Ημερομηνία : 25 Ιαν 2020, 16:03


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 4 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Πάγκαλος: Η Αγιά Σοφιά δεν ανήκει ούτε στους Τούρκους ούτε στους Έλληνες!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Σεπ 2010, 18:18 
Αντινεοταξίτης
Αντινεοταξίτης
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 15 Ιουν 2009, 15:25
Δημοσ.: 603
Thanks:
Thanked:
time στο post
Εικόνα * Ώρα είναι να μας πει ο Αντιπρόεδρος πως η Αγιά Σοφιά ανήκει στους... Κινέζους!
* Γνωστός για τα "ξεσπάσματά" του, ο Θόδωρος Πάγκαλος τείνει να μας υπενθυμίσει πως... "το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και οι σημαία στον αέρα που φυσάει"...
* Μήπως κάποιος, εκεί στο ΠΑΣΟΚ, πρέπει να τον μαζέψει, ειδάλλως βλέπω κάποιος να τις... μαζεύει!
"Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους .....
Έλληνες γιατί είναι πολιτιστικό μνημείο όλης της ανθρωπότητας και έτσι έχει χαρακτηριστεί από την Unesco" δήλωσε από τη Σμύρνη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, ερωτηθείς για τη ματαιωθείσα προσπάθεια τέλεσης λειτουργιάς.
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Πάγκαλος στην Ένωση Συντακτών Σμύρνης, ενόψει της συμμετοχής του στην 6η συνδιάσκεψη Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων, ανεφερε επίσης ότι "η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι".
Εκείνο που πρέπει να κάνουμε, είπε αναφερόμενος τόσο στους Έλληνες όσο και στους Τούρκους, είναι να μην σκεφτόμαστε πως θα την περιχαρακώσουμε αλλά πως θα υπάρχει πάντα και θα συντηρείται, για να μπορεί κάθε άνθρωπος να έρχεται να τη θαυμάζει.
"Υπάρχουν Έλληνες που θέλουν να ξαναπάρουν την Πόλη. Έχω ένα φίλο Τούρκο δημοσιογράφο ο οποίος μου έχει πει ότι αν η ηγεσία της Τουρκίας είχε χιούμορ θα έδινε στους Έλληνες την Πόλη, δηλαδή θα τους έλεγε πάρτε την με 18 εκατομμύρια Τούρκους και τα προβλήματά τους" ανέφερε και συμπλήρωσε: "Το ίδιο ισχύει και με κάποιους Τούρκους που θέλουν να πάρουν την Βιέννη. Αλλά αυτά δεν εκφράζουν τον μέσο πολίτη της χώρας μας που θέλει ανοιχτές σχέσεις, προκοπή, ευημερία και συνεργασία" επισήμανε αναφερόμενος στην οργάνωση του κ. Σπύρου.

Σε ερώτηση αν η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στα υπάρχοντα στρατιωτικά δόγματα και των δύο χωρών. Η Τουρκία, είπε, έχει χιλιάδες αποβατικά σκάφη στο Αιγαίο, τα οποία μάλλον δεν προορίζονται για την Ιταλία.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει διακηρύξει ότι ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε 12 μίλια είναι αιτία πολέμου. Και εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας ενώ η Τουρκία δεν την έχει υπογράψει.
"Οι Συνθήκες όμως, όταν υπογράφονται από έναν αριθμό κρατών μελών του ΟΗΕ ισχύουν για όλους. Άρα η Τουρκία δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν υπέγραψε, αλλά είναι υποχρεωμένη να δέχεται μία χώρα που θέλει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από έξι σε δώδεκα μίλια". Ωστόσο, πρόσθεσε, και ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ του οποίου και οι δύο χώρες είναι μέλη απαγορεύει τη χρήση βίας ή και την απειλή χρήσης βίας. "Άρα η θέση της Τουρκίας είναι αντίθετη στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ" συμπλήρωσε.
Τέλος επισήμανε ότι τα χωρικά ύδατα δεν έχουν καμία σημασία, καθώς ακόμη και τα πολεμικά πλοία μπορούν να τα διασχίζουν με τη λεγόμενη "αβλαβή διέλευση". Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί κατά τρόπο τεχνητό ένα κλίμα έντασης που δεν έχει λόγο ύπαρξης.
"Η Ελλάδα είναι μεγάλη παγκόσμια ναυτική δύναμη και είναι εναντίον οποιουδήποτε περιορισμού της ελεύθερης ναυσιπλοΐας. Άρα δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να κλείσει το Αιγαίο". Θα ήταν, τόνισε, πράξη πολιτικής γενναιότητας αν η τουρκική εθνοσυνέλευση έλεγε απλώς ότι εφαρμόζει το διεθνές δίκαιο στις διεθνείς σχέσεις.
Σε ερώτηση αν το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος στην Τουρκία έχει καμία επίπτωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι δεν νομίζει ότι υπάρχει σχέση και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις θα είναι καλές αν κάθε λαός ζει ελεύθερα και ασκεί τα δικαιώματά του ανεμπόδιστα. "Συμφέρον και των δύο είναι να προοδεύει ο άλλος" τόνισε.
Σε ερώτηση, τέλος, για τη σημερινή κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τους αμοιβαίους εξοπλισμούς, απάντησε ότι σήμερα υπάρχει τεράστια διαφορά από τον καιρό που εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών.
"Σήμερα υπάρχουν μεγάλες επενδύσεις και μεγάλη ανάπτυξη του εμπορίου και από τις δύο πλευρές" σημείωσε. Στο σημερινό κόσμο, ανέφερε, με τις σημερινές ισορροπίες και τους πολλούς πόλους, ένα μέρος των εξοπλισμών οφείλεται στην ύπαρξη αμοιβαίας καχυποψίας.
Συνεπώς, τόνισε, θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια μέχρι να εξαφανιστούν οι αιτίες που οδηγούν στην έξαρση της ανασφάλειας ώστε οι δυνάμεις της κάθε πλευράς να μην αντιστοιχούν σε κάποια σχέση μεταξύ τους, αλλά σε πραγματικές αμυντικές ανάγκες.


kostasxan.blogspot.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Πάγκαλος - Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Σεπ 2010, 18:13 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Δεκ 2009, 16:36
Δημοσ.: 900
Thanks:
Thanked:
time στο post
Πάγκαλος - Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες

Εικόνα

"Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες γιατί είναι πολιτιστικό μνημείο ολόκληρης της ανθρωπότητας και έτσι έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο. Κάθε προσπάθεια ιδιοποίησής της είναι κακή" και πρόσθεσε ότι: «Η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι».

Tάδε έφη Πάγκαλος μιλώντας στην Σμύρνη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, στην Ένωση Συντακτών Σμύρνης, στο πλαίσιο της έκτης συνδιάσκεψης Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Σμύρνη.
Σε ερώτηση αν η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στα υπάρχοντα στρατιωτικά δόγματα και των δύο χωρών. Η Τουρκία, είπε, έχει χιλιάδες αποβατικά σκάφη στο Αιγαίο, τα οποία μάλλον δεν προορίζονται για την Ιταλία. Είναι αυτές οι εκλάμψεις που έχει, τις οποίες έχουμε σημειώσει και παλαιότερα. Απλά, εκλάμψεις...

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει διακηρύξει ότι ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε 12 μίλια είναι αιτία πολέμου. Και εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας ενώ η Τουρκία δεν την έχει υπογράψει. "Οι Συνθήκες όμως, όταν υπογράφονται από έναν αριθμό κρατών μελών του ΟΗΕ ισχύουν για όλους. Άρα η Τουρκία δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν υπέγραψε, αλλά είναι υποχρεωμένη να δέχεται μία χώρα που θέλει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από έξι σε δώδεκα μίλια". Ωστόσο, πρόσθεσε, και ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ του οποίου και οι δύο χώρες είναι μέλη απαγορεύει τη χρήση βίας ή και την απειλή χρήσης βίας. "Άρα η θέση της Τουρκίας είναι αντίθετη στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ" συμπλήρωσε.
Τέλος επισήμανε ότι τα χωρικά ύδατα δεν έχουν καμία σημασία, καθώς ακόμη και τα πολεμικά πλοία μπορούν να τα διασχίζουν με τη λεγόμενη «αβλαβή διέλευση». Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί κατά τρόπο τεχνητό ένα κλίμα έντασης που δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Σε ερώτηση αν το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος στην Τουρκία έχει καμία επίπτωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι δεν νομίζει ότι υπάρχει σχέση και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις θα είναι καλές αν κάθε λαός ζει ελεύθερα και ασκεί τα δικαιώματά του ανεμπόδιστα. "Συμφέρον και των δύο είναι να προοδεύει ο άλλος" τόνισε.
Σε ερώτηση, τέλος, για τη σημερινή κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τους αμοιβαίους εξοπλισμούς, απάντησε ότι σήμερα υπάρχει τεράστια διαφορά από τον καιρό που εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών. Συμφωνούμε απόλυτα: τότε εξοπλιζόταν για να αμυνθεί και η Ελλάδα ενώ ΄τώρα η Τουρκία έχει μείνει να τρέχει μόνη της τους επιθετικούς εξοπλισμούς της.


Μίλησε πάλι η σκατοπουχεσα ή ό σαπιοκοιλιας ας την περιμαζέψει κάποιος . την αρκούδα Εικόνα Εικόνα

πηγη http://egersis2.blogspot.com/2010/09/bl ... _5852.html

_________________
Νήφε και μέμνησα απιστήν\n(Να παραμένεις νηφάλιος\nκαι να θυμάσαι να δυσπιστείς)…\nκαι ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν\nεφησυχασμνο\nΕπίμαχος φιλόσοφος από την Κω


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Πάγκαλος: Η Αγιά Σοφιά δεν ανήκει ούτε στους Τούρκους ούτε στους Έλληνες!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Σεπ 2010, 04:19 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
Ας εξηγήσει κάποιος στον Πάγκαλο πως η "Αγιά Σοφιά" δεν τρώγεται! για να μην τον πιάνει άγχος!

Θ Πάγκαλος: “Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες γιατί είναι πολιτιστικό μνημείο ολόκληρης της ανθρωπότητας και έτσι έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο. Κάθε προσπάθεια ιδιοποίησής της είναι κακή” και πρόσθεσε ότι: «Η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι»

Ας εξηγήσει κάποιος στον Πάγκαλο πως η "Αγιά Σοφιά" δεν τρώγεται! για να μην τον πιάνει άγχος!
Παρεπιπτόντως χεστήκαμε τι λέει η Ουνέσκο....η Ουνέσκο μπορεί να την χαρακτηρίσει και ελικοδρόμιο....εμείς τι θα πρέπει να κάνουμε; να περιμένουμε τους Αφρικάνους και τους Κινέζους να αντιδράσουν;
και αφου αναφέρει άλλους λαούς για παράδειγμα...
ας πάει ο πάνσοφος πάγκαλος να πει στους Τούρκους πως το μπλε τζαμί δεν είναι Τούρκικο αλλα είναι πολιτιστικό μνημειο που ανήκει στην ανθρωπότητα!....η ακόμη καλύτερα ας πάει στους Κινέζους να πει πως το Σινικό Τείχος δεν τους ανήκει...να δει τι απαντήσεις θα πάρει.

Αυτά που δήλωσε είναι αστειότητες από έναν άνθρωπο που δυστυχώς αποδεικνύει καθημερινά πως έχουν δίκιο αυτοί που λένε πως η πολιτική στην Ελλάδα δεν μπορεί να πέσει χαμηλότερα...έχει πιάσει πάτο εδώ και δεκαετίες!


Greekalert

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Πάγκαλος - Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Σεπ 2010, 20:47 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Μου θυμίζει λίγο το οτι το Αιγαίο δεν ανήκει ούτε στους Ελληνες,ούτε στους Τούρκους,αλλα στα ψάρια του!

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 4 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Σύσκεψη του Πατριωτικού Μετώπου στους Κορυσχάδες, στην έδρα της πρώτης ελεύθερης Ελληνικής Δημοκρατίας και της πρώτης ελ
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1
Σεβασμός στους πολίτες, φυλακή στους κλέφτες
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1
Ριζική οικονομική μεταρρύθμιση ή υποταγή στους διεθνείς τραπεζίτες;
Δ. Συζήτηση: Η εναντίον της Ελλάδος επιβουλή
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1
Οι Έλληνες μετανάστες και η πλημμυρίδα των σημερινών λαθρομε
Δ. Συζήτηση: Το μεταναστευτικό ζήτημα
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1
Δεν θέλω την κουβέντα σας, ούτε τη γνωριμία σας
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr