Ημερομηνία : 27 Φεβ 2020, 23:57


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Οι ξένοι δανειστές ενοχλούνται επειδή οι Έλληνες ζουν "πολύ"!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2012, 08:37 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 13 Απρ 2010, 00:31
Δημοσ.: 2172
Thanks:
Thanked:
time στο post
Εικόνα
(Βρε που μπλέξαμε μ΄αυτούς! Δε ψοφάνε κιόλας!)

Κι ενώ οι ξένοι δανειστές της χώρας δεν δείχνουν να ικανοποιούνται με τίποτα και ενοχλούνται με όλα όσα αφορούν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών, χαρακτηρίζοντάς τους "προνομιούχους", τώρα έχουν βαλθεί και να μας... πεθάνουν πριν από την ώρα μας.

Ως εκ τούτου, μονόδρομο θεωρεί για τη χώρα μας ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο, τις μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, φαρμακευτικές και προνοιακές δαπάνες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσεως αλλά... και για έναν επιπλέον λόγο: επειδή οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους άλλους Ευρωπαίους!

Όπως αναφέρει στις 41 σελίδες όπου περικλείει το σχέδιό του ο Ζοζέ Μπαρόζο, το προσδόκιμο ζωής στη χώρα μας το 2010 έφτασε στα 78,4 χρόνια για τους άνδρες και 82,8 χρόνια για τις γυναίκες (όταν το αντίστοιχο για την ΕΕ των 27 κρατών μελών ήταν το 2008 76,4 και 82,4). [Οπότε είναι και αυτό μεμπτό και θα πρέπει να το "φροντίσουμε", να πεθαίνουμε νωρίτερα, για να μην στοιχίζουμε και πολύ στο ελληνικό κράτος που τόσο πλουσιοπάροχα μεριμνά για τους πολίτες του...]

Όπως δημοσίευσε και χθες το defencenet.gr (με τα ανάλογα σχόλια) http://www.defencenet.gr/defence/index. ... Itemid=160

το σχέδιο Μπαρόζο δίνει προτεραιότητα στην βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών. Θεωρεί «έτος κλειδί» για το μέλλον της χώρας μας το 2012. Στην... προεκλογικού τύπου εμφάνισή του, καλεί τους Έλληνες να κάνουν υπομονή γιατί τώρα βρίσκονται στα μισά της διαδρομής και τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους «θα φανούν σύντομα» («και από το 2012 κιόλας» όπως τονίζει).

Υπόσχεται μια «ιστορική μεταμόρφωση» της χώρας, αξιοποιώντας τα πολλά πλεονεκτήματά της: ναυτιλία, τουρισμό, καλά πανεπιστήμια και εν γένει καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, εφοδιαστικός και ενεργειακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Για να τα καταφέρει, το σχέδιο Μπαρόζο θέτει πολλαπλούς στόχους (σσ. το καρότο):

- Άμεσα θα αρχίσουν να «πέφτουν» στην αγορά, τις μικρομεσαίες και την γεωργία έως 20 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ από κοινοτικά πρόγραμματα.

- 300 εκατομμύρια θα δοθούν για ενίσχυση των ανέργων.

- Ειδικά για τους άνεργους νέους, ετοιμάζεται σύστημα για να βρίσκουν πρώτη δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με κονδύλια από κοινοτικά προγράμματα (σαν τα παλαιά stage).

- Προβλέπεται «τείχος προστασίας» κατά της φτώχειας (αλλά με αυστηρό έλεγχο) δεν ενώ εξαιρούνται από τις περικοπές οι πολύ χαμηλές συντάξεις.

- Ευρύτερα μαζί με δάνεια 340 δισ. ευρώ (για παλαιά χρέη κλπ) η Ελλάδα θα λάβει συνολικά 388 δισ. ευρώ, δηλ. 177% του ελληνικού ΑΕΠ ή περίπου 85 φορές μεγαλύτερο από το αμερικανικό «σχέδιο Μάρσαλ» που υπολογίζεται σε περίπου 2,2% του ΑΕΠ της χώρας.


Προϋπόθεση για όλα αυτά θεωρεί (σσ. ιδού και το μαστίγιο)

- Τις σαρωτικές αλλαγές στο δημόσιο

- Την πάταξη της διαρθοράς

- Την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος (με κατάργηση ειδικών απαλλαγών και προνομίων)

- Την αποκατάσταση σχέσεων εμπιστοσύνης με το κράτος

- Την εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων του κράτους προς τους πολίτες (πχ επιστροφές ΦΠΑ).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

_________________
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι ξένοι δανειστές ενοχλούνται επειδή οι Έλληνες ζουν "πολύ"!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2012, 09:08 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 23 Νοέμ 2010, 05:47
Δημοσ.: 4887
Thanks:
Thanked:
time στο post
Παράθεση:
Υπόσχεται μια «ιστορική μεταμόρφωση» της χώρας, αξιοποιώντας τα πολλά πλεονεκτήματά της: ναυτιλία, τουρισμό, καλά πανεπιστήμια και εν γένει καλά εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό, εφοδιαστικός και ενεργειακός κόμβος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.


H ψευδεπίγραφη «ιστορική μεταμόρφωση» που οραματίζονται οι ψευτοσοφοί της Τριμερούς Επιτροπής και τα φασιστοειδή ερπετά της ΕΕ θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Οι ξένοι δανειστές ενοχλούνται επειδή οι Έλληνες ζουν "πολύ"!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Απρ 2012, 12:10 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 23 Νοέμ 2010, 05:47
Δημοσ.: 4887
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ο φαύλος κύκλος της "διάσωσης" της Ελλάδας με νέα μέτρα...

ΕικόναΔιαρκείς αντιφάσεις και σκληρές απαιτήσεις από τους ξένους δανειστές που παριστάνουν τους "σωτήρες" ενώ στην ουσία αφήνουν πίσω τους συντρίμμια στις χώρες από τις oποίες περνούν, όπως δημοσιεύει το defencenet.gr σε άλλες ειδήσεις της α΄σελίδας. Ένας φαύλος κύκλος για τη "διάσωση" της Ελλάδας, που μοιάζει να μην φθάνει ποτέ...

Έτσι λοιπόν, και για του λόγου το αληθές, μείωση του ονομαστικού εργατικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας κατά 15% στο διάστημα 2012-2014 προβλέπει έκθεση 41 σελίδων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα παρουσιάσει ο πρόεδρός της Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα, Τετάρτη 18 Απριλίου!

Η έκθεση, της οποίας στοιχεία δημοσιεύει η Wall Street Journal και όπου επίσης αναφέρεται ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα αν τηρήσει το φιλόδοξο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, περιέχει λεπτομερή ανάλυση των αλλαγών που χρειάζεται να κάνει η Αθήνα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η WSJ, ο κ. Μπαρόζο αναμένεται να πει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη ότι «ο λαός της Ελλάδας δεν είναι μόνος του στην προσπάθεια για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και την απασχόληση» (σσ. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι Έλληνες πολίτες είναι εντελώς μόνοι τους στη εξαθλίωση και την ταπείνωση που υφίστανται με την επιβολή αλλεπάλληλων περικοπών, επειδή ποτέ δεν είναι αρκετές για να "επιτευθούν οι στόχοι"...).

Επίσης, θα αναφέρει ότι τα συνολικά κεφάλαια προς την Ελλάδα, συμπεριλαμβανόμενων και των δύο «πακέτων διάσωσης» καθώς επίσης και άλλων ευρωπαϊκών κονδυλίων ανέρχονται συνολικά σε 380 δισ. ευρώ και ότι «αν οι Έλληνες και οι θεσμοί αγκαλιάσουν τις δράσεις προτεραιότητας που επισημαίνει η Κομισιόν, η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει σε τροχιά και να συντελεστεί πραγματική αλλαγή στη ζωή των ανθρώπων» [σσ. Θλιβερός ευφημισμός το ρήμα "αγκαλιάζω": Αν οι Έλληνες δηλαδή ενστερνιστούν την πολιτική εξόντωσης της χώρας ώστε να αναγκαστεί να ξεπουληθεί για ένα σακί ευρώ].

Σημειώνεται δε ότι η Ελλάδα έλαβε λιγότερα από τα μισά από τα 20 δισ. ευρώ των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την περίοδο 2007 -2013, ενώ τα αδιάθετα κεφάλαια μπορούν να τονώσουν τη ζήτηση και να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης σε κατασκευαστικά έργα, στον τουρισμό και στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Παράλληλα, στην έκθεση επισημαίνεται ότι η Ελλάδα χρειάζεται να εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα το 2013 και το 2014 προκειμένου να επιτύχει το στόχο του ποσοστού χρέους ως προς το ΑΕΠ στο 117% έως το 2020.

Η έκθεση προειδοποιεί ότι, προκειμένου η Ελλάδα να αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της, χρειάζεται να συνεχίσει την πολιτική βαθιάς εσωτερικής υποτίμησης. Ακόμη, επισημαίνει τα θέματα που θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση μόλις αναλάβει, όπως οι νέες περικοπές στον προϋπολογισμό και η παρουσίαση ενός χρονοδιαγράμματος για την εξέταση της συλλογικής σύμβασης εργασίας και για το σύστημα προσδιορισμού των μισθών ως το τέλος Ιουλίου του 2012.

[Εντάξει, το πήραμε το μήνυμα για μία ακόμη φορά: Η χώρα μας είναι καταδικασμένη πλέον σε μια αιώνια λιτότητα και σε μια αιώνια διάσωση που δεν πρόκειται να δούμε ποτε, αν συνεχίσουμε να εμπιστευόμαστε το μέλλον μας στους αποτυχημένους και ανίκανους...]

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
"Ελληνικά προϊόντα στη Βουλγαρία"
Δ. Συζήτηση: Ο εντός των πυλών ανθελληνισμός
Συγγραφέας: Λέων
Απαντησεις: 2
"Η πιο ''χρήσιμη'' γιαγιά...."
Δ. Συζήτηση: H δική μας γωνιά!(μόνο ενεργά μέλη)
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 0
Κάτω από το όριο της φτώχειας το 2 στους 10 Έλληνες
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 5
ΑΠΟΧΗ. Ο λαός "μίλησε"... τώρα η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: dimig
Απαντησεις: 2
Aντιδρούν οι δικηγόροι στις "ρουφιανοκάμερες"
Δ. Συζήτηση: Ο μεγάλος αδερφός στην Ελλαδα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 6


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr