Ημερομηνία : 21 Ιαν 2020, 02:49


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Η ανοχή της Δημοκρατίας στις ξένες παρεμβάσεις πρέπει να στε
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 10 Οκτ 2009, 17:58 
Διαχειριστές
Διαχειριστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 14 Απρ 2009, 19:21
Δημοσ.: 3841
Thanks:
Thanked:
time στο post
Όταν η Κύπρος πεισματικά δηλώνει την αντίθεση της σε καθοδηγούμενη επιδιαιτησία και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, δεν αρνείται μόνο λεκτικά την αφομοίωση τους αλλά προσπαθεί να θέσει οριστικό φραγμό στις διάφορες ξένες κακόβουλες παρεμβολές στη διαπραγματευτική διαδικασία. Γύρο από τον πολιτικό αποκλεισμό των προαναφερθέντων λέξεων η Δημοκρατία προσπαθεί να θωρακίσει την ακεραιότητα της και να αποφύγει τον εγκλωβισμό της σε ένα ενδεχόμενο και επιβαλλόμενο πλαίσιο διαπραγματευτικής λειτουργίας.


Οι πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με τον άχαρο και χαφιεδίστικο ρόλο του Κ.Ντάουνερ και των συνεργατών του, δυστυχώς επιβεβαιώνουν την άμεση εμπλοκή εξωγενών παραγόντων στα εσωτερικά της Κύπρου. Η κατηγοριοποίηση διαφόρων κοινωνικών, εκκλησιαστικών και πολιτικών ομάδων μετά την μελέτη του ιστορικού τους (κυρίως της δράσης τους κατά το δημοψήφισμα του 2004) και βολιδοσκόπησης της μελλοντικής τους συμπεριφοράς, συνιστά μια κλασική περίπτωση φακελώματος.


Αρχικά στιγματίστηκαν ΜΜΕ και κατονομάστηκαν συγκεκριμένοι σταθμοί και εφημερίδες καθώς και οι ιδιοκτήτες τους, αφού πρώτα τους ενέταξαν στην εχθρική για αυτούς λίστα των «Απορριπτικών». Ανέλυσαν την πιθανή αρνητική στάση τους έναντι του σχεδίου λύσης που έχουν στο νου τους να προωθήσουν και τους φακέλωσαν. Ακολούθησαν τα κόμματα όπου οι λεγάμενοι δραστηριοποιήθηκαν με το ίδιο μοτίβο ανάλογα με τις πιθανές μελλοντικές τους θέσεις για το εθνικό θέμα σε συλλογικό επίπεδο και ταυτόχρονα διείσδυσαν εσωκομματικά σε συγκεκριμένα κομματικά σύνολα, όπου έγινε και ατομική ανάλυση των στελεχών. Έπειτα ήρθε η στενή παρακολούθηση του προαιώνιου προασπιστή της Ελληνικότητας της μεγαλονήσου, η αυτοκέφαλη της Εκκλησία. Ιεράρχες σκιαγραφήθηκαν βάση των κριτηρίων που ακολουθήθηκαν για όλες τις ομάδες του πληθυσμού και κατηγοριοποιήθηκαν. Συνάμα μελετήθηκε ολόκληρη η ιστορία της Εκκλησίας και η συμβολή της στους εθνικούς αγώνες και αυτό αποδεικνύει την αναγνώριση και τον φόβο που πηγάζει από την επιρροή της στον Κυπριακό Ελληνισμό.


Εκείνο που προβληματίζει είναι η αιτία που τέτοιες πρακτικές εφαρμόζονται από μέλη των Η.Ε. Έχοντας υπόψη την παραδοχή της κ, Κλίντον στο παρελθόν περί λάθος χειρισμών το 2004, που έκαναν τους Κύπριους να νιώσουν την πίεση και τις συμβουλές του ύπατου αρμοστή της Βρετανίας κ.Μίλετ στον κατοχικό Ταλατ και τον Πρόεδρο, πως πρέπει να βγουν έξω και να «πουλήσουν την λύση» στο λαό, εγείρονται τρομακτικά ερωτηματικά για το σκοπό του φακελώματος. Τελικά δεν κρίθηκε ακατάλληλο το περιεχόμενου του ρατσιστικού σχεδίου Ανάν από τους δήθεν μετανοημένους και υποτιθέμενους προασπιστές του δικαίου αλλά ο τρόπος παρουσίασης του; Μήπως το ¨φακέλωμα αντιφρονούντων¨ από εξωκυπριακούς παράγοντες δίνει επιτέλους ορισμό στην πολυσυζητημένη «περιρρέουσα ατμόσφαιρα»; Τελικά τι λύση έχουν στο νου τους οι διάφοροι μεσολαβητές όταν παραγκωνίζοντας τον Πρόεδρο δρουν ανενόχλητοι εντός της νήσου παραβιάζοντας κώδικες ηθικής όπου μάλιστα η αποκάλυψη της δράσης τους κατατρομοκρατεί το λαό; Μετριούνται φαίνεται και πάλι οι αντιστάσεις του λαού, τι σκοπεύουν όμως να κάνουν για τις εχθρικές προς αυτούς ομάδες πολιτών-ιεραρχών–πολιτικών όπως τους κατέγραψαν στις λίστες τους;


Για να έχει νόημα η πρόθεση της Κύπρου μέσο άρνησης της αποδοχής επιδιαιτησίας και ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων για να προστατεύσει την αυτονομία των αποφάσεων της, έπρεπε να συνοδεύεται η πολιτική της με οριοθέτηση της ανοχής της. Η αντίδραση της στις μεθοδεύσεις των ξένων έπρεπε να είναι άμεση, σταθερή και διαχρονική ώστε να την καταστήσουν αποτρεπτική σε μελλοντικές εξωγενής απόπειρες εμπλοκής. Δύστυχος σε εποχές που η κρατική υπόσταση της νήσου αμφισβητείται άμεσα από τους συνομοσπονδιακούς συνομιλητές, παράλληλα υποσκάπτεται και η κρατική της αξιοπρέπεια από ενέργειες τρίτων που επιχειρούν να εισβάλλουν και να χαράξουν πολιτική στο εσωτερικό μέτωπο. Τα όρια ανοχής της Δημοκρατίας πρέπει να στερέψουν και η αντίδραση της οφείλει να είναι δυναμική για να πάρουν σάρκα και οστά οι προθέσεις της για προάσπιση της ακεραιότητας των αποφάσεων της.

http://denksexnw.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

_________________
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Η ανοχή της Δημοκρατίας στις ξένες παρεμβάσεις πρέπει να στε
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 11 Οκτ 2009, 00:48 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
Φιλούμενος έγραψε:
Έπειτα ήρθε η στενή παρακολούθηση του προαιώνιου προασπιστή της Ελληνικότητας της μεγαλονήσου, η αυτοκέφαλη της Εκκλησία. Ιεράρχες σκιαγραφήθηκαν βάση των κριτηρίων που ακολουθήθηκαν για όλες τις ομάδες του πληθυσμού και κατηγοριοποιήθηκαν. Συνάμα μελετήθηκε ολόκληρη η ιστορία της Εκκλησίας και η συμβολή της στους εθνικούς αγώνες και αυτό αποδεικνύει την αναγνώριση και τον φόβο που πηγάζει από την επιρροή της στον Κυπριακό Ελληνισμό.


:541

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
Φρενάρει η αναθέρμανση στις σχέσεις ΝΑΤΟ - Ρωσίας
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: Λέων
Απαντησεις: 0
Θα περιπολούν στις γειτονιές ανά δύο, ένστολοι με δίκυκλα
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: King Minos
Απαντησεις: 0
Είναι όλοι τους συνένοχοι στην κλοπή της Δημοκρατίας
Δ. Συζήτηση: Το παρακράτος και η διαβρωμένη πολιτική
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 1
Εντυπωσιακή αύξηση στις εμφανίσεις αγνώστων αντικειμένων τις πρώτες ημέρες του 2012 (βίντεο)
Δ. Συζήτηση: Βιντεάκια με UFO,μεταφυσικά και ανεξήγητα φαινόμενα.
Συγγραφέας: Spartan
Απαντησεις: 0
Επίσκεψη στις ΗΠΑ και πρωτοφανές άνοιγμα προς τους εβραίους
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 2


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr