Βρέθηκαν απόγονοι του στρατού του Μ. Αλεξάνδρου;

1
Η χάραξη και κατασκευή ενός δρόμου σε μια απομονωμένη περιοχή του Πακιστάν, έχει ανοίξει την όρεξη σε ερευνητές, που πιστεύουν πως μπορεί να ανακάλυψαν τους απογόνους των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με τους θρύλους, οι ανοιχτόχρωμοι και με γαλάζια μάτια κάτοικοι της Malana, είναι απ` ευθείας απόγονοι των ανδρών του μεγάλου στρατηλάτη. Μια ομάδα ανθρωπολόγων έχει ήδη σπεύσει στη περιοχή σε μια προσπάθεια να αποκαλύψει ένα από τα συγκλονιστικότερα μυστήρια που απασχολούν τους ιστορικούς για πολλούς αιώνες τώρα.

Το χωριό που ανακαλύφθηκε πρόσφατα , περηφανεύεται για αυτό που από πολλούς θεωρείται η «παλαιότερη δημοκρατία» στον κόσμο. Οι κάτοικοί του ζουν δημοκρατικά με εκλεγμένους αντιπροσώπους και με δικαστικό σύστημα το οποίο λύνει τις διαφορές των διακοσίων περίπου οικογενειών.

Σύμφωνα λοιπόν με τους θρύλους, το 326 π.Χ. ο Αλέξανδρος έκανε στάση στη περιοχή της Malana, αφού είχε κερδίσει σε μάχη εναντίον του βασιλιά Πόρου. Οι στρατιώτες του ήταν εξαντλημένοι και πολλοί αποφάσισαν να παραμείνουν στη περιοχή πραγματοποιώντας γάμους με ντόπιες γυναίκες.

Ο καθηγητής PK Vaid, του Institute of Tribal Studies της Shimla, δήλωσε πως οι εξετάσεις DNA θα μπορέσουν να δείξουν αν υπάρχουν τυχόν φυλετικοί δεσμοί με τους κατοίκους της Μακεδονίας. «Τα χαρακτηριστικά τους είναι ευρωπαϊκά» λέει. «Έχουν μπλε μάτια και ανοιχτά μαλλιά. Το δημοκρατικό τους σύστημα μπορεί να έχει τις ρίζες του στην Ελλάδα. Είναι μοναδικό.»

Οι κάτοικοι της περιοχής εκλέγουν τοπικό κοινοβούλιο, ενώ οι διαφορές ανάμεσα στις οικογένειες του χωριού λύνονται από δικαστήριο.

Daily Telegraph



Πηγή

http://www.antinews.gr/?p=11481
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αρχαιολογία - Προιστορία και σχετικές ανακαλύψεις”