Ημερομηνία : 23 Φεβ 2020, 06:45


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 4 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Επίσημο αίτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ανάκληση του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρντίς
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Ιουν 2010, 15:46 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:36
Δημοσ.: 1087
Thanks:
Thanked:
time στο post
Εικόνα

Συνεχείς παραβιάσεις του διπλωματικού πρωτοκόλλου
και δράση που χαρακτηρίζεται ως εχθρική και επιθετική
κατά της Ελλάδας, καθιστούν ανεπιθύμητη την παραμονή
του τούρκου προξένου στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σαρνίτς


Επίσημο αίτημα για χαρακτηρισμό του Τούρκου Προξένου της Κομοτηνής κ. Μουσταφά Σαρντίς ως ανεπιθύμητου προσώπου (persona non grata), κατέθεσε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, το Πατριωτικό Μέτωπο. Το αίτημα που συντάχθηκε με βάση το διεθνές δίκαιο και την αρχή της αμοιβαιότητας, αναφέρει:
"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Α. Επειδή:
Σύμφωνα με το άρθρο 9 της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές σχέσεις του 1961, (προξενικές σχέσεις με τη σχετική Σύμβαση της Βιέννης του1963), το οποίο η Ελλάς έχει συνυπογράψει προβλέπεται ότι: Τα διαπιστευτήρια ενός διπλωμάτη που έχει γίνει δεκτός σε ένα κράτος, μπορούν να ανακληθούν σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο και αυτός να χαρακτηρισθεί ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) για τους παρακάτω λόγους:
1. Ο χαρακτηρισμός αυτός αποτελεί ένα μέτρο με προσωπικό χαρακτήρα καθώς ο διπλωμάτης καθίσταται ανεπαρκής για το λειτούργημα.
2. Πράξεις του διπλωμάτη που παραβιάζουν το βασικό του καθήκον προστασίας των πολιτών του κράτους που αντιπροσωπεύει, ξεφεύγουν ουσιαστικά από το πλαίσιο των νόμιμων καθηκόντων του.
3. Εφόσον η δραστηριότητα βλάπτει συμφέροντα και δικαιώματα της φιλοξενούσας χώρας, επισύρουν την προσωπική ευθύνη του διπλωμάτη (αστική ή/και ποινική) και ΔΕΝ καλύπτεται από το προνόμιο της ετεροδικίας.
4. Ο διπλωμάτης είναι προσωπικά υπεύθυνος για τις παράνομες ενέργειές του, και οι οποίες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν σαν υπαγόμενες στην άσκηση των διπλωματικών του καθηκόντων.
5. Ο διπλωμάτης υποχρεώνεται να σέβεται τους νόμους τους κράτους που υπηρετεί για λόγους νομικούς, ηθικούς και αβροφροσύνης. (άρθρο 41 της Σύμβασης της Βιέννης για τις Διπλωματικές σχέσεις).
6. Ο διπλωμάτης υποχρεώνεται να σέβεται την έννομη τάξη του κράτους που υπηρετεί και να μην επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του κράτους.
7. Ο διπλωμάτης δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τους χώρους της διπλωματικής αποστολής κατά τρόπο ασυμβίβαστο με το λειτούργημά του.
8. Ο διπλωμάτης απαγορεύεται να επιδίδεται σε δραστηριότητα με σκοπό το προσωπικό όφελος.
9. Οι πρόξενοι ως ειδικοί διπλωματικοί εκπρόσωποι της χώρας αποστολής δεν πρέπει να ασχολούνται με πολιτικά θέματα, και μπορούν να έρχονται σε επαφή με τις τοπικές αρχές για ζητήματα οικονομικής ή διοικητικής φύσης.
10. Δεν επιτρέπεται η ανάμιξη του προξένου, προς όφελος του κράτους και των πολιτών του, στις εσωτερικές υποθέσεις του κράτους διαμονής.
11. Οι πρόξενοι, σε αντίθεση με τους πρεσβευτές, που καλύπτουν όλη την επικράτεια, η αρμοδιότητά τους περιορίζεται στην προξενική τους περιφέρεια, η οποία αποτελεί ένα μόνο τμήμα του εδάφους του κράτους που υπηρετούν.
12. Σε εξαιρετικές μόνο περιπτώσεις προξενικός υπάλληλος κατόπιν συγκατάθεσης του κράτους φιλοξενίας, μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του εκτός της προξενικής περιφέρειας.

Β. Επειδή
Είναι δεδομένη η αρχή του «Κοινοτικού Κεκτημένου» το οποίο ήδη γίνεται αποδεκτό από τα νομικά οπλοστάσια των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως πρακτική των εθνικών κρατών και σε αυτό το πλαίσιο, η Γερμανική Κυβέρνηση ζήτησε το Μάιο του 2009, την ανάκλησή του Τούρκου πρόξενου στο Ντύσσελντορφ Χακάν Κιβάντς, λόγω της εθνικιστικής του δράσης στους Τούρκους μετανάστες.

Γ. Επειδή:
Ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής κ. Μουσταφά Σαρντίς, συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση έχει αναπτύξει:
1. Πολιτικές παρεμβάσεις στο εσωτερικό της Χώρας μας, σε προεκλογικές περιόδους, δίνοντας «οδηγίες» οι οποίες διοχετεύονται μέσα από την “Συμβουλευτική Επιτροπή” της μειονότητας. Γεγονός πασιφανές και αυταπόδεικτο τον Ιούνιο του 2009 με τη «γραμμή» για «Λευκό» στις Ευρωεκλογές.
2. Εκτός νόμου δράση του συγκεκριμένου διπλωμάτη και των ανθρώπων του σε βάρος των μη τουρκογενών μουσουλμάνων της περιοχής. (Πομάκοι και Ρομά) που αποφασίζουν να διαφοροποιηθούν από τη γραμμή “μουσουλμάνος = Τούρκος”. Έκνομες δραστηριότητες, οι οποίες ξεφεύγουν πέρα από κάθε συμβατική υποχρέωση του κ. Μουσταφά Σαρνίτς, με τους μηχανισμούς προπαγάνδας και καταπίεσης που έχεις αυτός και το προσωπικό του τουρκικού Προξενείου αναπτύξει.
3. Παροχή υποστήριξης σε έκνομα στοιχεία της μειονότητας και των δραστηριοτήτων αυτών, τα οποία «εξυπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα» (ψευδομουφτήδες, παράνομες ενώσεις και σωματεία, διχαστικά κηρύγματα στα τεμένη, κ.ά).
4. Στήριξη της ανθελληνικής προπαγάνδας στο εξωτερικό (ΜΚΟ, Σύλλογος Αλληλοβοήθειας Τούρκων Δυτικής Θράκης).
5. Απόδοση τιμής στον Μουσταφά Κεμάλ, τον οποίο η Βουλή των Ελλήνων με δύο σχετικά νομοσχέδια, τον έχει αναδείξει σε βασικό υπεύθυνο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων. (σχετικοί νόμοι του 1994 και 1996).
6. Συστηματικές αντιδράσεις και παρεμπόδιση των μουσουλμάνων που επιθυμούν να φοιτήσουν στη δημόσια εκπαίδευση.
Σας καλούμε:
Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, ως Ανωτάτου Άρχοντα της Ελληνικής Δημοκρατίας, αρμοδίου μεταξύ άλλων και της αποδοχής των διαπιστευτηρίων των εκπροσώπων-διπλωματών των ξένων χωρών στην χώρα μας ως από το Σύνταγμα και τους Νόμους ορίζεται,
Να προχωρήσετε:
Στην άμεση ανάκληση των διαπιστευτηρίων του Προξένου της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Μουσταφά Σαρντίς, δεδομένων όλων των προαναφερθέντων επιβαρυντικών και αυταπόδεικτων στοιχείων σε βάρος του εν λόγω διπλωμάτη.
Με τιμή
Πατριωτικό Μέτωπο

Σημείωση: Να προσθέσουμε εδώ πως το Πατριωτικό Μέτωπο και η ομάδα που επεξεργάσθηκε το αίτημα αυτό, στηρίχθηκε στις τεκμηριωμένες τοποθετήσεις επί αυτού του ζητήματος, του Καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Φάνη Μαλκίδη, τον οποίο ιδιαίτερα ευχαριστούμε.

http://kostasxan.blogspot.com/2010/06/blog-post_6928.html

_________________
Έλληνες Αμύνεσθαι Περί Πάτρης,Ελευθερία ή Θάνατος!Μετά από μια εθνοεπανάσταση χρειάζεται και μια εθνοκάθαρση...


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Επίσημο αίτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ανάκληση του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρντίς
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Ιουν 2010, 16:36 
Αντινεοταξίτης
Αντινεοταξίτης
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 15 Ιουν 2009, 15:25
Δημοσ.: 603
Thanks:
Thanked:
time στο post
:541


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Επίσημο αίτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ανάκληση του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρντίς
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 04 Ιουν 2010, 19:45 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Δεκ 2009, 16:36
Δημοσ.: 900
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ξυπνήσανε επιτέλους :blue για να δούμε, πάντως είναι μια θετική κίνησηΕικόνα


Νήφε και μέμνησα απιστήν
(Να παραμένεις νηφάλιος
και να θυμάσαι να δυσπιστείς)…
και ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν
εφησυχασμένο
Επίμαχος φιλόσοφος από την Κω

_________________
Νήφε και μέμνησα απιστήν\n(Να παραμένεις νηφάλιος\nκαι να θυμάσαι να δυσπιστείς)…\nκαι ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν\nεφησυχασμνο\nΕπίμαχος φιλόσοφος από την Κω


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Επίσημο αίτημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για ανάκληση του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρντίς
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2010, 04:07 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
:541

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 4 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Best Seller το Ευαγγέλιο στην ...Τουρκία
Δ. Συζήτηση: Σημεία των Καιρών
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 1
Οι κλήσεις για ραντεβού των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ θα χρεώνονται ως... ροζ τηλέφωνα !
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: Κατερίνα Τσαφ Τσουφ
Απαντησεις: 0
Συνέντευξη παραδοσιακού ραββίνου ενάντια στον ρατσιστικό σιωνισμό
Δ. Συζήτηση: Το παγκόσμιο δίχτυ του Σιωνισμού
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 4
Ας δείξουμε όλοι την αλληλεγγύη μας και ας συμβάλουμε ενεργά στην απελευθέρωση του Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Δ. Συζήτηση: Αλληλοβοήθεια
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
Ενα ισχυρό χαρτί στον «πόλεμο» του Αιγαίου
Δ. Συζήτηση: Ελληνοτουρκικά
Συγγραφέας: ronyca
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr