Ημερομηνία : 11 Νοέμ 2019, 23:46


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 5 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Αγία Μαρίνα (17 Ιουλίου)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ 2009, 18:18 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Η Αγία Μαρίνα καταγόταν από την Αντιόχεια της Πισιδίας και έδρασε την εποχή του αυτοκράτορα Κλαυδίου. Ήταν μοναχοκόρη και μάλιστα ο πατέρας της ήταν ιερέας των ειδώλων.


Δεν είχε συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας της όταν πέθανε η μητέρα της και ο πατέρας της ανέθεσε την ανατροφή της σε κάποια χριστιανή γυναίκα. Η Άγια Μαρίνα τότε διδάχθηκε το Χριστιανισμό και άνοιξε την ψυχή της για να δεχτεί το Σωτήρα της Χριστό.


Ο πατέρας της μόλις πληροφορήθηκε, ότι η κόρη του ασπάστηκε το χριστιανισμό την αποκληρώνει.
Παράλληλα, ο έπαρχος Ολύβριος, όταν πληροφορήθηκε τα σχετικά με αυτή, διέταξε να την οδηγήσουν μπροστά του και προσπάθησε με κάθε μέσο να τη μεταπείσει. Μάλιστα, θαμπωμένος από την ομορφιά της, της ζήτησε να γίνει γυναίκα του.

Εκείνη αρνήθηκε και συνέχισε να ομολογεί την πίστη της. Γι' αυτό και υπέστη φρικτά βασανιστήρια. Οι δήμιοι, υπακούοντας στις εντολές του Ολύβριου, έτρεξαν πάνω στην Άγια. Με τα σκουριασμένα και φαρμακερά νύχια, σκίζανε το κορμί της και οι σάρκες με το αίμα γίνονταν μια άμορφη μάζα. Ο κόσμος πού κοιτούσε αυτό το θέαμα λυπόταν και για το νεαρό της ηλικίας της Άγιας, αλλά και με το απάνθρωπο αυτό μαρτύριο πού αντίκριζε. Όλοι είχαν δακρύσει και έδειχναν τη συμπάθεια τους για την Άγια Μαρίνα, πού θυσιαζόταν για την πίστη του Ιησού Χριστού.


Από την άλλη μέρα ο Ολύβριος, δεν μπορούσε να βλέπει το κορμί της νεαρής Μαρίνας, πού σπάραξε χωρίς να μιλάει καθόλου στο τρομερό μαρτύριο. Δεν έβλεπε πια την ομορφιά του κορμιού της αλλά μια άμορφη μάζα. Αφού της καταξέσκισαν τις σάρκες με σιδερένια νύχια, την έριξαν στη φυλακή. Εκεί μια άλλη δοκιμασία την περιμένει...


...Ο σατανάς βλέποντας, ότι η Άγια Μαρίνα υπέμενε με θάρρος και άφοβα το μαρτύριο της, ανέλαβε ο ίδιος να βοηθήσει τούς βασανιστές της. Πήγε λοιπόν τα μεσάνυχτα, στο ολοσκότεινο υπόγειο κελί την ώρα, πού η Άγια προσευχόταν και παρουσιάστηκε μπροστά της με τη μορφή ενός δράκοντα. Τα μάτια του έβγαζαν φλόγες και η γλώσσα του ήταν κόκκινη σαν αναμμένο κάρβουνο από τη φωτιά. Βροντούσε και χτυπούσε τριγύρω την ουρά του για να προκαλέσει φόβο και τρόμο. Όμως η Άγια Μαρίνα όχι μόνο δε φοβήθηκε αλλά και δε σταμάτησε καθόλου να προσεύχεται. Σήκωσε τα μάτια της προς τα πάνω και συνέχισε την προσευχή της. Δεν έδωσε καμία σημασία στο δράκο. Ο σατανάς βλέποντας τη στάση της νευριάζει και ταράζεται, αφού καταλαβαίνει, ότι ακόμη και ένα μικρό κορίτσι δε λογαριάζει καθόλου τη δύναμη του.


Προχωράει λοιπόν, κατά πάνω της και της προκαλεί μια φανταστική εικόνα, ότι την καταπίνει ο δράκος. Η Άγια νιώθει εκείνη τη στιγμή πώς μπαίνει στο στόμα ενός θηρίου, αλλά δε σταματάει να προσεύχεται. Ο φόβος την κυριεύει για λίγο, αλλά η δύναμη της προσευχής τη γεμίζει και τη θωρακίζει. Σηκώνει το χέρι της και κάνει το Σταυρό της, αν και νιώθει πώς το μισό της σώμα βρίσκεται ήδη στο στόμα του θηρίου. Ο σατανάς δεν αντέχει, το σημείο του Σταύρου και το όνομα του Χριστού, πού λέει στην προσευχή της η Άγια. Ο Σταυρός σκίζει σαν κοφτερό μαχαίρι το φάντασμα του Σατανά. Ο δράκος σκάει και μέσα σε ένα εκκωφαντικό θόρυβο εξαφανίζεται. Ευτυχισμένη τότε για το Θαύμα η Άγια ψέλνει και δοξολογεί τον Κύριο.


Ο Σατανάς όμως, δεν την αφήνει ήσυχη και παίρνει τη μορφή ενός άγριου μαύρου όντος, πού η μορφή του είναι τρομερή και μοιάζει με μεγαλόσωμο σκυλί. Η Άγια Μαρίνα δυναμωμένη μετά το θαύμα τον αρπάζει από τις τρίχες και τον κτυπά με ένα σφυρί, πού βρήκε μέσα στο σκοτάδι. Τον κτυπάει στο κεφάλι και στην πλάτη. Ορμάει πάλι εκείνος και την πιάνει από τα χέρια, αλλά ο Θεός δεν τον αφήνει να συνεχίσει. Γι' αυτή την πάλη με τον Σατανά, οι αγιογράφοι αναπαριστούν την Άγια Μαρίνα να πιάνει τον Σατανά και να τον κτυπάει με ένα σφυρί....

...Οι ουρανοί πανηγυρίζουν. Οι άγγελοι αγάλλονται. Οι σκοτεινοί δαίμονες κτυπιούνται και κλαίνε για την αποτυχία τους...
Ο πανηγυρισμός των ουρανών για τη νίκη της πάνσεμνης κόρης Μαρίνας εκδηλώθηκε μ' ένα Θειο φως, πού άστραψε κι έλαμψε σ' όλο το δεσμωτήριο.
Το φως αυτό πηγάζει από ένα πελώριο Σταυρό, πού άρχιζε από τη γη και έφθανε μέχρι τον ουρανό. Πάνω από τον Σταυρό πετούσε μια ολόλευκη περιστέρα.
Η οπτασία εκείνη φανέρωνε την Τριαδική υπόσταση τού Θεού. Το φως σήμαινε τον Πατέρα, ο Σταυρός τον Υιόν και η περιστέρα το Άγιον Πνεύμα...
Όταν την ανέκρινε για δεύτερη φορά και διαπίστωσε, ότι παρέμενε ακλόνητη την έκαψε με αναμμένες λαμπάδες. Τότε όμως, συνέβη μέγα θαύμα: Οι πληγές της έκλεισαν και όσοι βρίσκονταν εκεί έγιναν αμέσως χριστιανοί.
Ο έπαρχος Ολύβριος γίνεται θηρίο. Διατάζει να ρίξουν την Άγια σ' ένα καζάνι με ζεματιστό νερό. Οι δήμιοι αρπάζουν τη Μαρίνα και τη ρίχνουν με το κεφάλι κάτω μέσα στο καζάνι. Η Άγια αρχίζει να προσεύχεται. Ξαφνικά, όλοι όσοι παρευρίσκονταν βλέπουν πάνω από το καζάνι ένα κατάλευκο περιστέρι, πού κρατούσε στεφάνι... Έπειτα βλέπουν ένα πύρινο στύλο από φως και πάνω σ' αυτόν ένα επιβλητικό Σταυρό.


Στη συνέχεια βλέπουν την Άγια να σηκώνεται από το καζάνι φωτισμένη από ένα φως Ουράνιο και να προσεύχεται. Το ζεματιστό νερό είχε γίνει νερό βαπτίσεως.
Οι άνθρωποι πού έβλεπαν όλα αυτά τα θαυμαστά άρχισαν να πιστεύουν στο Χριστό! Ο έπαρχος διατάζει να γίνουν άγριες σφαγές. Το αίμα των μαρτύρων πλημμυρίζει τούς δρόμους και τις πλατείες. Οι πιστοί του Ναζωραίου πληθύνονται, πολλαπλασιάζονται ...
Ο έπαρχος εξοργισμένος διέταξε να την αποκεφαλίσουν. ... Ο λαός έμαθε, ότι οδηγούν την Άγια Μαρίνα στον τόπο των εκτελέσεων και ακολούθησε τη συνοδεία του εκτελεστικού αποσπάσματος και της συμπαραστεκόταν με στοργή και αγάπη στις τελευταίες αυτές στιγμές της. Η Αγία παίρνει δύναμη από την πίστη της και διδάσκει το λαό. Τούς λέει να κρατήσουν την πίστη του Χριστού και αν χρειαστεί να δώσουν τη ζωή τους να το κάνουν με ευχαρίστηση. Έπειτα προσεύχεται, αλλά με δάκρυα στα μάτια. Κλαίει για εκείνους, πού πεθαίνουν χωρίς να γνωρίσουν το Χριστό και το νόμο της Αγάπης Του Κυρίου. Τη στιγμή, πού τελείωνε την προσευχή της έγινε ένας τρομερός σεισμός και όλοι δοξάσανε το Θεό.
Έπεσε το ξίφος από το χέρι του δήμιου, πού έβλεπε τα θαυμαστά ξαφνιασμένος, να μην ξέρει τι να κάνει. Με ενθάρρυνση της Άγιας έπιασε και πάλι το ξίφος από το έδαφος και έκοψε το κεφάλι της Άγιας.


Τότε μερικοί γενναιόψυχοι Χριστιανοί από αυτούς πού είχαν ακολουθήσει την Άγια, με ιδιαίτερο σεβασμό, με συγκίνηση, αλλά και τονωμένοι τώρα περισσότερο στην πίστη, πήραν το Άγιο Λείψανο της και το ενταφίασαν με ύμνους, προσευχές και δοξολογίες.


Μόλις δεκαέξι ετών, μαρτύρησε στις 17 Ιουλίου του 286 μΧ. την συγκεκριμένη ημέρα πού και εμείς οι Χριστιανοί τιμάμε τη μνήμη της.
Τα Άγια Λείψανά της φυλάσσονταν ως το 1230 μΧ. στην Κωνσταντινούπολη. Τη χρονιά εκείνη τα έκλεψαν οι παπικοί και τα πήγαν στη Βενετία.
Στην Άνδρο βρίσκεται το δακτυλάκι της Άγιας Μαρίνας, όπου εκατοντάδες πιστοί κάθε χρόνο έρχονται να το ασπαστούν και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή της εικόνα.

Οι πηγές για τον βίο της Άγιας είναι από: Βίοι Ορθόδοξων Αγίων, «Η Αγία Μεγαλομάρτυς Μαρίνα», «Η Άγια Μαρίνα», Χαραλάμπους Δ. Βασιλοπούλου, Αρχιμανδρίτου.

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αγία Μαρίνα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ 2009, 18:20 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Παρακλητικός κανόνας στην Αγία Μαρίνα

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αγία Μαρίνα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Ιούλ 2010, 12:11 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Θαύμα Αγίας Μαρίνας

Πολλές φορές στην ζωή μας, σαν συνειδητοί Χριστιανοί, επικαλούμεθα τον Θεό και τούς Αγίους Του.

Αυτό λοιπόν έκανε και μια οικογένεια από την Κύπρο, γνωστή από τις τηλεοπτικές εκκλήσεις της πριν δύο χρόνια, για την εξεύρεση δότη προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα για εγχείρηση στο μικρό παιδί τους, τον Ανδρέα που έπασχε από λευχαιμία.

Μόσχευμα βρέθηκε και οι γονείς ετοιμάσθηκαν για να ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ, όπου θα γινόταν η λεπτή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού.

Όλοι θυμόμαστε τότε την αγωνία της οικογένειας του Βάσου Βασιλείου από τη Λεμεσό και τις καθημερινές εκκλήσεις τους στον Χριστό μας για να σώσει το παιδί τους.

Πριν λοιπόν ξεκινήσουν για την εγχείρηση οι γονείς άκουσαν για τα θαύματα της Αγίας Μαρίνας και πήραν την πρωτοβουλία να τηλεφωνήσουν στο μοναστήρι τής Αγίας Μαρίνας στην Άνδρο και να ζητήσουν την ευλογία Της.

Στο τηλέφωνο ο ηγούμενος της Μονής αρχιμανδρίτης Κυπριανός υποσχέθηκε πως θα προσευχηθεί στην Αγία και ευχήθηκε στους γονείς να έχει το παιδί την Αγία Μαρίνα στο χειρουργείο για βοήθεια. Πράγματι με την ευχή του ηγουμένου Κυπριανού στις αποσκευές τους και με ακράδαντη την πίστη για τη βοήθεια της Αγίας Μαρίνας οι δύο γονείς και ο μικρός Ανδρέας μετέβησαν στις ΗΠΑ.

Μετά τις καθιερωμένες προκαταρκτικές εξετάσεις προετοιμασίας ο μικρός Ανδρέας εισήλθε για την πραγματικά πολύ σοβαρή και λεπτή εγχείρηση.

Λίγη ώρα πριν το χειρουργείο παρουσιάστηκε στον ιατρό που θα χειρουργούσε τον μικρό Ανδρέα μία γυναίκα.

Είπε πως είναι γιατρός και παρακάλεσε να παρακολουθήσει την εγχείρηση, επειδή ήταν προσωπική ιατρός του μικρού Ανδρέα. Η συζήτηση της γυναίκας με τον χειρούργο έδειχνε πως κατείχε την ιατρική επιστήμη και δεν άφηνε καμιά αμφιβολία στο χειρούργο να σκεφτεί πως δεν είναι ιατρός.

Εκείνος πάντως της είπε πως δεν επιτρέπεται να βρίσκεται στο χειρουργείο ξένος ιατρός και πως αποτελούσε πρακτική της ιατρικής του ομάδας να μην μετέχουν άλλοι στις λεπτές αυτές εγχειρήσεις.

Η επιμονή όμως της γυναίκας έκαμψε την αρχική αδιαλλαξία του χειρούργου.

Της ζήτησε να αφήσει τα στοιχεία της στη γραμματεία και να εισέλθει στη συνέχεια στο χειρουργείο μαζί του.

Έτσι και έγινε.

Η άγνωστη ιατρός εισήλθε στο χειρουργείο και όχι απλώς παρακολουθούσε αλλά συμμετείχε ενεργά στην εγχείρηση του μικρού Ανδρέα. Αρκετές φορές μάλιστα έδωσε τις κατευθύνσεις για το πώς έπρεπε να προχωρήσει η επέμβαση.

Όλα πήγαν καλά και ο γιατρός αφού την ευχαρίστησε εξήλθε του χειρουργείου.

Το ζεύγος Βασιλείου έτρεξε να πληροφορηθεί για το πώς πήγε η εγχείρηση.

«Όλα πήγαν πολύ καλά» τους είπε. Και πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως είχατε μια τέτοια γιατρό για το παιδί σας και ήλθατε σε μένα;»

Οι γονείς έκπληκτοι του απάντησαν ότι δεν είχαν φέρει κάποια γιατρό και δεν γνωρίζουν κάτι σχετικό. Ο χειρούργος όμως επέμενε και τους είπε πως όταν εξήλθε από το χειρουργείο η γιατρός του μικρού Ανδρέα, παρέμεινε για λίγο μέσα με την υπόλοιπη ιατρική ομάδα.

Ως εκ τούτου κάπου εκεί γύρω έπρεπε να είναι και τους προέτρεψε να τη συναντήσουν.

Μάταια όμως έψαχναν να τη βρουν. Η γιατρός είχε εξαφανισθεί...

Σκέφθηκαν πως θα έφυγε και πήγαν μετά την προτροπή του χειρούργου στη γραμματεία να ζητήσουν τα στοιχεία της προκειμένου να την ευχαριστήσουν. Πίστευαν πως ίσως κάποια γιατρός από την Ελλάδα, ή την Κύπρο ευαισθητοποιήθηκε και ταξίδευσε στις ΗΠΑ για να συμβάλλει στην λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Με έκπληξη διαπίστωσαν πως η άγνωστη γυναίκα ιατρός είχε υπογράψει με το όνομα Μαρίνα από την Άνδρο (Marina from Andros).

Δεν πίστευαν αυτό που έβλεπαν.

Στέκονταν επί αρκετή ώρα αμήχανοι μπροστά στο θαύμα της Αγίας Μαρίνας.

Τα δάκρυα ευγνωμοσύνης και χαράς πλημμύρισαν τα μάτια τους.

Θυμήθηκαν αυτό που τους είχε πει ο σεβαστός γέροντας και ηγούμενος της ομώνυμης Ιεράς Μονής.

" Πηγαίνετε στην Αμερική και εύχομαι η Αγία Μαρίνα να είναι μέσα στο χειρουργείο "

Την απερίγραπτη χαρά τους για την επιτυχή έκβαση της εγχείρησης και την επαναφορά της υγείας του μικρού Ανδρέα τη μετέφεραν στα ΜΜΕ μιλώντας για το αληθινό θαύμα.

Από τότε έβαλαν ως τάμα να βρίσκονται πάντοτε οικογενειακώς στην Άνδρο την ημέρα της μνήμης της Αγίας Μαρίνας.

Έτσι και πράττουν, ενώ όπως ανέφερε μοναχός της Μονής με τον οποίο συνομιλήσαμε δύο φορές, στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε, η οικογένεια Βασιλείου μεταβαίνει τακτικά από τη Λεμεσό κάθε καλοκαίρι στην Άνδρο για να ευχαριστήσει την Αγία Μαρίνα, που έσωσε τον μικρό Ανδρέα.

Ουδέποτε λοιπόν απουσίασαν τα θαύματα των Αγίων από τη ζωή τής Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, και είθε ο Πανάγαθος Θεός, ό Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, να μας ενισχύει την πίστη μας με τα θαύματα των Αγίων μας.


_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αγία Μαρίνα
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Ιούλ 2014, 20:54 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Η προσευχή της Αγάις Μαρίνας λίγο πριν μαρτυρήσει για τον Χριστό.

Εικόνα


«Παρακαλώ σας, αδελφοί και φίλοι μου, ως αναξία δούλη του Υψίστου, ακούσατε προσεκτικά την μικρά μου παραίνεσιν. Ξεύρετε ότι ένας είναι μόνον ο αληθινός Θεός εν Πατρί και Υιώ και αγίω Πνεύματι θεωρούμενος και προσκυνούμενος και όστις πιστεύει εις Αυτόν μόνον σώζεται. Λοιπόν υπερβαίνοντας πάσαν την κτίσιν των ορωμένων και νοουμένων, υψώσατε τον νούν, και γνωρίσατε τον Πατέρα των φώτων, και τον μονογενή Υιόν και Λόγον αυτού, τον Κύριον ημών Ιησού Χριστόν, και το Πανάγιον Πνεύμα. Οτι αυτά τα τρία πρόσωπα είναι ένας Θεός ακατάληπτος και ουδείς σώζεται εις άλλο όνομα».


Τελευταία προσευχή και αποκεφαλισμός της Αγίας

Αφού μίλησε η μάρτυς προς το πλήθος, σήκωσε κατόπιν τα μάτια της στον ουρανό και έκαμε την προσευχή της:

«Αναρχε, αθάνατε άχρονε, ακατάληπτε και ανεξιχνίαστε Κύριε, Θεέ των όλων και Δημιουργέ πάσης Κτίσεως, προνοητά και Σωτήρ όλων, όπου εις Σε ελπίζουσι, ευχαριστώ Σοι, όπου με έφερες εις την ώραν ταύτην και ήγγισα εις τον στέφανον της δικαιοσύνης Σου.

Υμνώ και ευλογώ την αναρίθμητον ευσπλαχνίαν και φιλανθρωπίαν Σου, όπου ηθέλησας να με συντάξης με τους εκλεκτούς δούλους Σου. Επίβλεψον και τώρα επ εμέ την ταπεινήν, Δέσποτα Θεέ, Κύριε του ελέους, Παντοκράτωρ και παντοδύναμε, επάκουσον της προσευχής μου και πλήρωσον μου τα αιτήματα εις έπαινον.

Και τιμήν και δόξαν του υπεραγίου και προσκυνητού Σου ονόματος, χάρισαι την άφεσιν των αμαρτιών όλων εκείνων, όπου θέλουν οικοδομήσει Εκκλησίαν εις το όνομα της δούλης Σου, να λειτουργούν εις αυτήν προσευχόμενοι, ή γράφουσι το μαρτύριον της αθλήσέως μου, και το αναγινώσκουσι μετά πίστεως, μνημονεύοντες το όνομα της δούλης σου, και καρποφορούσιτο κατά δύναμιν όλων αυτών, λέγω όσοι θεραπεύουσι το οικητήριον του σώματός μου, όπου εμαρτύρησα δι αγάπην Σου, συγχώρησον τας αμαρτίας κατά το μέτρον της πίστεως αυτών και μη εγγίση χείρ κολαστήριος, ούτε πείνα, ουδέ θανατικόν ή άλλη βλάβη ψυχής ή σώματος.

Και όσοι με θέλουν εορτάσει δοξολογούντες μετά πίστεως και Σου ζητήσουν σωτηρίαν και έλεος διά μέσου μου, χάρισαι τους εις τούτον τον κόσμο τα αγαθά Σου, να πορεύωνται προς αυτάρκειαν και αξίωσον αυτούς και της επουρανίου Βασιλείας Σου. Οτι Συ ει μόνος αγαθός και φιλάνθρωπος, και των αγαθών δοτήρ εις τους αιώνας, Αμήν.».


Και ενώ προσηύχετο τοιουτρόπως η Μάρτυς, έγινε πάλιν σεισμός και έπεσαν κατά γης πολλοί άνθρωποι, ομοίως και ο δήμιος όπου έμελλε να την θανατώση, έπεσεν έντρομος.

Ο δε Κύριος Ιησούς, της παραστάθηκε νοητώς με πλήθος Αγίων Αγγέλων και της λέγει «Εχε θάρρος Μαρίνα και μη φοβάσαι, τις προσευχές σου άκουσα και όλα όσα ζήτησες τα έκαμα, και θα τα αποτελειώσω κατά καιρόν όπως ζήτησες και τώρα ήλθα να αναλάβω την ψυχήν σου εις τα ουράνια μακαρία εσύ, που για τους αμαρτωλούς παρεκάλεσες, έμενες ενώπιον μου αγνή, και βρήκες χάριν από μένα. Γι αυτό πολύς θα είναι ο μισθός σου εις τα ουράνια» .

Τότε η μακαρία ενεπλήσθη χαράς μεγάλης και αγαλλιάσεως, και λέγει εις τον δήμιον. Τελείωσε τώρα και εσύ επάνω μου ότι σε διέταξαν. Αυτός δε έτρεμε και δεν τολμούσε να σηκώση το ξίφος.http://www.agia-marina.org/martires-prosefxi.html

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Αγία Μαρίνα (17 Ιουλίου)
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ 2015, 20:11 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
"Μην την φωνάζεις παπά αυτήν την πιτσιρίκα,αυτή η πιτσιρίκα με ξεφτέλισε"

στο 14.46


“Μέγα το κατόρθωμα τό σόν, μέγα και πανάριστον όντως, σου τό εκνίκημα φύσις γαρ ευπτόητος και ευταπείνωτος, τον αόρατον δράκοντα, το όρος το μέγα, νουν τόν πολυμήχανον, Μαρίνα σύ αληθώς, είλες ευτελές ώς στρουθίον, και καταπατούσα χορεύεις, νυν μετά Αγγέλων αξιάγαστε.”

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 5 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
ο φιλελληνισμός του Ιουλίου Βερν (αναφορά στο έργο του "το Αιγαίο στις φλόγες")
Δ. Συζήτηση: Ιστορικά θέματα
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1
20-21 Ιουλίου Η καταστροφή των Ψαρών
Δ. Συζήτηση: Σαν σήμερα
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 0
Πάγκαλος - Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: ronyca
Απαντησεις: 3
Μήνυμα από το καντήλι της Αγίας Άννης στην Iερά Σκήτη Αγία Άννα;
Δ. Συζήτηση: Σημεία των Καιρών
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 2
Η Αγία Βαρβάρα η Μεγαλομάρτυς
Δ. Συζήτηση: Βίοι Αγίων
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 2


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr