Ημερομηνία : 07 Δεκ 2019, 00:34


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Τζαμί στον Ιησού, χριστιανικό Ραμαζάνι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Οκτ 2009, 13:44 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
Τζαμί στον Ιησού χτίζουν οι μουσουλμάνοι, το Ραμαζάνι γιορτάζουν οι χριστιανοί!Στο blog ΑΚΤΙΝΕΣ δημοσιεύθηκε η πολύ περίεργη είδηση ότι στην τουρκική πόλη Ντιγιαρμπακίρ άρχισε η κατασκευή του πρώτου τζαμιού στον κόσμο αφιερωμένου στον Ιησού Χριστό!


(πηγή: www.bogoslov.ru/)


(Εγώ το βρήκα και στο www. enews.ferghana.ru όπου υπάρχει και φωτογραφία).

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, με αυτό τον τρόπο η μουσουλμανική κοινότητα θέλει να κάνει ένα «βήμα καλής θέλησης» προς τους εκπροσώπους των άλλων θρησκειών.

«Ο Ιησούς (Ίσα), τιμάται ως προφήτης και στον Ισλαμισμό και στο Χριστιανισμό» (sic) - είπε ο υπεύθυνος για την κατασκευή, Μουσταφά Ουζούν. – Είναι μεγάλη χαρά για μας να αφιερώνουμε σ’ αυτόν το τζαμί».


Σύμφωνα με το Μουφτή της κοινότητας Abdulkerim Melik-oglu,η αντίδραση του κοινού σ’αυτή την απόφαση ήταν αντιφατική, αλλά πιο συχνά θετική.

Ο Μουφτής, με τη σειρά του, τόνισε ότι ο Ιησούς αναφέρεται στο Κοράνι, και γι αυτό τίποτα δεν εμποδίζει να αφιερώνουμε τζαμί σ’Αυτόν.

Ο ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Συρίας στο Ντιγιαρμπακίρ, Yusuf Akbulut (φωτο), επαίνεσε την κίνηση ως "επαναστατική", τονίζοντας ότι πιθανόν είναι «η πρώτη φορά στην ιστορία, που ένα τζαμί αφιερώνεται στον Ιησού."


Ο προτεστάντης πάστορας Αχμέτ Gyuvener είδε σ’αυτή την κατασκευή τη χειρονομία ανεκτικότητας έναντι των Χριστιανών.

Στο Ντιγιαρμπακίρ, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ανατολία, υπήρξε μια πολύ μεγάλη χριστιανική κοινότητα. Στα 1915, αυτή η κοινότητα υποβλήθηκε σε διωγμούς και κατά τα επόμενα έτη σχεδόν εξαφανίστηκε. Σήμερα στην Τουρκία υπάρχουν πολλά τζαμιά, που έχουν το όνομα του Ίσα, αλλά δεν είναι αφιερωμένα στον Χριστό, αλλά σε ένα μουσουλμανικό πνευματικό πρόσωπο ο οποίος είχε αυτό το όνομα.

Ερευνώντας το Διαδίκτυο ανακάλυψα ότι, μέσα στο πνεύμα του «συγκρητισμού» (λέμε εμείς - εκείνοι το λένε «ανεκτικότητα», «καλή γειτονία» κλπ) υπάρχουν χριστιανοί που γιορτάζουν το Ραμαζάνι μαζί με τους «μουσουλμάνους αδελφούς μας» (τους)!

Η Πρώτη Ηνωμένη Μεθοδιστική Εκκλησία της Omaha, ΗΠΑ, ανακοίνωσε φέτος τον Αύγουστο, ότι θα έχει «Διαθρησκειακή Αγρυπνία» μία Κυριακή του Αυγούστου, μήνας κατά τον οποίο οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν το Ραμαζάνι. Η αγρυπνία θα πραγματοποιηθεί στην αυλή της εκκλησίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εκκλησίας οι πιστοί θα προσφέρουν προσευχές για τη μεταρρύθμιση της υγειονομικής περίθαλψης, ενώ επιπλέον, οι συμμετέχοντες καλούνται να νηστέψουν την Κυριακή,προκειμένου να ενωθούν με τους μουσουλμάνους που γιορτάζουν το Ραμαζάνι.


Η νηστεία θα κρατήσει μέχρι την δύση του ηλίου (όπως ισχύει για τους Μουσουλμάνους).

Ο χριστιανός συγγραφέας και γνώστης του Ισλάμ, Joel Richardson σε άρθρο του στο WorldDailyNet, αναρωτιέται: «Γιορτάζουν οι χριστιανοί το Ραμαζάνι;»

Στο άρθρο του αναφέρει ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός χριστιανών που κατά τον μήνα του Ραμαζανιού εισέρχονται και αυτοί σε περίοδο 30 ημερών προσευχής και νηστείας. Πρόκειται για ένα κίνημα που ονομάζεται «το Δίκτυο των 30-Ημερών Προσευχής», το οποίο καλεί τους Χριστιανούς να προσευχηθούν και να νηστεύσουν για τους μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια του μήνα του Ραμαζανιού.


Το επίκεντρο των προσευχών τους είναι η αύξηση της συνεχιζόμενης ανάκαμψης μεταξύ των μουσουλμάνων που ασπάζονται τον χριστιανισμό.


Τα τελευταία χρόνια, ένας πρωτοφανής, ιστορικά, αριθμός μουσουλμάνων έχουν πιστέψει στον Χριστό, πολλοί μέσα από θαυμαστά όνειρα και οράματα.


Η ιστοσελίδα των «30-ημερών» περιγράφει τη γένεση αυτού του κινήματος.

Μία ηγετική μορφή της ολοένα αυξανόμενης λεγόμενης «αριστερής» χριστιανικής κίνησης, ο Brian McLaren, έχει ανακοινώσει ότι θα βρίσκεται σε «παρατήρηση» τον ιερό μουσουλμανικό μήνα, μαζί με τους μουσουλμανικό «συνεργάτες» (στα αγγλικά: partners ή «εταίρους»).

Το Ραμαζάνι είναι ο μήνας που οι μουσουλμάνοι ευχαριστούν τον Αλλάχ, τον θεό τους, για την αποκάλυψη του Κορανίου στο Μωάμεθ, τον προφήτης τους.

Στο προσωπικό του blog ο McLaren, πρόσφατα έκανε γνωστές τις προθέσεις του: «Εμείς, ως Χριστιανοί, ταπεινά επιδιώκουμε να συμμετέχουμε μαζί με τους Μουσουλμάνους στην τήρηση του Ραμαζανιού, ως ένδειξη τιμής προς τον Θεό –και ως εκδήλωση που προάγει την ειρήνη, την καλή γειτονία και την φιλία».

Αλλά μια τέτοια διαθρησκειακή στάση δεν υπερβαίνει την απλή «γειτονία» και προχωράει πέρα από την γραμμή του θρησκευτικού συγκρητισμού και συμβιβασμού;, αναρωτιέται ο Richardson.


Ο McLaren, διευκρινίζει, ότι δεν έχει αλλαξοπιστήσει και δεν έχει ασπασθεί το Ισλάμ, αλλά παραμένει ένας «σταθερά αποφασισμένος χριστιανός».

Όμως ο McLaren αποκαλύπτει ότι δεν νηστεύει για την «σωτηρία των μουσουλμάνων φίλων του».


Αντ 'αυτού αναζητάει μέσω αυτής της μουσουλμανικής πρακτικής την προώθηση «του κοινού καλού, μαζί με ανθρώπους από άλλες παραδόσεις πίστης».


«Κύριος στόχος στην συμμετοχή μας (στο Ραμαζάνι) θα είναι η δική μας πνευματική ανάπτυξη, υγεία, εκπαίδευση και ωριμότητα, αλλά ελπίζουμε επίσης ότι η εμπειρία μας θα εμπνεύσει και άλλους, για να προσευχηθούν και να εργαστούν για την ειρήνη και το κοινό καλό, μαζί με ανθρώπους από άλλες παραδόσεις πίστης.


Ως Χριστιανοί ... , θέλουμε να έρθουμε κοντά στους μουσουλμάνους γείτονές μας και να μοιραστούμε αυτό το σημαντικό μέρος της ζωής τους. Ακριβώς όπως ο Ιησούς, ένας ευσεβής Εβραίος, ξεπέρασε τις θρησκευτικές προκαταλήψεις και έμαθε από μια γυναίκα Συροφοίνισσα και εμπνεύστηκε από την πίστη της δύο χιλιάδες χρόνια πριν (Κατά Ματθαίον 15:21 επ. και Μάρκος 7:24επ.), έτσι κι εμείς προσπαθούμε να μάθουμε από τις αδελφές μας και αδελφούς μας μουσουλμάνους σήμερα".Χριστιανοί θεολόγοι έχουν επισημάνει ότι η ιδέα ότι ο Ιησούς έπρεπε να ξεπεράσει τις προσωπικές του προκαταλήψεις είναι αντίθετη προς τις θεμελιώδεις αρχές της χριστιανικής πίστης. Μια τέτοια κατανόηση θα μπορούσε να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι ο Ιησούς ήταν απλώς ένα άνθρωπος προφήτης, όπως ακριβώς διδάσκει το Ισλάμ.


http://redskywarning.blogspot.com/

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Τζαμί στον Ιησού, χριστιανικό Ραμαζάνι !!!
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Οκτ 2009, 14:39 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
:good :good

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Ο Ταχύτερος υπολογιστής στον κόσμο διερευνά τη «σκοτεινή ύλη
Δ. Συζήτηση: Αστρονομία - Αστροφυσική-Διάστημα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 2
Το μεγαλύτερο φράγμα στον κόσμο-Ισχύς όσο 15 πυρηνικοί αντιδραστήρες
Δ. Συζήτηση: Γενικά θέματα
Συγγραφέας: Κατερίνα Τσαφ Τσουφ
Απαντησεις: 1
Πρωθυπουργέ, Γιώργο Παπανδρέου… Μίλησες στον κύριο Σαμαρά για «πλιάτσικο»!
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
Η βόμβα στον Χρυσοχοΐδη σηματοδοτεί νέους εφιάλτες
Δ. Συζήτηση: Ο εντός των πυλών ανθελληνισμός
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 3
«Μεγάλη οργή θα έλθει στον κόσμο».
Δ. Συζήτηση: Σημεία των Καιρών
Συγγραφέας: grecko
Απαντησεις: 1


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr