Ημερομηνία : 26 Ιαν 2020, 18:01


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ετοιμοι να βάλουν χέρι και στις οικονομίες του Έλληνα...Υποχρεωτική δήλωση καταθέσεων για όλους
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Δεκ 2011, 21:08 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 22 Νοέμ 2009, 21:16
Δημοσ.: 1282
Thanks:
Thanked:
time στο post
Η απόφαση αυτή ενέχει τον άμεσο κίνδυνο να κάνουν φτερά και οι τελευταίες καταθέσεις από τις τράπεζες μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα πανικού, καθώς η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση βρίσκεται στο ναδίρ.

Στη νέα φορολογική δήλωση (Ε1) που θα υποβάλουμε σε λίγους μήνες στην Εφορία καθιερώνονται ....
νέα ξεχωριστά «κουτάκια» με κωδικούς, στα οποία μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να δηλώσουμε τις καταθέσεις μας στις τράπεζες (εσωτερικού και εξωτερικού), τοποθετήσεις σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια, συμμετοχές σε εταιρείες οποιασδήποτε νομικής μορφής, ακίνητα, πισίνες, Ι.Χ. αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη αναψυχής, έργα τέχνης μεγάλης αξίας, έσοδα που εισπράχθηκαν από τη ρευστοποίηση επενδύσεων ή την πώληση περιουσιακών στοιχείων, καθώς και έξοδα διαβίωσης (εναλλακτικά εξετάζεται να υπάρχει ένα ξεχωριστό έντυπο δήλωσης «πόθεν έσχες» που θα συνυποβάλλεται με τη δήλωση εισοδήματος κάθε χρόνο.)

Η απόφαση για την επακριβή καταγραφή της περιουσιακής κατάστασης του φορολογουμένου ενέχει τον κίνδυνο, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, στην περίπτωση που κάποια κυβέρνηση θελήσει μελλοντικά να φορολογήσει τις καταθέσεις στις εγχώριες και ξένες τράπεζες να μπορεί να υπολογίσει ακριβώς πόσα έσοδα θα έχει.

Επιστροφή προστίμων

Την ίδια ακριβώς υποχρέωση με τους μισθωτούς θα έχουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Σύμφωνα με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, με το νέο έτος καθιερώνονται φορολογικά κριτήρια «νέας γενιάς» που έχουν τη σφραγίδα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ως στόχο να εντοπίσουν τα πραγματικά εισοδήματα 1 εκατ. ελεύθερων επαγγελματιών.

Χαρακτηριστικό της νέας μεθόδου φορολόγησης θα είναι ότι από εδώ και στο εξής και για κάθε χρόνο ο ελεύθερος επαγγελματίας θα καλείται να δικαιολογεί πού βρήκε τα χρήματα να αγοράσει ή να συντηρήσει τα αυτοκίνητα και τα σπίτια που έχει στην κατοχή του.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Παντελής Οικονόμου, όμως, δεν σταματούν εδώ. Στη νομοθετική ρύθμιση που προωθούν, με δεδομένο ότι τα υψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται δεν εισπράττονται σχεδόν ποτέ, θα προβλέπονται ακόμη:

■ Eάν σε κάποιον ελεύθερο επαγγελματία επιβληθεί πρόστιμο αλλά τα δύο επόμενα χρόνια είναι συνεπής με τις φορολογικές του υποχρεώσεις, τότε θα μπορεί να ζητήσει από την Εφορία την κατάργηση του 30% του προστίμου. Εάν πράγματι είναι συνεπής, τότε αυτό αυτομάτως θα διαγράφεται. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η επιχείρηση να είναι ενεργή και να μην έχει παύσει τη λειτουργία της.

■ Εάν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί με την ισχύουσα νομοθεσία είναι υψηλότερα των νέων ρυθμίσεων, τότε ο φορολογούμενος θα μπορεί εντός 100 ημερών από την ψήφιση του νόμου να προσέλθει στην Εφορία και να ζητήσει ο υπολογισμός των παλαιών προστίμων να γίνει με τη νέα μέθοδο.

■ Καταργείται η διαδικασία της απόρριψης των βιβλίων που αποτελούσε βραχνά για κάθε ελεύθερο επαγγελματία. Από τις αρχές του χρόνου τα βιβλία εκείνου που συλλαμβάνεται με φορολογικές παραβάσεις θα χαρακτηρίζονται επαρκή αλλά θα τιμωρείται είτε με διόγκωση του τζίρου είτε με προσαύξηση των φορολογικών κερδών (η ποινή θα είναι ανάλογη της παράβασης).

Πρώτο θέμα


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ετοιμοι να βάλουν χέρι και στις οικονομίες του Έλληνα...Υποχρεωτική δήλωση καταθέσεων για όλους
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Δεκ 2011, 02:31 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 23 Νοέμ 2010, 05:47
Δημοσ.: 4887
Thanks:
Thanked:
time στο post
Να συμπληρώσω επίσης πως επανέρχεται η προσωποκράτηση για τα χρέη προς το Δημόσιο που καταργήθηκε το 1998 επί πρωθυπουργίας Σημίτη.

