Γκρούεφσκι : Πιέστε τους Έλληνες τώρα που σας έχουν ανάγκη..

1
Αποκάλυψη! Οι μυστικές συνομιλίες του Γκρούεφσκι με ευρωβουλευτές: Πιέστε τους Έλληνες τώρα που σας έχουν ανάγκη...



■Αποκάλυψη: Οι μυστικές συνομιλίες του Γκρούεφσκι με ευρωβουλευτές.
■Τελική προθεσμία μέχρι τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ το Νοέμβριο.
■Πρόταση των Σκοπίων για “Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας”.


- Στην ελληνική δημοσιονομική κρίση επενδύει η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ, διεκδικώντας ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σκοπιανό, με τη φιλοδοξία η ελληνική πλευρά, επειδή βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία, να είναι ευεπίφορη σε κοινοτικές πιέσεις ως προς το πρόβλημα της ονομασίας.


- Ο Μάθιου Νίμιτς θα βρίσκεται στα Σκόπια την Τετάρτη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αθήνα για συνομιλίες με την κυβέρνηση, στην οποία θα μεταφέρει τα μηνύματα που έλαβε από την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ. Στην ελληνική δημοσιονομική κρίση επενδύει η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ, διεκδικώντας ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σκοπιανό, με τη φιλοδοξία η ελληνική πλευρά, επειδή βρίσκεται σε οικονομική αδυναμία, να είναι ευεπίφορη σε κοινοτικές πιέσεις ως προς το πρόβλημα της ονομασίας. Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται από το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε στα Σκόπια αντιπροσωπεία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες, η κυβέρνηση Γκρούεφσκι μετέφερε στους ευρωπαίους συνομιλητές της το μήνυμα: “Τώρα που σας έχουν ανάγκη για τη διαχείριση της οικονομικής κρίσης, πατήστε τους στον λαιμό για το Σκοπιανό”. Αυτή η… πρωτόγονη σκέψη διατυπώθηκε άλλοτε με έμμεσους και άλλοτε με άμεσους τρόπους κατά τις επαφές που είχαν οι ευρωβουλευτές με υπουργούς και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της ΠΓΔΜ. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Ν. Γκρούεφσκι διατύπωσε την προσβλητική εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δείξει διαλλακτικότητα επειδή αντιμετωπίζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα και πως θα χρησιμοποιήσει το εθνικό θέμα για αποπροσανατολισμό.
Από την πλευρά τους, τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου συμφωνούσαν στη διαπίστωση ότι τώρα είναι η ώρα για τη λύση, κάτι που επεσήμαναν και αμερικανοί γερουσιαστές που επισκέφθηκαν τα Σκόπια τις ίδιες μέρες.



Μάλιστα, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις διαλλακτικότητας, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ παρουσίασε -σύμφωνα με πληροφορίες- πρόταση η οποία περιλαμβάνει το όνομα “Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας” για χρήση στους διεθνείς οργανισμούς, εντατικοποίηση των συνομιλιών μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και τεμαχισμό της διαδικασίας, δηλαδή πρώτα το όνομα και μετά όλα τα άλλα.
Ο συντάκτης της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΠΓΔΜ κ. Τάλερ, ο συμπροεδρεύων της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ-ΠΓΔΜ, ομογενής γερμανός ευρωβουλευτής της Γερμανίας, Γ. Χατζημαρκάκης και το μέλος της επιτροπής, πρώην πρωθυπουργός της Σλοβενίας, κ. Πέτερλε μετά τη συνάντησή τους την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ κ. Γκρούεβσκι και τους αντιπροέδρους της χώρας, κ. Ναούμοσκι και Αντέμι, είπαν ότι η ΠΓΔΜ θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτή τη σύντομη περίοδο λίγων μηνών ώστε να επιλύσει το ζήτημα με την Ελλάδα και να ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Είπαν επίσης ότι θα αυξηθεί η άσκηση πίεσης τόσο στα Σκόπια όσο και στην Αθήνα για τη διευθέτηση του προβλήματος, ότι το ζήτημα δεν είναι πλέον διμερές αλλά περιφερειακό και ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ “έδειξε θετική διάθεση, την οποία, εάν αποδειχτεί πραγματική, θα πρέπει να δείξει και ο έλληνας ομόλογός του”.


