Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

1
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο





Εικόνα





Δεκάδες Αθηναίοι κάθε ηλικίας, προσέρχονται για να αφήσουν ένα λουλούδι στο μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.Το μεσημέρι οι πύλες θα κλείσουν και θα αρχίσει η εκδήλωση μέσα στο χώρο του Πολυτεχνείου. Αμέσως...



μετά θα γίνει η καθιερωμένη πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, ενώ την εξέγερση του Πολυτεχνείου τίμησε η Βουλή των Ελλήνων.

Η ακαδημαϊκή κοινότητα περιφρουρεί τις εκδηλώσεις, ενώ διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας. Δύο χιλιάδες λιγότεροι θα είναι φέτος οι αστυνομικοί που θα περιφρουρούν τις εκδηλώσεις για την 36η επέτειο.

Συγκεκριμένα, αντί 8.000 που ήταν πέρυσι, φέτος θα περιφρουρούν τις εκδηλώσεις 6.000 αστυνομικοί και όπως τόνισε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου , συμφωνήθηκε να επεμβαίνουν εάν χρειασθεί σε χώρους εκτός των ιδρυμάτων, δεδομένου ότι η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται το εσωτερικό των πανεπιστημίων.

Οι πρυτανικές αρχές για την αποφυγήν επεισοδίων, αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά όλα τα κεντρικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, εκτός του Πολυτεχνείου.

http://www.ant1online.gr
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

2
17 Νοεμβρίου σήμερα, ε και;
17η Νοεμβρίου.
Μια μέρα που η υποκρισία περισσεύει.
Μια μέρα που την έχουμε ανάγει σε Εθνική εορτή διακωμωδώντας και ευτελίζοντας τις πραγματικές Εθνικές εορτές.
Αυτές που γιορτάζουμε επειδή πραγματικά κάποιοι θυσιάσθηκαν για την πατρίδα μας...για την Ελευθερία...εναντίον ενός εξωτερικού εχθρού.
Εναντίον ενός πραγματικού εχθρού.
Κάποιοι ισχυρίζονται πως δεν πρέπει να εορτάζουμε την θυσία των νεκρών παππούδων μας στον Γράμμο και το Βίτσι διότι ο εχθρός δεν ήταν ξένος αλλά Έλληνας.
Α ναι;
Και στο "Πολυτεχνείο", που ούτε καν υπήρξε θυσία, ο εχθρός τι ήταν; Ισπανός;
Δεν μπορείτε φίλοι μου της αριστεράς να τα έχετε όλα δικά σας.
Kαι τα δικά μας δικά σας, και τα δικά σας δικά σας.
Ο μύθος "εθνική εορτή";
Σαν πολύ δεν το παραξηλώσαμε;...Και αδιαφορώ αν, (με έντονη δόση κομπλεξισμού), η αγαπημένη μoυ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμμετέχει στην γιορτή καταθέτοντας στεφάνι.
Στεφάνι καταθέτουμε σε ήρωες, που θυσιάσθηκαν για ένα ιδανικό ...εδώ, απλά, δεν θυσιάσθηκε κανείς!
Λυπούμαι όμως γιατί η δεξιά έχει παραδώσει την ιδεολογική της ταυτότητα εδώ και χρόνια. Και ΟΥΔΕΙΣ τόλμησε να την διεκδικήσει πίσω.
Η ιδεολογική μας ταυτότητα είναι πολύ βαριά...και πολύτιμη, για να την απαξιώνουμε και να την αφήνουμε να σκονίζεται ξεχασμένη σε κάποια χρονοντούλαπα της ζωής μας.
Σκοπός του σημειώματος δεν είναι να ισχυριστώ ότι δεν έγινε τίποτα στις μέρες του Πολυτεχνείου.
Αντίθετα!
Πήγαινα σχολείο στα Εξάρχεια και θυμάμαι τα δακρυγόνα, την αστυνομία, τους γονείς μας που ήρθαν να μας πάρουν από το σχολείο διότι οι καθηγητές δεν μας άφηναν να φύγουμε. Θυμάμαι που ακούγαμε, σπίτι μας, την Ντοϊτσε-Βέλε στα βραχέα, για να μάθουμε τι πραγματικά έγινε. Ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει Δικτατορία, ξέρουμε όμως και την απλή πραγματικότητα:
Την Χούντα ΔΕΝ την έριξε το Πολυτεχνείο, αλλά το Κυπριακό.
Το Πολυτεχνείο αποτέλεσε όντως μια αντιδικτατορική ενέργεια, σε καμία όμως περίπτωση δεν του αρμόζει ο τιμητικός τίτλος της "Εθνικής Εορτής".
Ο ρόλος του "εξαγνίστηκε" και "μεγαλοποιήθηκε" στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ της Αριστεράς, η οποία έχει, για δεκαετίες, στήσει φάμπρικα, από την μία, ηρωοποίησης των στελεχών της και απ΄ την άλλη, σπίλωσης και απαξίωσης των στελεχών της δεξιάς.
Όχι λοιπόν, στο μύθο του Πολυτεχνείο, στο μύθο της Αριστεράς και της προπαγάνδας της.
Οι φιλελεύθεροι δεξιοί πολίτες σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά.
Δεν έχουμε να ντραπούμε για τίποτα. Είμαστε φιλελεύθεροι. Είμαστε δεξιοί. Και είμαστε περήφανοι γι' αυτό!
Ατίθασος
atithasos.blogspot


Εγώ θα πω ότι αναίσθητα δημοκρατικώς γαιδούρια, που δε δώσαν στον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να αποφασίσει ο ίδιος, για σημαντικά ζητήματα, μέσω δημοψηφίσματος, τα τελευταία 34 χρόνια, δε δικαιούνται να μιλάνε και να κάνουν μεγάλες δηλώσεις σήμερα !!! :down1

Αρκετά με την υποκρισία, θα με βγάλετε από την προβιά μου !
:evil:
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

3
Παρόλο το μάταιο της όλης ιστορίας, θυσία υπήρξε και ήρωες υπήρξαν. Κάθε πατριώτης που κατέβηκε στο κάλεσμα των φοιτητών, για να στηρίξει την κινητοποίηση, ενώ υπήρχε απαγορευτικό, ήταν ήρωας. Όλα εκείνα τα νέα παιδιά που παρασυρόμενα από την προπαγάνδα και το "στημένο παιχνίδι" , με αγνή καρδιά όμως, που λαχταρούσε λευτεριά στην έκφραση και στην σκέψη ήταν ΗΡΩΕΣ !
Και δεν μιλώ για τους "πολιτικάντηδες" που ξεφύτρωσαν "δήθεν" αγωνιστές και καπηλεύτηκαν το αίμα των συναγωνιστών τους προς ίδιον όφελος...μιλώ για κείνα τα παιδιά που με τα όποια , πάθη και λάθη τους- πριν 36 χρόνια κατέβηκαν στους γεμάτους στρατό και μπάτσους , δρόμους κι είπαν το ΟΧΙ στους αμερικάνους , τους πολέμους και τις δοτές από αυτούς κυβερνήσεις και πολιτικές.
Μιλώ για τον Διομηδη, τον Γεώργιο, την Βασιλική, τον Μιχαήλ....

και επειδή τους ήρωες δεν τους θρηνούν αλλά τους ...τραγουδάνε :
phpBB [video]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδησεις απο την Ελλάδα”

cron