"Μακεδονία" τα Σκόπια μέσα στην ελληνική Βουλή! Πρόκληση χωρίς απάντηση

1
O Βενιζέλος έκανε πως δεν... άκουσε!

Δύο φορές ενώπιον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλου και του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη, ο σκοπιανός υπουργός Άμυνας μίλησε για “Μακεδονία”, αναφερόμενος στο κρατίδιο.
Κανείς από τους δύο δεν θεώρησε σκόπιμο να αντιδράσει, διακόπτοντας τον σκοπιανό και ζητώντας του το αυτονόητο.
Στην αίθουσα γερουσίας του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της έναρξης των εργασιών της Διάσκεψης Προέδρων των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας
ζήτησε και πήρε το λόγο ο Σκοπιανός βουλευτής Χαϊρούλα Μισίνι ο οποίος σε δύο σημεία της ομιλίας του χρησιμοποίησε τον όρο «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Δεν προκάλεσε καμία αντίδραση από τον κ. Τραγάκη που προέδρευε της Διάσκεψης και από τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος ως υπουργός Εξωτερικών της χώρας θα όφειλε να διορθώσει τον κ. Μισίνι.
Περίπου την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας των Σκοπίων είχε υποστεί μια ψυχρολουσία στο ΥΠΕΘΑ, όταν η υποδοχή που του έγινε ήταν η απολύτως απαραίτητη. Χωρίς αγήματα και εθνικούς ύμνους, ο σκοπιανός υπουργός Άμυνας δεν έκανε κανένα “φάουλ” κατά τη διάρκεια των δηλώσεων με τον Αβραμόπουλο.
Οι σκοπιανοί όπου τα βρίσκουν τα κάνουν...

Πηγή OnAlert

Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς, απλά υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βενιζέλος είναι υπουργός Εξωτερικών (δηλαδή ο καθ' ύλην αρμόδιος και υπεύθυνος για τα θέματα με τα Σκόπια) και τήρησε σιγή ιχθύος (όπως λέμε "το έκανε γαργάρα") στην ευθεία εθνική πρόκληση που δέχθηκε κατά πρόσωπο... Όχι ότι περιμέναμε από τον λαλίστατο κ. Βενιζέλο κάποια αντίδραση, αλλά τουλάχιστον για τους τύπους θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικός. Από το σημείο αυτό και μετά, δεν υπάρχει κανένα σχόλιο.
Όσο για τον... αντιπρόεδρο της Βουλής, έχει το ακαταλόγιστο, από τη στιγμή που δέχθηκε αξίωμα από μία κατοχική κυβέρνηση (ο κ. Βενιζέλος κυνήγησε το αξίωμα και δεν του δόθηκε έτσι απλά, δηλαδή, έταξε για να πάρει τη... θέση).
Πάντως, μετά και από αυτή την εξέλιξη, ίσως θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σχετικά με τα Σκόπια. Αλλά, καλά θα κάνει και η κυβέρνηση Σαμαρά να ετοιμάζεται για δικαστήρια. Γιατί, η δημοκρατία μπορεί να λείπει από τη χώρα, αμέσως μετά την άφιξή της όμως, αναμένονται πολύ ενδιαφέρουσες δίκες πολιτικών... Μα, πάρα πολύ ενδιαφέρουσες...
http://kostasxan.blogspot.gr
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: "Μακεδονία" τα Σκόπια μέσα στην ελληνική Βουλή! Πρόκληση χωρίς απάντηση

2
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ: ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"! Ο Ε.Βενιζέλος "βάζει" τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ!


Η Θεσσαλονίκη σε περιμένει με ανοικτές αγκάλες....

Α/Αλ.
Αποσύνδεσε το θέμα του ονόματος των Σκοπίων από τη διαδικασία εισόδου του κρατικού αυτού μορφώματος σε ΕΕ και ΝΑΤΟ ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματοποιώντας μια θεαματική στροφή στην ελληνική εξωτερική πολιτική και μάλιστα συμμετέχων σε ένα κυβερνητικό σχήμα του οποίου πρωθυπουργός είναι ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος αποχώρησε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 εξαιτίας ακριβώς αυτού του ζητήματος: της ονομασίας δηλαδή των Σκοπίων.

Μάλιστα ο Ε. Βενιζέλος προχώρησε και σε δεύτερο ατόπημα κάνοντας λόγο για «ελληνική Μακεδονία» αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι ανοικτός σε μια οποιαδήποτε άλλη «Μακεδονία» στα βόρεια σύνορά μας.

Αφορμή για τις περίεργες και ύποπτες αυτές δηλώσεις ήταν ερώτηση του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου σχετικά με την πορεία της υπόθεσης του ονόματος των Σκοπίων.
Αφού πρώτα θέλησε να αποστασιοποιηθεί από την απειλή βέτο που είχε κάνει γνωστή στα υπόλοιπα μέλη του ΝΑΤΟ το 2008 ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια τηςσυνόδου κορυφής στο Βουκουρέστι ο Ε. Βενιζέλος είπε:
«Η Ελλάδα δεν προβάλλει αντιρρήσεις για την ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ή στην Ε.Ε. επειδή είναι ανοιχτό το ζήτημα του ονόματος, επειδή θέλουμε να επιβάλλουμε την αλλαγή ονόματος. Η επίλυση του διεθνούς νομικού ζητήματος σε σχέση με το όνομα είναι υποχρέωση σεβασμού των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας και γενικότερα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών». Και συμπλήρωσε: «Η ένταξη της γειτονικής μας χώρας στους νατοϊκούς και ευρωπαϊκούς θεσμούς μπορεί να γίνει –και θα γίνει– μόνο όταν ισχύσουν όλα τα γενικά κριτήρια που ισχύουν για όλα τα υποψήφια κράτη μέλη, που επιδιώκουν τη συμμετοχή τους στους ευρωατλαντικούς θεσμούς και πιο συγκεκριμένα στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Βέβαια τα κριτήρια αυτά κατά Ε. Βενιζέλο δεν έχουν καμία σχέση με το θέμα του ονόματος παρά μόνο με ένα γενικό προσδιορισμό ενός πλαισίου συμπεριφορών και κριτηρίων
«τα κριτήρια αυτά, ειδικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι σχηματοποιημένα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι τα λεγόμενα γενικά πολιτικά κριτήρια της Κοπεγχάγης». είπε ο Ε. Βενιζέλος για να συνεχίσει λέγοντας:
«Αντίστοιχα είναι και τα κριτήρια που ισχύουν στο ΝΑΤΟ. Τα κριτήρια αυτά είναι ο σεβασμός της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, ο σεβασμός των θεμελιωδών δικαιωμάτων, ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας, ο σεβασμός της περιφερειακής σταθερότητας, η συμβολή στους σκοπούς που έχει είτε η Ατλαντική Συμμαχία είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Και τέτοιου είδους ζητήματα θέτουν όλα τα κράτη, για όλα τα υποψήφια κράτη».
Δηλαδή εν κατακλείδι απροσδιοριστίες ευρωπαϊκού θεσμικού δεδομένου αντί της καθαρής θέσης περί μη εισδοχής σε ΕΕ και ΝΑΤΟ εάν δεν έχει επιλυθεί πρώτα το θέμα του ονόματος, αλλά πολύ περισσότερο εάν αυτή εξακολουθεί να φέρει το όνομα πΓΔΜ.
Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε μεν την αδύναμη θέση μιλώντας και για «ελληνική Μακεδονία», λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό στον όρο ΄΄Μακεδονία΄΄ που θα διαφοροποιεί σαφέστατα το κράτος αυτό από την ελληνική Μακεδονία και βεβαίως, θέλουμε ένα τέτοιο όνομα erga omnes, δηλαδή ένα όνομα για κάθε χρήση εσωτερική και διεθνή, διμερή και πολυμερή» δεν έθεσε όμως το παραπάνω ως όρο για την για την είσοδο των Σκοπίων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ!
Με λίγα λόγια αυτό που είπε ο Ε. Βενιζέλος είναι μεν πως η Ελλάδα θα δεχθεί μια σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια, αλλά αυτό δεν αποτελεί όρο για την είσοδο ή μη της χώρας αυτής σε ΕΕ και ΝΑΤΟ. Αμφισβήτησε δηλαδή και ανατρέπει εκ των βάθρων το δόγμα Καραμανλή έτσι όπως αυτό εκφράστηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το 2008.


defencenet.gr
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοσκοπιανά”

cron