H Άγκυρα έβγαλε το “Πίρι Ρέϊς” – Ώρα αποφάσεων για την Ελλάδα – Υπερασπίζουμε ή παραχωρούμε;

1
Έρευνες για πετρέλαιο μέσα στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου, αλλά και εντός της κυπριακή ΑΟΖ, ξεκίνησε η Τουρκία με επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερκών. Η έρευνα θα πραγματοποιηθεί από το ερευνητικό σκάφος “Πίρι Ρεις”. Πρόικειται για μία κίνηση που παραβιάζει όλα τα Πρωτόκολλα (Καραμανλή-Ετζεβίτι, 1976 Βέρνη, Παπούλια-Γιλμάζ, 1987) και έχει θέσει ήδη σε συναγερμό τα ελληνικά Επιτελεία και το υπουργείο Εξωτερκών.

Αν επιτραπεί στο “Πίρι Ρέϊς” να προχωρήσει ανενόχλητο σε έρευνες στο βυθό προς εντοπισμό πετρελαϊκών κοιτασμάτων εντός της ελληνικής ΑΟΖ (εντός των νοητών θαλασσίων ορίων του FIR Αθηνών) και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τότε απεμπολούμε στην πράξη οικονομικά δικαιώματα αλλά πρακτικά και δικαιώματα ελέγχου σε ολόκληρη της ανατολική Μεσόγειο.



Πληροφορίες του defencenet.gr αναφέρουν ότι ήδη από χθες το “Πίρι Ρέϊς” βρίσκεται στην περιοχή των ερευνών και έχει ξεκινήσει σεισμικές έρευνες. Απέπλευσε από το λιμάνι του Κας, χθες το απόγευμα στις 19.00, πέρασε μέσα από την ελληνική ΑΟΖ και τώρα βρίσκεται σε μία περιοχή μεταξύ ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ, η οποία θεωρείται “πετρελαιοφόρος” περιοχή. Η συνολικά δεσμευμένη περιοχή ανήκει κατά το ήμισυ στην ελληνική ΑΟΖ και κατά το έτερο ήμισυ στην κυπριακή.

Οι έρευνες του Τουρκικού σκάφους θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Αυγούστου ενώ από ελληνικής πλευράς το υπουργείο Εξωτερικών κατά τις πληροφορίες παρακολουθεί στενά την υπόθεση ενώ την Τετάρτη θα προβεί σε διάβημα. Θα συνοδεύεται από ένα σκάφος του τουρκικού Ναυτικού, ενώ είναί βέβαιο, κατά πάγια τακτική της Τουρκίας, ότι στην περιοχή θα περιπολεί και ένα τουρκικό υποβρύχιο.



Ελληνικά πολεμικά σκάφη ήδη βρίσκονται ή ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για την περιοχή, έστω και αν από το ΓΕΕΘΑ δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα. Στη Ρόδο βρίσκεται η κανονιοφόρος ΤΟΛΜΗ.

Eίναι “η ώρα των αποφάσεων” και σίγουρα η συνέχιση της πολιτικής κατευνασμού απλά θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά σε ότι αφορά την τουρκική επιθετικότητα.

Για το θέμα θα υπάρξει συνεχής ροή ειδήσεων.

defencenet.gr
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: H Άγκυρα έβγαλε το “Πίρι Ρέϊς” – Ώρα αποφάσεων για την Ελλάδα – Υπερασπίζουμε ή παραχωρούμε;

2
Ο χάρτης ερευνών του "Πίρι Ρέϊς" - Ελληνικό ερευνητικό στο Β.Α.Αιγαίο!



Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέϊς βρίσκεται αυτή την στιγμή επί του 31ου Μεσημβρινού, στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά εγγύτερα στις τουρκικές ακτές. Οι έρευνες που διενεργεί το τουρκικό σκάφος στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν τον χαρακτήρα αναζήτησης κοιτάσματος υδρογονανθράκων. Το defencenet.gr δεν θέλει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, αλλά μπορεί να διαβεβαιώσει ότι το τουρκικό σκάφος παρακολουθείται στενά, ενώ η ελληνική πλευρά προχώρησε σε ένα είδος αντιπερισπασμού:

Έρευνες ανατολικά της Σαμοθράκης στα διεθνή ύδατα, πολύ κοντά στα τουρκικά χωρικά ύδατα ξεκίνησε το ελληνικό σκάφος «Φιλία», που ανήκει στο ΥΠΕΚΑ (πρώην ΥΠΕΧΩΔΕ). Το ελληνικό σκάφος παρακολουθείτε από τουρκική ακταιωρό! Πρόκειται για την πρώτη ελληνική απάντηση του είδους.
Εικόνα
Πριν από λίγο έγινε και το αναμενόμενο διάβημα προς την Άγκυρα με το οποίο «καλείται να απέχει από κάθε δραστηριότητα, που θίγει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα», προχώρησε η Ελλάδα.

Σημιεώνεται ότι βάσει της NAVTEX και του χάρτη ερευνών του τουρκικού σκάφους που φέρνει σήμερα κατ'αποκλειστικότητα το defencenet.gr, οι έρευνες θα γίνουν μέχρι και 28,8 από το ακρωτήριο του Ακάμα (ή Αρναούτη) στην δυτική Κύπρο!

Image

Το «Πίρι Ρέις» δεν έχει εισέλθει ακόμα στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, είπε επιβεβαιώνοντας το defencenet.gr ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και διεμήνυσε ότι «σε κάθε περίπτωση θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν».

Σε ότι αφορά το επίπεδο της κλίμακας των ελληνικών αντιδράσεων και σε αντιδιαστολή με ότι έγινε το 1987 και τις ενέργειες της τότε κυβέρνησης είπε με νόημα ότι «Εμείς δεν θέλουμε να φτάσουμε στο Mea Culpa».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα πρόκειται να επιδώσει ρηματική διακοίνωση, σημειώνοντας πως «οι ενέργειες της Τουρκίας μάς προβληματίζουν, καθώς δεν συνάδουν με την εκπεφρασμένη βούληση των δύο πρωθυπουργών, εκδηλώνουν μια διάσταση λόγων και πράξεων κι επιβαρύνουν το κλίμα ενόψει της επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών στις 19/7».

Ανακοίνωσε ακόμη ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο Αλμάτι, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ, όπου θα θέσει το ζήτημα. Ελπίζουμε μόνο να μην είναι πολύ σκληρός και διαταραχθεί η ελληνοτουρκική φιλία…

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Δελαβέκουρας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα «θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» και πρόσθεσε ότι στην περιοχή υπάρχουν ελληνικά πλωτά μέσα που παρακολουθούν τις εξελίξεις.

«Η βούλησή μας για βελτίωση των διμερών σχέσεων δεν αποτελεί λευκή επιταγή, ούτε συνεπάγεται υποχωρήσεις. Η σχέση μας με την Τουρκία βασίζεται σε πολύ προσεκτικά βήματα, ενώ γνώμονάς μας είναι η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, ανέφερε πως είναι προς συζήτηση, καθώς η χώρα μας επιθυμεί την οριοθέτηση όλων των θαλασσίων ζωνών με τις γειτονικές της χώρες, παραπέμποντας στη συμφωνία (που έχει επιτευχθεί χωρίς να έχει κυρωθεί) με την Αλβανία και στις συνομιλίες, που συνεχίζονται με την Αίγυπτο και τη Λιβύη.

Σε ερώτηση, τέλος, αν ανάλογες με τις τουρκικές έρευνες έχει διεξάγει και η Ελλάδα, δήλωσε πως καθώς η χώρα απειλείται συχνά από σεισμούς, στη συγκεκριμένη περιοχή η Ελλάδα προβαίνει τακτικά σε έρευνες.

«Οι προκλήσεις της Τουρκίας ξεπερνούν κατά πολύ την ανοχή μας», σχολιάζει ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης και συμπληρώνει: «Χρειάζεται απάντηση ανάλογη και ισοδύναμη με την πρόκληση».
«Ας αναλάβει επιτέλους η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου τις ευθύνες της, διαφορετικά τα τετελεσμένα αυτά γεγονότα την καθιστούν υπόλογη απέναντι στον Ελληνικό λαό», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία επαναλαμβάνει παλαιές αμαρτίες». Αυτό δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφορικά με την έξοδο του σκάφους «Πίρι Ρέις» στη θαλάσσια περιοχή Καστελλόριζου-Ρόδου.

«Η Τουρκία σήμερα με την έξοδο του “Πίρι Ρέις” για θαλάσσιες έρευνες στην περιοχή Καστελόριζου-Ρόδου, και με εκπεφρασμένη πρόθεση να εισέλθει το σκάφος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας καθώς και διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες δικαίου», σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

Πρόσθεσε δε: «Με τη στάση της αυτή, η Τουρκία δυναμιτίζει τις διερευνητικές συνομιλίες για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας, αλλά και την ιδιότητά της ως υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: H Άγκυρα έβγαλε το “Πίρι Ρέϊς” – Ώρα αποφάσεων για την Ελλάδα – Υπερασπίζουμε ή παραχωρούμε;

3
Δείτε και το εξώφυλλο της σημερινής Ελέυθερης ώρας.
Εικόνα
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: H Άγκυρα έβγαλε το “Πίρι Ρέϊς” – Ώρα αποφάσεων για την Ελλάδα – Υπερασπίζουμε ή παραχωρούμε;

4
Ομάδα ξένων, κυρίως αμερικανικών, εταιρειών με εγχώριους συνεργάτες (όμιλοι Λάτση, Βαρδινογιάννη) έχουν έλθει ήδη σε επαφή με ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες και είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε σύναψη συμβάσεων για έρευνα και συνεκμετάλλευση των πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων που θα βρεθούν στον ελλαδικό χώρο, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, με τον νέο φορέα έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που θα δημιουργηθεί.

Αυτές οι επαφές είναι και η αιτία της στροφής 180 μοιρών της κυβέρνησης στο θέμα των πετρελαίων και από την απόλυτη άρνηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σε συνέντευξή του στις αρχές Δεκεμβρίου σε ότι αφορά την ύπαρξη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων πετρελαίου και τις ειρωνείες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου στην Βουλή σε όσους υποστήριζαν (μεταξύ των οποίων και η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ σε αποκαλυπτική έρευνα-ανάλυση στο τεύχος Μαίου) την ανάγκη διερεύνησης πετρελαιοφόρων πεδίων στον ελλαδικό χώρο, περάσαμε στην ίδρυση φορέα.

Ο οποίος μάλιστα βάσει των όσων υποστήριξε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος αρμόδιος για θέματα Ενέργειας, Γ.Μανιάτης, θα είναι έτοιμος να δώσει άδειες στο χρόνο ρεκόρ του ενός έτους! Φυσικά μόνο τυχαία δεν ήταν η επίσκεψη του υφυπουργού ΥΠΕΚΑ την επαύριο των δηλώσεών του για τις άδειες έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ. Εκεί υποτίθεται ότι παρουσίασε «τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής σε αμερικανούς αξιωματούχους κατά την τριήμερη επίσκεψή του 7-9 Ιουλίου)». Πρακτικά δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις για την ευνοϊκή μεταχείριση των αμερικανικών εταιρειών.

Άλλωστε ο υφυπουργός Γ.Μανιάτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον βοηθό Υπουργό Εξωτερικών για θέματα Οικονομίας, Ενέργειας και Επιχειρηματικότητας Jose Fernandez, τη βοηθό Υφυπουργό Ενέργειας αρμόδια για την Ευρώπη, δρ. Phyllis Yoshida, καθώς και υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη, τους -μεταξύ άλλων- Daniel Stein και Rebecca Neff, συμβούλους του Ειδικού Απεσταλμένου για θέματα Ενέργειας Ευρασίας, Πρέσβη Richard Morningstar.

Πρόκειται για μία ομάδα που έχει κάτι παραπάνω από στενές σχέσεις (με την αμερικανική έννοια του όρου) με τις μεγάλες πολυεθνικές πετρελαίου τις περίφημες «7 αδελφές» (ESSO, Shell, BP, Chevron, Τexaco κλπ).

Oι αμερικανικές εταιρείες θεωρούν κάτι παραπάνω από βέβαια την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στον ελλαδικό χώρο.

Στο διάστημα 1997-2001 ξένες εταιρείες ερεύνησαν χερσαίες περιοχές γύρω από τα Ιωάννινα, την Ηγουμενίτσα, την Πρέβεζα και την Αιτωλοακαρνανία. Εκεί, σύμφωνα με τον πρώην αντιπρόεδρο της Shell Ρομπ Ράουτς, υπάρχουν αποθέματα περί τα 2 δισ. βαρελια τα οποία θεωρητικώς καλύπτουν τις ανάγκες μας για 20 χρόνια.

Το μεγαλύτερο κοίτασμα ή εν πάση περιπτώσει το κοίτασμα με την υψηλότερη βεβαιότητα ύπαρξης υδρογονανθράκων βρίσκεται νοτιοατολικά της Κέρκυρας, κοντά στους Οθωνούς. Στο Αιγαίο η περιοχή του Μπάμπουρα κοντά στη Θάσο κλπ

Από το 1903 χρονολογούνται οι πρώτες έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα. Τότε η βρετανική London Οil Development εξασφάλισε άδεια για χερσαίες έρευνες στη Ζάκυνθο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το 1938 ξεκινούν γεωτρήσεις στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και στη Θράκη, σταμάτησαν όμως λόγω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το 1960 το υπουργείο Βιομηχανίας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Πετρελαίων (ΙFΡ), προχώρησε σε συστηματικές έρευνες σε ολόκληρο τον χερσαίο ελλαδικό χώρο. Το 1969 η χούντα της 21ης Απριλίου έδωσε αφειδώς άδειες θαλάσσιων ερευνών σε ξένες εταιρείες, όπως η ΕSSΟ, η Τexaco κ.ά. Το 1970 η αμερικανική Οceanic πήρε άδεια για έρευνα στο Θρακικό Πέλαγος και τον Νοέμβριο του 1973 ανακάλυψε τα γνωστά ως «κοιτάσματα του Πρίνου και της Νότιας Καβάλας». Το 1975 ιδρύθηκε η Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου.

Η παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου εκτιμάται ότι θα εξακοντιστεί ιλιγγιωδώς από τα 85 εκατ. βαρέλια ημερησίως σήμερα στα 134 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2030. Η πετρελαιοκίνητη ζωή μας μπαίνει στο «κόκκινο» με το πετρέλαιο να σκαρφαλώνει σήμερα στα 77 δολάρια το βαρέλι.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: H Άγκυρα έβγαλε το “Πίρι Ρέϊς” – Ώρα αποφάσεων για την Ελλάδα – Υπερασπίζουμε ή παραχωρούμε;

6
Πολλα κάνει γαργάρα και τωρα θέλει να θέσει και θέμα υφαλοκρηπίδας δήθεν σαν αντίδραση αλλά αμα πάμε για οριοθέτηση αυτό θα γίνει μόνο μέσω Χάγης και τότε το παιχνίδι χάθηκε.


"Σενάρια αντίδρασης" μελετούν τα Επιτελεία - Θέμα ορίων υφαλοκρηπίδας από τον Ε.Βενιζέλο.


Σενάρια αντίδρασης που δεν εξαιρούν ακόμα και την «θερμή» κρίση, μελετούν τα Επιτελεία αναμένοντας την έναρξη ερευνών του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Πίρι Ρέϊς», στην ελληνική υφαλοκρηπίδα τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες στην Ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα το «Πίρι Ρέϊς» κινήθηκε περί τα 50 μίλια ανατολικά-νοτιοανατολικά του Καστελόριζου στον κόλπο της Αττάλειας απ’όπου βρίσκεται από την Τετάρτη το βράδυ, δηλαδή σε περιοχή που θεωρητικά (αφού τυπικά δεν έχουν καθοριστεί) εντός της τουρκικής ΑΟΖ. Η ελληνική πλευρά στο διπλωματικό πεδίο έχει προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις προς συγκεκριμένες πλευρές και ελπίζεται ότι η Τουρκία θα «συνετιστεί», αλλά στο υπουργείο Εξωτερικών είναι πολύ λιγότερο αισιόδοξοι απ’ότι ήταν πριν δύο μήνες.
Το ερώτημα για τα Επιτελεία είναι μέχρι ποίου σημείου είναι διατεθειμένη η πολιτική ηγεσία της χώρας να φτάσει προκειμένου να υπερασπιστεί τα εθνικά δίκαια. Στην συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου ελέχθη κάτι στο οποίο ελάχιστοι έδωσαν σημασία, αλλά ήταν καινοφανές: Η μελλοντική οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας για την ελληνική πλευρά αφορά «τα ακραία σημεία της».

Ας δούμε ολόκληρη την συγκεκριμένη τοποθέτηση του υπουργού: «Η υφαλοκρηπίδα δεν έχει οριοθετηθεί, αλλά η υφαλοκρηπίδα οριοθετείται στα ακραία της σημεία. Υπάρχουν μεγάλα τμήματα τα οποία είναι προφανές πού ανήκουν. Η πρόταση η ελληνική είναι πάντα η ίδια τα τελευταία 35 χρόνια. Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Δεν έχει μπει στην υφαλοκρηπίδα όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας. Επίσης είναι προφανές ότι τα νησιά σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας, έχουν όλες τις θαλάσσιες ζώνες, φυσικά έχουν και υφαλοκρηπίδα».

Εδώ λοιπόν είναι το ερώτημα «Πότε θα θεωρήσει η ελληνική πλευρά ότι το «Πίρι Ρέϊς κάνει έρευνα μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα;»

Στο μεταξύ η Κύπρος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου από την Τουρκία, μέσω του Μόνιμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ΗΕ, Πρέσβη Μηνά Χατζημιχαήλ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Χατζημιχαήλ απέστειλε στις 6 Ιουλίου προς το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών επιστολή στην οποία καταγγέλλει παραβάσεις των διεθνών κανονισμών εναέριας κυκλοφορίας και παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Κύπρου που σημειώθηκαν από την Τουρκία από τις 2 Απριλίου μέχρι τις 28 Ιουνίου 2010. Η επιστολή κυκλοφόρησε χθες ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με αρ. A/64/859-S /2010/363.

Στην επιστολή του, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της κυπριακής Κυβέρνησης για τις τουρκικές παραβιάσεις καλώντας, παράλληλα, τον άμεσο τερματισμό τους. Ανάλογη κίνηση ετοιμάζουν και για το «Πίρι Ρέϊς».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: H Άγκυρα έβγαλε το “Πίρι Ρέϊς” – Ώρα αποφάσεων για την Ελλάδα – Υπερασπίζουμε ή παραχωρούμε;

7
Όλη μας έχουν γραμμένους κάνουν ότι θέλουν και εμείς είμαστε σοβαρή χώρα η είμαστε κωλ……………


Νήφε και μέμνησα απιστήν
(Να παραμένεις νηφάλιος
και να θυμάσαι να δυσπιστείς)…
και ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν
εφησυχασμνο
Επίμαχος φιλόσοφος από την Κω
Νήφε και μέμνησα απιστήν\n(Να παραμένεις νηφάλιος\nκαι να θυμάσαι να δυσπιστείς)…\nκαι ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν\nεφησυχασμνο\nΕπίμαχος φιλόσοφος από την Κω

Re: H Άγκυρα έβγαλε το “Πίρι Ρέϊς” – Ώρα αποφάσεων για την Ελλάδα – Υπερασπίζουμε ή παραχωρούμε;

8
Ο χάρτης ερευνών του Πιρι Ρεις σύμφωνα με τον οποίο δείχνει την πιθανότητα ύπαρξης πετρελαίου στην Μεσόγειο.
Κλικ για μεγέθυνση

Οπως παρατηρείται,ο χάρτης περιλαμβάνει πολλές περιοχές που ανήκουν στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και φτάνουν μέχρι και το Ιόνιο!
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοτουρκικά”

cron