Ο καταρράκτης του Escher υπάρχει στη πραγματικότητα

1
Ο καταρράκτης του Escher υπάρχει στη πραγματικότητα






Φαντάζομαι όλοι θα γνωρίζετε τον παραπάνω καταρράκτη όπου το νερό πάει αντίθετα από την βαρύτητα και είναι σχεδιαστικό δημιούργημα του Escher. Αυτό που δεν γνωρίζετε είναι ότι κάποιος κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα και μάλιστα… το νερό φαίνεται ότι πάει προς τα πάνω! Δείτε το video που θα σας αφήσει με το στόμα ανοικτό…



phpBB [video]



topeiraxtiri.blogspot.com\
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: Ο καταρράκτης του Escher υπάρχει στη πραγματικότητα

2
Eπαναλαμβάνω ...μηπως ζούμε σε μια οφθαλμαπάτη?

Δείτε την ακόλουθη φωτό
Εικόνα
Τα πάντα εξαρτώνται απο ποια οπτική γωνία τα βλέπεις.. ή μάλλον απο ποια οπτική γωνία μας τα δείχνουν...ο Escher ηταν ειδικός σε τέτοιες δημιουργίες που δημιουργούν οφθαλμαπάτες ή μήπως προσπαθούσε να μας δείξει οτι υπάρχει κάτι παραπάνω απο αυτα που έχουν μάθει να βλέπουν τα μάτια μας ;

Δείτε και κάποιες αλλες δημιουργίες του

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα
Εικόνα



Maurits Cornelis (M.C.) Escher

-Zωγραφική ή Μαθηματικά-

Σκεφτήκατε ποτέ ότι όλα τα γεωμετρικά σχήματα που κατασκευάζουμε με απόλυτη ακρίβεια είτε με κανόνα και διαβήτη είτε αλλιώς δεν είναι παρά η ατελής αναπαράσταση μιας τέλειας νοητικής εικόνας; Eνα ισόπλευρο τρίγωνο σχεδιασμένο στο χαρτί δεν είναι ποτέ στην πραγματικότητα του χαρτιού μας τέλεια ισόπλευρο, όπως είναι στην εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας…



O Maurits Cornelis (M.C.) Escher γεννήθηκε το 1898 στο Leeuwarden της Ολλανδίας.Ήταν ο τρίτος γιος μιας οικογένειας και ο πατέρας του ήταν πολιτικός μηχανικός.Αν και απέτυχε στις εξετάσεις και έτσι ποτέ δεν αποφοίτησε από το Λύκειο από νωρίς έδειξε το ιδιαίτερο ταλέντο του στο σχέδιο.

Ταξίδεψε στην Ιταλία και την Ισπανία και κατά την παραμονή του εκεί, επηρεάστηκε πολύ.Η φύση των χωρών της Μεσογείου, το φώς και η θάλασσα εντυπωσίασαν τον Escher και επέδρασαν στην πρώτη περίοδο των έργων του.

Μεταξύ των θαυμαστών του Escher βρέθηκαν πολλοί μαθηματικοί, γεγονός καθόλου παράδοξο, αν λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι τα σχέδια του πολύ συχνά βασίζονται στις μαθηματικές αρχές της «συμμετρίας» ή της «δομής».Τα σχέδια του M.C. Escher δεν είναι όμως, ένα απλό παιχνίδι συμμετρίας αλλά διαπερνώνται από μια κύρια ιδέα που πραγματώνεται.

Λέει ο ίδιος:

«…Οι βασικές ιδέες των σχεδίων μου συχνά μαρτυρούν την κατάπληξη και την απορία μου ενώπιον των νόμων της φύσης οι οποίοι λειτουργούν στον κόσμο που μας περιβαλλει.Αυτός που θαυμάζει, ανακαλύπτει ότι αυτό από μόνο του αποτελεί ένα θαύμα.

Με το να αντιμετωπίζω με λύση τα αινίγματα που μας περιβάλλουν και με το να εξετάζω και να αναλύω τις παρατηρήσεις τις οποίες είχα κάνει, κατέληξα στη σφαίρα της αρμοδιότητας των μαθηματικών.Αν και είμαι παντελώς αμέτοχος οποιασδήποτε εκπαίδευσης ή γνώσης των θετικών επιστημών, συχνά ανακαλύπτω ότι έχω περισσότερα κοινά σημεία με τους μαθηματικούς από ότι με τους συναδέλφους μου καλλιτέχνες…»

Λέει ο ίδιος:

«…Η ανάπτυξη μιας γραφικής εικόνας μπορεί να χωριστεί σε δυο ευκρινώς προσδιορισμένες φάσεις. Η διαδικασία ξεκινά με την αναζήτηση μιας οπτικής φόρμας η οποία θα ερμηνεύει όσο πιο καθαρά γίνεται, τον ειρμό των σκέψεων σου…

Παρ’ όλα αυτά, η νοητική εικόνα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την οπτική εικόνα και όσο και αν κάνεις προσπαθεί, δεν κατορθώνει να “πιάσει” την πληρότητα της τελειότητας η οποία πλανάται στο μυαλό και την οποία κάποιος, τελείως λαθεμένα, αντιλαμβάνεται ως κάτι που “βλέπεται”…»

Λέει ο ίδιος:

«…Ένα επίπεδο το οποίο μπορούμε να φανταστούμε επεκτεινόμενο προς ολες τις διευθύνσεις, μπορεί να γεμίσει και να διαιρεθει επ’ άπειρον με όμοια γεωμετρικά σχήματα που συνορεύουν από ολες τις πλευρές χωρίς να αφήνουν κενά»


http://www.mathsforyou.gr
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επιστημονικά "παράξενα"-Περίεργες εφευρέσεις”

cron