Ημερομηνία : 21 Σεπ 2019, 14:20


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ”Η Ελλάδα πρέπει να βγει από τη συμφωνία Σένγκεν’, ή αλλιώς, “Για να μη βλέπουμε μόνο μέχρι εκεί που φτάνει η μύτη μας”
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Οκτ 2013, 20:39 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Απρ 2009, 19:21
Δημοσ.: 3841
Thanks:
Thanked:
time στο post
Γράφει η Ελένη Αθανασούλη
Ο ηγέτης του γαλλικού δεξιού κόμματος (UMP) Ζαν – Φρανσούα Κοπέ, έπειτα από την τραγωδία στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα όπου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι που προσπαθούσαν να μεταβούν σε ευρωπαϊκό έδαφος, ζήτησε να δημιουργηθεί μια πραγματική ευρωπαϊκή δύναμη ακτοφυλακής ώστε να προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και δήλωσε: «Κάποιες χώρες όπως η Ελλάδα δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων καθώς γνωρίζουν πως οι μετανάστες δεν επιθυμούν να παραμείνουν εκεί αλλά να μεταβούν σε άλλες
ευρωπαϊκές χώρες. Πρέπει να τιμωρήσουμε ακόμα και να αποκλείσουμε αυτές τις χώρες που δεν μπορούν ή αδυνατούν να τηρήσουν τις συμφωνίες τους και να φυλάξουν τα ευρωπαϊκά σύνορα».

Τα παραπάνω συνιστούν μια εθνικά και ευρωπαϊκά αξιόλογη θέση του Γάλλου πολιτικού, η οποία συμβαίνει να προσβάλλει όχι μόνο τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας, αλλά και τη νοημοσύνη μας.

Αξιολογώ ότι η δήλωση αυτή του Γάλλου πολιτικού, είναι ένα ερώτημα/αίτημα που θα μας τεθεί ευθέως και επιτακτικά εν καιρώ.

Τελικά, φαίνεται ότι και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιλαμβάνονται το πρόβλημα, ή αλλιώς, την πραγματική απειλή. Δηλαδή, τώρα που η κατακλυσμιαία συρροή πολιτών από τις τρίτες χώρες μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη έχει ήδη καθιερωθεί με την ανοχή ή και την υστερόβουλα μεθοδευμένη επιδιωξη ημών και αυτών,

(ημών γιατί δεν μπορούσαμε [ή γιατί δεν θέλαμε ή γιατί ηθελημένα αγνοήσαμε ή γιατί δεν μας έφτασε το μυαλό και η λογική] να φανταστούμε ότι θα γίνουμε και νοσοκόμοι-ιατροί-παιδαγωγοί-φύλακες-ξενοδόχοι-σιτιστές-προστάτες-εστία και πολιτικό καταφύγιο όλων αυτών ανθρώπων, που αποτελούν πια ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό επί των κατοίκων της χώρας αυτής, ξοδεύοντας πόρους γι’ αυτούς, ή, αλλιώς, μη προστατεύοντας τους Έλληνες μέσα στα συνταγματικά και ευρωπαϊκά πλαίσια ευρρυθμίας και χρηστής διοίκησης, για να μη λογαριάσουμε την εγκληματικότητα, τη διάδοση ιδιαίτερα επικίνδυνων νοσημάτων και ηθών, και τις ανάγκη ικανοποίησης πολιτιστικών αυτών αναγκών αλλότριων και ανοίκειων προς τα ημέτερα ήθη, ανάγκες και κοινωνικά συμφέροντα.

Αυτών δε, γιατί οι χώρες τους βρίσκονταν μακριά από τα σημεία εισόδου των μεταναστών για τους οποίους κάνει λόγο ο Γάλλος πολιτικός, και δεν τους έθιγε κατ’ αρχήν η εισβολή πληθυσμών εντός του εδάφους μας, και γιατί έναντι πινακίου φακής προς ημάς εξασφάλιζαν την ησυχία τους και τον καιρό να σκεφτούν, λέγοντας, ίσως “ες αύριον τα σπουδαία”)

Αν όμως, εμείς, βλέπαμε πέρα από τα προφανή (λεφτά, σήμερα), θα μπορρούσαμε να αρνηθούμε το πινάκιο αυτό της φακής. Πώς; Μα, μετά την αθρόα και ακατάπαυστη εισροή μεταναστών, είναι προφανές ότι θα επήρχετο στη χώρα μας συνωστισμός ενδεών. Και μάλιστα σε μια χώρα που οι δομές της είναι ασθενείς, οι πόροι της μετρημένοι και ανύπαρκτες ουσιαστικά οι δυνατότητες της για την ανάληψη ευθυνών να περιθάλψει και να υπηρετήσει πληθυσμό που δεν κυβερνάει και δεν ορίζει, που δεν γνωρίζει τα ήθη και τον πολιτισμό του.

Έτσι, αντί να μας εγκαλούν ως ανίκανους, και εμείς να απολογούμεθα γι’ αυτό, εκλιπαρώντας μάλιστα για οίκτο ή αντί να υποσχόμαστε υποχωρήσεις χαριεντιζόμενοι με ελευθεριάζοντα τρόπο στα περιθώρια των διασκέψεων, θα έπρεπε να έχουμε υποβάλει τις ενστάσεις μας μας σε παρόμοιες δεσμεύσεις, να έχουμε εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για παρόμοιες παραχωρήσεις, και -τελικά- να μη δεσμευθούμε χωρίς να προστατεύονται πρωτίστως τα συμφέροντα των πολιτών και της χώρας μας.

Γιατί δεν υπάρχει αλληλεγγύη δωρεάν ούτε μονομερής.

Αυτό το τελευταίο, εξ άλλου, μας το είπαν τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. Μας το λέει η ίδια η ζωή.


ΠΗΓΗ

http://logia-tou-aera.blogspot.gr/2013/ ... _6874.html

_________________
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: ”Η Ελλάδα πρέπει να βγει από τη συμφωνία Σένγκεν’, ή αλλιώς, “Για να μη βλέπουμε μόνο μέχρι εκεί που φτάνει η μύτη μ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 16 Οκτ 2013, 16:14 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 29 Ιαν 2013, 01:51
Δημοσ.: 3586
Thanks:
Thanked:
time στο post
και από το ευρώ πρέπει να βγει

_________________
1.Σοφία πάντων κάλλιστον, η δε αμάθεια πάντων κάκιστον
2. ζητεῖτε τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Αναστάτωση από ΑΤΙΑ στη Βόρεια Ελλάδα
Δ. Συζήτηση: Εξωγήινοι - ATIA - UFO
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 10
Ισχυρή μαγνητική καταιγίδα θα χτυπήσει αύριο την Ελλάδα
Δ. Συζήτηση: Επικαιρότητα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 1
O Παπανδρέου πρέπει να φύγει
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 3
H Intel θέλει εμφυτεύματα εγκεφάλου μέχρι το 2020
Δ. Συζήτηση: O Μεγάλος Αδελφός - Big Brother state
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
Θα μπορούσε να ήταν αλλιώς αν....
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr