Ημερομηνία : 21 Σεπ 2019, 14:24


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 69 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Είναι απάτη το "ΑΓΙΟ ΦΩΣ" ?
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2010, 02:06 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΟΛΗ Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΟ "ΑΓΙΟ ΦΩΣ"
"Όπου βλέπεις θρησκείαν μολυσμένην, συμπέρανε, ότι η βαρβαρότης των πιστευόντων είναι ανάλογος του μολυσμού" (Αδαμάντιος Κοραής)
ΠΛΑΣΤΟ ΤΟ «ΑΓΙΟ» ΦΩΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΩΝ

Ο Λόγος του Θεού, η Αγία Γραφή, μας λέει: «Εάν τις σας κηρύττη άλλο Ευαγγέλιον παρά εκείνο το οποίον παρελάβετε, ας είναι ανάθεμα» (Γαλάτας: α΄ 8-9)

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ, Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ. ΕΑΝ ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ, ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΑΝΤΙΒΙΒΛΙΚΕΣ, ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

Στο άρθρο μας για την πλαστότητα του «αγίου» φωτός, θα αποδείξουμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, με την απάτη των αγιοταφιτών περί του απατηλού, αντί του Θεϊκού φωτός, βρίσκεται κάτω από το ανάθεμα της Βίβλου. Είναι γνωστή ανά τους αιώνες, η τελετή του «αγίου» φωτός στο πατριαρχείο των Ιεροσολύμων κάθε χρόνο, την ημέρα του Μεγάλου Σαββάτου. Ο Ορθόδοξος πατριάρχης μεταδίδει το φως αυτό στους παρευρισκομένους πιστούς με θαυματουργικό, όπως υποστηρίζει, τρόπο. Είναι όμως έτσι τα πράγματα; Ας τα δούμε με την σειρά.
Πληροφορίες από κληρικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, που συνομίλησε με τον κ. Στυλιανό Χαραλαμπάκη, Χριστιανό εκκλησιαστικό συγγραφέα, το 1964, αποκαλύπτουν τα εξής περιγραφικά στοιχεία:

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ Ο Σκευοφύλακας μεταφέρει σε αργυρούν κάλυμμα αναμμένη κανδήλα στον "Πανάγιο Τάφο" όπου και ανάβει αργότερα ο Πατριάρχης τους πυρσούς του εξαπατώντας το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα που πιστεύει, ότι, ουρανοκατέβατα λαμβάνει ο Πατριάρχης το εν λόγω φως.

«Τα περί του λεγομένου θαύματος του αγίου φωτός, δεν είναι δυνατόν να κοινοποιηθούν, λόγω σκανδάλου. Ευχαρίστως όμως, εφ"; όσον μ"; ερωτάτε, θα σας είπω εν περιλήψει πως γίνεται η τελετή και πώς λαμβάνεται το «άγιον» φως». «Την Μεγάλην Παρασκευήν και μετά την περιφοράν του επιταφίου πέριξ του Παναγίου Τάφου, ο Πατριάρχης τοποθετεί τον Επιτάφιον επί του Τάφου. Κατόπιν τούτου σβήνουν όλα τα κανδήλια τα εντός και εκτός του Τάφου. Την επομένην, Μέγα Σάββατον, ο Σκευοφύλαξ μεταφέρει κεκαλυμμένην με αργυρούν κάλυμμα, μία ειδικήν κανδήλα αναμμένην, την οποίαν τοποθετεί εντός του Παναγίου Τάφου. Εν συνεχεία ο διοικητής των Ιεροσολύμων σφραγίζει τον Τάφον. Ενώ λοιπόν, πάντα τα φώτα και τα κανδήλια έχουν σβυσθή, η ειδική κανδήλα εντός του Τάφου παραμένει αναμμένη.


Την 10ην ώραν και μετά την σχετικήν λιτανείαν πέριξ του Αγίου Τάφου, κατά την οποίαν ψάλουν το λυχνικόν «φως ιλαρόν», ανοίγονται αι πύλαι του Ναού του Παναγίου Τάφου και εισέρχεται ο λαός. Συγχρόνως ανοίγει και η πύλη του Κουβουκλίου εις την οποίαν ευρίσκεται ο Τάφος και εισέρχεται ο Πατριάρχης, αφού προηγουμένως τυπικώς αφαιρεί τα αρχιερατικά του άμφια και μένει μόνον με το στιχάριον. Μετά από μίαν σχετικήν τυπικήν προσευχήν, λαμβάνει το «άγιον» φως, όχι βεβαίως θαυματουργικώς, δια να είμαι ειλικρινής, αλλά ανάπτει τον πυρσόν του από την αναμμένην ειδικήν κανδήλα την οποίαν είχε μεταφέρει προηγουμένως ο Σκευοφύλαξ. Αυτή με λίγα λόγια είναι είναι η διαδικασία περί του «αγίου» φωτός».

Υπάρχει όμως και δεύτερος τρόπος για να πάρουν το πλαστό αυτό φως. Επαλείφουν την πλάκα του Τάφου με Φώσφορο, από την προηγούμενη μέρα, και ο Πατριάρχης τρίβει την πλάκα με βαμβάκι και αναδύετε φως.
Αυτό το παπαδοκατασκεύασμα(!), δηλαδή την τελετή του «αγίου» φωτός, είχαν την απαίτηση (βλέπε ΘΡΑΣΟΣ) να το κάνουν και «ΜΥΣΤΗΡΙΟ», και να αναγραφόταν σαν «ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ». Ευτυχώς όμως, ο Αριστόβουλος, τότε Μητροπολίτης Κυριακουπόλεως, αντέδρασε λέγοντας: «Όχι, αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει, διότι δεν είναι μυστήριον, είναι δικό μας κατασκεύασμα. Ο κόσμος πλέον μας έχει αντιληφθεί». Δεν ήταν όμως μόνον ο Αριστόβουλος που κατάλαβε ότι ο κόσμος αντιλήφθηκε τις καλογερικές απάτες, αλλά και άλλες ιστορικές φωνές βοούν ανά τους αιώνες γι"; αυτό το ορθόδοξο κατρακύλισμα!!! Η Εγκυκλοπαίδεια Παύλου Δρανδάκη (πρώην Πυρσός), χαρακτηρίζει το κατασκεύασμα αυτό, ως θεατρική τελετή βάρβαρου φανατισμού, και γράφει μεταξύ άλλων: «Είναι μία απο τας ασχημοτέρας επιδείξεις της Θρησκοληψίας όχλου βαρβάρου... είναι δε, τόσος ο φανατισμός ώστε νομίζεται ότι το φώς αυτό φωτίζει, αλλά δεν καίει και δι" αυτό το πλησιάζουν εις το στήθος των, περιλούουν δι" αυτού τον πώγωνα και βαπτίζουν εις την φλόγα την χείρα. Εννοείται ότι τας κινήσεις αυτάς κάνουν ακαριαίως, ότε ο ιδρώς δυσχεραίνει την καύσιν. Ουδείς τολμά επί έν λεπτόν να κρατήση την χείρα εις την φλόγα ή τον πώγωνα... και έτι δυσχερέστερον ότι η Εκκλησία αφήνει να υποκαίει την δεισιδαιμονίαν αντί στεντορείως να φωνάξη ότι δέν πρόκειται περί θαύματος».

Εξ άλλου, και ο σοφός διδάσκαλος του γένους, Αδαμάντιος Κοραής, μας πληροφορεί σχετικά περί του (ανα)θέματος, λέγοντας στον τρίτο τόμο, του βιβλίου του «ΑΤΑΚΤΑ», ότι, "οι χριστιανοί Πατέρες δεν αναφέρουν τίποτα μέχρι τον 9ον μ.Χ αιώνα περί του «αγίου» φωτός", και αφού αναγνωρίζει μόνο τον Ιησού Χριστό ως το Αληθινό Φως, αποκαλεί τους Αγιοταφίτες ιερείς λαοπλάνους. Γράφει επίσης ότι: «Το ψευδόθαυμα αυτό το πιστεύουν ολίγοι, ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι΄ αισχροκέρδειαν ... Ουδέ ο Χρυσόστομος το επίστευεν ή μάλλον ουδέ το εγνώριζε, διότι, άν εις τον καιρόν του εθαυματουργείτο το άγιον φώς, πώς ήτο δυνατόν να λέγη ότι δέν εγίνοντο πλέον θαύματα;» Η τελετή αυτή τοποθετείται στο έτος 870 μ.Χ περίπου, και «εφευρέτης» της ήταν ο Μοναχός Βερνάρδος της Δυτικής Εκκλησίας. Οι κατηχήσεις του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Κύριλλου, δεν αναφέρουν τίποτα περί του «αγίου» φωτός, ούτε κάνουν λόγο περί αυτού οι Ανατολικοί Πατέρες μέχρι την 12η εκατονταετηρίδα, όπως ήταν οι: Θεοδώρητος, Ιλάριος, Ισίδωρος, Βασίλειος Σελεύκειας, Ιωάννης Δαμασκηνός καθώς και ο Πατριάρχης Φώτιος.

Πλήθος κόσμου συρρέει για την τελετή του απατηλού ψευδοθαύματος Ας μη μας διαφεύγει και η ιστορική αλήθεια, που αναφέρει ότι, στους χρόνους εκείνους οι Χριστιανοί επισκέπτονταν τους Αγίους Τόπους για να προσκυνήσουν τα εδάφη που τα πάτησαν τα πόδια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Όταν όμως οι Σαρακηνοί, οπαδοί του Μωάμεθ, κατέλαβαν την Ιερουσαλήμ και ερήμωσαν τα πάντα, οι προσκυνητές έπαψαν πλέον να κατέρχονται. Για να ανανεωθεί ο ζήλος των προσκυνητών, ο Αυτοκράτορας της Δύσης Μέγας Κάρολος, με άδεια του Καλιφά, βασιλιά των Σαρακηνών, στόλισε την Ιερουσαλήμ με Μοναστήρια και Εκκλησίες. Μετά τον θάνατο και των δύο αρχόντων οι Άραβες άρχισαν πάλι τις καταστροφές και έτσι οι προσκυνητές και πάλι λιγόστεψαν, όπως και τα... κέρδη των μοναχών. Και ο Κοραής μας λέει πάλι: «Οι Μοναχοί, ώς φρόνιμοι, δεν άργησαν να θεραπεύσωσι την δυστυχίαν, επινοήσαντες το θαύμα του αγίου φωτός». Έτσι, για κάποιο διάστημα, με «νύχια και με δόντια» οι μοναχοί κράτησαν το εφεύρημα τους αυτό γεμίζοντας τα φυλακτήρια τους με τα αργύρια των αφελών πιστών. Στις αρχές του 11ου αιώνα, ο Σουλτάνος της Αιγύπτου, Αχέμ Βαμριλλάχ, «ακούσας ότι εγίνετο με δόλον των ιερέων θαύμα ετήσιον εις την Ιερουσαλήμ, ωργίσθη τόσον, ώστε και τον Ναόν του Αγίου Τάφου κατέσκαψε, και όλα τα ευρεθέντα εις αυτό πλούτη μετέφερεν εις το βασιλικόν του θυσαυρόν» (MOSHEM). Παρ" όλα αυτά, και πάλι οι Μοναχοί κατάφεραν να ξανανοίξουν το επικερδές "εργοστάσιο" τους, και εξακολούθησαν το «θαύμα» τους. Για να απαλλαγούν και από την ενόχληση των Αράβων, επινόησαν και την εγκληματική εκστρατεία των Σταυροφοριών. Μετά τις Σταυροφορίες, οι Λατίνοι παρέμειναν για 88 χρόνια στην Ιερουσαλήμ, και έθρεψαν με το θαύμα τους αυτό την ακολασία τους. Μετά το επικερδές αυτό εμπόριο πέρασε στα χέρια των Δυτικών, και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα !!! Έχουμε περιπτώσεις φωτός μέσα στην Αγία Γραφή. Μερικές είναι:
Το φωτεινό πρόσωπο του Μωϋσή όταν πήρε τις 10 Εντολές στο όρος Σινά, και δεν μπορούσαν οι Ισραηλίτες να τον αντικρίσουν από την λαμπρότητα.
Ο προφήτης Ηλίας προσευχήθηκε και «έπεσε πυρ παρά Κυρίου και κατέφαγε το ολοκαύτωμα» (Α΄ Βασιλέων: ιη΄ 30-39).
Η μεταμόρφωση Του Κυρίου Ιησού είχε ως αποτέλεσμα την λάμψη του προσώπου Του σαν τον ήλιο, και τα ιμάτια Του λευκά σαν Φως (Ματθαίος: ιζ΄ 2).
Το Φώς εξ΄ ουρανού τύφλωσε τον Σαύλο (Απόστολο Παύλο), στην έρημο, όταν κατεδίωκε τους Χριστιανούς.
Όταν μιλάμε για τέτοια φώτα, ξέρουμε ότι είναι πραγματικά και αληθινά. Ποια σχέση μπορεί να έχει το ψευδόθαυμα του «αγίου» φωτός με το ανέσπερο φώς της Βίβλου;

Ο Αδαμάντιος Κοραής μας λέει και πάλι: «Όπου βλέπεις θρησκείαν μολυσμένην, συμπέρανε, ότι η βαρβαρότης των πιστευόντων είναι ανάλογος του μολυσμού» Και συνεχίζει λέγοντας: «Δοκίμασε να κηρύξης εις τους προσκυνητάς, ότι ματαίως εξοδεύουν τόσα χρήματα, ματαίως κοπιάζουν ταξιδεύοντες μακράν δια θαύμα, δοκίμασε να διδάξης την τόσην απλήν αλήθειαν ταύτην, και θέλεις ιδεί στράτευμα προσκυνητών μεθυσμένων, ή (ώς δέν αισχύνονται να ονομάζωνται) Χατζήδων, στρατηγούμενον απο ολίγους θρασυτάτους γόητας, πνέοντας τον όλεθρον σου, ώς ανατροπέως των καθεστώτων». Μετά από όλα αυτά, θα πάψη επιτέλους η πλάνη των πεπλανημένων, και περισσότερο των πολιτικών αρχηγών του δύσμοιρου αυτού κράτους που λέγεται Ελλάδα; Με την υπόθαλψη των «εγκληματιών» κατά της ανθρώπινης ψυχής, παπάδων, επιβαρύνει τους Έλληνες φορολογούμενους με την υποδοχή του «αγίου» φωτός (όπως την Ολυμπιακή φλόγα), με τιμές αρχηγού κράτους...!!!
Το κυριότερο όμως είναι η αφύπνιση των προσκυνητών του ψευδοθαύματος αυτού, διότι εκτός που στερούν το ψωμί των παιδιών τους για το μακρύ ταξίδι στα Ιεροσόλυμα, στερούν και την ψυχή τους από τις ευλογίες Του Θεού, και περισσότερο δεν γνωρίζουν το Αληθινό Φως, τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ, Η ΑΠΑΤΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ, Η ΟΧΙ; ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ.
ΓΙ"; ΑΥΤΟ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

==============
Γιώργος Οικονομίδης
"sporeas.gr"
Ιστορική αναφορά κειμένου για το δήθεν αγιοταφικό "θαύμα"
απο το http://www.fatsimare.net/profile/blog/view/368/
Το "Αγιο" Φως είναι χειροποίητο
από Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Εικόνα

Αυτό το κείμενο βρίσκεται στο βιβλίο του Γ. Καμπούρογλου "Μνημεία της Ιστορίας των Αθηνών".

Εδώ, ο εξ Αθηνών Πατριάρχης Ιεροσολύμων Εφραίμ, παραδέχεται και καταγγέλλει πως το ονομαζόμενο "Αγιο Φως" δημιουργείται από τους ανθρώπους και μάλιστα επειδή αυτός δεν αρεσκόταν σε τέτοιες "μηχανουργίες" τον καθαίρεσαν.

--------------------------------------------------------------------------------

ΕΠΙΣΗΣ:
Αναδημοσιεύουμε και ένα σχόλιο από την Ιστοσελίδα http://www.tyxikos.gr/08-3-28.html που αποδεικνύει του λόγου το αληθές για το πλαστό και απατηλό "Άγιο Φως".
Η «ΜΥΣΤΙΚΗ» ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ

Στο επίσημο περιοδικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων «Νέα Σιών», (Τόμ. ΞΒ΄, 1967, σελ. 235) υπάρχει η ευχή που διαβάζει ο Πατριάρχης όταν το μεσημέρι του Μ. Σαββάτου εισέρχεται στο κουβούκλιο του Τάφου για να λάβει το δήθεν "Άγιο Φως". Σύμφωνα με το παραμύθι που σερβίρεται στον κόσμο, κανένας δεν γνωρίζει τι συμβαίνει εκεί μέσα, όμως το περιοδικό του Πατριαρχείου ομολογεί ότι ο Πατριάρχης διαβάζει πρώτα μια ειδική ευχή και ύστερα ανάβει τα κεριά του από το καντήλι που κρέμεται από πάνω. Ιδού τμήμα της σχετικής ευχής:

Δέσποτα Κύριε Ιησού Χριστέ, η αρχίφωτος σοφία του ανάρχου Πατρός. Ο φως οικών απρόσιτον, ο ειπών εκ σκότους φως λάμψαι, ο ειπών γενηθήτω φως και εγένετο φως, Κύριε, ο του φωτός χορηγός, (. ...;) κατά τούτο το υπερευλογημένον Σάββατον τα εν γη και υπό γην θεοπρεπώς τελεσθέντα σοι σωτηριωδέστατα μυστήριά σου εορτάζοντες και σε το όντως ιλαρόν και εφετόν φως εν τοις καταχθονίοις θεϊκώς επιλάμψαν, εκ τάφου δε θεοπρεπώς αναλάμψαν αναμιμνησκόμενοι, φωτοφάνειαν ποιούμεθα, σου την προς ημάς συμπαθώς γενομένην θεοφάνειαν, εικονίζοντες. (...) Διά τούτο, εκ του επί τούτον τον φωτοφόρον σου Τάφον ενδελεχώς και αειφώτως εκκαιομένου φωτός ευλαβώς λαμβάνοντες, διαδιδόαμεν τοις πιστεύουσιν εις σε το αληθινόν φως ( ...;) Δος ημίν Κύριε, ίνα το φως των καλών έργων ημών λάμπη έμπροσθεν των ανθρώπων (...).

Αντί όμως ο κόσμος να προσέχει στην αξία του φωτός των καλών έργων, ωθείται να πιστεύει παραμύθια και να αποδίδει τιμές "αρχηγού κράτους" σε ένα υλικό στοιχείο που μάλλον σκοτίζει τη ζωή του για να μπορεί πίσω από αυτό, να κρύβει τα πονηρά του έργα (Ιωάν. 3/γ/19). Αυτά για όποιον θέλει να ξέρει την αλήθεια που ελευθερώνει.

--------------------------------------------------------------------------------

Εύλογα, λοιπόν, μετά και από αυτές τις μαρτυρίες, ο "Σπορέας" αναρωτιέται το εξής:
Θα δεχόταν ποτέ ο "αγιοταφίτης" Πατριάρχης Ιεροσολύμων, να τοποθετηθεί μια μικροκάμερα στον "τάφο" του Κυρίου, για να καταγράψει την όλη διαδικασία της παραλαβής του "αγίου" φωτός; Δεν θα ήταν αυτή η κίνηση μιά αποστομωτική απάντηση στις όποιες -κατά τους παπάδες- "κακόβουλες" αντιρρήσεις περί γνησιότητας του "μυστηρίου;
ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ;
Σίγουρα ΟΧΙ
Διότι γνωρίζει ο Πατριάρχης πολύ καλά αυτό που γνωρίζουμε και όλοι εμείς που αγαπάμε την αλήθεια.
ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η "ΣΠΕΙΡΑ" ΤΟΥ, ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟ ΨΕΥΔΟΣ, απευθυνόμενοι σε ένα "στράτευμα προσκυνητών μεθυσμένων", όπως ο Αδαμάντιος Κοραής αποκαλεί το παπαδοκρατούμενο "ποίμνιο".
Συμπέρασμα:
«Όπου βλέπεις θρησκείαν μολυσμένην, συμπέρανε, ότι η βαρβαρότης των πιστευόντων είναι ανάλογος του μολυσμού»
(Αδαμάντιος Κοραής)

-http://www.schizas.com/site3/el/oli-i-apati-me-to-agio-fos.html


Ο αμνός σημειώνει...
Υπάρχει θέμα όχι μόνο με το Άγιο Φως αλλά και με χιλιάδες άλλα "ανθρώπινα" με τα οποία φόρτωσαν την Ορθοδοξία...Ανάμεσα ή κάτω από αυτά, είναι θαμμένη η διδασκαλία του Χριστού...

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Τελευταία επεξεργασία απο KostasL την 07 Απρ 2010, 01:13, επεξεργάστηκε 1 φορές συνολικά.

Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΟΛΗ Η ΑΠΑΤΗ (?) ΜΕ ΤΟ "ΑΓΙΟ ΦΩΣ"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2010, 12:53 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:41
Δημοσ.: 412
Thanks:
Thanked:
time στο post
Μια επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα θα σου έλυνε τις απορίες. Το Αγιο Φως ΥΠΑΡΧΕΙ και είναι ΜΕΓΑ ΘΑΥΜΑ. Είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει...
Όταν έρχεται, ανάβουν μόνα τους καντήλια, αλλά και λαμπάδες πιστών πολύ πριν βγει ο Πατριάρχης...Και για κάμποση ώρα η φλόγα του ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ!!
Δεν χρειάζεται καμμία καμερα για να δείξει αυτό που γινεται μέσα στο ιερό κουβούκλιο μιας και υπάρχουν εκατοντάδες καταγραφές εξω από αυτό...Το Αγιο Φως δεν ερχεται μέσα στο κουβούκλιο αλλα σε όλο τον χωρο του Ναού της Αναστάσεως με μορφή αστραπών που δημιουργούνται από την κορυφή του Ναού. Εκατοντάδες καταγραφές και χιλιάδες ζευγαρια μάτια που το βλέπουν κάθε χρόνο, όταν θαυματουργικά ανάβουν οι λαμπάδες τους...
[video]http://www.youtube.com/watch?v=VrcVBEHe9d8[/video]
[video]http://www.youtube.com/watch?v=h7rR2N0Jano[/video]

Ο "σπορέας" είναι πεντηκοστιανή ιστοσελίδα, όσο για τον "λόγιο" και ακαδημαικό Δημ. Καμπούρογλου , η μασωνική του ιδιότητα δεν μου επιτρέπει να τον εκλάβω ως αξιόπιστη πηγή

_________________
Ουκ αρνησόμεθά σε φίλη Ορθοδοξία,\nου ψευσόμεθά σε πατροπαραδοτον σέβας,\nεν σοι εγεννήθημεν, εν σοι ζώμεν, εν σοι κοιμηθησόμεθα.\nΕι δε και καλέσει καιρός,\nκαι μυριάκις υπερ σου τεθνηξόμεθα.\n ΙΩΣΗΦ ΒΡΥΕΝΙΟΣ


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΟΛΗ Η ΑΠΑΤΗ (?) ΜΕ ΤΟ "ΑΓΙΟ ΦΩΣ"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2010, 13:50 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 21 Σεπ 2009, 21:41
Δημοσ.: 3380
Thanks:
Thanked:
time στο post
Παράθεση:
Και για κάμποση ώρα η φλόγα του ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ!!

Για 30 δευτερολεπτα απ'οτι εχει πει ο παπας στο 1ο βιντεακι,σε αλλη εκπομπη.

_________________
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΟΛΗ Η ΑΠΑΤΗ (?) ΜΕ ΤΟ "ΑΓΙΟ ΦΩΣ"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2010, 14:09 
Σκεπτόμενος
Σκεπτόμενος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 09 Μαρ 2010, 13:56
Δημοσ.: 72
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ου με πείσεις καν με πείσεις......

Δεν είναι πρωτοφανές το φαινόμενο άρνησης όσων πρεσβεύει η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία. Πολλά μαργαρiτάρια μέσα στον ελληνικό χώρο αρνούνται πεισματικά να αποδεχθούν τα αυτονόητα.
Δυστυχώς, ο υπέρμετρος εγωισμός του ανθρώπου είναι που οδηγεί τα πράγματα εκεί. Ο κύριος Σπορέας, το πλανεμένο αυτό πρόβατο, έχει πάρει πολλές απαντήσεις για κάποιες από τις θέσεις του από την ιστοσελίδα oodegr.com.
Αυτοί που αρνούνται τα της Εκκλησίας μας, οφείλουν να είναι συνεπείς με αυτά που πιστεύουν, μόνο κατόπιν επισταμένης έρευνας και όχι με το ότι τους κατέβει στο μυαλό, εάν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Για πολλά θέματα ή καλύτερα για όλα τα θέματα που κατηγορούν κάποιοι την Εκκλησιαστική παράδοση και πίστη υπάρχουν απαντήσεις, αρκεί κανείς να είναι νηφάλιος για τα όσα θα συναντήσει στην έρευνά του.
Τι να το κάνει ένας φυσικός εάν προσπαθεί μάταια να μου εξηγήσει το νόμο δράσης-αντίδρασης, όταν εγώ θα αρνούμαι πεισματικά ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει;


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΟΛΗ Η ΑΠΑΤΗ (?) ΜΕ ΤΟ "ΑΓΙΟ ΦΩΣ"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2010, 15:44 
Πρώην μέλος
Πρώην μέλος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 24 Αύγ 2009, 23:32
Δημοσ.: 2644
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΚΕ ΟΛΟΣ ΤΥΧΑΙΟΣ

_________________
Δεν είμαστε όσα πιστεύουμε, αλλά όσα πράττουμε.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΟΛΗ Η ΑΠΑΤΗ (?) ΜΕ ΤΟ "ΑΓΙΟ ΦΩΣ"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2010, 17:23 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Εμένα ξερετε τι μου αρεσει,οτι βρίσκουν 1-2 μαρτυρίες που εναντιωνονται στο Αγιο φως και τις βάζουν σαν σημαία,τις 100αδες -χιλιάδες μαρτυρίες περι της αυθεντικότητας του Αγιόυ φωτός τις θεωρούνε περιττές και συνεχώς αναφέρονται στα αυτά που γίνονται στο ιερό κουβούκλιο,αυτά που γίνονταια πέξω δεν τα βλέπουν ή θα μας πουν οτι είναι και αυτά ανθρώπινοι μηχανισμοί.


Το κειμενο αυτο,του οποιου ανέρτησες εικονα το έγραψε Ο Νεόφυτος Καυσοκαλυβίτης το οποιο παρεπιμπτοντως δεν το αναφέρει ο συγραφευς,επίσης λεει οτι του το είπε,δεν εχουμε γραπτη μαρτυρία.Επίσης λεει κληρικος του πατριαρχείου αποκαλύπτει και παλι εδω δεν αναφέρει όνομα και το λέει γενικά.

όσον για τις μαρτυρίες περι Αγίου φωτός είναι πολύ παλιότερες του 9ουμ.Χ. αιώνα και για αν μην αναφέρω Ορθόδοξους που κάλιστα μπορει κάποιος να πεί οτι ...τι θα λέγανε οτι είναι ψεύτικο?
Παραθέτω 2 μαρτυρίες απο αλλόθρησκους...

Ο Λατίνος μοναχός Barnard, (865) έγραψε: «Είναι περιττό να γράψω πολλά για τον τάφο αυτό, επειδή ο Bede λέει αρκετά γι’ αυτόν στην δική του Ιστορία (της Αγγλικής Εκκλησίας). Όμως αξίζει να αναφερθεί πως αυτό που συμβαίνει το Μεγάλο Σάββατο, την Παραμονή του Πάσχα. Το πρωί αρχίζει η λειτουργία μέσα στην εκκλησία αυτή. Μετά, όταν τελειώσει, μπαίνουν ψάλλοντας το «Κύριε Ελέησον» μέχρι να έρθει άγγελος και να ανάψει με φως τα κανδήλια που κρέμονται πάνω από τον τάφο. Ο Πατριάρχης μεταδίδει αυτό το Φως στους επισκόπους και τον υπόλοιπο λαό, και ο καθένας έχει φως, εκεί που στέκεται.» Mabilon. Acta Sancta. Τόμος. III. P. II. Σελ. 473. (Σχετ.: Επίσκοπος Αυξέντιος Φωτικής. Το Πασχάλιον Πυρ στην Ιερουσαλήμ: Μια Μελέτη της Τελετής του Αγίου Φωτός στον Ναό του Παναγίου Τάφου.)


Ο γνωστός Άραβας νομομαθής, Ahmed ibn al-Kassa (απεβίωσε το 936 μ.Χ.) στο έργο του "Signs of Quibla" (Σημεία του Κίμπλα) έγραψε: «Οι άνθρωποι πηγαίνουν έξω, σε ένα τόπο με τάφο από πέτρα το Μεγάλο Σάββατο, που τριγύρω του είναι στοές. Παραμένοντας εκεί, παρακολουθούν τον τόπο του τάφου, γονατίζουν και προσεύχονται ενώπιον του Θεού του Υψίστου, από την εωθινή προσευχή μέχρι την δύση του ηλίου. Ο εμίρης και ο ιμάμης ενός τεμένους χαιρετώνται. Ο κυβερνήτης κλείνει την θύρα του τάφου, και κάθεται λίγο πιο πέρα. Όλοι τους μένουν κατ’ αυτόν τον τρόπο, μέχρι το Φως, που είναι σαν λευκή φωτιά, να εμφανισθεί μέσα από τον τάφο. Στην συνέχεια, ο κυβερνήτης ανοίγει την θύρα και μπαίνει μέσα. Κρατά ένα κερί, το οποίο έχει ανάψει από την φωτιά αυτή, στο χέρι του..... Το δίνει στον ιμάμη, ο οποίος μεταφέρει το κερί και ανάβει τα λυχνάρια μέσα στο τέμενος.... Η αναφορά η σχετική με αυτό γράφεται προς τον κυβερνήτη, ενημερώνοντάς τον πως φωτιά εμφανίστηκε την τάδε ώρα, της τάδε ημέρας. Εάν το Φως εμφανιστεί μέχρι την εωθινή προσευχή, θεωρείται σημάδι πως η χρονιά θα είναι καρποφόρα, και χωρίς ξηρασία. Αν εμφανιστεί το μεσημέρι, είναι ένδειξη πως η χρονιά θα είναι χωρίς καρπούς. (Σχετ.: Krachkovskij I. JU. "Blagodatnyj ogon'" po rasskazu al-Biruni i drugikh musul'manskikh pisatelej X-XIII vekov // Khristianskij Vostok. Spb., 1915, T. 111. Vyp. 3. S. 231-232.) (στα Ρώσσικα).


Ε μην μου πείτε οτι απο τόσο παλιά υπάρχαν ανθρώπινοι μηχανισμοί?

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΟΛΗ Η ΑΠΑΤΗ (?) ΜΕ ΤΟ "ΑΓΙΟ ΦΩΣ"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2010, 18:45 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:32
Δημοσ.: 9069
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ενα 30λεπτο βίντεο με στοιχεία και μαρτυρίες για το Θαύμα της Ορθοδοξίας μας: Το Θαύμα με το Αγιο Φως στα Ιεροσόλυμα. Τα βίντεο είναι στα Ελληνικά με υπότιτλους σε διάφορες γλώσσες.
1. English

2. Francais

3. Deutsch

4. Italiano

5. Romanian

6. Turkish

7. Arabic[video]http://vimeo.com/10152052[/video]


[video]http://vimeo.com/10152052[/video]

[video]http://vimeo.com/10565538[/video]
[video]http://vimeo.com/10157544[/video]
[video]http://vimeo.com/10017958[/video]oodegr.com

_________________
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΟΛΗ Η ΑΠΑΤΗ (?) ΜΕ ΤΟ "ΑΓΙΟ ΦΩΣ"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2010, 18:52 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:32
Δημοσ.: 9069
Thanks:
Thanked:
time στο post
http://istologio.org/?p=120

_________________
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΟΛΗ Η ΑΠΑΤΗ (?) ΜΕ ΤΟ "ΑΓΙΟ ΦΩΣ"
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Απρ 2010, 20:03 
Aρθρογράφος
Aρθρογράφος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 15 Σεπ 2009, 18:20
Δημοσ.: 2565
Thanks:
Thanked:
time στο post
Τωρα εδω επιβαλεται να πω δυο λογια!!!το θαυμα αυτης της θρησκειας ειναι ζωντανο!!!δηλαδη μπορει να γινεται μπροστα σου και ο διπλανος να μην νιωθει και να μην βλεπει τιποτα......ειναι ενα θαυμα που εξελισεται μεσα απο την ψυχη σου και την ενοτητα που εχεις με το θειο......το ΘΕΟ δεν μπορουμε να τον δουμε μονο να τον βιωσουμε!!!οποτε οποιος εχει την πιστη και την αγαπη προς τον θεο και θα δει το θαυμα! σε ολες τις μορφες του και θα τον βιωσει! και θα καταλαβει! και θα νιωσει! γεματος απο αγαπη!.....οποτε οποιος δεν πιστευει και δεν θελει να δει τοτε να μην το παλευει καθολου ας κατσει εκει που ειναι και να μη προσπαθει να μας πει τι ειναι αληθινο και τι οχι....εγω προσωπικα οταν ακουω ενα θαυμα και το θαυμαζω και το πιστευω γιατι το εχω βιωσει και το εχω ζησει, τωρα οποιος θελει να ψαχνει, για να διαψευδει καλα θα κανει να ασχολειτε με το πως μπορει να γινει καλυτερος ανθρωπος και οχι ''εξυπνοτερος''.....ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΩ ΜΕ ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ!!!!!! ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ!!!

_________________
<<ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΟΥΔΕΝ ΑΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΝΥΞ ΛΑΜΠΕΙ ΩΣ Η ΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΣΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΤΟ ΦΩΣ>>


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 69 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Επόμενο

Παραπλήσια θέματα
"Wall Street Journal" : "Μυστική επιτροπή οδήγησε την Ελλάδα στο ΔΝΤ"
Δ. Συζήτηση: Νέα Εποχή. Πρόσωπο και Προσωπείο
Συγγραφέας: evaggelia
Απαντησεις: 1
Παπούλιας για Σκόπια: " Η Ελλάδα προσέφερε ό, τι ήταν να προ
Δ. Συζήτηση: Ελληνοσκοπιανά
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 8
Με το "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ" όλοι φεύγουν άρον-άρον για την μαγειρίτσα.... Το κατάντημα των συγχρόνων "χριστιανών"!
Δ. Συζήτηση: Γενικά θέματα
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 0
Γερ. Παϊσιος: "Ο Θεός βλέπει τη διάθεση και βοηθάει..."
Δ. Συζήτηση: Διδασκαλιες αγιων και αποστάγματα πατερικης σοφιας
Συγγραφέας: evaggelia
Απαντησεις: 0
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ > ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ "ΜΑΤΙ" ΤΟΥΣ
Δ. Συζήτηση: Μασωνία - Τεκτονισμός
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 2


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr