Ημερομηνία : 12 Νοέμ 2019, 14:03


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Μας πάνε σε κατάσχεση και πλειστηριασμό της Ελλάδας μας
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Ιουν 2010, 12:40 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
Μας πάνε σε κατάσχεση και πλειστηριασμό της Ελλάδας μας
Για περάστε στη λαιμητόμο

Αφιερωμένο στον Ελληνικό Λαό, που πιστά στήριξε της Πολιτικές και Οικονομικές Ηγεσίες του για δεκαετίες....και συνεχίζει να τις στηρίζει μην κρεμώντας τους σε όποια πλατεία βρει.

Ιδιαίτερα σκληρούς όρους, που προβλέπουν δέσμευση της περιουσίας και των εσόδων του κράτους, παραίτηση από κάθε δικαίωμα δικαστικής προσφυγής για οποιοδήποτε λόγω - ως το κράτος να είναι ιδιώτης που δανείζεται- και κέρδος για τις χώρες που δανείζουν, περιλαμβάνει το κείμενο του σχεδίου στήριξης που κατατέθηκε στη Βουλή. Εάν το περίφημο σχέδιο στήριξης ήταν δάνειο που έπαιρνε ιδιώτης από τράπεζα, τότε εύλογα θα χαρακτήριζε κάποιος τους όρους του δανείου σκληρούς και τα "ψιλά γράμματα" της σύμβασης, μάλλον καταχρηστικές εις βάρος του δανειολήπτη, ο οποίος θα εξανίστατο και δίκαια με όρους, όπως αυτοί που αφορούν την προσωπική του περιουσία και την παραίτηση από κάθε δικαίωμα να προσφύγει σε δικαστήριο για να την διασώσει.

Χθες, κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, το πλήρες κείμενο της συμφωνίας ανάμεσα στην Ευρωζώνη, το Δ.Ν.Τ. και την Ελλάδα και όπως προκύπτει από την ανάγνωση των ειδικών όρων που για πρώτη φορά αποκαλύπτονται, τουλάχιστον το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, έχει συνάψει μία ιδιαίτερα επωφελή συμφωνία, με ενέχυρο την περιουσία του ελληνικού κράτους και αμφίβολη κατάληξη ως προς την αποπληρωμή του χρέους.Από την άλλη πλευρά, το κέρδος για τις χώρες που θα δανείσουν έχει εξασφαλισθεί. Στη συμφωνία προβλέπεται ότι ο δανεισμός κάθε κράτος που χορηγήσει κεφάλαια στην Ελλάδα αυτόματα θα γίνει φθηνότερος, με χρήμα της Ευρωζώνης (χωρίς τους σκληρούς δεσμευτικούς όρους που ισχύουν για την Ελλάδα). Η χώρα μας δηλαδή, γίνεται ο "λαγός" τον οποίο οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα κληθούν να δανείσουν κερδίζοντας φθηνότερο δανεισμό για τις ίδιες.

Και αναρωτιέται κανείς, γιατί η Ε.Κ.Τ. και η Ευρωζώνη δεν προχώρησαν από την αρχή και για όλα τα μέλη τους, σε φθηνό δανεισμό προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση, την οποία τελικά δίκαια κάποιος θα εικάσει πως άφησε σκόπιμα να εξελιχθεί, για τον πιο αδύναμο κρίκο (την Ελλάδα).

Για την τήρηση των συμφωνημένων επιστρατεύεται το αγγλικό δίκαιο αλλά οι συμβαλλόμενοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να υποβάλουν οποιαδήποτε διένεξη προκύψει σχετικά με τη νομιμότητα, την ισχύ, την ερμηνεία ή την εκτέλεση της παρούσας σύμβασης στην αποκλειστική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι αποφάσεις του οποίου είναι πλήρως δεσμευτικές και εκτελεστές από τα συμβαλλόμενα μέρη.
Με τη σύμβαση η Ελλάδα παραιτείται άνευ όρων, από την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος για προσφυγή εναντίον απόφασης κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, δέσμευσης χρημάτων ή άλλου μέτρου, που οι δανειστές θα θελήσουν να επιβάλλουν σε περίπτωση που κρίνουν ότι οι όροι εξόφλησης δεν τηρούνται, εκτός εάν αυτό το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος - που στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει.
Η δέσμευση αυτή ισχύει μέχρι να εξοφληθεί όλο το κεφάλαιο, οι τόκοι και τα πρόσθετα ποσά - εάν υπάρξουν.
Ίσως το σημαντικότερο σημείο της συμφωνίας είναι αυτό που αφορά τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου.
Η Ελλάδα δεσμεύεται με τη σύμβαση να καταργήσει κάθε δικαίωμα πάνω στα περιουσιακά της στοιχεία και τα έσοδά της, όπως την εκποίηση, την τοποθέτησή τους ως ενέχυρο ή υποθήκη ή εγγύηση για δανεισμό από άλλο, τρίτο μέρος, εκτός των δανειστών (Ευρωζώνη, Δ.Ν.Τ.), εκτός εάν ότι εισπράξει διαμοιρασθεί ισότιμα σε αυτούς, ενώ διατηρούν το δικαίωμα προτεραιότητας σε οποιαδήποτε τέτοια πράξη (να δεχθούν δηλαδή ως υποθήκη περιουσία του ελληνικού κράτους).
Σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής, προβλέπεται η εκχώρηση περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας σε εταιρία ειδικού σκοπού, είτε η έκδοση ειδικών ομολόγων με αντίκρυσμα τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία, για να αντληθούν κεφάλαια.
Ακόμη προβλέπεται η εκχώρηση στους πιστωτές αναπτυξιακών έργων (δρόμοι, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας κ.λ.π.) από την εκμετάλλευση των οποίων θα αποσβεσθεί το χρέος.
Το επιτόκιο των δανείων από τις χώρες της Ευρωζώνης θα προσεγγίζει το 5% και θα προσδιορίζεται από το άθροισμα:
*Του ισχύοντος τρίμηνου Euribor.
*Του περιθωρίου (το περίφημο spread) που ισούται με 300 μονάδες βάσης για τα τρία χρόνια που προβλέπονται στο σχέδιο στήριξης
*Τις 400 μονάδες βάσης για όλες τις επόμενες περιόδους πέραν των τριών ετών, δηλαδή επιστροφή στο δανεισμό με υψηλό επιτόκιο.
*Εάν μία χώρα δανείζοντας την Ελλάδα, αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας, καθώς δανείζεται με επιτόκια υψηλότερα από αυτά που δανείζεται η Ελλάδα, τότε τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωζώνης, θα καλύψουν την διαφορά του επιτοκίου για το δάνειο που έχει χορηγήσει στην Ελλάδα, ενώ μπορεί να ζητήσει και να πετύχει έξοδο από το σχέδιο στήριξης.
*Εάν το ποσό που θα συγκεντρωθεί τελικά για το πρόγραμμα στήριξης φθάσει το 90% αυτού που είχε προβλεφθεί, τότε -εάν συναινέσει και η Ελλάδα (που μάλλον θα το κάνει)- η ΕΚΤ θα εκταμιεύσει το ποσό, ασχέτως των συμφωνηθέντων.
*Εάν τα κεφάλαια είναι κάτω του 90% των συμφωνηθέντων, τότε η Ε.Κ.Τ. περιμένει οδηγίες από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι και πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας του Ευρώ (Χ.Β.Ρομπάϊ). Εάν εκείνος κρίνει ότι το σχέδιο ναυάγησε, τότε τα ποσά επιστρέφονται στους δανειστές και πέφτουν τίτλοι τέλους στο περίφημο σχέδιο στήριξης.

Πηγή -http://greeknation.blogspot.com

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 1 δημοσίευση ] 

Παραπλήσια θέματα
"Μαξιμαλιστικές" οι θέσεις της Ελλάδας για το ζήτημα της ονο
Δ. Συζήτηση: Ελληνοσκοπιανά
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 1
Eπιτέλους!Ας πάνε οι κλέφτες στη φυλακή
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 2
Μουσουλμάνος δημοσιογράφος μιλάει για τζιχάντ στη Θράκη εναντίον της Ελλάδας!!!
Δ. Συζήτηση: Ελληνοτουρκικά
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 1
Το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης αποκαλεί «ομοεθνείς» τους «μουσουλμάνους Β. Ελλάδας»
Δ. Συζήτηση: Ελληνοτουρκικά
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 0
H μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας να βάλει τέλος στην κρίση
Δ. Συζήτηση: Διαφορες συζητήσεις και θέματα.
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr