Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

Προβληματίζει ακόμη ο αστεροειδής τους επιστήμονες
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=51&t=5982
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  dominique [ 22 Φεβ 2010, 19:57 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Προβληματίζει ακόμη ο αστεροειδής τους επιστήμονες

Αν και από γεγονός έχει παρέλθει πάνω από ένας μήνας, ακόμη οι επιστήμονες προβληματίζονται για τη σύστασή του αλλά και για την τροχιά του.

Ήταν UFO ή ένας τυχαίος αστεροειδής;
Ήταν σκουπίδι του διαστήματος ή δημιούργημα ενός ευφυούς όντος;

Ο αστεροειδής που ήταν μόλις 10-15 μέτρων και προσομοίαζε με ανθρώπινο κατασκεύασμα εντοπίστηκε από το τηλεσκόπιο Λίνκολν, του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης στις 12 Ιανουαρίου 2010.

Το ρωσικό κέντρο έρευνας Κελντίς επιβεβαίωσε, τότε, την ύπαρξη του αστεροειδούς προσθέτοντας πως δεν αποτελούσε κίνδυνο για τη Γη.

Ο αστεροειδής που πήρε την ονομασία Al30-2010 είχε μια ασυνήθιστη τροχιά και πέρασε σε απόσταση 130.000 χιλιομέτρων από την Γη.

Ρώσος αστρονόμος εντυπωσιασμένος από το είδος του ουράνιου σώματος δήλωσε πως η θεωρία της τεχνητής προέλευσης των αστεροειδών είναι προς το παρόν αδύνατη να επιβεβαιωθεί.

«Η τροχιακή περίοδος του είναι ισόχρονη με αυτή της τροχιάς της Γης γύρω από τον Ήλιο. Είναι πράγματι μια ασυνήθιστη τροχιά, και η πρώτη σκέψη είναι πως αν πρόκειται για ένα (παλαιό;) ανθρώπινο προϊόν δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί», δήλωσε ο ρώσος αστρονόμος Γελένγιν.

Ο αναφερόμενος αστρονόμος παραδέχτηκε πως οι υπολογισμοί για τον χρόνο διέλευσης του άγνωστου ουράνιου σώματος στο πλησιέστερο σημείο με τη Γη δεν ήταν ακριβής. Αναμενόταν στις 12:48 ώρα Γκρήνουιτς και εμφανίστηκε στις 06:45.

Ο λανθασμένος υπολογισμός, όπως δηλώθηκε, πρόκειται περί αστρονομικού λάθους ή λόγω μια ανεξήγητης μεταβλητότητας της ταχύτητάς του ουράνιου σώματος.

ΚΟΣΜΟΣ

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/