Ημερομηνία : 12 Δεκ 2019, 04:54


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: ΠΙΣΤΗ - ΕΛΠΙΔΑ - ΥΠΟΜΟΝΗ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 19 Ιουν 2012, 16:01 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 14:20
Δημοσ.: 12064
Τοποθεσια: Στο δικό μου παραμύθι....
Thanks:
Thanked:
time στο post
Σας βεβαιώνω πως, αν έχετε πίστη έστω και σαν κόκκο σιναπιού, θα λέτε σ΄ αυτό το βουνό 'πήγαινε απ΄ εδώ εκεί', και θα πηγαίνει. Και τίποτα δε θα είναι αδύνατο για σας» (Ματθαίος 17:20).Σε κάποια φάση της ζωής μας όλοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με «βουνά» που φαίνονται αξεπέραστα. Δεν υπάρχει εξαίρεση στον κανόνα αυτό. Τα προβλήματά μας μπορεί να τα έχουν προκαλέσει οι εχθροί μας ή ακόμη κι εμείς οι ίδιοι από κακές επιλογές. Άλλες φορές τις θλίψεις μας προκαλούν γεγονότα πέρα από τον έλεγχό μας - θάνατος, αρρώστια, φυσικές καταστροφές. Η πίστη μας τότε δοκιμάζεται σοβαρά. Συχνά αναρωτιόμαστε αν πράγματι υπάρχει Θεός. Η απόγνωση, η απογοήτευση και η αμφιβολία συσσωρεύονται στην ψυχή μας.

Καθένας μας πρέπει ν' αποφασίσει με ποιο τρόπο θ' αντιμετωπίσει τα "βουνά" που ορθώνονται μπροστά μας. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να τα σκαρφαλώσουμε ή θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα; Η ουσία της πίστης είναι η διάθεση να υπηρετήσουμε με εμπιστοσύνη τον Κύριο χωρίς καμιά εγγύηση.

Η ζωή μας δεν είναι αποτέλεσμα απλής σύμπτωσης ή τύχης. Ο Δημιουργός μας έχει ένα σχέδιο για τα πάντα που επιτρέπει να συμβαίνουν στη ζωή μας. Η Βίβλος μας διαβεβαιώνει πως, «Αν αγαπά κανείς το Θεό, Εκείνος κάνει τα πάντα να συντελούν στο καλό του» (Ρωμαίους 8:28). Η πίστη πολλές φορές δυναμώνει μέσα από σκληρές δοκιμασίες. Αν καταφέρουμε να τη διατηρήσουμε όταν η αντοχή μας φτάσει στα όρια, τότε κάτι αναπάντεχο συμβαίνει. Αρχίζουμε ν΄ αντλούμε δύναμη και κουράγιο από μια αστείρευτη πηγή -- το Θεό.

Η πίστη είναι μεγάλη εσωτερική δύναμη, το ισχυρό αντίδοτο στ' αρνητικά συναισθήματα που παραλύουν τη ζωή μας κι εμποδίζουν την ανάπτυξή μας. «Πίστη σημαίνει σιγουριά γι' αυτά που ελπίζουμε και βεβαιότητα γι' αυτά που δεν βλέπουμε» (Εβραίους 11:1). Όσοι εγκαταλείπουν την πίστη τους ομολογούν πως έχουν ένα εσωτερικό κενό που τίποτα δεν μπορεί να καλύψει. Όταν έλθουν οι καταιγίδες παραλύουν, διαλύονται. Μόνο εκείνοι που έχουν κτίσει τη ζωή τους σε γερά θεμέλια - στον Ιησού Χριστό - μπορούν ν΄ αντέξουν.

Ο Θεός χρησιμοποιεί κάθε πρόβλημα για να μας τραβήξει κοντά Του. 'Οταν η ζωή μας είναι ρόδινη, η απλή γνώση του Θεού μας είναι αρκετή. Όταν όμως βρεθούμε αντιμέτωποι με τις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής μας -- με σπασμένη καρδιά, προδομένοι, και χωρίς επιλογή και ελπίδα - μόνο σ΄ Εκείνον μπορούμε να στραφούμε. 'Ετσι τα προβλήματα μας γίνονται ευλογία γιατί μας οδηγούν σε πλήρη εξάρτηση από το Θεό και όχι από τον εαυτό μας ή τους άλλους.

Κάθε πρόβλημα είναι μια ευκαιρία για τον Χριστιανό να βελτιώσει το χαρακτήρα του γιατί «... οι δοκιμασίες οδηγούν στην υπομονή, και η υπομονή στο δοκιμασμένο χαρακτήρα» (Ρωμαίους 5:3,4). Πολλοί άνθρωποι όμως αντί να βελτιώσουν το χαρακτήρα τους γίνονται σκληροί και κακεντρεχείς. Όταν βρεθείς αντιμέτωπος με τις σκληρές δοκιμασίες της ζωής, τότε χρειάζεται:

1. Να θυμάσαι πως το θεϊκό σχέδιο είναι πάντα για το καλό σου.
Ο πόνος σου είναι προσωρινός ενώ η ανταμοιβή σου θα είναι αιώνια. Ο Χριστός μας προειδοποίησε πως «ο κόσμος θα σας κάνει να υποφέρετε, αλλά εσείς να 'χετε θάρρος, γιατί εγώ τον έχω νικήσει τον κόσμο» (Ιωάννη 16:33)

2. Να είσαι πάντα χαρούμενος. Προσπάθησε ν' αποδεχτείς το πρόβλημα σου ως θέλημα του Θεού.

3. Αν δεν μπορείς ν' αλλάξεις τη σκληρή πραγματικότητα, προσπάθησε ν' αλλάξεις τον τρόπο που την αντιμετωπίζεις. Υπάρχει μια μαγική λέξη, «ωστόσο». Σε απέλυσαν από τη δουλειά σου; Ωστόσο, ευχαρίστησε το Θεό που σου είχε δώσει μια δουλειά. 'Επεσες θύμα προδοσίας; Ωστόσο υπάρχουν άλλοι που μπορείς ακόμη να εμπιστεύεσαι. 'Εγινε το όνειρό σου στάχτη; Ωστόσο, αν πιστεύεις, ο Θεός σού επιφυλάσσει ένα λαμπρό μέλλον. 'Εχασες ένα αγαπημένο σου πρόσωπο; Ωστόσο, ευχαρίστησε το Θεό για τις θαυμάσιες εμπειρίες που ζήσατε μαζί. Καταστράφηκες οικονομικά; Ωστόσο ευχαρίστησε το Θεό για την υγεία σου, τ' αγαπημένα σου πρόσωπα και όλα τ΄αγαθά που έχεις. Κι αν ακόμη η καρδιά σου σπάει, να ξέρεις πως μπορείς ακόμη να είσαι ευτυχισμένος.

4. Να μην τα παρατήσεις. Να έχεις υπομονή και επιμονή.
Άφησε τον πόνο σου να βρει διέξοδο - πρέπει να τον νιώσεις για να μπορέσεις τελικά να τον ξεπεράσεις. Χωρίς πίστη είσαι μόνος με τη μοίρα σου. Θα τυραννιέσαι συνέχεια με αναπάντητες ερωτήσεις όπως, «γιατί εγώ;», «γιατί αύτή η αδικία;», «αν είχα κάνει αυτό ή δεν είχα κάνει εκείνο...». Ζήτησε από το Θεό να σου διδάξει τα μαθήματα που θέλει να μάθεις και προχώρησε.

Αν έχεις πίστη, ο τρόπος που αντιμετωπίζεις κάθε δυσκολία θ' αλλάξει ριζικά.
Το πρόβλημά σου δεν θα είναι μια αρνητική εμπειρία που σ' εξουθενώνει ψυχολογικά και σου δημιουργεί ηττοπάθεια. Αντίθετα θα γίνει ευλογία και πηγή θετικής ενέργειας, το κίνητρο για να καταβάλεις κάθε δυνατή προσπάθεια να το ξεπεράσεις. Τότε το «βουνό» σου θα μετατραπεί σε θαύμα. Η πίστη σου θα σ έχει βοηθήσει να το μετακινήσεις γιατί θα γνωρίζεις πως ο Θεός οδηγεί σταθερά τα βήματά σου. Αυτό εννοούσε ο Χριστός όταν είπε πως «με την πίστη τίποτα δεν είναι αδύνατο για σάς».
Βρίσκεσαι σήμερα αντιμέτωπος με σοβαρές δοκιμασίες; Μην απελπίζεσαι. Κράτησε την πίστη σου σταθερή. Θα έλθουν καλύτερες μέρες.


+ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ +

_________________
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: ΠΙΣΤΗ - ΕΛΠΙΔΑ - ΥΠΟΜΟΝΗ.
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 20 Ιουν 2012, 11:42 
Συντονιστής
Συντονιστής
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 13 Απρ 2010, 00:31
Δημοσ.: 2172
Thanks:
Thanked:
time στο post
:541 :good

_________________
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείνΠλάτων


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ - Ο ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΛΠΙΔΑ
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 0
ΠΙΣΤΗ Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ
Δ. Συζήτηση: Η Δική μας Αντίσταση
Συγγραφέας: evaggelia
Απαντησεις: 0
ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ:
Δ. Συζήτηση: Θεός και επιστήμη
Συγγραφέας: evaggelia
Απαντησεις: 3
ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ.
Δ. Συζήτηση: Προφητείες και Αποκάλυψη
Συγγραφέας: evaggelia
Απαντησεις: 14
ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟ ΚΙΠΑ; Την ΟΜΟΛΟΓΙΑ των ΕΒΡΑΙΩΝ για την ΠΙΣΤΗ τους!
Δ. Συζήτηση: Η εναντίον της Ελλάδος επιβουλή
Συγγραφέας: dominique
Απαντησεις: 1


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr