Φιλούμενος - Ενάντια στην Νέα Τάξη Πραγμάτων
http://www.filoumenos.com/forum/

Οι επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο μαγνητικό αέριο!
http://www.filoumenos.com/forum/viewtopic.php?f=69&t=2954
Σελίδα 1 από 1

Συγγραφέας:  emman [ 04 Οκτ 2009, 16:33 ]
Θέμα δημοσίευσης:  Οι επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο μαγνητικό αέριο!

Οι επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο μαγνητικό αέριο!

Εικόνα
Για δεκαετίες, οι επιστήμονες αναρωτιούνται εάν τα αέρια θα μπορούσαν ή όχι να αποκτήσουν τις ίδιες μαγνητικές ιδιότητες με τα στερεά. Τώρα, χάρις σε μερικούς επιστήμονες του MIT, ξέρουν ότι εάν παγώσουν το αέριο, η απάντηση είναι ναι.

Οι ερευνητές του MIT έχουν παρατηρήσει μαγνητισμό, στα άτομα του αερίου λιθίου, εάν το παγώσουν σε θερμοκρασία 150 εκατομμυριοστών του βαθμού, πάνω από το απόλυτο μηδέν.
Για να μπορέσουν να παγώσουν το αέριο σε τέτοια θερμοκρασία, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια υπέρυθρη ακτίνα λέιζερ σε ένα σύννεφο αερίου. Η ψύξη με λέιζερ είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται για να επιτύχουμε θερμοκρασίες κοντά στο απόλυτο μηδέν. Το λέιζερ ουσιαστικά "ζαλίζει" τα άτομα, κάνοντας τα να επιβραδύνουν, με αποτέλεσμα να ελαττώνεται η θερμοκρασία τους.

Κατά την διαδικασία αυτή, το σύννεφο του αερίου αρχίζει να συρρικνώνεται. Η συρρίκνωση αυτή, σε συνδυασμό με την ταχύτητα ανάπτυξης του σύννεφου, όταν το λέιζερ απενεργοποιείται, κάνε τα άτομα του λιθίου να αποκτήσουν μαγνητισμό.

"Είναι πολύ σημαντικό, διότι μπορούμε να κατανοήσουμε τον μαγνητισμό στη μικρότερη δυνατή κλίμακα," είπε ο Scott Pritchard, ο καθηγητής του MIT και ένας από τους υπευθύνους του πειράματος.

Αυτό θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην αποθήκευση δεδομένων, όπου οι μικροσκοπικοί μαγνητικοί κόκκοι που απαρτίζουν την μνήμη του υπολογιστή ακολουθούν πολλούς από τους φυσικούς νόμους. Μετά από αυτήν την ανακάλυψη, μπορούν να δοθούν καλύτερες εξηγήσεις για αυτήν την συμπεριφορά.

psaxtiria

Σελίδα 1 από 1 Όλοι οι χρόνοι είναι UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/