως εσύ και να αποκτήσω στραβομάρα γύρω από την υπόλοιπη παγκοσμιοποίηση .... δεν το δέχομαι.


omg έγραψε:

Εγώ σήμερα είμαι στο Φόρουμ και αύριο όχι.

Η ζωή μας εδώ στην γή όμως έχει μια αρχή και ένα τέλος.
Μόλις έρθει το τέλος μας (πεθάνουμε) δεν υπάρχει πλέον αλλαγή για εμάς καμία. Ο,τι κάναμε ...κάναμε...!!!


και κατ εσένα πρέπει να παραμείνω προσηλωμένος στην εγκύκλιο του '20 και στον οικουμενισμό. Λες και δεν έχει σημαντικότερα πράγματα....;

omg έγραψε:

Μην ασχολείσαι με εμένα τον τρισάθλιο.
Μην χάνεις τον χρόνο σου "για να μου την πεις".
Άιντε πες οτι μου την είπες. Τι έγινε? Τι κέρδισες?
(Αν νομίζεις οτι θα σου κάνει καλό να μου την πεις, να κάτσω να μου την πείς...!!!) :-)

Τρισάθλιος είσαι στα μάτια του Θεού όπως και εγώ... για μένα όμως είσαι ίσος και αντάξιος διότι είσαι αδελφός. Ή μήπως δεν είσαι;

omg έγραψε:

Κάτσε όμως και ΔΙΑΒΑΣΕ όσο είσαι ζωντανός, ενημερώσου (όσο είμαστε ζωντανοί μπορούμε να μετανιώσουμε για τα πάντα και έχουμε ελπίδα για σωτηρία - ΟΛΟΙ μας)...!!!
Επίσης, άσε τις αργολογίες για το ποιός έχει την Θεία Χάρη και λοιπά. :-)
Μη τα βλέπεις στραβά όσα σου λέω. (εγώ θα μπορούσα να είμαι στην θέση σου και εσύ στην δική μου. ΔΕΝ είμαι ανώτερός σου ή καλύτερός σου σε τίποτα. Όσο άνθρωπος είσαι εσύ άλλο τόσο είμαι και εγώ και όλοι μας).
Ο Θεός ΟΛΟΥΣ μας αγαπάει και αν δεί καλή προαίρεση μας βοηθάει απλόχερα και μας οδηγεί (άραγε εμείς Του το ζητάμε?).

(ο Χριστός μας λέει οτι δεν ξέρουμε πότε θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία Του ή πότε θα έρθει ο θάνατος μας - άρα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι, υπό αυτή την ένοια στο λέω - για καλό στο λέω) και μάθε όσα περισσότερα μπορείς γύρω από αυτά που σου έθιξα (ξεκίνα από τον Οικουμενισμό πρώτα, αφού όμως διαβάσεις την Αιρετική Εγκύκλιο του 1920) διότι οι καιροί είναι πλάνοι και δεν νομίζω να έχουμε και πολύ καιρό μπροστά μας. Κάποια γεγονότα έρχονται....είναι κοντά (περισσότερο κοντά από κάθε άλλη φορά τουλάχιστον)...

εσύ μου ζητά να μη κάνω αργολογίες αλλά εγώ που σου ζήτησα να μη μου κάνεις κήρυγμα χωρίς λόγο δεν το σέβεσαι :dance2:


omg έγραψε:

Τέλος θα ήθελα να σου πω και κάτι ακόμα

Εδώ συζητάμε με βάση την Ορθοδοξία (το τι λέει η Ορθοδοξία δηλαδή). Όχι με βάση την Φιλοσοφία ή τις προσωπικές μας αντιλήψεις και απόψεις. (αν είναι να μιλήσουμε με προσωπικές αντιλήψεις και απόψεις για το πως θα μας άρεσαν να είναι κάποια πράγματα ή "τι θεωρούμε εμείς σωστό να ισχύει" ή πιο "φιλοσοφικά" ή ποιό "αρχαιο-Ελληνικά" ή δεν ξέρω και εγώ πως αλλιώς, τοτέ να θέσουμε ως βάση αυτό (οτι δηλαδή δεν μιλάμε για το τι λέει/πιστεύει η ορθοδοξία) και να αρχίσουμε να λέμε διάφορα πράγματα "στο πιο χαλαρό").


γιατί ποιος είπε ότι πρέπει να ακολουθήσω υποχρεωτικά τη γραμμή που θέτεις;;;; Εσύ καταρχάς είσαι μονόπλευρος και κάνεις μονόλογο... αν αυτό είναι ορθόδοξο τότε να φοράς παρωπίδες όμοιες του αλόγου... Αν πάλι νομίζεις ότι η φιλοσοφία δεν είναι Ορθόδοξη ή ότι είναι κακό να ασχολείται κανείς με αυτή ως προς την αναζήτηση της αλήθεια τότε μάλλον δεν ξέρεις πως κατά παράδοση οι Άγιοι φιλοσοφούσαν... και πως έχουμε πολλούς αγίους φιλόσοφους καθώς πως επίσης τιμάμε όλους τους αρχαίους σοφούς και φιλοσόφους ακόμα και αυτούς πριν έρθει ο Χριστός.


omg έγραψε:

πχ. αν πούμε οτι ο Θεός (Πατέρας) δεν έχει ανθρώπινες αδυναμίες, για την Ορθοδοξία αυτό είναι σωστό. Όχι όμως για το δωδεκάθεο των αρχαιων Ελλήνων (που ως γνωστόν οι "Θεοί" ήταν γεμάτοι από "πάθη"). Κατάλαβαίνεις την διαφορά?

Όταν μιλάμε για Ορθοδοξία, τότε μιλάμε για την Ορθοδοξία και το τι λένε οι Οικουμενικές Σύνοδοι (το αποτέλεσμα των οποίων μας οδηγεί στο δόγμα ονόματι "Ορθοδοξία"), το Ιερό Πηδάλιο της Ορθοδοξίας, τους Κανόνες της Ορθοδοξίας κλπ.!!!

Ή για να στο πω αλλιώς--> Δεν μπορείς πχ. να λες οτι ένας παίκτης του μπάσκετ έκανε "Off Side" ενώ δεν υπάρχει αυτό στο μπάσκετ. Ούτε μπορείς να παίξεις επίσημα μπάσκετ και "για σένα" να ισχύουν τα "off side" ενώ για τους κανονισμούς του μπάσκετ να μην ισχύουν. Κάπως έτσι φαντάσου το.
Πρέπει να κατανοήσεις οτι αυτό που λέω είναι οτι "στην ορθοδοξία ισχύει αυτό, εκείνο και το άλλο" (όχι οπουδήποτε).
Αν μια Οικουμενική Σύνοδος καταδίκασε τον Άρειο για παράδειγμα, τότε όποιος αποδέχεται τον Αρειανισμό δεν είναι ορθόδοξος πλέον (αλλιώς "τι είναι η ορθοδοξία"? Ορθοδοξία είναι αυτό που προέκυψε μετά τις καταδίκες των αιρετικών, την θέσπιση του εορτολογίου και των νηστειών, την θέσπιση των κανόνων, του Τυπικού λειτουργείας, του αν θα προσκυνούνται οι εικόνες ή όχι και όλα αυτά - γραπτές και άγραφες παραδόσεις, κανονισμοί, πιστεύω, κλπ (και ξαναλέω--> η ορθοδοξία είναι ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΗ πλέον. Δεν επιδέχεται αλλαγές. Απαγορεύτηκαν από Οικουμενική Σύνοδο, όπως και από την Εγκύκλιο του 1848, κλπ).

Από εκει και πέρα αν θέλεις να μιλήσουμε "φιλελεύθερα" και "φιλοσοφικά", να ανοίξουμε ένα κατάλληλο Thread που να θέτει ως βάση συζητήσεως, όχι το "τι λέει και πιστεύει η ορθοδοξία" αλλά την φιλοσοφία, ή ο,τι θέλεις (εκεί - υπό τέτοιες συνθήκες, θα αντιμετωπίσεις έναν άλλο omg εντελώς διαφορετικό, και πιο χαλαρό / διαλλακτικό, και με μεγάλη φαντασία αν γουστάρουμε,... χεχε. Βγάλε μου από την βάση της συζητήσεως την "Ορθοδοξία" να την κάνουμε όσο χαλαρή και "ανοικτή" θέλεις την κουβέντα). ;-)

Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε για "Μπάσκετ" και να λέει κάποιος οτι υπάρχει "off side" στο μπάσκετ, ενώ δεν υπάρχει ή δεν επιτρέπεται να υπάρξει αφού δεν υπήρξε εως τώρα (πχ. δεν επιτρέπονται άλλες αλλαγές πλέον στο μπάσκετ - είναι κλειδωμένο πλέον για λόγους ασφαλείας...κλπ). :down

Αν συζητούσαμε φιλοσοφικά, εκεί να πούμε ο,τι θέλεις.
Στο μπάσκετ όμως ΔΕΝ υπάρχει "off side". Πως να το κάνουμε. :dance2: :cooll

Αυτά. :132


Τότε αγαπητέ μου πρέπει να σου πω πως και οι μπασκετμπολίστες πάνε στο γυμναστήριο για να γυμνάσουν τα χέρια τους διότι αλλιώς μένουν ατροφικά και αγύμναστα.... και παίζουν και άλλα αθλήματα για να εξασκούν την νοημοσύνη της κίνησης για να μην πορώνεται ο νους τους... όπως επίσης πως μελετούν και τακτικές άλλων ομάδων για να ξέρουν πως θα κινηθούν σε κάθε αγώνα , οποίος πάντα είναι διαφορετικός.

Και αυτή τη στιγμή βλέπω πως εσύ έχεις μείνει σε ένα αγώνα του 1920... ενώ το κύπελλο πάνε να το πάρουν άλλοι

_________________
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αλάθητες πάντα οι Ιερές Σύνοδοι ;
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Μαρ 2013, 17:08 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 19 Δεκ 2011, 17:32
Δημοσ.: 866
Thanks:
Thanked:
time στο post
Άιντε, καλά κρασιά...

_________________
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 23 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3  Επόμενο

Παραπλήσια θέματα
Τέσσερα μικρά πάντα… το διασκεδάζουν
Δ. Συζήτηση: Γενικά θέματα
Συγγραφέας: Κατερίνα Τσαφ Τσουφ
Απαντησεις: 1
«Το Μαύρο Κύμινο θεραπεύει τα πάντα εκτός από το θάνατο!»
Δ. Συζήτηση: Γενικά θέματα
Συγγραφέας: sakisgalan
Απαντησεις: 0
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: Παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα, Συλλαμβάνονται και αρχειοθετούνται άπειρες σκέψεις και ψίθυροι.
Δ. Συζήτηση: O Μεγάλος Αδελφός - Big Brother state
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 1
Το ΠΑ ΣΟΚ πάντα είχε συνέπεια λόγων και… συνέχεια πράξεων.
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
Διαβάστε το ! Αξίζει ! Τα πάντα όλα !
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr