Ημερομηνία : 17 Οκτ 2019, 16:30


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 40 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Οι σημερινοί Έλληνες είμαστε απόγονοι των Αρχαίων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2013, 20:31 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 13 Απρ 2010, 00:31
Δημοσ.: 2172
Thanks:
Thanked:
time στο post
Εικόνα
07/08/13 - 21:35

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


«Η πόλη μας ομολογείται (αναγνωρίζεται) ως η αρχαιότατη, ….Γιατί εμείς κατοικούμε σ’αυτήν την πόλη, χωρίς να διώξουμε από εδώ άλλους, ούτε την βρήκαμε έρημη, ούτε έχουμε συγκεντρωθή μιγάδες από πολλά έθνη, αλλά η καταγωγή μας είναι τόσο καλή και γνήσια, ώστε την γή από την οποία γεννηθήκαμε, την ίδια κατέχουμε χωρίς καμία διακοπή(όλον το χρόνο),επειδή είμαστε αυτόχθονες και μπορούμε να ονομάσουμε την πόλη με τα ίδια ονόματα που δίνει κάποιος στους πλησιέστερους συγγενείς του».
Ισοκράτους Πανηγυρικός, 23-24 (380 π.Χ)

Τα τελευταία χρόνια αμφισβητείται απο πολλούς «διανοούμενους» και πολιτικούς, Έλληνες και μη, η καταγωγή των σημερινών Ελλήνων από τους αρχαίους Ελληνες. Υπάρχουν θεωρίες, ατεκμηρίωτες πάντοτε, που υποστηρίζουν οτι οι σημερινοί Έλληνες κατάγονται από Ινδοευρωπαίους, απο την Αφρική (θεωρία της μαύρης Αθηνάς,η οποία, παρά το ότι δεν στέκεται επιστημονικά, διδάσκεται σε αρκετά Αμερικάνικα πανεπιστήμια), από Σημιτοφοίνικες και άλλα τέτοια φαιδρά.


Και λέμε φαιδρά γιατί κάθε έρευνα, που αποδεικνύει τόσο την αυτοχθονία των αρχαίων προγόνων μας, όσο και το αδιάσπαστο του λαού μας απο τα πανάρχαια χρόνια μέχρι σήμερα, αποσιωπάται και δεν διδάσκεται στα πανεπιστήμια και στα σχολεία. Τις έρευνες αυτές θα παραθέσουμε παρακάτω.

Πρώτα απ’όλα δεν λαμβάνονται υπ’όψην οι αναφορές των ίδιων των αρχαίων συγγραφέων που στηρίζουν την αυτοχθονία των αρχαίων Ελλήνων.

Αυτό συμβαίνει είτε απο άγνοια των κειμένων αυτών απο τους εκπαιδευτικούς ή από κάποιου είδους εμπάθεια πρός την αρχαία Ελλάδα, πράγμα που οφείλεται στο ότι δέχονται χωρίς έρευνα όσα τους λένε κάποιοι «φωτισμένοι» καθηγητές πανεπιστημίων στα οποία σπούδασαν.

Ταυτόχρονα πολλοί Έλληνες εκπαιδευτικοί γίνονται θιασώτες ξένων θεωριών, όπως αυτή του Ιακώβ Φαλμεράϋερ, (θεωρία που έχει αποδειχθεί εσφαλμένη εδώ και έναν αιώνα) και υποστηρίζουν ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με τους αρχαίους Έλληνες αλλά είμαστε Σλάβοι, Αλβανοί, Αφρικανοί, Τούρκοι και οτιδήποτε άλλο εκτός απο Έλληνες.

Παρ’ ότι ο Φαλμεράυερ έχει αποδειχθεί εμπαθής και αντιεπιστημονικός συνεχίζει να στηρίζεται από αρκετούς εκπαιδευτικούς και οι έρευνες των Ελλήνων καθηγητών που αποδεικνύουν τα ψεύδη του, αποσιωπούνται πλήρως και δεν διδάσκονται στα παιδιά.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε οτι τα τελευταία 100 χρόνια πολλοί λαοί χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν τους αρχαίους Έλληνες και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό σαν δικό τους και τους εαυτούς τους σαν απογόνους των αρχαίων Ελλήνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στις ημέρες μας, οι Σλάβοι Σκοπιανοί.

Πιστεύουν και προπαγανδίζουν σε όλο το κόσμο οτι είναι γνήσιοι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Βέβαια δεν τους ήρθε ξαφνικά στο μυαλό ότι είναι γνήσιοι Μακεδόνες. Άνθρωποι όπως ο Τζόρτζ Σόρος έχουν χαρίσει πολλά εκατομμύρια δολλάρια στα Σκόπια φτιάχνοντας Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και Πανεπιστήμια στα οποία οι Σκοπιανοί μαθαίνουν οτι πρόγονοί τους ήταν ο Φίλιππος, ο Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης.

Χωρίς την συνεχή και τεράστια οικονομική ενίσχυση από ιδρύματα και οργανώσεις όπως του κ. Σόρος, τα Σκόπια ίσως να μην υπήρχαν σαν κράτος σήμερα. Βέβαια όλα αυτά συμβαίνουν με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων.

Είναι κοινό μυστικό οτι τα πρωτοκλασάτα στελέχη τους, υπακούουν και λένε σε όλα «YES SIR», με αντάλλαγμα την επανεκλογή τους. (Οι αναγνώστες μπορούν να ψάξουν στο διαδίκτυο και θα βρουν σωρεία δηλώσεων Ελλήνων βουλευτών πάνω στο θέμα…)

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Παρ’ όλα αυτά οι επιστήμες προοδεύουν. Σήμερα οι έρευνες πάνω στην ιστορία των λαών δεν περιορίζονται μόνο στα ιστορικά και αρχαιολογικά δεδομένα. Πολλές επιστήμες επιστρατεύονται για την εξαγωγή ακριβέστερων και πιο αντικειμενικών συμπερασμάτων πάνω στην ανθρώπινη ιστορία. Μια απο αυτές τις επιστήμες είναι και η γενετική, η οποία είναι και η ακριβεστέρα όλων. Όλοι γνωρίζουμε ότι η μελέτη του DNA, αποκαλύπτει την καταγωγή και χρησιμοποιείται από την παλαιοντολογία μέχρι την αστυνομία.
Εχουν γίνει τέτοιου είδους έρευνες που να αποδεικνύουν οτι είμαστε πάντα Έλληνες;
Βεβαίως έχουν γίνει και μάλιστα επίσημες πανεπιστημιακές αλλά δεν έχουν προβληθεί παρά ελάχιστα.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ

Τα ελληνικά ΜΜΕ στη χώρα μας πρόβαλλαν τη Σκοπιανή έρευνα, η οποία «αποδεικνύει» ότι οι Έλληνες καταγόμαστε από την Αφρική.

Για μέρες ακούγαμε την Σκοπιανή έρευνα…Την απάντηση όμως του Έλληνα καθηγητή Γενετικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την παρουσίασαν μόνο τα μικρά κανάλια. Δείτε γιατί. Ο κ. Τριανταφυλλίδης κατηγόρησε τους Σκοπιανούς καθηγητές σαν κοινούς απατεώνες. Η έρευνά τους ήταν μισθωμένη και είχε πολιτική σκοπιμότητα. Το ανθρώπινο DNA αποτελείται από τμήματα που επιμολύνονται όταν πάθει ο άνθρωπος μια ίωση ή όταν τσιμπηθεί από ένα κουνούπι.

Τότε το DNA του ιού μεταφέρεται(τμήμα του) στο ανθρώπινο DNA. Έτσι άλλωστε οι επιστήμονες καταλαβαίνουν τι αρρώστιες έχει περάσει ένας λαός. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Τριανταφυλλίδη μελέτησαν οι Σκοπιανοί αυτό το μέρος του DNA. Αν το κουνούπι που σε τσίμπησε προέρχεται από την Αφρική, σου μεταφέρει γονότυπο από την Αφρική. Είπε ακόμη ότι σε διεθνές επίπεδο, για έρευνες ανακάλυψης της καταγωγής λαών, όλα τα πανεπιστήμια ερευνούν το μιτοχονδριακό DNA, το οποίο μεταβιβάζεται από την μητέρα στο παιδί και δεν «επιμολύνεται» με ξένα DNA.

Επι πολλά έτη λοιπόν γενετιστές απο ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά ερευνητικά κέντρα μελέτησαν το μιτοχονδριακό DNA των σημερινών πληθυσμών της Ευρώπης και της Εγγύς Ανατολής και ανακάλυψαν τις σχέσεις που τους συνέδεαν πρίν απο 75.000 χρόνια.

Συγκεκριμένα: Εικοσι οκτώ(28) πανεπιστήμια της Ευρώπης ξεκίνησαν το 1990, υπο την αιγίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Συμμετείχαν οι χώρες: Αγγλία, Ιταλία, Ρωσία, Γερμανία, Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Τσεχία, Ισραήλ, Εσθονία, Ιράκ, Συρία. Εκαναν έρευνες DNA για τους κατοίκους της Ευρώπης. Απο πλευράς Ελλάδας συμμετείχει το Τμήμα Γενετικής και Μοριακής Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπο τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τριανταφυλλίδη. Η έρευνα αυτή ήταν άκρως ενδιαφέρουσα, διότι απέδειξε οτι οι σημερινοί κάτοικοι της Ελλάδος είναι απευθείας απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Συγκεκριμένα απέδειξε ότι σε ποσοστό 70% οι σημερινοί Έλληνες έχουν το ίδιο DNA, με τους αυτόχθονες κατοίκους της Ελλάδας της προϊστορικής εποχής.

Το υπόλοιπο 30% από περιοχές της Εγγύς Ανατολής και προσδιορίζονται χρονικά στα νεολιθικά χρόνια. οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι κατοικούνταν ελληνικά φύλα. Όπως καταλαβαίνετε η έρευνα λέει με απλά λόγια, ότι οι πρόγονοι του Περικλή, του Σωκράτη, του Αριστοτέλη και εμείς, έχουμε το ίδιο DNA. Σε ποσοστό που αγγίζει το 99,5%. Γιατί η έρευνα αυτή δεν προβλήθηκε από τα ΜΜΕ; Γιατί δεν πέρασε στην εκπαιδευτική ύλη; Ποιος ρυθμίζει τι διδάσκεται και τι αποσιωπάται;

Η έρευνα αυτή δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» της 8ης Δεκεμβρίου του 2000.
Επίσης στον «Ταχυδρόμο» της 2ας Απριλίου 2005.

Αλλη μια έρευνα έγινε απο το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ των ΗΠΑ και της Παβίας της Ιταλίας. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή της Κυριακής» της 6ης Νοεμβρίου 2005. Το δημοσίευμα είχε τίτλο «Καθαρο το DNA των Ελλήνων». Το δημοσίευμα απαντά ευθέως στον περιβόητο Φαλμεράϋερ(υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τη θεωρία του Φαλμεράϋερ οι Έλληνες του 19ου αιώνα, άρα και οι σημερινοί ήταν Σλάβοι και Αλβανοί και ότι δεν είχαν καμία φυλετική σχέση με τους αρχαίους Έλληνες). Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν και ο κ. Τριανταφυλλίδης με την ερευνητική του ομάδα, απο το ΑΠΘ.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η έρευνα απέδειξε ότι η θεωρία του Φαλμεράϋερ είναι λανθασμένη. Συγκεκριμένα απέδειξε ότι οι Έλληνες παρ΄’ όλα τα 400 χρόνια σκλαβιάς στους Τούρκους, δεν αλλοιώθηκαν γενετικά.

Όποιοι θέλουν να δούν περισσότερα στοιχεία, πρέπει να διαβάσουν το βιβλίο του κ. Τριανταφυλλίδη «Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» από τις εκδόσεις «Γαληνος». Υπάρχει όμως ένα ακόμη βιβλίο, πιο εκλαϊκευμένο, το «ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΕΙ ΕΣΜΕΝ» των εκδόσεων «Κάδμος».

Υ.Γ: Γράψαμε αυτό το άρθρο, από καθαρή αντίδραση προς το Υπουργείο Παιδείας και προς όλους τους θολοκουλτουριάρηδες, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είμαστε Έλληνες.

Αρης Ηλίας – Γιάννης Κουτσούρης – Δημ. Παπαδόπουλος – Τάσος Σαλβάνος

exoorama.blogspot

_________________
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι σημερινοί Έλληνες είμαστε απόγονοι των Αρχαίων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2013, 20:44 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 29 Ιαν 2013, 01:51
Δημοσ.: 3586
Thanks:
Thanked:
time στο post
Συμφωνώ με το θέμα όμως ...το πρόβλημα μας είναι στη παιδεία μας και στις συνειδητές επιλογές που κάνουμε ... και όχι στο γονίδιο...

_________________
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι σημερινοί Έλληνες είμαστε απόγονοι των Αρχαίων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2013, 23:37 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 13 Απρ 2010, 00:31
Δημοσ.: 2172
Thanks:
Thanked:
time στο post
LAPTONAS έγραψε:
Συμφωνώ με το θέμα όμως ...το πρόβλημα μας είναι στη παιδεία μας και στις συνειδητές επιλογές που κάνουμε ... και όχι στο γονίδιο...Οκ αλλά και το γονίδιο έχει να κάνει φίλε μου...
Τι εννοούμε όταν λέμε ότι " μέσα μου ρέει Ελληνικό αίμα " ;

Εγώ το έχω νιώσει πολλές φορές να "βράζει". Ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι τι έχουν κάνει οι πρόγονοί μου...Και δεν έχω καμία "παιδεία". Μόνο αυτή που μου μετέδωσε ο πατέρας μου κι η μάνα μου...που έρχεται από πολύ μακρυά...

_________________
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι σημερινοί Έλληνες είμαστε απόγονοι των Αρχαίων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Αύγ 2013, 13:54 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 29 Ιαν 2013, 01:51
Δημοσ.: 3586
Thanks:
Thanked:
time στο post
Spartan έγραψε:
LAPTONAS έγραψε:
Συμφωνώ με το θέμα όμως ...το πρόβλημα μας είναι στη παιδεία μας και στις συνειδητές επιλογές που κάνουμε ... και όχι στο γονίδιο...Οκ αλλά και το γονίδιο έχει να κάνει φίλε μου...
Τι εννοούμε όταν λέμε ότι " μέσα μου ρέει Ελληνικό αίμα " ;

Εγώ το έχω νιώσει πολλές φορές να "βράζει". Ανατριχιάζω όταν σκέφτομαι τι έχουν κάνει οι πρόγονοί μου...Και δεν έχω καμία "παιδεία". Μόνο αυτή που μου μετέδωσε ο πατέρας μου κι η μάνα μου...που έρχεται από πολύ μακρυά...


Μα αυτό λέω και εγώ , ότι το γονίδιο μας είναι εντάξει, το πρόβλημα είναι έξω από το γονίδιο. Θεωρώ το πρόβλημα είναι στην παιδεία μας και στις συνήθειες μας. Θεωρεί κανείς ας πούμε ότι η καθημερινότητα μας και οι ασχολίες μας είναι καθόλου όμοιες με των αρχαίων μας ; Πως περιμένουμε να έχουμε όμοια με αυτούς επιτεύγματα όταν ήμαστε τόσο διαφορετικοί (μας έχουν κάνει) στις ασχολίες μας ;

_________________
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι σημερινοί Έλληνες είμαστε απόγονοι των Αρχαίων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Αύγ 2013, 18:49 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 13 Απρ 2010, 00:31
Δημοσ.: 2172
Thanks:
Thanked:
time στο post
Nαι, συμφωνώ απόλυτα.

_________________
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι σημερινοί Έλληνες είμαστε απόγονοι των Αρχαίων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Αύγ 2013, 19:18 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Πολύ ωραία,ας πιάσουμε λίγο την τελευταία φράση.


Παράθεση:
Θεωρεί κανείς ας πούμε ότι η καθημερινότητα μας και οι ασχολίες μας είναι καθόλου όμοιες με των αρχαίων μας ; Πως περιμένουμε να έχουμε όμοια με αυτούς επιτεύγματα όταν ήμαστε τόσο διαφορετικοί (μας έχουν κάνει) στις ασχολίες μας ;


Οι αρχαίοι μας πρόγονοι,γνωρίζουμε οτι ηταν μεγαλοι επιστημονες.Επιστήμη τι σημαίνει;
Προέρχεται απο την λέξη επίσταμαι=γνωρίζω καλά.
Αρα παρατηρώ το περιβάλλον γύρω μου,αντιλαμβάνομαι πως λειτουργεί και αυτήν την αντίληψη,είτε την οριοθετώ εντός κάποιων μαθηματικών νόμων,είτε την αντιγράφω για να φτιάξω κατι.
Και παράλληλα με την παρατήρηση εκδηλώθηκε και η φιλοσοφία.

Οπώς είπε και ο Laptonas,με τι απο τα παραπάνω ασχολούμαστε εμείς;
Με την παρατήρηση ή την φιλοσοφία;
Χρόνος δεν υπάρχει(και ποιος να ασχοληθεί άλλωστε με αυτά,υπάρχουν και ποιο σημαντικά πράγματα),κάποιοι προφανώς μας τον γέμισαν με ψεύτικες ασχολίες και ανάγκες για να κολάει ο νους σε αυτές και να μην σκεφτόμαστε τα ανωτερα.
Σήμερα δεν αναρωτιόμαστε για τίποτα,δεν μας ενδιαφέρει και αλλωστε,άγχος,δουλειά,παιδιά,τόσες έννοιες.
Βιβλία δεν διαβάζουμε.
Την γλώσσα μας απο την άλλη την κατέστρεψαν.
Και τι πιο απλή ερώτηση να κάνεις σε κάποιον π.χ. γιατι η θάλασσα είναι μπλέ,ενω το νερό διαφανες,δεν θα ξερει να απαντησει.

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι σημερινοί Έλληνες είμαστε απόγονοι των Αρχαίων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 08 Αύγ 2013, 21:49 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 29 Ιαν 2013, 01:51
Δημοσ.: 3586
Thanks:
Thanked:
time στο post
dominique έγραψε:
Πολύ ωραία,ας πιάσουμε λίγο την τελευταία φράση.
Παράθεση:
Θεωρεί κανείς ας πούμε ότι η καθημερινότητα μας και οι ασχολίες μας είναι καθόλου όμοιες με των αρχαίων μας ; Πως περιμένουμε να έχουμε όμοια με αυτούς επιτεύγματα όταν ήμαστε τόσο διαφορετικοί (μας έχουν κάνει) στις ασχολίες μας ;


Οι αρχαίοι μας πρόγονοι,γνωρίζουμε οτι ηταν μεγαλοι επιστημονες.Επιστήμη τι σημαίνει;
Προέρχεται απο την λέξη επίσταμαι=γνωρίζω καλά.
Αρα παρατηρώ το περιβάλλον γύρω μου,αντιλαμβάνομαι πως λειτουργεί και αυτήν την αντίληψη,είτε την οριοθετώ εντός κάποιων μαθηματικών νόμων,είτε την αντιγράφω για να φτιάξω κατι.
Και παράλληλα με την παρατήρηση εκδηλώθηκε και η φιλοσοφία.

Οπώς είπε και ο Laptonas,με τι απο τα παραπάνω ασχολούμαστε εμείς;
Με την παρατήρηση ή την φιλοσοφία;
Χρόνος δεν υπάρχει(και ποιος να ασχοληθεί άλλωστε με αυτά,υπάρχουν και ποιο σημαντικά πράγματα),κάποιοι προφανώς μας τον γέμισαν με ψεύτικες ασχολίες και ανάγκες για να κολάει ο νους σε αυτές και να μην σκεφτόμαστε τα ανωτερα.
Σήμερα δεν αναρωτιόμαστε για τίποτα,δεν μας ενδιαφέρει και αλλωστε,άγχος,δουλειά,παιδιά,τόσες έννοιες.
Βιβλία δεν διαβάζουμε.
Την γλώσσα μας απο την άλλη την κατέστρεψαν.
Και τι πιο απλή ερώτηση να κάνεις σε κάποιον π.χ. γιατι η θάλασσα είναι μπλέ,ενω το νερό διαφανες,δεν θα ξερει να απαντησει.


μα εννοείται ότι όλο το σύστημα είναι εναντίον σου. Εδώ μιλάμε για μία λερναία ύδρα μεγατόνων.

Ας τα αριθμήσουμε στα γρήγορα :

Άγχος (συναισθηματικό και ψυχολογικό ) -> αυτοκτονίες
Ψεύτικες ασχολίες (καταναλωτισμός σε άχρηστα πράγματα, ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότητης , πουλμουρ) -> Γιατί ; για αυτό-ικανοποίηση εγωισμού ....
Δουλειά (-8 η περισσότερες ώρες + κούραση σχεδόν κάθε μέρα). Γιατί ; -> για να μας δίνουν ψίχουλα και να αμς τα φορολογούν και αποπάνω
Παιδιά;; (Τελείωσες ... δεν σου μένει χρόνος ...)
Βιβλία ; Καλύτερα 2 ώρες μεσημεριανά ή τις πολύ ευχάριστες ειδήσεις -> και καλά να είσαι χειροτερεύεις
Γλώσσα ;; εδώ μαθαίνουν τα παιδιά αγγλικά από τη πρώτη δημοτικού και απλοποιούν την δημοτική ...... -> τα "greeklish"....

Τι να σου κάνει το γονίδιο... βράζει από μέσα, φωνάζει , σου χτυπάει το κώδωνα ... αλλά ..... δεν. Ή αρχή είναι το ήμισυ του παντός . Αν δε κάνει κάποιος την αρχή... δεν αλλάζει όλο αυτό στο σπίτι του. Και αν δεν αλλάξει ατομικά δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε συλλογικά....

_________________
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι σημερινοί Έλληνες είμαστε απόγονοι των Αρχαίων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Αύγ 2013, 20:40 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Δεν νομίζω οτι είναι θέμα γονιδίων,αλλά θέμα παιδείας.
Αν απο μικρός μάθεις το συγκεκριμένο τρόπο συμπεριφοράς και σου γίνει βιώμα και αυτοσκοπός,δύσκολα μετά να αντιληφθείς μόνος σου το δίχτυ ή την λερναια ύδρα όπως είπες,τότε αν φας καμιά ανάστροφη καρπαζιά,κάτι μπορεί να γίνει.

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι σημερινοί Έλληνες είμαστε απόγονοι των Αρχαίων
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 09 Αύγ 2013, 21:42 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 29 Ιαν 2013, 01:51
Δημοσ.: 3586
Thanks:
Thanked:
time στο post
dominique έγραψε:
Δεν νομίζω οτι είναι θέμα γονιδίων,αλλά θέμα παιδείας.
Αν απο μικρός μάθεις το συγκεκριμένο τρόπο συμπεριφοράς και σου γίνει βιώμα και αυτοσκοπός,δύσκολα μετά να αντιληφθείς μόνος σου το δίχτυ ή την λερναια ύδρα όπως είπες,τότε αν φας καμιά ανάστροφη καρπαζιά,κάτι μπορεί να γίνει.


Νομίζω πως έχεις δίκιο , όταν κάποιος "μεγαλώσει" παύει να έχει την δυνατότητα να "αλλάξει" μέσα του.

_________________
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 40 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο

Παραπλήσια θέματα
Ραββίνος Συμεών:"Μισούμε τους Έλληνες"
Δ. Συζήτηση: Ελληνοεβραικά
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 8
είμαστε έτοιμοι για την "παρτίδα"των νέων Δεκεμβριανών ...
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1
Πεινάει ο λαός, αλλά είμαστε αξιόπιστοι...!
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
Η ανακάλυψη της Μουσικής από τους αρχαίους Έλληνες
Δ. Συζήτηση: Οι επιστήμες στην αρχαία Ελλάδα
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr