Το δίλημμα είναι: τουρκική λύση ή Κυπριακή Δημοκρατία;

1
Το δίλημμα είναι: τουρκική λύση ή Κυπριακή Δημοκρατία;

"...Αυτούς τους εκβιασμούς και τις χίλιες πληγές του Φαραώ, που θα προέκυπταν αν δεν λέγαμε «ναι» στο σχέδιο Ανάν, τα ζήσαμε και το 2004. Και ο λαός τα αγνόησε. Το δίλημμα, όμως, από 'δώ και πέρα είναι άλλο. Δεν είναι διζωνική ή διχοτόμηση, αλλά νομιμοποίηση της διχοτόμησης ή διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνέχιση του αγώνα γι' απελευθέρωση..."

Εάν το δίλημμα, όπως το έθεσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στο συνέδριο της ελληνοαμερικανικής ομογένειας, και όπως το θέτουν συχνά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ, είναι «διζωνική ή διχοτόμηση», τότε η ηγεσία του κυπριακού Ελληνισμού, συλλήβδην, πρέπει να λογοδοτήσει για όλα τα δεινά που επέρχονται, κατά τον ισχυρισμό του Στέφανου Στεφάνου. Διότι, το δόγμα ή το σλόγκαν «διζωνική ή διχοτόμηση» έμπρακτα εφαρμόζεται από το 1974, από όλους τους κατά καιρούς ηγέτες, και αποδείχθηκε ότι οδηγεί εκεί που ο κ. Στεφάνου προδιέγραψε: Στην επικυριαρχία της Τουρκίας εφ' όλης της Κύπρου, σε απόλυτη κυριαρχία της στο βορρά, και σε μικτό κράτος στο νότο.

Συνεπώς, η σημερινή ηγεσία δεν μπορεί να επισείει ως δαμόκλεια σπάθη αυτό το ψευδεπίγραφο δόγμα, διότι εδώ και 36 χρόνια, οι ηγέτες του Ελληνισμού τη διζωνική ομοσπονδία είχαν ως λάβαρο αγώνα και, όμως, όχι μόνο δεν απέτρεψαν τη διχοτόμηση, αλλά την εμπέδωσαν.

Εάν, λοιπόν, και τώρα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν επιτύχει λύση διζωνικής και οδηγηθούμε στην τραγική κατάσταση που περιγράφει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα πρέπει να λογοδοτήσει στην ιστορία. Διότι θα έχει οδηγήσει την Κυπριακή Δημοκρατία σε οριστική διχοτόμηση, υπό την επικυριαρχία της Τουρκίας και ουσιαστικά σε δύο κράτη, ένα καθαρώς τουρκικό και ένα μικτό, ή μιξοβάρβαρο.

Όμως, η αλήθεια και τα διλήμματα δεν είναι αυτά που περιέγραψε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Αυτά που είπε, συνιστούν έναν αδίστακτο εκφοβισμό εις βάρος του κυπριακού Ελληνισμού, με στόχο να αποδεχθεί το οποιοδήποτε μόρφωμα λύσης, με περίβλημα την ομοσπονδία, που θα μας προκύψει από τις συνομιλίες, υπό τον εκβιασμό ότι, εάν δεν γίνει αποδεκτή αυτή η λύση, θα οδηγηθούμε στην κατάσταση που περιγράφει ο κ. Στεφάνου.

Αλλά, ας μην έχει ψευδαισθήσεις ούτε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε το ΑΚΕΛ, ούτε οποιοσδήποτε διατηρεί τις ίδιες φοβίες με αυτούς. Ο κυπριακός Ελληνισμός, ανεξαρτήτως των όποιων εκβιασμών, των όποιων φοβητσιάρικων σεναρίων, των όποιων απειλών, δεν πρόκειται να εγκρίνει την όποια λύση, για να ανακόψει, δήθεν, τη διχοτόμηση.

Αυτούς τους εκβιασμούς και τις χίλιες πληγές του Φαραώ, που θα προέκυπταν αν δεν λέγαμε «ναι» στο σχέδιο Ανάν, τα ζήσαμε και το 2004. Και ο λαός τα αγνόησε.

Το δίλημμα, όμως, από 'δώ και πέρα είναι άλλο. Δεν είναι διζωνική ή διχοτόμηση, αλλά νομιμοποίηση της διχοτόμησης ή διατήρηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνέχιση του αγώνα γι' απελευθέρωση.

Όσοι προκρίνουν το πρώτο, είναι οι λιπόψυχοι και οι οδηγήσαντες το Κυπριακό στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Ο λαός προκρίνει το δεύτερο, διότι δεν πρόκειται να παραδώσει την προεδρία του κράτους του σε Τούρκο, ούτε να δεχθεί 50 χιλιάδες εποίκους και σταθμισμένες ψήφους.

Όσοι αμφιβάλλουν, θα το αντιληφθούν σε ένα ενδεχόμενο νέο δημοψήφισμα.

-http://www.sigmalive.com/simerini
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Το δίλημμα είναι: τουρκική λύση ή Κυπριακή Δημοκρατία;

2
επειδη σαν μαθητης τοτε θυμαμαι καλα τα γεγονοτα θα σας πω τι γινοταν απο την δικη μου πλευρα.ηρθαν τα αμερικανακια κουρασμενα απο το μακροχρονο κυπριακο και εφτιαξαν ενα σχεδιο υπερ της τουρκιας.χρηματοδοτησαν τα δεξια κυριως κομματα και μμε για να παρουσιασουν το σχεδιο σαν σωτηρια.το πραξικοπηματικο δησυ δεχτηκε αμεσως το σχεδιο χωρις δευτερη σκεψη.το αγγλοφιλο επισης ακελ δεχτηκε το σχεδιο στην αρχη οταν ομως ειδε την αντιδραση του κοσμου αναθεωρησε επιφανειακα.θυμαμαι οτι γινονταν διαδηλωσεις.στο λυκειο μου οι πιο πολλοι κομματικοποιημενοι μαθητες. ηταν του οχι.η κυπρος χωριστηκε σε οχιαδες και νενεκους.πολλοι απο τους νενεκους ηταν απλα υπηρετες του κομματος η εριξαν το ναι γιατι ελπιζαν οτι με την επιστροφη τοσων εδαφων θα γινοταν κατι στην συνεχεια για ν παρουμε και αλλα εδαφη πισω.εγιναν συλλαλητηρια πλουτισαν τα μμε οι διαφημιστικες εταιρειες,κλπ.οι τουρκοι απεναντι ειπαν ναι.εμεις οχι,απο τοτε η τουρκικη πλευρα επικαλειτε το γεγονος οτι εμεις ειπαμε οχι στην λυση ενω η αληθεια ειναι οτι ειπαμε οχι στο εν λογω σχεδιο λυσης.τωρα μας το ξαναφερα αλλα παλι θα το απορριψουμε και αν μας αναγκασουν θα παρουμε τα οπλα.η κυπρος πλεον δεν ειναι κομματικη στανη.εμεις οι ακομματιστοι δυναμωνουμε.δεν θα λεγαμε οχι σε εναν εμφυλιο φτανει να εξαλειφτουν οι προδοτες.επειδη τα γεγονοτα τρεχουν συντομα κυπρος και ελλαδα θα ειμαστε σε εμπολεμη κατασταση.το ποτε ομως δεν το ξερω .αλλα κατι θα γινει.

Re: Το δίλημμα είναι: τουρκική λύση ή Κυπριακή Δημοκρατία;

3
Πουλήσαμε την Κύπρο μας μαζί με στους Άγγλους και στους Αμερικάνους στους Τούρκους πήραμε και τα στρατεύματα και την αφήσαμε στον έλεγχο των τυχοδιωχτών. Πόσο οκνηρή και ανίκανη είμαστε .
Εικόνα

Τώρα την Κύπρο την κάνανε σαν τα μούτρα τους και δεν πρόκειται να λυθεί.
Τουρκική λύση ή Κυπριακή Δημοκρατία; Και η δεύτερη λύση δυο ανεξάρτητα κράτη Κυπριακή και
Τουρκική ««««««δημοκρατία»»»»»»»

Νήφε και μέμνησα απιστήν
(Να παραμένεις νηφάλιος
και να θυμάσαι να δυσπιστείς)…
και ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν
εφησυχασμένο

Επίμαχος φιλόσοφος από την Κω
Νήφε και μέμνησα απιστήν\n(Να παραμένεις νηφάλιος\nκαι να θυμάσαι να δυσπιστείς)…\nκαι ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν\nεφησυχασμνο\nΕπίμαχος φιλόσοφος από την Κω
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Κύπρος”