Ημερομηνία : 21 Οκτ 2019, 02:04


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Βαδίζουμε σε ολέθριο δρόμο στα εθνικά μας θέματα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2012, 09:29 
Σκεπτόμενος
Σκεπτόμενος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 26 Ιαν 2012, 18:22
Δημοσ.: 76
Τοποθεσια: Κύπρος
Thanks:
Thanked:
time στο post
Εικόνα

Όταν η διαπίστωση αυτή γίνεται από έναν άνθρωπο όπως ο πρέσβης Κ.Στοφορόπουλος,έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία.

Ο πρέσβης εξέφρασε αυτή την άποψη μιλώντας στη πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση που οργάνωσαν ο ΣΥΣΜΕΔ, η ΚΕΘΑ και ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ με θέμα: «Η κρίση και οι επιπτώσεις στην εθνική άμυνα με φόντο τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο».

Κατά τον Κ. Στοφορόπουλο αν και η απειλή είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στο μέλλον, η χώρα βαδίζει ήδη σε ένα «ολέθριο κατήφορο» παραχωρήσεων, τόσο στη Θράκη και στο Αιγαίο, όσο και την Κύπρο.

Η αποτροπή σαν δόγμα και η επίκλησή της για την προμήθεια τεράστιων εξοπλισμών, δεν απέδωσε με βάση την κρίση του 1987, τον Οτσαλάν και τα Ίμια, που είχαμε «ήττα». Έτσι την Τουρκία δεν την ενδιαφέρει να κάνει πόλεμο, από τη στιγμή που κερδίζει, ότι θέλει χωρίς. Οι συμμαχίες τόσο για Κύπρο όσο και για τη χώρα μας δεν τις ωφέλησαν! Ούτε το Ισραήλ ούτε ΗΠΑ και Ρωσία πρόκειται να στηρίξουν μια ανακήρυξη της ΑΟΖ χωρίς συνεννόηση Ελλάδας –Τουρκίας. “Δεν πρέπει να αποξενωθούμε από τον Αραβικό χώρο, καθώς και το Ισραήλ έχει κοινά συμφέροντα με την Τουρκία και οι ανταγωνισμοί μεταξύ τους είναι προσωρινοί και μάλλον για τα μάτια του Αραβικού κόσμου”,υποστήριξε ο κ.Στοφορόπουλος.

Ο κ.Ν, Παπαναστάσης απόστρατος αξιωματικός μέλος της ΚΕΘΑ ανέλυσε την κατάσταση στη Μεσόγειο παρομοιάζοντας τις διάφορες κινήσεις σαν «τα αρπακτικά που συνωστίζονται πάνω από το μεγάλο θήραμα». Θύμισε, ότι το Τούρκικο Γενικό Επιτελείο είναι αποδέκτης εισήγησης ότι «τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο αξίζουν να ληφθεί υπόψη το ρίσκο πολέμου». Τα θεμελιώδη εθνικά κείμενα για την εθνική στρατηγική και άμυνα της χώρας ταυτοποιούνται με τα αντίστοιχα νατοϊκά. Το ΝΑΤΟ αν και υποτίθεται δημιουργήθηκε, για να αμυνθεί στο Σύμφωνο της Βαρσοβίας, όταν το τελευταίο διαλύθηκε, το ΝΑΤΟ συνέχισε να υπάρχει εφευρίσκοντας νέες απειλές. Στους πολέμους, που διεξάγονται εκτός συνόρων, συμμετέχουν και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις εν μέσω κρίσης.

Ο ίδιος ομιλητής αναφερόμενος στις Ένοπλες Δυνάμεις και το ρόλο τους, θύμισε, ότι πάντα στήριζαν το κοινωνικό σύστημα, που επικρατούσε «φεουδαρχία, αστική δημοκρατία, σοσιαλιστική δημοκρατία, δικτατορία, κλπ». Επομένως κατά τον ομιλητή οι Ε.Δ. εφαρμόζουν τις εντολές των ελληνικών κυβερνήσεων, όπως αυτές, που προκύπτουν για παράδειγμα από συμφωνίες, οι οποίες επιβάλλουν στην χώρα, ότι ακριβώς «αρνηθήκαμε να παραχωρήσουμε στους Ιταλούς το 1940» και εισέβαλαν, όπως και ότι «αρνήθηκε να υπογράψει ο Μιλόσεβιτς και βομβαρδίστηκε η Σερβία». Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις Ε.Δ. είναι σημαντικές, στα εργοστάσια, στη συντήρηση, στην εκπαίδευση στις προμήθειες, ενώ εκτίμησε ότι «επηρεάζει την ψυχολογία του προσωπικού». Κατέληξε προτείνοντας: Να περιοριστούν οι Ε.Δ. στην υπεράσπιση των συνόρων της χώρας μας, την κατάργηση κάθε σχεδιασμού εμπλοκής τους, σε αστυνομικό έργο σε βάρος «των ελευθερίων του Ελληνικού λαού», την επιστροφή όλων των Ελληνικών στρατευμάτων απ’ το εξωτερικό, την ανάδειξη του ρόλου των αμερικανονατοϊκών βάσεων και το κλείσιμό τους και την σταδιακή απεμπλοκή της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ.

Ο εκδότης του περιοδικού Monthly Review B. Χωραφάς δήλωσε αρνητικός ως προς τις περικοπές για την άμυνα, εξηγώντας ότι με βάση τον «αμυντικό πληθωρισμό» η αναπλήρωση των όποιων αναγκών μετά από 10 χρόνια θα είναι τρεις φορές ακριβότερη, απ’ ότι εξοικονομήθηκε - περικόπηκε. Προέβλεψε μεγάλες περικοπές στις δαπάνες για τις αμοιβές του προσωπικού, θεωρώντας βέβαιες και τις απολύσεις προσωπικού. Μίλησε για το ΝΑΤΟ και μέσω του Ευρωπαϊκού πυλώνα του για την σχέση του με την Ε.Ε. Επίσης μίλησε για πιθανή διάσπαση της ευρωζώνης και ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να προετοιμαστεί «να επιλέξει νέους δρόμους». Ενημέρωσε, ότι διεξάγεται μια έρευνα για να προσδιοριστεί το κόστος από μια ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας από «το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ», καθώς και για την δημιουργία ενός «νέου μη νατοϊκού στρατού»

Ο Δρ. Νικήτας Νικητάκος παρουσίασε στατιστικά στοιχεία για τις αμυντικές δαπάνες εκατέρωθεν του Αιγαίου, καταδεικνύοντας την αυξητική τους τάση τα προηγούμενα χρόνια. Στη συνέχεια παρέθεσε κατά τομέα (δομή, οπλικά συστήματα, εξοπλιστικά προγράμματα, ενεργειακή πολιτική, προσωπικό) τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να υπάρξει η μέγιστη δυνατή οικονομία και επιχειρησιακό όφελος. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και η κατά ορθολογικό τρόπο επιλογή και απόκτηση εξοπλισμών.

Ο συντονιστής της συζήτησης απόστρατος υποναύαρχος του ΠΝ και μέλος της ΚΕΘΑ Γ.Ντουνιαδάκης συνοψίζοντας είπε:

«Οι πόλεμοι που έχουμε δει στις μέρες μας διεξάγονται όχι μεταξύ χωρών αλλά κατά κάποιο τρόπο είναι εισαγόμενοι στο εσωτερικό χωρών. Δεν υπάρχουν «γραμμές μετώπου». Οι ΕΔ της χώρας μας ακόμα και σήμερα εν μέσω κρίσης βρίσκονται εκτός συνόρων δηλαδή για ξένα συμφέροντα για να ξαναμοιραστούν οι υδρογονάνθρακες και οι δρόμοι μεταφοράς τους. Προετοιμάζονται, εξοπλίζονται, εκπαιδεύονται γι αυτού του είδους τον πόλεμο.

Είναι όμως αυτό το είδος που θα κληθούν να διεξάγουν για την υπεράσπιση των νησιών του Αιγαίου και της Θράκης. Γιατί η απειλή υπάρχει τόσο στη Θράκη όσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο.Η συγκεκριμένη απειλή απαιτεί συγκεκριμένη εκπαίδευση οργάνωση και εξοπλισμούς. Και υπάρχουν λύσεις για να είναι οικονομικότερες οι ΕΔ κατά την αμυντική τους οργάνωση και εξοπλισμό με την χρήση των νέων τεχνολογιών. Οι άλλοι πόλεμοι, που θέλουν αυτοί που συνήθως τους αποκαλούμε οι «μεγάλοι», απαιτούν διαφορετικές προδιαγραφές. Αλλά και σε κάθε περίπτωση είναι άδικο δικά μας παιδιά να γίνονται κατακτητές σε άλλους λαούς για τα μεγάλα συμφέροντα. Πολύ περισσότερο είναι απαράδεκτο να μετατρέπονται σε κατασταλτικό μηχανισμό στην ίδια μας τη χώρα, καθώς αυτές είναι μια από τις αποστολές του στρατού του ΝΑΤΟ.

Υδρογονάνθρακες υπάρχουν στην αυλή μας. Θα γίνουν άραγε και γι αυτούς πόλεμοι; Μα και οι κρίσεις που προφανώς δεν είναι μόνο ελληνικό φρούτο, δεν λένε ότι φέρνουν πόλεμο; Πρόσφατα και ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ ισχυρίσθηκε ότι προβλέπει ενδεχόμενο πολέμου και στην Ευρώπη.

Άλλωστε οι πόλεμοι ξέρουμε ότι τροφοδοτούν και τις αμυντικές βιομηχανίες των μεγάλων, που εμείς δεν μας επιτρέπεται να έχουμε, γιατί κάποιοι αποφάσισαν ότι πρέπει να γίνουμε σερβιτόροι και όχι καραβομαραγκοί για παράδειγμα. Γιατί κάποιοι αποφάσισαν να ισοπεδωθεί η αγροτική μας οικονομία, να οδηγηθούμε όλοι στις πόλεις και τελικά σήμερα να έχουμε άνεργο πατέρα που θα πρέπει να συντηρήσει τον φαντάρο γιο του των 8 ευρώ.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης & Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ), Ανέστης Τσουκαράκης, μιλώντας για το εν ενεργεία προσωπικό, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι «η οικονομία και η ψυχολογία πάνε μαζί»και ότι «αν η μηχανή δεν έχει κάρβουνο δεν θα δουλέψει»Αναφερόμενος ειδικά στους ΕΠΟΠ μίλησε για «πενία»και κατέληξε, ότι ο ΣΥΣΜΕΔ είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα «σε νόμιμα πλαίσια».


(geopoliticsdailynews.blogspot.com)


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 

Παραπλήσια θέματα
Ενα καλό σαίτ για τα εθνικά θέματα
Δ. Συζήτηση: Η εναντίον της Ελλάδος επιβουλή
Συγγραφέας: asterias
Απαντησεις: 0
O Ομπάμα αναφέρει τα θέματα που θα θέλει να συζητήσει κατά τ
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
Διάλογος για τα εθνικά ζητήματα στη σκιά του ΔΝΤ
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
Πύρινος λόγος τοῦ Μητροπολίτη Κονίτσης Ἀνδρέα: «Μόνον ὁ θάνατος θὰ μοῦ κλείσει τὸ στόμα γιὰ τὰ ἐθνικά μας θέματα»
Δ. Συζήτηση: Γενικά περί Ελλάδας
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
Η Εκκλησία της Κύπρου στο δρόμο του Οικουμενισμού
Δ. Συζήτηση: Οικουμενιστικές κινήσεις
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 11


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr