Ημερομηνία : 26 Φεβ 2020, 05:41


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 13 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού - 6 Αυγούστου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Αύγ 2009, 12:58 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Κατά τη διήγηση των Ευαγγελιστών, ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός πήρε από τους μαθητές τον Πέτρο, τον Ιωάννη και τον Ιάκωβο και ανέβηκε ατό ορός Θαβώρ για να προσευχηθεί. Οι τρεις μαθητές Του, όπως ήταν κουρασμένοι από τη δύσκολη ανάβαση στο Θαβώρ και ενώ κάθισαν να ξεκουραστούν, έπεσαν σε βαθύ ύπνο.

Όταν, όμως, ξύπνησαν, αντίκρισαν απροσδόκητο και εξαίσιο θέαμα. Το πρόσωπο του Κυρίου άστραφτε σαν τον ήλιο, και τα φορέματα Του ήταν λευκά σαν το φως. Τον περιστοίχιζαν δε και συνομιλούσαν μαζί Του δυο άνδρες, ο Μωυσής και ο Ηλίας. Αφού οι μαθητές συνήλθαν κάπως από την έκπληξη, ο πάντα ενθουσιώδης, Πέτρος, θέλοντας να διατηρηθεί αυτή η αγία μέθη που προκαλούσε η ακτινοβολία του Κυρίου, ικετευτικά είπε να στήσουν τρεις σκηνές. Μία για τον Κύριο, μία για το Μωυσή και μία για τον Ηλία.

Πριν προλάβει, όμως, να τελειώσει τη φράση του, ήλθε σύννεφο που τους σκέπασε και μέσα απ' αυτό ακούστηκε φωνή που έλεγε: "Ούτος εστίν ο υιός μου ο αγαπητός, αυτού ακούετε". Δηλαδή, Αυτός είναι ο Υιός μου ο αγαπητός, που τον έστειλα για να σωθεί ο κόσμος. Αυτόν να ακούτε. Οφείλουμε, λοιπόν, και εμείς όχι μόνο να Τον ακούμε, αλλά και να Τον υπακούμε. Σε οποιοδήποτε δρόμο μας φέρει, είμαστε υποχρεωμένοι να πειθαρχούμε.


Ευαγγέλιο

(Κατά Ματθαίον ιζ΄ 1-9)

Και μεθ΄ ημέρας εξ παραλαμβάνει ο Ιησούς τον Πέτρον και Ιάκωβον και Ιωάννην τον αδελφόν αυτού και αναφέρει αυτούς εις όρος ύψηλόν κατ΄ ιδίαν· και μετεμορφώθη έμπροσθεν αυτών, και έλαμψε το πρόσωπον αυτού ως ο ήλιος, τα δε ιμάτια αυτού εγένετο λευκά ως το φως. και ιδού ώφθησαν αυτοίς Μωσής και Ηλίας μετ΄ αυτού συλλαλούντες. αποκριθείς δε ο Πέτρος είπε τω Ιησού· Κύριε, καλόν εστιν ημάς ώδε είναι· ει θέλεις, ποιήσωμεν ώδε τρεις σκηνάς, σοι μίαν και Μωσεί μίαν και μίαν Ηλία. έτι αυτού λαλούντος ιδού νεφέλη φωτεινή επεσκίασεν αυτούς, και ιδού φωνή εκ της νεφέλης λέγουσα· ούτος εστίν ο υιός μου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα· αυτού ακούετε. και ακούσαντες οι μαθηταί έπεσον επί πρόσωπον αυτών και εφοβήθησαν σφόδρα και προσελθών ο Ιησούς ήψατο αυτών και είπεν· εγέρθητε και μη φοβείσθε. επάραντες δε τους οφθαλμούς αυτών ουδένα είδον ει μη τον Ιησούν μόνον. και καταβαινόντων αυτών από του όρους ενετείλατο αυτοίς ο Ιησούς λέγων· μηδενί είπητε το όραμα έως ου ο υιός του ανθρώπου εκ νεκρών αναστή.

