Οι Τούρκοι συνεχίζουν να κουβαλούν εποίκους στην Κύπρο!

1
Απίστευτο! Οι Τουρκαλάδες με την κάλυψη που τους προσφέρουν απλόχερα 40 χρόνια τώρα οι ΟΗΕΔΕΣ συνεχίζουν να αλλοιώνουν τον πληθυσμό του νησιού μεταφέροντας κατά κύματα μεμέτηδες από τα βάθη της Ανατολής. Αυτό καταγγέλει ο

Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Κώστας Μαυρίδης και η ένωση Cypriots Against Turkish War Crimes (CATWR) στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Οχι βέβαια ότι θα βγάλουντίποτε διότι κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει μια και τίποτε δεν έγινε για τα εγκλήματα των Τούρκων στο νησί αλλά ίσως η καταγγελία ξυπνήσει κάποιους εδώ.

Ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης ανέφερε ότι η καταγγελία επικεντρώνεται “στον εποικισμό και στην αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου με συστηματικό και μαζικό τρόπο από το 2002 και μετέπειτα”. Η ομάδα, είπε, καλεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να διορίσει ανακριτή ο οποίος να διαπιστώσει τη διάπραξη ποινικού αδικήματος από συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ άλλων, από όλους τους μέχρι τώρα διοικητές των κατοχικών στρατευμάτων.

Όπως σημειώνεται, η Τουρκία στρατολογεί, ενθαρρύνει και μεταφέρει, συνεχώς μετά την εισβολή, Τούρκους από αγροτικές περιοχές της ενδοχώρας προκειμένου να εγκατασταθούν στα Κατεχόμενα, με το δημογραφικό μέγεθος της εγκατάστασης των εποίκων να απειλεί τη σκοπιμότητα ενός αμοιβαία αποδεκτού τέλους στη διένεξη.


http://olympia.gr
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Οι Τούρκοι συνεχίζουν να κουβαλούν εποίκους στην Κύπρο!

2
Νερό και εποίκους στέλλει η Τουρκία στην Κύπρο



ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ -

Μετά τη μεταφορά του νερού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος, αναμένεται στα κατεχόμενα ένα νέο κύμα εποίκων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», εάν το εγχείρημα αυτό με το νερό πετύχει θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα στα κατεχόμενα (με τη γεωργία, τον τουρισμό κλπ) και θα διαμορφωθούν ανάγκες για νέα εργατικά χέρια. Τούτο, όπως αναφέρουν συναφείς πληροφορίες, θα το λύσει η Τουρκία μεταφέροντας εποίκους στην κατεχόμενη Κύπρο. Όπως αναφέρουν ενημερωμένες πηγές, στους σχεδιασμούς της Τουρκίας πέραν από την πολιτική διάσταση, είναι «να αλλάξει η εικόνα στα κατεχόμενα, να γίνει μια ολοπράσινη περιοχή».
Το έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, δεν έχει όμως φθάσει στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής του. Με βάση στοιχεία που κατέχει ο «Φ», έχουν καλυφθεί 20 χιλιόμετρα υποθαλάσσιου αγωγού και υπολείπονται περίπου ακόμη 80 χιλιόμετρα.

Την ίδια ώρα έχει καλυφθεί το 90% των χερσαίων εργασιών. Γίνονται ακόμη εργασίες στα συστήματα άντλησης του νερού και διοχέτευσης.
Η Τουρκία με το έργο αυτό κάνει ένα ακόμη βήμα για προσάρτηση των κατεχόμενων. Το ψευδοκράτος θα εξαρτάται πλήρως από την Τουρκία. Παράλληλα η Άγκυρα εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά το έργο αυτό, πέραν από τα πολιτικά και οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν. Θα αποτελεί ένα προηγούμενο, το οποίο θα αξιοποιήσει η Άγκυρα για να το μεταφέρει και σε άλλες χώρες που θα ενδιαφερθούν. Ήδη όπως πληροφορούμαστε υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον, το οποίο επί του παρόντος κινείται στη φάση παρακολούθησης του εγχειρήματος και αξιολόγησης του. Είναι σαφές πως με το έργο αυτό προβάλλεται τόσο η Τουρκία όσο και το ψευδοκράτος.
Βεβαίως, για την εφαρμογή των σχεδίων και την ολοκλήρωση του έργου υπάρχουν πολλές δυσκολίες, οι οποίες επηρέασαν και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί. Γινόταν λόγος για μεταφορά του νερού και υλοποίηση του έργου το Μάρτιο, μετά μετακινήθηκε η ημερομηνία για την 20η Ιουλίου, επέτειος της τουρκικής εισβολής. Η τελευταία εξαγγελία έγινε για το Νοέμβριο, στην επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Δυσκολίες υπάρχουν και σε ότι αφορά την κοστολόγηση και τη διανομή του νερού. Στα κατεχόμενα βρίσκεται σε εξέλιξη ένας υπόγειος πόλεμος για έλεγχο του νερού σε ότι αφορά τη διαχείριση. Θα γίνουν δυο συστήματα, ένα για τα σπίτια και ένα για τα χωράφια( ύδρευση, άρδευση).

Το κατοχικό καθεστώς φαίνεται ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί το κεφάλαιο νερό λόγω ανεπάρκειας σε γνώσεις και μηχανισμούς και όχι τυχαία παραπέμπει σε τουρκικές εταιρείες. Τούτο θέλει και η Άγκυρα. Υπάρχουν, όμως, αντιδράσεις από οργανώσεις και φορείς στα κατεχόμενα, που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Κι αυτό κυρίως γιατί θα είναι ακριβότερο το νερό. Οι υποστηρικτές της μη ιδιωτικοποίησης του νερού ζητούν όπως αναλάβουν τη διαχείριση το ψευδοκράτος ή και τα λεγόμενα δημαρχεία. Το μόνο κόμμα το οποίο στηρίζει την ιδιωτικοποίηση αλλά δεν το δηλώνει ευθέως είναι το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του Έρογλου, το οποίο ακολουθεί τις υποδείξεις της Άγκυρας.


ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Παρακολουθούνται τα τουρκικά βήματα – Διϋπουργική σύσκεψη για αξιολόγηση της κατάστασης

ΟΛΑ τα βήματα υλοποίησης του έργου μεταφοράς νερού από την Τουρκία στο ψευδοκράτος παρακολουθούνται από την Κυπριακή Δημοκρατία. Όπως πληροφορούμαστε, στο τέλος Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων από διάφορες υπηρεσίες. Στην ατζέντα της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση για την πορεία των εργασιών από πλευράς των Τούρκων και η συζήτηση τρόπων αντιμετώπιση του. Η Λευκωσία έχει υιοθετήσει εξαρχής μια θέση, σύμφωνα με την οποία αυτό το έργο είναι παράνομο, ενισχύει την εξάρτηση Τουρκίας κατεχομένων και στοχεύει στη διαίρεση του νησιού. Σαφώς και είναι μια διαχωριστική κίνηση. Έχει δε προχωρήσει και σε διαβήματα προς διεθνείς οργανισμούς καταγγέλλοντας την Άγκυρα.
Η Τουρκία, πάντως, επιχείρησε ανεπιτυχώς να πείσει την Κομισιόν να περιλάβει το έργο του αιώνα και σε εκθέσεις της. Ανεξαρτήτως τούτου, οι κάποιοι ξένοι βλέπουν με συμπάθεια το έργο και το θεωρούν ως θετικό και υποδεικνύουν συχνά-πυκνά προς τη Λευκωσία πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και προς όφελος των Ελληνοκυπρίων από τη στιγμή που αντιμετωπίζει προβλήματα με το νερό.


ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ
ΜΕ το «έργο του αιώνα» ασχολείται ασφαλώς και ο τουρκικός στρατός. Όπως πληροφορούμαστε πρόσφατα ο στρατός έχει τοποθετήσει στους υποθαλάσσιους αγωγούς αισθητήρες για τα υποβρύχια. Τούτο έχει καταστεί αναγκαίο καθώς το Γενικό Επιτελείο θεωρεί πως εάν δεν ληφθούν μέτρα τότε υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων. Είναι σαφές πως η ηγεσία του τουρκικού στρατού παρακολουθεί από κοντά την πορεία των εργασιών και προβαίνει και σε ελέγχους που αφορούν την ασφάλεια. Πάντως για τις θαλάσσιες εργασίες, η Τουρκία έχει εκδώσει Navtex που λήγει την 31η Ιανουαρίου 2015.


ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
ΣΤΟ παρελθόν, η Τουρκία είχε κάνει μια προσπάθεια για μεταφορά νερού στο Ισραήλ. Όχι κατά ανάγκη με τα ίδια μέσα, με αγωγούς δηλαδή όπως γίνεται σήμερα με το ψευδοκράτος. Όμως υπήρξαν προτάσεις και συζητήσεις με το Τελ Αβίβ, το οποίο ωστόσο στη συνέχεια έκλεισε το θέμα καθώς οι Ισραηλινοί θεώρησαν τούτο ως μια κίνηση εξάρτησης της χώρας από την Τουρκία. Με βάση την πολιτική στην οποία κατέληξαν οι Ισραηλινοί, η πρακτική με τις αφαλατώσεις είναι πιο σίγουρες και απομακρύνει το ενδεχόμενο μεταφοράς ασθενειών.

mignatiou
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Κύπρος”