Εικόνα

«Προβληματισμό κι ανησυχία προκαλεί η συνεχιζόμενη πρακτική των διωκτικών αρχών οικονομικού εγκλήματος να προβαίνουν σε άμεσες συλλήψεις επιχειρηματιών για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, ανάμεσα στα οποία και η μη εμπρόθεσμη καταβολή δηλωθέντος και όχι αποκρυφθέντος ΦΠΑ. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η πρόσφατη σύλληψη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της μεγαλύτερης ελληνικής χαρτοβιομηχανίας ΜΕΛ ΑΕ στη Θεσσαλονίκη για μη εμπρόθεσμη καταβολή δηλωθέντος από την εταιρεία ΦΠΑ. Έτσι είναι εύλογη η δια του τύπου αντίδραση της εταιρείας αυτής ότι με τον τρόπο αυτό διαπομπεύεται ως φοροφυγάς ο επικεφαλής μίας από τις λίγες πλέον ελληνικές παραγωγικές εταιρείες πού εξακολουθούν να λειτουργούν στη χώρα μας απασχολώντας εκατοντάδες εργαζόμενους με ανάλογη ζημιά στην εμπορική της φήμη» αναφέρει ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης.
Επίσης αναφέρει «Με τη δήλωση ότι η φοροδιαφυγή θα πρέπει να πατάσσεται κατά τον αυστηρότερο δυνατό τρόπο, πιστεύουμε ότι είναι πλέον καιρός να καταργηθεί το αδίκημα της μη καταβολής ληξιπροθέσμων χρεών προς το δημόσιο πού δημιουργήθηκαν από μη πληρωμή φόρων, διότι αφενός για τη φοροδιαφυγή υπάρχει ξεχωριστή ποινική τιμωρία κι αφετέρου επαναφέρεται έτσι ουσιαστικά η ήδη καταργηθείσα προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα για ληξιπρόθεσμο χρέος του δημοσίου προς τον φορολογούμενο, γεγονός πού αντίκειται στην ισότιμη σχέση Πολιτείας και φορολογούμενου. Η Πολιτεία οφείλει να κάνει κάθε προσπάθεια είσπραξης των ληξιπροθέσμων χρεών κι όχι να νοιώθει ικανοποιημένη από την ποινικοποίησή τους πού δεν είναι μέτρο πού απαντάται σε προοδευμένες χώρες. Συναφής είναι επίσης η περίπτωση της αδυναμίας του φορολογούμενου να μπορεί να συμψηφίζει οφειλές του προς το δημόσιο με οφειλές του δημοσίου προς αυτόν, πράγμα σύνηθες π.χ. στην περίπτωση τεχνικών εταιριών πού αναλαμβάνουν έργα του δημοσίου.

Αυτές κι άλλες αδικίες καλείται να θεραπεύσει το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα στην επεξεργασία και θέσπιση του οποίου θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις. Μέχρι τότε, όμως, θα πρέπει να δοθούν ειδικές οδηγίες προς τις ελεγκτικές και διωκτικές αρχές να διακρίνουν ανάμεσα στις περιπτώσεις μη καταβολής απλά ληξιπροθέσμων οφειλών και στις περιπτώσεις γνήσιας φοροδιαφυγής, έτσι ώστε να δίδεται η ευκαιρία στις επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες προς το δημόσιο οφειλές τους αλλά και να συνεχίσουν να λειτουργούν προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, λαμβανομένων υπόψη των έκτακτων συνθηκών έλλειψης ρευστότητας στην Ελλάδα πού εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια βρίσκεται σε περίοδο βαθιάς ύφεσης. Γιατί σίγουρα δεν θα είναι προς όφελος της ελληνικής οικονομίας άδικα διαπομπευόμενες να παύσουν να λειτουργούν εντείνοντας και το πρόβλημα παραγωγικότητας της χώρας και την αύξηση της ανεργίας.»

http://newsn.wordpress.com


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
‘Αόρατο’ τατουάζ στο χέρι προτείνει η Microsoft για να προστατεύονται οι βηματοδότες των ασθενών από χάκερς
Δ. Συζήτηση: MicroChip- rfid Το Χάραγμα της Νέας Εποχής?
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 1
Η «Σπηλιά του Ηρακλή» στις ακτές του ατλαντικού.
Δ. Συζήτηση: Παγκόσμιος Αρχαιοελληνικός πολιτισμός
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 1
Οι χριστιανοί στις ισλαμιστικές χώρες! Το Ισλάμ επιδιώκει τη
Δ. Συζήτηση: O Aντιχριστιανισμός σε όλο του το μεγαλείο
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
Νέα σελίδα στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 2
Η χειραγώγηση της κοινής γνώμης στις μέρες μας. Βιομηχανία υποταγής συνειδήσεων.
Δ. Συζήτηση: Βιομηχανία υποταγής συνειδήσεων
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 3


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr