ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ

1
" Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα τής Ελευθερίας και τής Ισότητος. Διότι επέτρεψε στους πολίτες, να θεωρούν: την αυθάδεια ως Δικαίωμα, την παρανομία ως Ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως Ισότητα και την αναρχία ως Ευδαιμονία "

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

Aκρoτελεύτια διάταξη τού Συντάγματος - Άρθρo 120

Παρ. 4. H τήρηση τoύ Συντάγµατoς, επαφίεται στoν πατριωτισµό των Eλλήνων, πoυ δικαιoύνται και υπoχρεoύνται να αντιστέκoνται µε κάθε µέσoν, εναντίoν oπoιoυδήπoτε επιχειρεί να τo καταλύσει µε τη βία.
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.

Re: ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ

2
:flag
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ

3
Το ρητό δεν λέει ακριβώς αυτά,έχουν κάνει λάθος στην μετάφραση

ΤΟ πρωτότυπο

Οἱ γὰρ κατ’ ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ’ ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ’ ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ’ ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.


Και νεοΕλληνική απόδοση

Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.


Εκτός αν κάποιος δώσει το ακριβές στίχο που αναφέρεται το παραπάνω απόσπασμα,προσωπικά δεν το βρήκα.
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά περί Ελλάδας”

cron