Μεταφραση

(Κατά Ματθαίον ιζ΄ 1-9)

Ύστερα από έξι μέρες, παίρνει ο Ιησούς μαζί του τον Πέτρο, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη, τον αδερφό του, και τους ανεβάζει σ΄ ένα ψηλό βουνό. Εκεί μεταμορφώθηκε μπροστά τους· έλαμψε το πρόσωπό του σαν τον ήλιο και τα ενδύματα του έγιναν άσπρα σαν το φως. Τότε εμφανίστηκε σ΄ αυτούς ο Μωυσής και ο Ηλίας, και συνομιλούσαν με τον Ιησού!. «Κύριε, είναι ωραία να μείνουμε εδώ!» είπε ο Πέτρος στον Ιησού. «Να κάνουμε, αν θέλεις, εδώ τρεις σκηνές: μια για σένα, μια για το Μωυσή και μια για τον Ηλία». Ενώ μιλούσε ακόμα, ένα φωτεινό σύννεφο τους σκέπασε, και μέσα από το σύννεφο ακούστηκε μια φωνή που έλεγε: «Αυτός είναι ο αγαπημένος μου Υιός, ο εκλεκτός μου· αυτόν να ακούτε». Όταν το άκουσαν οι μαθητές, έπεσαν με το πρόσωπο στη γη και φοβήθηκαν πολύ. Τους πλησίασε τότε ο Ιησούς, τους άγγιξε και τους είπε: «Σηκωθείτε και μη φοβόσαστε». Σήκωσαν τότε τα μάτια τους και δεν είδαν κανέναν άλλο, παρά τον ίδιο τον Ιησού μόνο του. Ενώ κατέβαιναν από το βουνό, τους πρόσταξε: «Μην πείτε σε κανέναν αυτό που είδατε, ώσπου ν΄ αναστηθεί ο Υιός του Ανθρώπου από τους νεκρούς».

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού - 6 Αυγούστου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Αύγ 2009, 13:09 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Εικόνα

Απολυτίκιο. Ήχος βαρύς.
Μετεμορφώθης εν τω όρει, Χριστέ ο Θεός, δείξας τοις Μαθηταίς σου, την δόξαν σου καθώς ηδύναντο, λάμψον και ημίν τοις αμαρτωλοίς, το φως το αΐδιον, πρεσβείαις της Θεοτόκου, Φωτοδότα δόξα σοι.Κοντάκιον. Αυτόμελον. Ήχος βαρύς.

Επί τού όρους μετεμορφώθης, και ως εχώρουν οι Μαθηταί σου την δόξαν σου, Χριστέ ο Θεός εθεάσαντο, ίνα όταν σε ίδωσι σταυρούμενον, το μεν πάθος νοήσωσιν εκούσιον, τω δε κόσμω κηρύξωσιν, ότι συ υπάρχεις αληθώς, τού Πατρός το απαύγασμα.

Συμφωνα με του Αγιους πατέρες, η εμφάνιση του προφήτου Ηλία και του Μωυσή δεν είναι τυχαία, θέλει να μας δείξει οτι ο Χριστός ειναι κύριος ζώντων και νεκρών,δεδομένου οτι ο προφήτης Ηλίας δεν έχει πεθάνει σε αντίθεση με τον Μωυσή.

Η κανονική εορτή της Μεταμορφώσεως συνήθως έπεφτε μέσα στην περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και δεδομένου οτι είναι μεγάλη εορτή οι Πατέρες την μετάθεσαν στις 6 Αυγούστου ,40 μέρες πριν την ύψωση του Τιμίου Σταυρού(14 Σεπτεμβρίου),σαν προετύπωση του γεγονότος οτι η Μεταμόρφωση πραγματοποιήθηκε στο όρος Θαθωρ 40 μέρες πριν την Σταύρωση.

Κάθε χρόνο στο ιερο προσκύνημα του Ορους Θαβώρ,προσέρχονται χιλιάδες προσκυνητές για να δουν και να νιώσουν το θαύμα της Αγίας Νεφέλης.

Περισσότερες πληροφορίες για το θαύμα διαβάστεεδώ

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού - 6 Αυγούστου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 05 Αύγ 2010, 20:51 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Δεν θα ηθελα να βαλω και αλλα στοιχεια για την εν λογω ερευνα,απλα θα ηθελα να σας κανω γνωστο για οσους δεν το γνωριζουν ενα προσκύνημα αφιερωμενο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Καβάλα.

Είναι ένα προκεχωρημένο φυλάκιο της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, που με την πνευματική του ακτινοβολία δεσπόζει σ' όλη την ανατολική περιοχή αυτής. Βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σχεδόν εγκαταλελειμμένο σήμερα οικισμό των Νικητών απ' τον οποίο πήρε το γνωστό λαϊκό της όνομα ως "Μονή των Νικητών".

Από τον άξονα της εθνικής οδού Καβάλας - Ξάνθης και από το σταυροδρόμι που δημιουργείται στο ύψος της διασταύρωσης με το δρόμο της Χρυσούπολης απέχει ακριβώς 11 χλμ. Όλη η περιοχή γύρω απ' το μοναστήρι είναι ορεινή και άγονη και σήμερα σχεδόν απόλυτα εγκαταλελειμμένη απ' τους κατοίκους της που κατέβηκαν στην Καβάλα και τη Χρυσούπολη στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1960. Έτσι, η εδώ ίδρυσητης Μονής τις τελευταίες δεκαετίες έδωσε πραγματικά μια κινητήρια πνοή σ' όλο το χώρο και μια ελπίδα αναζωογόνησης της εγκαταλελειμμένης περιοχής.

Αφιερώθηκε στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού απ' την ομώνυμη θαυματουργό εικόνα που "βρέθηκε" εδώ κατά τρόπο περιπετειώδη. Η προϊστορία της Μονής και η πρώτη "μορφή" αυτής αρχίζει μόλις το 1969. Τότε ιδρύθηκε το πρώτο Προσκύνημα, το γνωστό γυναικείο ησυχαστήριο των δύο μοναστριών, με τις οποίες λύθηκε και το οξύ πρόβλημα που δημιουργήθηκε στους κατοίκους της περιοχής από τη διεκδίκησητης θαυματουργού εικόνος του Χριστού μας. Πώς όμως βρέθηκε η εικόνα αυτή στην περιοχή;

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ

Πρόκειται για ένα θαυμάσιο κειμήλιο που η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων πέρα εκεί στις αλύτρωτες πατρίδες της Μικράς Ασίας. Είναι ένας θησαυρός ανεκτίμητος, απ' αυτούς που οι τραγικοί αλλά ηρωικοί πρόσφυγες έφεραν μαζί τους σ' εκείνες τις φοβερές ώρες της καταστροφής τους. Ο αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Καραχρήστος περιγράφοντας το 1982 τη θαυμ­τουργή εικόνα, έγραφε σχετικά: "Ή εικόνα είναι πολύ παλιά, αλλά δέν παρουσιάζει καμιά ιδιοτυπία και καμιά καλλιτεχνική αξία. Φαίνεται ακαλαίσθητη και κακοφτιαγμένη, γιατί η σημερινή μορφή της, λαικής τέχνης, δέν είναι η πρώτη. Κάποιος μεταγενέστερος ερασιτέχνης ζωγράφος πήγε να διορθώση δήθεν τη φθαρμένη από το χρόνο παλιά εικόνα και την κατέστρεψε κυριολεκτικά. Όμως παρά την άτεχνη σημερινή μορφή της η εικόνα αυτή εξακολουθεί να είναι ελκυστική και να καθηλώνη τον προσκυνητή, που πιστεύει στη δύναμη της. Συχνά και με τη χάρη του Χριστού θαυματουργεί, άλλοτε με ιάσεις αρρώστων και άλλοτε με γενικότερες ενέργειες σε καιρούς πολέμων, επιδημιών, θεομηνιών κλπ."

Το ιδιαίτερο και το πιο βασικό χαρακτηριστικό της εικόνας,(διαστάσεων 100 Χ55 εκ. και καλυμμένη σήμερα με ένα βαρύτιμο επαργυρωμένο "υποκάμισο"), είναι το θαυμαστό γεγονός της κι νητικότητάς της. Σε ώρες απροσδιόριστες και κυρίως κατά την πανήγυρή της, όταν οι χιλιάδες πιστοί την μεταφέρουν με ευλάβεια και σεβασμό κατά τη διάρκεια της λι τανείας της ή την κρατούν στα χέρια τους κατά την ακολουθία του 'Άγιασμού" και της "Παρακλήσεως", τότε η εικόνα παρουσιάζει θαυμαστά κινητικά σημεία "χτυπάει", όπως λένε οι Χριστιανοί.

