Ημερομηνία : 22 Ιαν 2020, 08:52


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ο ΣΥΡΙΖΑ του 10-15% σε νέες εκπαιδευτικές ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 26 Απρ 2017, 21:20 
Aρθρογράφος
Aρθρογράφος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 25 Ιουν 2010, 14:10
Δημοσ.: 1458
Thanks:
Thanked:
time στο post
Το άρθρο που ακολουθεί υπογράφεται από έναν άνθρωπο που έχει γράψει τη δική του Ιστορία κοσμώντας τον πνευματικό κόσμο της χώρας, κυρίως ενασχολούμενος με τα ζητήματα των Βαλκανίων, με συχνές όμως παρεμβάσεις, με το μειλίχιο ύφος που θα διαπιστωθεί, ενδεικτικό της ποιότητας του ανθρώπου, σε θέματα εκπαίδευσης και μεταλαμπάδευσης της ιστορικής γνώσης του Ελληνισμού στις νεότερες γενιές.

Δυστυχώς, σχεδόν εν κρυπτώ, αφού διαισθανόμενοι πως θα προκληθούν μεγάλες αντιδράσεις δεν κινητοποίησαν τον φιλικό Τύπο για να «διαφημίσουν» τις «μεγάλες τομές» που προωθούν στην εκπαίδευση και στο περιεχόμενό της, από τους ίδιους και τους ίδιους, τους οποίους χωρίς καμία έγκριση από τον ελληνικό λαό έχουν αφήσει ανεξέλεγκτους να βυσσοδομούν και να προωθούν τις προσωπικές τους – ή μήπως συλλογικές κύριε Τσίπρα; – «επιστημονικές» ατζέντες για να «μεταρρυθμίσουν» το σύστημα, «φωτίζοντας» όλους εμάς τα «μοσχάρια» που δεν μπορούμε να πιάσουμε το μεγαλείο της σκέψης και της «προσφοράς» στην κοινωνία.

Προωθούν την «αποεθνοποίηση» της εκπαίδευσης χωρίς να δίνουν σημασία στο ότι όσα υποστηρίζουν εδώ και δεκαετίες έχουν διαψευσθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει φαινόμενα αποδόμησης και διάλυσης, εάν υποτεθεί ότι επιδιώκουν να μας… διαφωτίσουν, να μας κάνουν Ευρωπαίους… όπως οι ίδιοι. Εκεί που όλοι οι λαοί θα μορφώνουν τα παιδιά τους «εθνοκεντρικά», στην Ελλάδα, για το γινάτι των «πεφωτισμένων», τα παιδιά των Ελλήνων θα λαμβάνουν εκπαίδευση στην κατεύθυνση που πρεσβεύει ο κάθε καμένος εγκέφαλος και σίγουρα σε αυτή την εξαφάνιση κάθε έννοιας «εθνικής ταυτότητας».

Επειδή έτσι τους γουστάρει, θέλουν να μας πείσουν ότι απαλείφοντας αναφορές στην Ιστορία του έθνους, θα διώξουν τον «μιλιταρισμό» και θα οικοδομήσουν πολίτες «φιλειρηνικούς», τη στιγμή που οι γείτονές τους θα βολεύονται μια χαρά από την ηλίθια αντίληψη ότι «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», τη στιγμή που αποδεικνύεται ότι η απέναντι πλευρά του Αιγαίου όχι μόνο δεν παραιτείται της αναθεωρητικής ατζέντας, αλλά την εμπλουτίζει διαρκώς.

Θα το επιτρέψουμε; Πού βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο θέμα αυτό ως εν αναμονή κυβερνήτης; Δεν έχει υποχρέωση να μας πει μια κουβέντα να ξέρουμε; Πού θα πάει αυτό το χάλι με τους γελοίους, ανιστόρητους, εγχώριους ιστορικούς αναθεωρητισμούς;

Άλλο να τροποποιήσεις επί το ορθολογικότερο τη διδασκαλία της Ιστορίας και άλλο να την παραχαράσσεις με τρόπο που κάνει τους Σκοπιανούς να μοιάζουν ερασιτέχνες, καθώς το να προωθούν Έλληνες, άμεσα ή έμμεσα, τη γελοία αντίληψη ότι ο Μέγας Αλέξανδρος υπήρξε… ιμπεριαλιστής (πολύ επιστημονικό να κρίνεις ιστορική περίοδο χωρίς αναγωγή στις συνθήκες της εποχής, δεν το συζητάμε) και τεχνηέντως τον εξαφανίζουν. Και να μην κουνιέται φύλλο!

Εμείς κυρίες και κύριοι δεν είμαστε ευγενείς όπως ο κύριος Κωνσταντίνος Χολέβας που υπογράφει το άρθρο που ακολουθεί, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» στις 23 Απριλίου:

Έχω μπροστά μου το Σχέδιο Προγραμμάτων Σπουδών για το μάθημα της Ιστορίας στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στην Α’ Λυκείου. Εγράφη από ομάδα επιστημόνων στο πλαίσιο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Μεταξύ των συντακτών βρίσκουμε τον κ. Γεώργιο Κόκκινο, συγγραφέα σχολικού εγχειριδίου Ιστορίας, το οποίο αποσύρθηκε από τον Υπουργό Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Πέτρο Ευθυμίου, επειδή μιλούσε απαξιωτικά για τον Απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου.

Βρίσκουμε επίσης την κ. Χριστίνα Κουλούρη, η οποία υποστήριξε με φανατισμό το βιβλίο του «συνωστισμού» της κ. Ρεπούση. Επισημαίνω τα κυριότερα σημεία που προκαλούν την έντονη αντίδρασή μου:

Η νέα πρόταση θέλει να γκρεμίσει την πρωτοκαθεδρία της πολιτικής ιστορίας και να δώσει έμφαση στην τέχνη, στο περιβάλλον, στις μειονότητες, στον συνδικαλισμό κ.λπ. Διαφωνεί με τη διδασκαλία στρατιωτικών και διπλωματικών γεγονότων και δεν επιθυμεί την προβολή μεγάλων προσωπικοτήτων.

Πιστεύω ότι αυτό είναι λάθος. Πρέπει πρώτα να μάθουν τα παιδιά μας την αφήγηση των πολιτικών γεγονότων, να γνωρίζουν τους ήρωες του πολέμου και της ειρήνης, να τιμούν αυτούς που έχυσαν το αίμα τους κατά τη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού. Τα υπόλοιπα θέματα είναι δευτερεύοντα.

Στην πρόταση για αλλαγή της Ιστορίας δεν γίνεται λόγος περί Τουρκοκρατίας, αλλά περί Οθωμανικής κυριαρχίας. Παρουσιάζουν την τουρκοκρατούμενη Βέροια σαν μία «πολυθρησκειακή κοινωνία». Είναι προφανής η διάθεση των συντακτών να ξεχάσουμε τί υποφέραμε από τους Τούρκους.

Είναι σαφής η προσπάθεια αποεθνικοποιήσεως και αφελληνισμού της ύλης. Στη Γ’ Δημοτικού προτείνουν να διδαχθεί η ελληνική μυθολογία σε συνδυασμό με μύθους δεκάδων άλλων λαών. Ατυχής και αντιπαιδαγωγική αντίληψη.

Στη Δ’ Δημοτικού καταργούν τελείως την Αρχαία Ελληνική Ιστορία και την αντικαθιστούν με την ιστορία της οικογένειας και του χωριού. Θα ασχολούνται επί εννέα μήνες τα παιδιά με μία ύλη που εξαντλείται σε 2-3 ώρες;

Στην Ε’ Δημοτικού συμπιέζουν όλη την Αρχαιότητα και το Βυζάντιο. Έτσι τα ελληνόπουλα δεν θα προλάβουν να συνειδητοποιήσουν τη σπουδαιότητα των Περσικών Πολέμων, του Αλεξάνδρου, του Βυζαντινού Πολιτισμού.

Στη Στ’ Δημοτικού και στη Γ’ Γυμνασίου προτείνουν συρρίκνωση της ύλης που αναφέρεται στην Ελληνική Επανάσταση. Να μην μαθαίνουν τα παιδιά μας σε ποιους οφείλουμε την ελευθερία μας.

Στη Β’ Γυμνασίου παρουσιάζουν το Ελληνορθόδοξο Βυζάντιο ως ταυτόσημο με τη Μεσαιωνική Φεουδαρχική Ευρώπη. Σφάλμα και ασέβεια.

Στη Γ’ Γυμνασίου προτείνουν, μεταξύ άλλων, ως αντικείμενο μελέτης τα εμπορεύματα που διακινούνται τον 19ο αιώνα στο λιμάνι του Πειραιά (δηλαδή τα εισαγόμενα μπαχαρικά, συμπληρώνω εγώ)!

Θεωρούν τα μπαχαρικά πιο σημαντικά από την εθνική ταυτότητα.
http://www.defence-point.gr/news/?p=175845

_________________
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο ΣΥΡΙΖΑ του 10-15% σε νέες εκπαιδευτικές ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Απρ 2017, 00:45 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 19 Ιαν 2014, 18:58
Δημοσ.: 3499
Thanks:
Thanked:
time στο post
Τηλέμαχε, μία απορία. Πιστεύεις πράγματι ότι ο Κυριάκος μπορεί να δώσει την απάντηση στο πρόβλημα; καί άν όχι ποιό κόμμα προτείνεις μιας και δεν υπάρχει άλλο στη βουλή άπο τον κυβερνητικό συνασπισμό που να φέρει αντίρρηση στην γερμανική πολιτική της καταστροφής;


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο ΣΥΡΙΖΑ του 10-15% σε νέες εκπαιδευτικές ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 29 Απρ 2017, 00:56 
Aρθρογράφος
Aρθρογράφος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 25 Ιουν 2010, 14:10
Δημοσ.: 1458
Thanks:
Thanked:
time στο post
Δεν είμαι Νεοδημοκράτης (κατά περίσταση μόνο) και ακόμα περισσότερο δεν είμαι μητσοτακικός....(Ψάξε τις απόψεις του Μητσοτακέικου για το σχέδιο Ανάν).Τον τελευταίο καιρό ψάχνω τον Φαήλο.

_________________
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 3 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Απίστευτη ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τους Γκρίζους Λύκους!!!! Ξέχασαν τους νεκρούς Έλληνες αδελφούς μας...
Δ. Συζήτηση: Γενικά περί Ελλάδας
Συγγραφέας: Κατερίνα Τσαφ Τσουφ
Απαντησεις: 69
Τον ΕΝΑΝ ΕΝΙΑΙΟ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ Αριθμό θέλει να μας φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ!
Δ. Συζήτηση: Σημεία των Καιρών
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 10
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΑΠΑΛΕΙΦΘΟΥΝ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ "ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ" ΚΑΙ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ"
Δ. Συζήτηση: O Aντιχριστιανισμός σε όλο του το μεγαλείο
Συγγραφέας: Φιλούμενος
Απαντησεις: 0
Η "X-Woman" της Σιβηρίας οδηγεί σε νέες εξελικτικές θεωρίες
Δ. Συζήτηση: Επιστήμες
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 6
Οι νέες σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ
Δ. Συζήτηση: Βιντεάκια διάφορα
Συγγραφέας: aetos64
Απαντησεις: 3


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr