Πυρ ομαδόν ΕΕ-Αγκυρας!

1
Στον πρωτοφανή εκβιασμό του Ερντογάν, ο Μανουέλ Μπαρόζο απάντησε ότι η Κομισιόν πασχίζει όπως μπορεί για να βοηθήσει την Τουρκία

Καταιγισμό επιθέσεων σε όλα τα μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής δέχεται η χώρα μας. Οχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και την ΕΕ. Διάφορες δυνάμεις επιχειρούν να αναιρέσουν τα κέρδη που έχει σημειώσει στον τομέα αυτόν η Ελλάδα το 2008 - και οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η εξωτερική πολιτική υπήρξε ο μοναδικός τομέας που ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε προχωρήσει σε κινήσεις, οι οποίες συνάντησαν τη σχεδόν καθολική αποδοχή του ελληνικού λαού (προβολή βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, προώθηση της στενότερης ενεργειακής συνεργασίας με τη Ρωσία). Προκλητική απόφαση υιοθέτησε την Τετάρτη η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου: ζήτησε από το Συμβούλιο υπουργών της ΕΕ να ορίσει μέσα στο επόμενο τετράμηνο ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια! Η συντριπτική πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκε αυτή η απόφαση (64 ψήφοι υπέρ έναντι μόλις 7 κατά και 2 αποχές) σημαίνει ότι όλες οι κοινοβουλευτικές ομάδες και όλες οι χώρες της ΕΕ είναι εναντίον μας.

Επικριτική λέξη δεν βρήκαν ούτε μία για τη συμπεριφορά της ηγεσίας των Σκοπίων οι αξιότιμοι ευρωβουλευτές. Ούτε καν για τα εθνικιστικά παραληρήματα του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι και του υπουργού Εξωτερικών Μιλοσόσκι, που έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν... «ναζιστική (!)» την πολιτική της Αθήνας. Δεν θεωρούν υπονομευτική κίνηση ούτε την προσφυγή της ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον της Ελλάδας. Αντιθέτως κάλεσαν την κυβέρνηση Καραμανλή «να μη συνεχίσει να κάνει χρήση του βέτο της κατά της ΠΓΔΜ»!

Βέτο και πάλι βέτο πρέπει να προβάλει χωρίς καμία ταλάντευση και συζήτηση η ελληνική κυβέρνηση σε οποιαδήποτε απόπειρα προσδιορισμού ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ - Σκοπίων. Εννοείται ότι το ίδιο οφείλει να συνεχίσει να κάνει και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Το τραγικό σφάλμα που έκαναν Αθήνα και Λευκωσία επιτρέποντας να αρχίσουν οι ενταξιακές συνομιλίες ΕΕ - Τουρκίας χωρίς καμία προϋπόθεση γύρω από τη λύση του Κυπριακού δεν πρέπει να επαναληφθεί με τα Σκόπια.

Θρασύτατος ο Ερντογάν διάλεξε τις Βρυξέλλες, τις οποίες επισκέφθηκε έπειτα από τέσσερα και πλέον χρόνια, για να διακηρύξει ότι η Αγκυρα όχι απλώς δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά δεν τη θεωρεί καν... μέλος της ΕΕ!!! «Μέλος της ΕΕ δεν είναι η Κύπρος, αλλά η Νότια Κύπρος, η οποία μάλιστα ξεγέλασε την ΕΕ και έτσι έγινε μέλος της», διακήρυξε γελοιοποιώντας εμπράκτως όλους τους Ελληνες πολιτικούς που είχαν την αφελή αντίληψη ότι η ενταξιακή πορεία άνευ όρων της Τουρκίας θα οδηγούσε σε «εξευρωπαϊσμό» της πολιτικής της και επομένως σε διαλλακτικότερες θέσεις στα Ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό.

Ωμό εκβιασμό της ΕΕ αποπειράθηκε ο Ερντογάν. Εκμεταλλευόμενος την ανησυχία των Ευρωπαίων για τον ενεργειακό εφοδιασμό τους υπό το κράτος της πρόσφατης σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, θεώρησε κατάλληλη την ευκαιρία να απειλήσει την ΕΕ ότι αν δεν αγνοήσει το βέτο της Κύπρου και δεν ανοίξει αμέσως το κεφάλαιο της ενέργειας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, τότε η Αγκυρα θα αναθεωρήσει τη στάση της για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Ναμπούκο, ο οποίος στο μέλλον μπορεί να μεταφέρει φυσικό αέριο αμερικανικών συμφερόντων από την Κασπία μέσω τουρκικού εδάφους στην Αυστρία. «Αν βρεθούμε αντιμέτωποι με μια κατάσταση όπου το ενεργειακό κεφάλαιο παραμένει μπλοκαρισμένο, φυσικά και θα αναθεωρήσουμε τη θέση μας», υπογράμμισε.

Υπέδειξε ευθέως στην ΕΕ τον παραμερισμό της Κύπρου. «Απορώ γιατί η ΕΕ θεωρεί προτιμότερο να ταχθεί με το μέρος μιας χώρας 700 χιλιάδων κατοίκων αντί με μια χώρα 70 εκατομμυρίων», τόνισε, καλώντας τους Ευρωπαίους να διαλέξουν. «Στην Κομισιόν κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ξεμπλοκάρουμε όλα τα κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένου αυτού της ενέργειας», έσπευσε να τον διαβεβαιώσει δημοσίως ο πρόεδρος της Κομισιόν, Μπαρόζο, ο οποίος πρόσκειται στο αμερικανοβρετανικό μπλοκ.

Δύσκολοι, πολύ δύσκολοι καιροί έρχονται για την Ελλάδα μέσα στο 2009, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό. Μπορεί άραγε η κυβέρνηση Καραμανλή, έτσι που είναι, να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις; Αμφιβάλλουμε.
Έλληνες Αμύνεσθαι Περί Πάτρης,Ελευθερία ή Θάνατος!Μετά από μια εθνοεπανάσταση χρειάζεται και μια εθνοκάθαρση...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοτουρκικά”

cron