Δεν είναι εξακριβωμένο για το ποιά είναι η ερμηνεία αυτού του χτυπήματος. Πάντως κατά την άποψη εκπροσώπων της Εκκλησίας μας, αλλά και κατά την κοινή συνείδηση των πιστών, το "χτύπημα" αυτό δεν έχει μάλλον σχέση ούτε με την "αμαρτωλότητα" του Χριστιανού, ούτε με την "αγιότητά" του, αλλά ούτε και με την ψυχική διάθεση αυτού. Ίσως να υποδηλώνει προειδοποίηση κάποιου θείου μηνύματος που οπωσδήποτε όμως, τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή, δεν είμαστε σε θέση να τοπροσδιορίσουμε. Το βέβαιο πάντως είναι ότι θαύματα του Κυρίου μας με την παρουσία της Αγίας Του αυτής Εικόνας γί νονται και σε στιγμές που δεν έχει προηγηθεί ούτε το "χτύπημά" της, αλλά ούτε και άλλο εμφανές εξωτερικό σημείο.

Την εικόνα στην περιοχή αυτή την έφερε η ευσέβεια των προσφύγων της Μ. Ασίας το 1922, πολύ πριν ακόμη κτισθεί το μοναστήρι δηλαδή, όταν κυνηγημένοι από την καταδιωκτική μανία των Τούρκων αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους στο Άνω Νεοχώρι της Πανόρμου και να καταφύγουν στη στοργική αγκαλιά της μητέρας πατρίδος. Τότε λοιπόν και αυτοί, όπως όλοι οι τραγικοί συμπατριώτες τους, αφού άφησαν εκτός από την ακίνητη περιουσία τους και τα πάντα από την αντίστοιχη κινητή τους, πήραν μόνο μαζί τους, ως πολύτιμο θησαυρό και παρηγοριά στην τραγική τους αυτή Οδύσσεια, πολλά ή σχεδόν όλα τα ιερά κειμήλια των Εκκλησιών τους. Εικόνες, άγια λείψανα, άγια σκεύη, ιερά ευαγγέλια, ακόμη και κολυμβήθρες και πολυέλαιοι, που χρησιμοποιούσαν και που στόλιζαν μ' αυτούς τους ιερούς τους ναούς, αποτέλεσαν το πολύτιμο φορτίο τους εκείνες τις αποφράδες μέρες, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα ό,τι αγαπητό και λατρευτό είχαν στα σπίτια και στα χωριά τους.

Το μοιραίο λοιπόν εκείνο Αύγουστο του 1922 οι ευσεβείς Νεοχωρίτες "άφησαν μεν άλλες περιουσίες και άλλα αγαθά στη χαμένη πατρίδα, όμως την Εικόνα του Σωτήρος δεν θέλησαν να την αποχωριστούν. Ήταν ότι πιο άγιο και ιερό είχαν, και δεν θα άφηναν να μαγαριστή από τους Αγαρηνούς. Άλλωστε στη μεγάλη περιπέτεια του ξεριζωμού τους και στις κακουχίες της διαδρομής σώθηκαν, όπως αυτόπτες διηγούνται, χάρις σε θαύμα της Εικόνος, που στάθηκε ο φύλακας και ο προστάτης του τυραννισμένου προσψυγικού λαού.

Μαζί με τον ιερέα π. Σωτήριο Μελίδη και άλλοι κάτοικοι του χωριού έτρεξαν και την πήραν από την Εκκλησία τους την τελευταία στιγμή. Ανάμεσά τους οι Ν. Τσίγγος, Σ. Γεωργούλιας, Σ. Πεξαράς, Ε. Μεραμίδου, Α. Μαυρουδή και άλλοι τολμηροί και πιστοί, οι οποίοι την κρατούσαν στα χέρια και στην αγκαλιά τους σαν αγαπημένο παιδί και ζητούσαν αδιάκοπα τη χάρη και τη βοήθειά της για να φτάσουν στην Ελλάδα ζωντανοί".

Μάλιστα, όπως μας είπε ο ίδιος κ. Παναγιώ της Γεωργούλιας, γιός του Σωτηρίου Γεωργούλια που αναφέραμε πιο πάνω, εφταετής (τότε) κατά τη διάρκεια της καταστροφής, θυμάται με κάθε σχεδόν λεπτομέρεια τα γεγονότα των μαύρων εκείνων ημερών. Για λόγους λοιπόν κυρίως πρακτικούς, αλλά και για να αποφύγουν κάθε απόπειρα του πειρασμού που θα προερχόταν είτε από εχθρούς είτε από "φίλους", φεύγοντας από το χωριό έβαλαν αρχικά την Άγια Εικόνα μέσα σε μπαούλο, το οποίο φόρτωσαν σε ζώο μαζί με άλλα μικρά αντικείμενα που πρόλαβαν να πάρουν απ' την Εκκλησία και τα σπίτια τους, επάνω δεσ' αυτά έβαλαν να καθήσει ο ίδιος γιατί δε μπορούσε να παρακολουθήσει το βηματισμό των μεγάλων.

Έτσι άρχισε η Οδύσσεια των ανθρώπων και οι περιπέτειες της 'Άγιοσωτήρας", όπως έλεγαν από τότε την άγια Εικόνα.

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού - 6 Αυγούστου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Αύγ 2010, 07:13 
Aρθρογράφος
Aρθρογράφος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 25 Ιουν 2010, 14:10
Δημοσ.: 1458
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Με ονομάζετε "Κύριον" αλλά δεν με υπακούτε

Με ονομάζετε "Φως" αλλά δεν με βλέπετε

Με ονομάζετε "Οδόν" αλλά δεν με ακολουθείτε

Με ονομάζετε "Ζωήν" αλλά δεν με επιθυμείτε

Με ονομάζετε "Σοφίαν" αλλά δεν με συμβουλεύεσθε

Με ονομάζετε "Παντοδύναμον¨αλλά δεν με φοβείσθε

Με ονομάζετε "Δίκαιον" αλλά δεν με εμπιστεύεσθε

Με ονομάζετε "Πατέρα" αλλά δεν γίνεσθε παιδιά μου.

Με ονομάζετε "Σωτήρα" αλλά δεν θέλετε την σωτηρία σας

_________________
ΙΔΙΑ ΦΥΛΛΑΤΤΕ-ΕΧΘΡΟΥΣ ΑΜΥΝΟΥ-ΘΝΗΣΚΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ\n\n-Δάσκαλε γιατί με διδάσκεις πολεμικές τέχνες και παράλληλα μου μιλάς για ειρήνη; \n-Γιατί καλύτερα να είσαι μαχητής σε κήπο παρά κηπουρός σε μάχη…


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού - 6 Αυγούστου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Αύγ 2010, 15:44 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Τηλέμαχε ,να σου πω την αληθεια μου,το παραπάνω το διάβασα πρωτη φορα στην βιτρινα ενος μαγαζιου,το είχε φτιαξει πανω σε ξυλινη κορνιζα και καθόμουν σαν χαζο 10 λεπτα εκει και το διάβαζα!

Εκπληκτικο!

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού - 6 Αυγούστου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Αύγ 2010, 19:33 
Σκεπτόμενος
Σκεπτόμενος
Κατάσταση:
Εγγραφη: 27 Ιούλ 2010, 17:48
Δημοσ.: 40
Thanks:
Thanked:
time στο post
Καλησπέρα κι από μένα και Χρόνια Πολλά για την ημέρα.Η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας να μεταμορφώσει και την ψυχή μας ώστε να αγαπά μόνο τα έργα του καλού μας Θεού.Πολύ όμορφο αυτό το κείμενο για την θαυματουργή εικόνα.Αν δώσει ο Θεός να περνάω από εκεί κοντά θέλω πολύ να την προσκυνήσω.Είχα την ευλογία φέτος να προσκυνήσω για πρώτη φορά στα Ιεροσόλυμα και στο όρος Θαβώρ και η συγκίνησή μου δεν περιγράφεται.Νοιώθω σήμερα ότι είμαι εκεί.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού - 6 Αυγούστου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 06 Αύγ 2010, 19:37 
Σκεπτόμενος
Σκεπτόμενος
Κατάσταση:
Εγγραφη: 27 Ιούλ 2010, 17:48
Δημοσ.: 40
Thanks:
Thanked:
time στο post
Και το δικό σου κείμενο Τηλέμαχε είναι υπέροχο.Το διάβασα για πρώτη φορά στα Ιεροσόλυμα σε ένα καδράκι στο ναό του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου.Απίστευτα αληθινό και πολύ επίκαιρο.Να είσαι καλά. :ok: :wave :541


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού - 6 Αυγούστου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2010, 12:13 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:32
Δημοσ.: 9069
Thanks:
Thanked:
time στο post
Παράθεση:
Δεν θα ηθελα να βαλω και αλλα στοιχεια για την εν λογω ερευνα,απλα θα ηθελα να σας κανω γνωστο για οσους δεν το γνωριζουν ενα προσκύνημα αφιερωμενο στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Καβάλα.


Παράθεση:
Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ
Η απόλυτη κοροιδία σε όλη της το μεγαλείο!!!

Μια απο τις μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις των γνωστών τραγοπαπάδων που δεν έχουν για Θεό τους παρά μόνο το χρήμα.


Εκμεταλευτές του πόνου και της ελπίδας των ανθρώπων,βγάζουν κάθε χρόνο εκατομύρια στο όνομα της Παναγίας.


Έχω πάει και έχω δει απο κοντά το υποτιθέμενο "ΘΑΥΜΑ" το οποίο μπορεί να κατάλάβει κανείς πολύ ευκολα την ψευτικη υποστασή του.

Δυστηχώς οι περισσότεροι έχουν παρωπίδες και βλέπουν αυτό που θέλουν αυτοί να δουν.

Βάζουν 4-5 άτομα(κατά προτίμηση γύφτους) και τάχαν τους βάραει η εικόνα που εννοείται την κρατάνε οι ίδιοι τους και αυτοβαράνε το κεφάλι τους για να πείσουν τον κοσμάκι ότι η εικόνα είναι Θαυματουργή.

Ας αφήσουν την εικόνα κάπου σταθερά και ας πάνε να την προσκύνησουν ...... και άμα σηκωθεί απο μόνη της η εικόνα και τους βαρέσει ή απλά κουνηθεί θα ανακαλέσω πολλά!!!


Μην κοροιδευομαστε έτσι ευκολα,γιατί αν πέφτουμε σε αυτές τις μικρές τις παγίδες όταν θα έρθει η εικόνα του Θηρίου εκεί θα πάμε όλοι σαν τα πρόβατα στην σφαγή!!!

_________________
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού - 6 Αυγούστου
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 07 Αύγ 2010, 13:46 
Σκεπτόμενος
Σκεπτόμενος
Κατάσταση:
Εγγραφη: 27 Ιούλ 2010, 17:48
Δημοσ.: 40
Thanks:
Thanked:
time στο post
Emman εσύ ποια πιστεύεις ότι είναι η εικόνα του θηρίου; Πολύ θα ήθελα να μου πεις τι ξέρεις γι῾αυτό το θέμα.Πάντως δεν θεωρείς ότι ακόμα κι αν δεν ήταν πτώση και άρνηση η παραλαβή της ταυτότητας-προσωπικά εγώ αυτο πιστεύω,βασιζόμενη και στα λόγια του γέροντος Παϊσίου του αγιορείτου,αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να το πιστεύουν όλοι-ότι σίγουρα η απόκτησή της μας εισάγει σε μια παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση,για να μην πω φυλακή,γιατί πλέον είσαι ύποπτος μέχρι αποδείξεως του εναντίου;Και αντέχεις να ξέρεις ότι τα πάντα στην ζωή σου θα ελέγχονται από αυτό το σύστημα;Που είναι η ελευθερία του προσώπου που μας χάρισε ο Θεός;Που είναι η δημοκρατία;Μπορείς να σκεφτείς σε τι κόσμο θα ζουν τα παιδιά μας;Αυτό από μόνο του δεν σε κάνει να πνίγεσαι;Θα αντέξεις να ελέγχουν την σκέψη σου και τα συναισθήματά σου;Δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό όσο ακούγεται.Βέβαια δεν προσπαθώ να σε πείσω γι¨αυτό, απλά την γνώμη μου λέω.


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 13 δημοσιεύσεις ]  Μετάβαση στην σελίδα 1, 2  Επόμενο

Παραπλήσια θέματα
Σίβυλλα η Ερυθραία -Προφητείες περι Χριστού
Δ. Συζήτηση: Eλληνισμός-Χριστιανισμός
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 8
Προφητείες για τον ΄΄εντολέα του Χριστού΄΄
Δ. Συζήτηση: Προφητείες και Αποκάλυψη
Συγγραφέας: GLADIATOR
Απαντησεις: 121
15 Αυγούστου 1974: Η προδοσία της Αμμοχώστου
Δ. Συζήτηση: Η Κύπρος
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
Η Σφραγίδα του Χριστού και η προστασία των Χριστιανών κατά τον καιρό του Αντίχριστου
Δ. Συζήτηση: Βιβλία με θρησκευτικό περιεχόμενο
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 0


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr