Επηρεασμός μέσω των κινηματογραφικών ταινιών

1
Η ψυχαγωγία είναι συστηµατικά προσανατολισµένη στο σατανισµό από την ευαίσθητη παιδική ηλικία µε αποτέλεσµα τη γαλούχηση των ανθρώπων µε αυτές τις ιδέες σε βαθµό που κανείς να µην προβληµατίζεται διότι αυτή ΕΙΝΑΙ η ψυχαγωγία την οποία από νήπιο δέχεται.

Η ΤV αδρανοποιεί τον εγκέφαλο, καθιστά τον ακροατή παθητικό δέκτη µηνυµάτων, µειώνει τη κρίση και τη βούληση, δηµιουργεί αποπροσανατολισµό και διαστρέβλωση της πραγµατικότητας, σχηµατίζει σκέψεις και διδάσκει άκοπα ιδέες, µειώνει τον έλεγχο αντιδράσεως, κάνει τους θεατές µοναχικούς και εγωκεντρικούς και κλέβει τον χρόνο.


Το Δέκατο Έκτο Πρωτόκολλο των Σοφών της Σιών αναφέρει ότι Το σύστηµα της κατάπνιξης της σκέψης µπήκε ήδη σε εφαρµογή µε τη µέθοδο που ονοµάστηκε διδασκαλία µε εικόνες και που θα µεταβάλλει τους Χριστιανούς σε υπάκουα ζώα που Δε θα σκέπτονται και θ' αναµένουν την παράσταση των πραγµάτων µε εικόνες, για να τα' αντιληφθούν ...



Ανέρχονται σε εκατοντάδες τα διάσηµα αστέρια που έχουν προσηλυτιστεί στο κίνηµα της Νέας Εποχής, όπως είναι οι Shirley MacLaine,David Caradain, Madona, Demi Μοπτ, Jo1m Denver,Lynn Andrews, Whitley Striebeι-, Timothy Gallwey, MaήIyη Ferguson, Ruth Montgomery, Zola Leviit, Billy Graham, Ken Carey, Jack Pursell, David Spangler, Moira Timms, Tina Tymer, Richaι-d Chamberlain, Marsha Mason, Helen Reddy, Son Connery, Harrison Ford, Linda Evans, Joyce DeWitt, Paul Horn, Richard Gu,David Coperfi1d, Piter Sellers, Roze Vantiιn, Pol Mac Cartney, Qlnar Saήf, Barbara Cartlant, Tom CωUΖ .Alyssa Milano, Rose McGowan, Holly Marie Combs,
Εικόνα

Τρώγλες, φυλακές, οίκοι ανοχής, τραβεστί, µάγοι, σατανιστές. Οι σκοτεινές γωνίες της ζωής γίνονται θέαµα για τους πολλούς, που φαίνεται να έχουν παραδοθεί σε αυτή τη κινηµατογραφική- τηλεοπτική αποκάλυψη .



Περιοδικό 7 ΜΕΡΕΣ ΤV

Η βιοµηχανία θρίλερ ακµάζει αρπάζοντας στα πλοκάµια της όλο και µικρότερες ηλικίες µέσα από την τηλεόραση και τα βιντεοπαιχνίδια και µαυρίζοντας ανεπανόρθωτα παιδικές ψυχές που χάνουν πρόωρα την αθωώτητά τους ενώ το κακό φωλιάζει για πάντα στην καρδιά τους!!!


Εφηµερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Οι ταινίες αυτές δεν είναι άλλες από τις ταινίες τρόµου, τα θρίλερ, τις ταινίες αγωνίας και µυστηρίου, τις ταινίες φαντασίας και τις περισσότερες από τις ταινίες επιστηµονικής φαντασίας ...

Ταινίες µε σατανισµό. Ι) Επικλήσεις στον Σατανά, ξόρκια, φίλτρα, µαύρη µαγεία, δαιµovισµένoυς, πλήθος αποκρυφιστικών µηνυµάτων και συµβόλων. Τα σύµβολα που εµφανίζονται και στην ροκ µουσική είναι τα ακόλουθα: Το πεντάκτινο αστέρι που είναι σύµβολο της µαύρης µαγείας και µε τη κορυφή προς τα πάνω υποτίθεται ότι δείχνει τη δύναµη της µαγείας- στοιχείο των άστρων! Το Μπαθοµέτ που µε το κεφάλι τράγου εικονίζει τον Σατανά. Και τα δύο αυτά σύµβολα συµβολίζουν τη πτώση του Εωσφόρου(Ησαίας 14,12)αλλά και τη πτώση του Άστρου(κακού Αγγέλου) όπως αναφέρεται στην Αποκάλυψη(9,1).
Εικόνα
Το εξάκτινο αστέρι στο New Age συµβολίζει την ένωση του Ουρανίου Θεού Πατέρα µε την Θεά Μητέρα Γαία. ΤΟ ΑΝΚΗ ή Αιγυπτιακό σταυρός είναι αρχαίο Αιγυπτιακό σύµβολο της µετενσάρκωσης και της γovιµότητας. Σχετίζεται µε την θεά Όσιρις και συναντάται στους τοίχους των πυραµίδων στο δωµάτιο των νεκρών. Η πυραµίδα ταυτίζεται µε τη µετενσάρκωση. Επιστεύετο ότι αυτή η τεράστια πέτρινη κατασκευή περικλύει τη δύναµη των άστρων, της γης και του ήλιου. Ο αντεστραµµένος Σταυρός είναι εµπαιγµός του Σταυρού του Χριστού και σατανικό σύµβολο. Οι ταινίες επίσης πλαισιώνονται από µέντιουµ, αστρολόγους, ονειροµάντες, αριθµολόγους, ταρωµάντες ενώ δεν απουσιάζουν η τηλεπάθεια, η τηλεκίνηση, οι µεταµορφώσεις και οι ανθρωποθυσίες.


Διαφήµιση Νεοεποχίτικων δοξασιών και εννοιών δοσµένες σαν γεγονότα όπως η µετενσάρκωση, ότι η µαγεία χωρίζεται σε λευκή και µαύρη ανάλογα µε τον επιδιωκόµενο σκοπό, η ύπαρξη πνευµάτων- φυλάκων και τρόποι επικοινωνίας µαζί τους*, πνευµάτων της φύσης και µυθολογικών όντων.
* Οι φύλακες άγγελοι µας προστατεύουν αλλά η προσπάθεια επικοινωνίας µαζί τους από τη στιγµή που δεν είµαστε σε πολύ υψηλό πνευµατικό επίπεδο συνιστά παγίδα των δαιµόνων που παρουσιάζονται σαν άγγελοι φωτός εκτός του ότι οι προτεινόµενοι τρόποι επικοινωνίας σχετίζονται µε τη φαντασία που είναι το γεφύρι των δαιµόνων.


Διαφήµιση κοσµοθεωρίας ανατολικών θρησκειών, Ινδιανικών και πρωτόγονων φυλών δοσµένη µε το πρίσµα της κατοχής της «προαιώνιας σοφίας και δύναµης» που αποτελεί τη λύση σε κάθε πρόβληµα. Παραδείγµατος χάρην οι έννοιες ζωτική δύναµη ή Τσι ή Πράνα, Παγκοσµίος νους ή Συµπαντική ενέργεια, δισλογισµός, πολύτιµοι και ηµιπολύτιµοι λίθοι, κρυσταλλική δύναµη, θαυµατουργικά βότανα, ανθοιάµατα Μπαχ, οµοιοπαθητική, βελονισµός και μυστικιστικά φυλακτά.

Με τον διαλογισµό προετοιµάζουµε το σώµα και το πνεύµα να δεκτεί ότι κι αν έρθει(Davίd Caradain "Kung Fu").
Ταινίες µε δράκουλες, βρυκόλακες, ζόµπι, νεκροζώντανους, νεκροκεφαλές,
νεκροταφεία, τάφους και µε έντονη προβολή και παρουσία του θανάτου.


Τα δαιµόνια οδηγούσαν τους ανθρώπους που καταλάµβαναν σε νεκροταφεία για να δηµιουργήσουν την εντύπωση ότι η ψυχή όταν πεθάνει ο άνθρωπος µετατρέπεται σε δαίµονα, πράγµα που ουδέποτε µπορεί να συµβεί! Όµως αυτό υλοποιήθηκε στη µεγάλη οθόνη µε τους νεκροζώντανους, τα ζόµπι, τους βρυκόλακες και τα φαντάσµατα. Ο λόγος που επιλέχθηκαν οι νεκροζώντανοι είναι για παρωδία της αναστάσεως των νεκρών. Παράλληλα πρόκειται για προβολή των αφορισµένων των οποίων τα σώµατα είναι φουσκωµένα, δύσοσµα και προκαλούν το φόβο και τη φρίκη.
Ταινίες µε άγρια θηρία, ανύπαρκτα τέρατα και αφύσικα όντα.

Η επιλογή των τεράτων έγινε διότι διακρίνονται από τη τάση µεγαλοποίησης που τελικά διογκώνει το φόβο του µέσου θεατή. Ειδικότερα στο Jurassic Park οι δεινόσαυροι παρουσιάζονται υπερβολικά ογκώδεις, πανέξυπνοι, ευλίγιστοι και ευκίνητοι, που τρέφονται µε τα πάντα ακόµη και µε ανθρώπους. Όµως σύµφωνα µε την επιστηµονική κοινότητα ήταν τεράστιοι αλλά αργοί και ανόητοι. Σύµφωνα µε κάποιες θεωρίες ήταν τόσο ανόητοι που δεν µπορούσαν να βρουν τρόπους για να επιβιώσουν!


Τα τέρατα επιλέχθηκαν ακόµη διότι µέσα από τις αντιθέσεις µικρό- µεγάλο περνούν ευκολότερα τα µηνύµατα στα παιδιά. Ο δράκοντας είναι ο ίδιος ο Σατανάς(Αποκάκυψη Ιωάννη ΙΒ'3,9). Η νίκη µάλιστα του Αγίου Γεωργίου του 'τροπαιοφόρου εναντίον του δράκοντα, συµβολίζει τον θρίαµβο της Εκκλησίας εναντίον του Διαβόλου και των σκοτεινών του δυνάµεων.
Ταινίες µε άγριες, στυγερές, ανήλεες, φρικτές και αποτρόπαιες δολοφονίες.


Ταινίες µε ανθρωπόµορφα τέρατα: α) που σταδιακά αποβάλλουν το κτηνώδες στοιχείο και γίνονται άνθρωποι: «Η ωραία και το Τέρας, Η πεντάµορφη και το τέρας, β) που διατηρούν αυτή την κτηνώδη και αποκρουστική µορφή τους αλλά αγαπιούνται πολύ από τους ανθρώπους και τους ερωτεύονται πανέµορφες κοπέλες. Το πλάσµα του βάλτου, ή γ) που άνθρωποι µεταβάλλονται σε τέρατα: Μεταµόρφωση(του Τζ. Ίστµαν), ταινίες µε λυκανθρώπους, Η µύγα και τα λοιπά.


Ταινίες µε ωραιοποιηµένο αποκρυφισµό, όπως αυτές των κινουµένων σχεδίων που προορίζονται για παιδιά. «Στρούµφ», «Ουράνιο Τόξο», «Μικρό Πόνι».
Ταινίες «επιστηµονικής φαντασίας» µε φοβερά εξωγήινα τέρατα, γεµάτες από
σατανισµό και αποκρυφισµό.



Οι ταινίες µε εξωγήινους είναι το πρώτο βήµα της µύησης στην νοοτροπία ύπαρξής τους και σε αναµονή της βοήθειάς τους. Οι εξωγήινοι υποκαθιστούν τον Θεό στη συνείδηση του θεατή διαθέτοντας υπερφυσικές δυνάµεις και υπερ- αναπτυγµένη τεχνολογία. Έχοντας προετοιµαστεί το έδαφος µπορεί να προσυλητιστεί ο θεατής από τις κινήσεις εξωγήινων της Νέας Εποχής όπως είναι η Οικουµενική Ζωή, η Ραελική Κίνηση, η Μεταφυσική Εταιρεία του Γ. Ησαία και ο κόµβος Findhorn.


Ταινίες που συνδυάζουν όλα τα προηγούµενα. «Ανατριχίλα στον εξώστη» του Άντριου Κουέν που συνδυάζει 75 τέτοιες ταινίες, όπως «Τα Σαγόνια του Καρχαρία», Παρασκευή και 13, Κάρι, Σκάνερς, ο σχιζοφρενής δολοφόνος µε το πριόνι, Λάµψη, Το µωρό της Ρόζµαρυ, Άλιεν, Ψυχώ, Ένας λυκάνθρωπος στο Λονδίνο, Εξορκιστής, Τα πουλιά, Προφητεία, Τι συνέβη στην Τζέιν, Μακάβριοι Εισβολείς, Οµίχλη, Απειλή, Η Μύγα, Φρανκεστάιν, Κίνγκ Κόνγκ και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.


Η λεγόµενη «κινηµατογραφική αγορά» το 2001 είχε φθάσει τα 45 δισεκατοµµύρια δολλάρια ενώ τα εισητήρια µόνο στις ΗΠΑ φθάνουν τα 1,3 δισεκατοµµύρια το χρόνο! Ως υπερπαραγωγές χαρακτηρίζονται οι κινηµατογραφικές ταινίες που κοστίζουν περισσότερα από 160 εκατοµµύρια δολλάρια. Μέσα σε δέκα χρόνια( από το 1987 ως το 1997) το µέσο κόστος του µάρκετινγκ των ταινιών αυτών αναρριχήθηκε από τα 6.7 εκατοµµύρια στα 22 εκατοµµύρια δολλάρια! Τέτοιες ταινίες είναι και οι παρακάτω: Κίνγκ Κόνγκ των Ερν. Σέντσαν και Μ. Κούπερ, Τα σαγόνια του καρχαρία, Jurassic Park: 65 εκατοµµύρια δολλάρια και µε τη διαφήµιση συνολικά 133 εκατοµµύρια δολλάρια.
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Επηρεασμός μέσω των κινηματογραφικών ταινιών

2
Ε.Τ ο εξωγήινος και ο πόλεµος των άστρων» του Στ. Σπήλµπεργκ, Μπάτµαν του Φράνσις Φόρντ Κόπολα,
Αλλαντίν, Χάρι Πότερ , ο άρχοντας των δακτυλιδιών,
Γκοντζίλα: 50 εκατοµµύρια δολλάρια και µε τη διαφήµιση συνολικά 200 εκατοµµύρια δολλάρια.
Εικόνα
Το 2001 πρώτη ταινία παγκοσµίως ήταν η Shrek(=τεµάχιο) µε έσοδα 453,4 εκατοµµύρια δολλάρια, 3η Η µούµια επιστρέφει µε έσοδα 418,7 εκατοµµύρια δολλάρια, 4η «ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος µε 372,4 εκατοµµύρια δολλάρια, 5η Τζουράσικ Πάρκ ΙΙΙ µε 362,4 εκατοµµύρια δολλάρια. Ρεκόρ εσόδων παγκοσµίως έχουν σηµειώσει οι ταινίες «ο πόλεµος των άστρων»(922,6 εκατοµµύρια δολλάρια), Τζουράσικ Πάρκ(920,1 εκατοµµύρια δολλάρια), Ε.Τ. Ο εξωγήινος (70 1 εκατοµµύρια δολλάρια), Αρµαγεδών(549,2 εκατοµµύρια δολλάρια), Εξορκιστής Νο2(516,8 εκατοµµύρια δολλάρια) και Αλλαντίν(502,4 εκατοµµύρια δολλάρια). Βραβευµένες µε Όσκαρ είναι και οι ταινίες «ο άρχοντας των δακτυλιδιών», Δρ Τζέκιλ και κ. Χάιντ. Το Αµερικανικό Ινστιτούτο Κινηµατογράφου κατατάσει στις 100 καλύτερες ταινίες στην ιστορία της έβδοµης τέχνης τις εξής ο µάγος του Οζ, Πόλεµος των άστρων, Ψυχώ, 2001: Οδύσσεια του διαστήµατος, Ε.Τ. Eξωγήιvoς, Κίνγκ Κόνγκ, Τα σαγόνια του καρχαρία, Δεσµώτης του Ιλίγγου, Οι κυνηγοί της χαµένης κιβωτού, Η σιωπή των αµνών Φραγκεστάιν.

Με θέµα τον «Δράκουλα»(σηµαίνει «Δαίµονας») έχουν γυριστεί 150 ταινίες σύµφωνα µε το βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες.
Ας µη λησµονούµε πως αρκετοί απ' αυτούς τους δηµιουργούς είναι σε σηµαντικό βαθµό µυηµένοι σε αποκρυφιστικές διαδικασίες(αφού έτσι κι αλλιώς είναι µερικές από τις πηγές τους ... ) Ένα από τα κίνητρά τους είναι, χωρίς αµφιβολία, και η µεταφορά των προσωπικών, ακόµα και θρησκευπκών πιστεύω του δηµιουργού. Έτσι ο σκηνοθέτης µπορεί όχι µόνο να υποβάλει τον θεατή αλλά ακόµα και να τον προσηλυτίσει.


Περιοδικό Τρίτο Μάτι τεύχος 5 ..



Ο Μπράµ Στόουκερ, συγγραφέας του µυθιστορήµατος για τον «Δράκουλα» ήταν αποκρυφιστής εντεταγµένος στο Τάγµα της Χρυσής Αυγής» και µέλος µιας οµάδας αποκρυφιστών του Δουβλίνου επονοµαζόµενη Goden Dawn Ιη The Outer! Ο Μπέλα Λουγκόζι αναδείχθηκε από την Universal και ήταν ένας από τους κυριότερους ηθοποιούς που ενέπνευσαν τον Δράκουλα, πίστευε τόσο πολύ στον αποκρυφισµό που έπαιζε µόνο σε ταινίες τρόµου. Πίστευε ότι αυτός είναι ο Δράκουλας, κυκλοφορούσε σε όλη του τη ζωή µε µαύρη µπέρτα και τις νύχτες κοιµόταν πάντα σε µαύρο φέρετρο! Τελικά πέθανε µισότρελλος και ναρκοµανής!
Για τον σκηνογράφο του κινηµατογραφικού έργου Δράκουλα Νοσφεράτου* Άλµπιν Γκράου χαρακτηριστηκά σηµειώνει το περιοδικό Γυναίκα( τ.1091):
ο άνθρωπος αυτός δεν έκανε τίποτα άλλο στη ζωή του παρά να ασχολείται µε τον αποκρυφισµό.
*Νοσφεράτου αποκαλούν στην Σερβία αυτόν που δεν πεθαίνει!

Ο δηµιουργός των ταινιών Μπάτµαν, Ψαλιδοχέρης και Xριστουγεννιάτικος εφιάλτης(της Walt Disney!), Τίµ Μπέρτον είπε: Όλοι µε θεωρούσαν ανώµαλο επειδή την έβρισκα περισσότερο µε τα τέρατα, τον Φραvκεστάιν, τους βρυκόλακες, παρά µε τους κατοίκους των βορείων προαστίων ... Έχω πολύ µαύρο, πολύ σκοτάδι µέσα µου. Φταίει ο τρόπος που µεγάλωσα. Εξωτερικά όλα φαίνονται άσπρα, φωτεινά, ειδυλλιακά, αλλά κατά βάθος, ψυχολογικά, ήταν σκοτεινά.


Εφηµερίδα ΤΟ ΒΉΜΑ


Ο Έντ Γούντ, ήταν κυρίως ένας σκηνοθέτης ταινίων τρόµου και επιστηµονικής φαντασίας. Ο Τιµ Μπέρτον γύρισε µάλιστα βιογραφική ταινία γι' αυτόν, την Έντ Γούντ»! Αυτός λοιπόν, ήταν γνωστός τραβεστί, γύρισε και ταινία για τους τραβεστί (την Γκλέν και Γκλέντα!) και κατά τη µαρτυρία του Μπέρτον «είναι γνωστός στην Αµερική ως ο σκηνοθέτης που γύρισε πς χειρότερες ταινίες ... Ο Γούντ ήταν ένα πραγµαπκό πρόσωπο, που ταυτόχρονα έµοιαζε και µη πραγµαπκό»!!!


Εφηµερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΙΠΑ

Ταινίες µε υπερµεγέθη τέρατα και πιθηκανθρώπους όπως η Μπαλάου και «ο πιθηκάνθρωπος βασίστηκαν σε µυθιστορήµατα όπως του Γκαστόν Λερνώ, γνωστού οπαδού του Κάρολου Δαρβίνου!

Τη τροµολαγνεία εξαπλώνουν στη συνέχεια, βιβλία, περιοδικά κόµικς, µουσική των ταινιών σε δίσκους, CD και κασέτες, τηλεοπτικές σειρές µε κινούµενα σχέδια, DVD και Playstation καθώς και επιτραπέζια παιχνίδια µε τα θέµατα αυτών των ταινιών. Τις δύο πρώτες θέσεις σε πωλήσεις βιντεοκασετών κατέχουν το αποκρυφιστικό παραµύθι Αλλαντίν και η κινηµατογραφική ταινία Η πεντάµορφη και το τέρας. Εκατό φίρµες που παράγουν περισσότερα από 1000 προιόντα από παιδικά παιχνίδια µέχρι παπούτσια για να φέρουν το έµβληµα των δεινοσαύρων του Jurassic Park έφεραν στην Universal 1 δισεκατοµµύριο δολλάρια ενώ 1 δισεκατοµµύριο δολλάρια ήταν και τα έσοδα από προιόντα του Jurassic Park (βιβλία, περιοδικά, κόµικς, µουσική των ταινιών, DVD και CD, Playstation και επιτραπέζια παιχνίδια)!



Η Coca Cola δαπάνησε 55 εκατοµµύρια δολλάρια για να αποκτήσει τα δικαιώµατα εκµετάλλευσης των ταινιών Χάρι Πότερ προσδοκώντας σε κέρδη ύψους 550 εκατοµµυρίων δολλαρίων! Το φαινόµενο <<Χάρι Πότε ρ» που έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 191 εκατοµµύρια αντίτυπα παγκοσµίως(υπολογίζεται ότι πωλούνται οκτώ βιβλία ανά δευτερόλεπτο!), έχουν µεταφραστεί σε 46 γλώσσες και κυκλοφορούν σε 200 χώρες!
Τα µισά από τα έσοδα των προϊόντων Χ. Πότερ(βιβλίων, ταινιών, CD- ROM, DVD, εmτραπέζιων παιχνιδιών και τα λοιπά) δίνονται στην «Εκκλησία του Σατανά»(LaveΥ 1966). Σε όλες τις χώρες καταβάλλονται προσπάθειες για τη δηµιουργία Χάρι Πότερ Ρυη Club. Αυτό που βρίσκεται στη χώρα µας αριθµεί περίπου τα 8000 µέλη. Υποτίθεται ότι αυτοί είναι οι φανατικοί φίλοι του Χ. Πότερ που ασχολούνται µε ότι τον αφορά. Αργότερα άραγε µε τι; Η συγγραφέας J.W.Rowling, µέλος της «Εκκλησίας» του Σατανά µε περιουσία 280 εκατοµµύρια Ευρώ, και συγγραφέας της χρονιάς για το 1999, δηλώνει τα ακόλουθα αποκαλυπτικά: «ο σκοπός των βιβλίων της είναι να οδηΎ'ίσει τα παιδιά να καταλάβουν όπ ο αδύναµος και ανόητος Υιός του Θεού είναι µια ζωντανή απάτη ... » !!! Δες Times Λονδίνου 17.7.2000.


Τα κυριότερα σηµεία της στρατηγικής τους είναι:

Η απώλεια της αίσθησης του ωραίου και ο εθισµός του θεατή στο απαίσιο και αποκρουστικό.
Οι ταινίες επιδιώκουν να συνηθίσουν τα παιδιά και τους νέους στην ατµόσφαιρα του φόβου, της φρίκης, του εξωπραγµατικού, του αποκρουστικού και του απαίσιου! Με τον εθισµό που πραγµατοποιείται µε τη συνεχή επανάληψη σε αυτή την ατµόσφαιρα χάνεται σταδιακά η αίσθηση του ωραίου, του αρµονικού, του καλού, του Αγίου, του Αγγελικού, του ανώτερου, του Θείου και το απαίσιο, το αλλόκοτο, το αποκρουστικό και τροµακτικό γίνονται το συνηθισµένο.
Η εξοικείωση- ταύτιση του θεατή µε τον αποτρόπαιο, διεφθαρµένο σατανικό κόσµο, τα σύµβολα και τα µηνύµατα.


Οι ταινίες καθιστούν τον σατανικό αποτρόπαιο κόσµο κοντά στον θεατή, τον οικειοποιούν. Το ίδιο γίνεται και µε τα σύµβολα του σατανισµού (νυχτερίδες, πεντάγραµµα, πυραµίδες, κεραυνούς, τέρατα, βαµπίρ και τα λοιπά). Αυτά εισέρχονται στη προσωπική µας ζωή µέσω πλήθους αντικειµένων όπως ρούχα, µαξιλάρια, βιβλία, σχολικές τσάντες και παιχνίδια αντικαθιστώντας όµορφες παραστάσεις ή χαρούµενα πρόσωπα, σχέδια και χρώµατα που συνήθως υπάρχουν. Για να µελετήσουµε λίγο τον Μπάτµαν που σηµαίνει «ο άνθρωπος νυχτερίδα» και συµβολίζει τον Διάβολο. Δρα µόνο τη νύχτα όπως οι βρυκόλακες, τα ζόµπι, οι λυκάνθρωποι και οι νεκροζώντανοι. Σύµφωνα µε τη ταινία, την ηµέρα είναι ένας φιλάνθρωπος, γλυκοµίλητος και καλοκάγαθος πολυεκατοµµυριούχος.


Το βράδυ µε την πιο άγρια µορφή του γίνεται αυστηρός, επιβλητικός και φοβερός, σκληρός τιµωρός των εγκληµατιών και προστάτης της πόλης Γκόταµ. Στη ταινία «Μπάτµαν» του 1966 δεν υπάρχει ούτε µία σκηνή βίας ή τρόµου. Στον Μπάτµαν του 1989 µετρήθηκαν 41 θάνατοι πολύ ρεαλιστικοί και 132 σκηνές πάλης! Το 1939 που πρωτοκυκλοφόρησε ήταν ένας ήρωας τιµωρός των κακοποιών. Οι σχετικές ιστορίες ήταν αστυνοµικές αλλά προχώρησαν σε έναν Μπάτµαν σκληρό, εκδικητικό, σκοτεινό µε τη ταινία του 1989 που είναι απειλητικός, βίαιος και αιµοσταγής! Ενδεικτικό λοιπόν αράδειγµα αποτελεί η κυκλοφορία µαύρων λαµπάδων µε τον Μπάτµαν το βράδυ της Αναστάσεως!



Η έντεχνη υποβάθµιση και διαστρέβλωση του καλού µε σκοπό την προβολή και εξύψωση του κακού. Αυτό επιδιώκεται κυρίως µε τους εξής τρόπους: L Με τη συνεχή έκθεση στη βία και στο αποτρόπαιο περιεχόµενο των ταινιών που αναισθητοποιούν το θεατή. Ο καθηγητής ψυχιατρικής Χρήστος Ξενάκης, επισηµαίνει: Σήµερα τα παιδιά βλέπουν µαχαιρώµατα, βία, θανάτους, σκοτωµένους. Αναστατώνονται στην αρχή, στη συνέχεια, όµως, τη στιγµή που ο θάνατος είναι µια συνηθισµένη καθηµερινή εικόνα για το παιδί, απλοποιείται. Θεωρείται φυσικό πια ... Ο θάνατος είναι πλέον κάτι το απλό, το σύνηθες. Το έγκληµα δεν αναστατώνει πια το παιδί!
Το καλό µπορεί να δικαιώνεται στο τέλος εκπληρώνοντας τη βαθιά ανθρώπινη επιθυµία, αλλά έχει πρoηrηθεί κραυγαλέα προβολή του κακού. Στο τέλος στο σύνολο πάσης φύσεως έργων (κινηµατογραφικών ταινιών, κινουµένων σχεδίων, κόµικς, µυθιστορηµάτων) το καλό νικά το κακό, το σωστό επικρατεί του λαθεμένου, την αλήθεια να διώχνει το ψέµα, ικανοποιώντας τη βαθιά ανθρώπινη επιθυµία. Όµως προηγείται κραυγαλέα προβολή του κακού, ο «καλός» ήρωας νικά χρησιµοποιώντας τη βία και καταφεύγει σε αποτρόπαια έργα δηµιουργώντας το έδαφος για τη νοοτροπία ότι αυτός είναι ο µοναδικός τρόπος δράσης! Τελικά τα παιδιά µιµούνται αυτούς τους ήρωες και όχι το καλό που δικαιώνεται!

Το καλό δεν νικά πάντα το κακό! Στο θρίλερ «Η σιωπή των αµνών» το κακό έρχεται από το πουθενά και καταλήγει στο παν, ενώ δεν υπάρχει ούτε η επικράτηση του καλού. Το κακό µένει πια ατιµώρητο! Αυτό είναι ολοφάνερο στις ταινίες µε τα ζόµπι, τους πεθαµένους που δεν λιώνουν ποτέ! Βαριούνται κλεισµένα στους τάφου ς και βγαίνουν έξω για να ακρωτηριάσουν τους ζωντανούς και επιστρέφουν στους τάφους τους! Έτσι ο Σατανάς περνά το αποτρόπαιο µήνυµα ότι είναι ψέµα η τιµωρία του κακού και η αιώνια καταδίκη! !
Την αντιστροφή των αξιών µέσα µας!
Με τη διαρκή επανάληψη των αποτρόπαιων θεµάτων της φρίκης δηµιουργείται εθισµός προς αυτά, δηλαδή µια έλξη προς ότι είναι βίαιο, αποκρουστικό και χυδαίο και παράλληλα µια αποστροφή προς ότι ειρηνικό, όµορφο, ανώτερο και πραγµατικά µεγάλο. Μια τάση προς το ψέµα, την ακαταστασία και το χάος και µια αποστροφή για κάθε αληθινό και Θείο.


Το µήνυµα ότι όλα λύνονται και επιτυγχάνονται µόνο µε τη βία και τη µαγεία! Η βία προβάλλεται ως ο τρόπος επίλυσης των προβληµάτων αποσιωπόντας την αλήθεια που διδάσκει το Ευαγγέλιο. Ακολουθεί η προβολή της µαγείας ως υπερδύναµης την οποία µπορεί να κατέχει ο οποιοσδήποτε ακόµη κι αν είναι αδύναµος. Από αυτό το δίδαγµα δηµιουργείται η πλάνη ότι ο Σατανάς είναι δυνατός, ο δυνατότερος από όλους, και όποιος τον επικαλείται µπορεί να επιτύχει τα πάντα! Είναι η βασική πεποίθηση του νεοσατανισµού που αποβλέπει στην απόκτηση «δύναµης».



Η βλασφηµία κατά του Θεού!
Αυτό γίνεται µε τρόπους πλάγιους και έµµεσους. Στο µύθο του Δράκουλα των Καρπαθίων που ο Κόµης Δράκουλας επειδή αυτοκτόνησε η γυναίκα του πιστεύοντας ότι σκοτώθηκε σε µάχη µε τους Τούρκους, ζητά εκδίκηση ρουφώντας το αίµα των ανθρώπων, πράγµα που τον διατηρεί στη ζωή για αιώνες! Στη τελευταία µάλιστα υπερπαραγωγή του Δρ. Κόππολα, ουρλιάζοντας για το θάνατο της γυναίκας του λέει τα εξής φοβερά: Αποκηρύσσω τον Θεό. Εγώ ο Δράκουλας, πρίγκυπας της Τρανσυλβανίας, θα ξεπεράσω τπv θάνατό µου για να εκδικηθώ το δικό της, µε την βοήθεια όλων των σκοτεινών δυνάµεων! Ι! Με το σπαθί του τρυπάει έναν Εσταυρωµένο που αρχίζει να αιµορραγεί, ενώ απ' τα κηροπήγια αναβλύζει αίµα που πλυµµυρίζει το πάτωµα του παρεκκλησιού και τροµάζει τους ιερείς!


Η µεθοδευµένη διακήρυξη ότι το σκοτάδι και η κόλαση δεν είναι κακά.
Ο Μπάτµαν δρα στη πόλη Γκόταµ, µια πόλη βρώµικη, καταθλιπτική. Για το γύρισµα της ταινίας σχηµατίστηκαν 35 διαφορετικά πλάνα από την ασχηµότερη πλευρά της Νέας Υ όρκης( φηµολογείται το Μανχάταν) δίνοντας την πλέον απαίσια, παρανοική και τραγική µορφή που µπορούσαν.
Η προβολή σκηνών µαγείας, αποκρουστικών υπάρξεων που κάνουν θαύµατα, επίκληση πνευµάτων, τελετουργιών αποκρυφισµού και τα λοιπά.


Στη ταινία «ο υπηρέτης του Σατανά» µια νεαρή κοπέλα στην επιθυµία να εκδικηθεί για τον βιασµό της, καταφεύγει στη µαύρη µαγεία και επικαλείται τον Βέλιαλ( τον Σατανά). Δεν είναι τυχαίο που η µάγισσα δεν είναι µεγαλύτερη από 20 χρονών! Στην ταινία Αίµα από τον τάφο της µούµιας προπαγανδίζεται η ιδέα πως το Κακό είναι αιώνιο, αθάνατο, όµορφο και σαγηνευτικό!
Η παρουσίαση πλήθους σατανιστικών µηνυµάτων και η προσπάθεια πλύσης εγκεφάλου µε αυτά!
Από τον εγωισµό και την έπαρση ως τον ασύδοτο ερωτισµό και το σεξ, την πλήρη αποδοχή γνωστών θεωριών( όπως του Δαρβινισµού) και πλανών σε ολόκληρη τη διάρκεια της ιστορίας! Στις ταινίες µε τον Φρανκεστάιν το πλάσµα θέλει να ξεπεράσει τον Δηµιουργό του! Θέλει να δηµιουργήσει ζωή ο ίδιος και να γίνει έτσι πατέρας και θεός! Φθάνει να αναµετρηθεί µε τον Δηµιουργό Του, δηµιουργώντας «πλάσµα»! Εδώ βλέπουµε την υπέρµετρη υπερηφάνια του Εωσφόρου που από φωτεινότατος αρχάγγελος θέλοντας να τοποθετήσει τον θρόνο του υπεράνω του Υψίστου και να γίνει όµοιος µε Αυτόν, έγινε σκοτεινότατος Διάβολος!



Οι Φοβερές τους Επιπτώσεις:


1) Η αντιστροφή των αξιών.
Ο παιδοψυχολόγος Ι. Κούρος αναφέρει ότι «Πρόκειται περί διαστροφής. Τα παιδιά δεν θαυµάζουν πλέον τους καλούς ήρωες αλλά τους δολοφόνους και τους ληστές. Έτσι λένε µε το νου τους ότι άµα µεγαλώσω θα γίνω κι εγώ ληστής ή µάγος ή σατανιστής»


2) Η κυρίευση του θεατή από το ακάθαρτο πνεύµα που προσκαλείται µε τις
επικλήσεις των πνευµάτων του σκότος στις ταινίες.
Ο θεατής αυτών των ταινιών γεµίζει από χάος και ακαταστασία. Αµηχανία και µελαγχολία. Γίνεται οξύθυµος µε τάσεις βίας, αυτοκτονίας ή ανθρωποκτονίας. Αποκτά µια µανία κι ένα ανεξήγητο πάθος γι αυτές τις ταινίες. Όπως στη Θεία Λειτουργία γίνεται η επίκληση του Αγίου Πνεύµατος, στις ταινίες αυτές γίνονται επικλήσεις του Σατανά και όλων των σκοτεινών δυνάµεων.


3) Η κυρίευση του θεατή από φοβίες, εφιάλτες, αυπνίες, κατάθλιψη και
αντικοινωνικότητα!
Ο ψυχίατρος Διονύσιος Λιάρος, συντονιστής της Εταιρείας Ψυχολογίας της Τέχνης αναφέρει τούτα τα σηµαντικά: Τα πρώτα βήµατα είναι η τέρψη µε αίµατα κι εγκλήµατα. Δεν µπορεί κανείς ατιµωρητί να παίζει µε τον τρόµο αλλά γίνεται θύµα του και ας θεωρεί ότι έχει τον έλεγχο αρχικά. Και µετά αρχίζουν τα συµπτώµατα. Τα «θύµατα» αρχίζουν να έχουν αυπνίες, τεντωµένα νεύρα και έναν διάχυτο φόβο, που δεν ξέρουν από πού προέρχεται, όποτε µπαίνουν σε ένα φαύλο κύκλο που επιβαρύνει ανεπανόρθωτα την ψυχική τους υγεία.
Στη Γερµανία οι µαθητές 10-16 ετών παρακολουθούν κατά µέσον όρο 6.000 ώρες τηλεόραση, που αντιστοιχούν σε 7.500 σχολικές ώρες! Στη χώρα µας το 88% των παιδιών 8-12 ετών βλέπει τηλεόραση 910 ώρες το χρόνο έναντι των 765 που διαθέτει για το σχολείο!

Βιβλιογραφία – Βιβλιογραφικές Αναφορές:
ΚΓ. Παπαδηµητρακόπουλος Ο Σατανισµός στις Κινηµατογραφικές ταινίες
Εκδόσεις: Φωτοδότες



http://whatisnewage-newage.blogspot.com
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Επηρεασμός μέσω των κινηματογραφικών ταινιών

3
Flash Gordon (1938 - 80)
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
phpBB [video]
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Επηρεασμός μέσω των κινηματογραφικών ταινιών

4
Μήπως μπορούμε να αναπτύξουμε αυτό το πολύ ενδιαφέρον θέμα Περισσότερο?

Να το καταστήσουμε ένα "μάζεμα πληροφοριών" γύρω από τις ταινίες και τον "επηρεασμό τους" (με οποιοδήποτε τρόπο)...!!!

Πχ. να Κατηγοριοποιήσουμε τον επηρεασμό ως προς τα
- Θρίλερ
- Επιστημονικής Φαντασίας
κλπ

Τι προκαλούν στην ψυχή? Πως μας επηρεάζουν συνειδητά και ασυνείδητα?
Τι κρύβεται από πίσω...???!!!
(ψυχολογία, έμπηξη ιδεών μέσω των έργων, σατανισμός, μαγεία, θεοσοφία, κλπ)...

Παραδείγματα?
Υποσυνείδητα μηνύματα?
Μύηση στην μαγεία και στις δολοφονίες?

Ενδιαφέρον άρθρα, βίντεο, εικόνες και παραπομπές πάνω σε όλα αυτα (στις ταινίες και τον επηρεασμό που προκαλούν).
Έρευνες?...


Πχ.
Μαθήματα Μαγείας & Σατανισμού από τον Χάρι Πότερ
http://whatisnewage-newage.blogspot.gr/ ... _3315.html


ή πχ. Βλέποντας ένας θεατής το θρίλερ "Saw" (1,2,3,4,5, κλπ).
"Τι παθαίνει"? Πως επηρεάζεται ο άνθρωπος από την φρίκη που βλέπει ψυχολογικά?



ΠΡΟΣΟΧΗ οι εικόνες που ακολουθούν είναι ΦΡΙΚΤΕΣ.
Αν δεν αντέχετε μην τις δείτε...!!! (είναι από το θρίλερ "Saw" πολύ φρίκη)

(να φαίνονται βάζω τις "πιο ήπιες" σε σχέση με τις άλλες)
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
http://1.bp.blogspot.com/_u_tVuM8j-08/T ... 00/saw.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_N1fWBQpNxl8/T ... w1_7x5.jpg

http://images1.wikia.nocookie.net/__cb2 ... elTrap.png

http://i233.photobucket.com/albums/ee31 ... w/ouch.gif

http://25.media.tumblr.com/2d43bb6106e7 ... o1_500.gif

http://24.media.tumblr.com/tumblr_ls3y6 ... o1_500.gif

http://25.media.tumblr.com/eb767a8a7590 ... o1_500.gif




Τι παθαίνει η ψυχή όσων τους αρέσει να βλέπουν και βλέπουν θρίλερ, ...βάση ψυχολογίας ή βάση ορθοδοξίας...?

ΓΙΑΤΙ αρέσει σε αρκετούς να βλέπουν θρίλερ κλπ..???
Τι κρύβεται πίσω από το γεγονός οτι τους αρέσει???
Και οτιδήποτε άλλο σχετικό με αυτά...!!!
«Όσο κι αν είναι λίγοι αυτοί όπου διατηρούν την ευσέβεια, αυτοί είναι η Εκκλησία» (Αγ.Νικηφόρος)\n\n«Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκ.ιβʼ32)

Re: Επηρεασμός μέσω των κινηματογραφικών ταινιών

5
Οι επικυρίαρχοι χρησιμοποιούν το Hollywood ως όπλο χειραγώγησης για να στρατολογήσουν μια νέα γενιά από κτηνώδη ρομπότ τα οποία θα είναι εφοδιασμένα με RFID.

Τα μικρά παιδιά είναι εύκολο θύραμα γι' αυτά τα τέρατα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βιομηχανία υποταγής συνειδήσεων”