Εικονικός σύντροφος... (δρ Στέφανος Αγαμανώλης)

1
Ένας Ελληνο-αμερικανός επιστήμονας ο δρ Στέφανος Αγαμανώλης, βρίσκεται πίσω από την νέα συσκευή,η οποία θα προσφέρει ιδανική λύση στα ζευγάρια που τα χωρίζει μεγάλη απόσταση. Η συσκευή θα μεταφέρει ψηφιακές εικόνες από τις κινήσεις του ενός στην κρεβατοκάμαρα του άλλου.




Μία νέα συσκευή, με την ιαπωνική ονομασία "Μουτσουγκότο", δημιούργημα της εταιρίας Distance Lab, της οποίας διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής ερευνών είναι ένας Ελληνο-αμερικανός, ο δρ Στέφανος Αγαμανώλης, προσφέρει ιδανική λύση στα ζευγάρια που τα χωρίζει μεγάλη απόσταση. Η συσκευή φέρνει, σε πραγματικό χρόνο, τις κινήσεις του απομακρυσμένου συντρόφου στην κρεβατοκάμαρα του άλλου! Έτσι το ζευγάρι ξανασμίγει, έστω και εικονικά, σύμφωνα με το BBC.



Η συσκευή μεταφέρει ψηφιακές εικόνες από τις κινήσεις του ενός στην μακρινή κρεβατοκάμαρα του άλλου, μέσα από κάμερες, τεχνητά φώτα, κομπιούτερ και ασφαλώς το Ίντερνετ. Μπορεί το ζευγάρι να βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για την μεταβίβαση των κινήσεων μέσω ακτινών φωτός. Ο κάθε σύντροφος φοράει ένα ειδικό δακτύλιο, που ενεργοποιείται με το άγγιγμα και είναι ορατός από μια κάμερα στο ταβάνι. Η κίνηση του κάθε συντρόφου μέσα από ακτίνες φωτός προβάλλονται πάνω στο κρεβάτι ή στο σώμα του συντρόφου τους που βρίσκεται ξαπλωμένος κάπου μακριά.

Αν οι φωτεινές γραμμές των συντρόφων συμπέσουν, αυτές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αλλάζοντας χρώμα και επιβεβαιώνοντας τον συγχρονισμό του ζευγαριού. Με την νέα αυτή συσκευή, που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα περίπου, θα δημιουργηθεί μια πιο οικεία σχέση σε σχέση με τους ήδη υπάρχοντες τρόπους επαφής, όπως το τηλέφωνο, το γράμμα ή το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ιδιαίτερα για τα ζευγάρια που ζούνε σε απόσταση.


Η εταιρία Distance Lab αξιοποιεί την ίδια τεχνολογία και σε άλλες εφαρμογές, όπως για παράδειγμα αναπτύσσει ένα εικονικό παιγνίδι πυγμαχίας, στο οποίο οι άνθρωποι, αντί για ένα σάκο του μποξ, μπορούν να πυγμαχήσουν με έναν "πραγματικό" (εικονικό) αντίπαλο, ο οποίος προβάλλεται μπροστά τους σε φυσικό μέγεθος και ο οποίος μπορεί να βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου. Μια πιο χρήσιμη πρακτική εφαρμογή αφορά την τηλε-ιατρική, με στόχο να μπορούν οι γιατροί εικονικά να βοηθούν έναν ασθενή.




kalimera.gr
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επιστήμες”