Κρατώντας ίσες αποστάσεις, καταλόγισαν ευθύνες για το αδιέξοδο και στις δύο πλευρές, ενώ τάχθηκαν υπέρ της ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ στο Σκοπιανό, χωρίς να συμμερίζονται την εκτίμηση ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το ελληνικό δημοσιονομικό πρόβλημα ως μοχλός πίεσης.
“Αναμένουμε αποτελέσματα στις επόμενες εβδομάδες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημαρκάκης. Δεν θέλουμε να βαλκανιοποιήσουμε την Ευρώπη αλλά να εξευρωπαΐσουμε τα Βαλκάνια. Εάν αυτή η ευκαιρία, η οποία θα διαρκέσει 3 με 4 μήνες, δεν αξιοποιηθεί, η καθυστέρηση θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα”.
Η επιτάχυνση των εξελίξεων υιοθετήθηκε από όλα τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου -και όχι μόνο ενόψει της επίσκεψης που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς στην περιοχή την επόμενη εβδομάδα. Ο κ. Νίμιτς θα βρίσκεται στα Σκόπια την Τετάρτη και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Αθήνα για συνομιλίες με την κυβέρνηση, στην οποία θα μεταφέρει τα μηνύματα που έλαβε από την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ.


■Αμετακίνητη η κυβέρνηση Γκρούεφσκι.

Η κυβέρνηση Γκρούεφσκι, αν και διαφημίζει την -σε θεωρητικό επίπεδο- διαλλακτικότητά της, δεν δείχνει να έχει μετακινηθεί σοβαρά επί της ουσίας του προβλήματος από την άκαμπτη στάση της. Φαίνεται ότι μπορεί να αποδεχτεί σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση στους διεθνείς οργανισμούς, ενώ δεν συζητά την κατάργηση του συνταγματικού της ονόματος, “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών προσπαθούν να αμβλύνουν τις προσδοκίες από την επικείμενη αναθέρμανση της διαδικασίας Νίμιτς, σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την εθνική κόκκινη γραμμή υπέρ μιας σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων.


Προθεσμία μέχρι το Νοέμβριο


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το χρονοδιάγραμμα που ατύπως υπάρχει είναι η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο στη Λισσαβόνα. Τότε, όπως υποστηρίζουν ενημερωμένες διπλωματικές πηγές, θα επιχειρηθεί η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με κάθε τρόπο, προκειμένου να αποφευχθεί κίνδυνος αποσταθεροποίησης λόγω των σοβαρών εσωτερικών εθνοτικών εντάσεων μεταξύ της αλβανικής και της σλαβομακεδονικής πλευράς. Μέχρι τον Νοέμβριο η πίεση διαρκώς θα κλιμακώνεται, με πρώτο σταθμό τον Μάρτιο, όταν θα τεθεί εκ νέου το θέμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-ΠΓΔΜ στην εαρινή Σύνοδο Κορυφής, και με δεύτερο σταθμό τον Ιούνιο, όταν θα εκπνέει η ισπανική προεδρία που έχει εκφράσει αισιοδοξία για διευθέτηση της εκκρεμότητας στο τρέχον εξάμηνο.


Είναι ενδεικτική η δήλωση του αμερικανού πρέσβη στα Σκόπια Φίλιπ Ρίκερ, ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ “είναι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλιστεί το μέλλον της ʽΜακεδονίαςʼ ως σταθερής, ευημερούσας και πολυεθνοτικής δημοκρατίας”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Re: Γκρούεφσκι : Πιέστε τους Έλληνες τώρα που σας έχουν ανάγκη..

2
Aς ελπισουμε οτι τουλάχιστον σε αυτό θα είναι αδιάλλακτοι και δεν θα ενδώσουν στις πιέσεις.
Το γλυκό πάντως δένει μια χαρά,καταστρεφουμε την οικονομία της Ελλάδας,την κάνουμε υποχείριο ή προτεκτοράτο οπως είπε ο Αγγλος και μετά τσουπ την κανουμε να δεχτεί και το ονομα "Μακεδονια",τουλάχιστον ελπίζω να μην φτασουμε σε σημειο ,οπου θα ανταλλάξουμε τα χρεη με το ονομα...
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Γκρούεφσκι : Πιέστε τους Έλληνες τώρα που σας έχουν ανάγκη..

3
dominique έγραψε: Το γλυκό πάντως δένει μια χαρά,καταστρεφουμε την οικονομία της Ελλάδας,την κάνουμε υποχείριο ή προτεκτοράτο οπως είπε ο Αγγλος και μετά τσουπ την κανουμε να δεχτεί και το ονομα "Μακεδονια",
Δεν πάει έτσι ! Όταν δεν έχουμε οικονομία, θα έχουμε, αποκούμπι, την ιστορία μας... Ποιός είπε ότι θα είμαστε πιο πρόθυμοι να πουλήσουμε την ιστορία μας, τότε ?
τουλάχιστον ελπίζω να μην φτασουμε σε σημειο ,οπου θα ανταλλάξουμε τα χρεη με το ονομα...
Τι λες, βρε ?

Εσύ δηλαδή θεωρείς αυτό, σαν το χειρότερο σενάριο ?
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Γκρούεφσκι : Πιέστε τους Έλληνες τώρα που σας έχουν ανάγκη..

4
Δεν πάει έτσι ! Όταν δεν έχουμε οικονομία, θα έχουμε, αποκούμπι, την ιστορία μας... Ποιός είπε ότι θα είμαστε πιο πρόθυμοι να πουλήσουμε την ιστορία μας, τότε ?
Αμνος,δεν μιλαω για σενα και μενα ή οποιονδηποτε Ελληνα,ΜΙΛΑΩ για τους πολιτικους μας,πιστευεις οτι αυτοι δεν ειναι προθυμοι να ξεπουλησουν την ιστορια μας ή μηπως δεν το εχουν κανει ηδη αυτο....?

Εμεις παντα εχουμε την ιστορια σαν αποκουμπι και παντα θα την εχουμε και οχι μονο σαν αποκουμπι αλλα ως πηγη εμπνευσης!

Τι λες, βρε ?

Εσύ δηλαδή θεωρείς αυτό, σαν το χειρότερο σενάριο ?
Οχι,το χειροτερο σεναριο για μενα ειναι να ξεσπασει πολεμος,ελπιζω να μην φτασουμε ως εκει
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Γκρούεφσκι : Πιέστε τους Έλληνες τώρα που σας έχουν ανάγκη..

5
ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ...


Εκβιάζουν για τα εθνικά
Τεράστιες οι ευθύνες του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου αν υποκύψει στις πιέσεις



Και στο βάθος... εθνικά θέματα; Πράγματι, δεν είναι λίγοι (το αντίθετο...) όσοι πιστεύουν πως όλα αυτά τα περίεργα (;) κερδοσκοπικά παιχνίδια γύρω απ' την παραπαίουσα ελληνική οικονομία δεν έχουν μονοσήμαντο στόχο την πλήρη οικονομική εξάρτηση της χώρας μας, με αξιοποίηση των τραγικών λαθών και αβελτηριών της κυβέρνησης (κυρίως την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στη λήψη μέτρων, που κόστισε δισεκατομμύρια ευρώ και λόγω της ραγδαίας και πρωτόγνωρης αύξησης των spread), αλλά στοχεύουν και:

- Στο να συρθεί η Ελλάδα σε μεγάλες υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα, κυρίως δε σε Αιγαίο, ελληνοτουρκικά, Κυπριακό.

Πρόκειται δηλαδή, όπως υπογραμμίζουν ακόμα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, για έναν ωμό εκβιασμό Αμερικανών και Ευρωπαίων, με την αγαστή συνεργασία και των διεθνών κερδοσκόπων, προκειμένου να εμφανιστεί μια Ελλάδα αποδυναμωμένη, κυριολεκτικά απογυμνωμένη και χώρα υπό διεθνή εποπτεία (εκεί μας έχουν οδηγήσει οι κυβερνητικοί χειρισμοί, χειρισμοί ανεύθυνοι έως και τυχοδιωκτικοί) και συνεπώς αδύναμη να προβάλει κάποια σοβαρή αντίσταση σε «λύσεις» σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, που προωθούνται τούτη την κρίσιμη περίοδο.

Και δυστυχώς στη δημιουργία αυτών των εξαιρετικά αρνητικών συνθηκών «σπρώχνει» αντικειμενικά η ίδια η κυβέρνηση με την ακατανόητη (;) πολιτική της ανεπάρκεια, που έχει οδηγήσει τη χώρα μας σε διασυρμό και εποπτεία και μάλιστα τριπλή (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, των ήξεις-αφήξεις, της αναποφασιστικότητας, της διπλής γλώσσας, που άνοιξε τις ορέξεις των διεθνών κερδοσκόπων και μας έχει φέρει στο μη παρέκει.

Μας οδήγησε επίσης η κυβέρνηση σε αυτό το δεινό σημείο και εξαιτίας ακατανόητων δηλώσεων, πότε περί «χώρας και οικονομίας στην εντατική» (Γ. Παπανδρέου), πότε περί «Τιτανικού» (Γ. Παπακωνσταντίνου), αλλά και με την εμμονή της για Εξεταστική για την οικονομία προκειμένου επικοινωνιακά να βγει απ' τα δικά της αδιέξοδα και να αποπροσανατολίσει, ενώ αντικειμενικά οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερο διασυρμό της χώρας μας, αλλά και σε διάσπαση του εσωτερικού μετώπου, που περισσότερο από κάθε άλλη φορά θα έπρεπε να ήταν αρραγές.


Τεράστιες οι ευθύνες
του Γιώργου

Μέσα σ' αυτό το αρνητικό, εξαιρετικά αρνητικό έως και νοσηρό κλίμα, παρατηρούνται ορισμένες περίεργες (;) εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, που προοιωνίζονται την κατεύθυνση των πραγμάτων και δείχνουν ότι:

• Επίκεινται σκληροί εκβιασμοί και τότε η Ελλάδα θα φαίνεται αδύναμη να αντισταθεί.

Πράγματι, την τελευταία περίοδο είδαμε να έρχονται στη δημοσιότητα στοιχεία για την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων πετρελαίου στο Αιγαίο.

Με δεδομένη την πάγια στρατηγική τόσο της Ουάσινγκτον όσο και της Άγκυρας για συγκυριαρχία και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, αντιλαμβανόμαστε τι μπορεί να σημαίνει μια πίεση προς την Ελλάδα για να κινηθεί προς μια τέτοια κατεύθυνση...

Ας προστεθεί η μεγάλη πρεμούρα των ΗΠΑ αλλά και της ΕΕ για «λύση» στο Κυπριακό και μάλιστα σύντομα, στη βάση ενός –επί της ουσίας– παραλλαγμένου Σχεδίου Ανάν 2, κάτι στο οποίο είναι ευεπίφορος ο Πρόεδρος Χριστόφιας, ενώ η ελληνική κυβέρνηση εκπέμπει σε παρόμοιο μήκος κύματος...

Επίσης:

- Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει το περιεχόμενο των επιστολών μεταξύ Ερντογάν και Παπανδρέου, όπου ο μεν τούρκος πρωθυπουργός ουσιαστικά ζητά «διάλογο εφ' όλης της ύλης» και μάλιστα με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ ο Γ. Παπανδρέου δεν το αποκλείει με κατηγορηματικό τρόπο και ο τρόπος με τον οποίο με διπλωματική γλώσσα αναφέρεται στο Αιγαίο προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά...

- Ακόμα και στο Σκοπιανό οι εξελίξεις δεν είναι ελπιδοφόρες. Η κυβέρνηση των Σκοπίων, εκμεταλλευόμενη τη δεινή θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, πιέζει την ΕΕ να ασκήσει την επιρροή της προς τη χώρα μας για μια «λύση» στο θέμα της ονομασίας αλλά και για να αρθεί το ελληνικό βέτο στις ενταξιακές διαδικασίες της FYROM. Και απ' την άλλη, με μια σειρά δηλώσεων αξιωματούχων της κυβέρνησης Παπανδρέου αυτό το βέτο έχει αρχίσει να «χλωμιάζει». Εκμεταλλευόμενη δε η κυβέρνηση των Σκοπίων αυτήν τη μη καθαρή γλώσσα, αλλά και την αδυναμία της ελληνικής κυβέρνησης, πιέζει την ΕΕ να οριστεί ευρωπαίος μεσολαβητής στη θέση του Μ. Νίμιτς, εκτιμώντας ότι θα ασκήσει μεγαλύτερες πιέσεις στην Ελλάδα!

- Ας προστεθούν στα παραπάνω και οι παρενέργειες που θα προκύψουν εφόσον γίνει τελικά νόμος του κράτους το κυβερνητικό κατασκεύασμα για την απόδοση ιθαγένειας και ψήφου στους μετανάστες, παρενέργειες που σαφώς αδυνατίζουν ακόμα περισσότερο το εσωτερικό μέτωπο...

Οι ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και κυρίως του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος φέρει ένα ιστορικό όνομα, είναι τεράστιες.

Αν συμβιβαστούν, αν υποκύψουν στους εκβιασμούς, αν συναινέσουν σε εθνικές υποχωρήσεις, επωμίζονται μια τεράστια ιστορική ευθύνη. Οι καιροί είναι κρίσιμοι, τα δύσκολα είναι μπροστά.

Επισημαίνουμε ακόμα ότι ανησυχίες, ερωτηματικά, ακόμα και φόβους για εθνικές υποχωρήσεις εκφράζονται και απ' τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Και μάλιστα μπορούμε να αποκαλύψουμε ότι οι Αντ. Σαμαράς και Γ. Καρατζαφέρης έφυγαν περισσότερο ανήσυχοι μετά τις πρόσφατες συναντήσεις που είχαν με τον πρωθυπουργό.

Μάλιστα ο αρχηγός της ΝΔ συνέστησε στον Γ. Παπανδρέου να μην προχωρήσει, σ' αυτήν τουλάχιστον τη φάση, σε διάλογο με χρονοδιαγράμματα με την Τουρκία, ακριβώς επειδή η χώρα μας εμφανίζεται διεθνώς αδύναμη λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης, συνεπώς σε όχι καλή διαπραγματευτική θέση...

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοσκοπιανά”