Ημερομηνία : 29 Φεβ 2020, 02:12


Πρόσφατα Θέματα

Tελευταία άρθρα του blog


Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 
Συγγραφέας Μήνυμα
 Θέμα δημοσίευσης: Ο ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ, ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Π
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 17 Νοέμ 2009, 20:43 
Φιλουμενάτος
Φιλουμενάτος
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 10 Αύγ 2009, 11:24
Δημοσ.: 7864
Thanks:
Thanked:
time στο post
ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ: ΕΙΣΤΕ ΜΙΚΡΟΙ. ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ... ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ

Ο ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ, ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΝΤΟΥ...

ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΝΕΟ ΑΝΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Και πάλιν ενώπιος ενωπίω με την Ιστορία. Και πάλιν ενώπιος ενωπίω με τον μητροπολιτικό Ελληνισμό,

με ανεπαρκή απολογισμό πεπραγμένων.

50 χρόνια κολοβής ανεξαρτησίας.

50 χρόνια αλλεπάλληλων κρίσεων και αλλεπάλληλων αδιεξόδων.

Οι καρποί της βρετανικής πολιτικής πικροί. Στόχος η συντήρηση πολιτικοστρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο. Η εμπλοκή της Τουρκίας με βρετανική πρωτοβουλία και δυστυχώς με τη συγκατάθεση της τότε ελληνικής κυβέρνησης ενέπλεξε περαιτέρω το πρόβλημα. Έτσι καταλήξαμε στις συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου με φυλετικούς διαχωρισμούς και μη λειτουργικό Σύνταγμα.
Το μόρφωμα Ζυρίχης - Λονδίνου ως ανεμένετο οδήγησε σε κρίσεις και αδιέξοδα με αποκορύφωμα την τουρκική εισβολή.

Στην Κύπρο αλυσοδέθηκαν τα όνειρα.

Στην Κύπρο εξευτελίστηκαν οι διακηρύξεις του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου για αυτοδιάθεση, για ελευθερία, για δημοκρατία.Οι Κύπριοι νεκροί του πολέμου επαναστατημένοι διαμαρτύρονται.
Διαμαρτύρονται ενάντια στη βρετανική μεταποικιοκρατική πολιτική.
Αλλά πιο έντονα διαμαρτύρονται ενάντια στους σημερινούς ριψάσπιδες. Ενάντια σ’ αυτούς που εξευτέλισαν τα μηνύματα των Θερμοπυλών, της Κορυτσάς, του Μαχαιρά και του Λιοπετρίου.
Ενάντια στους μηδίζοντες και τους μηδενίζοντες αξίες και άξιους.
Ενάντια σ’ αυτούς που ανταλλάσσουν πατρίδες για ένα πινάκιο φακής, που αποδέχονται εθελόδουλα διαγραφή δικαιωμάτων και πατρογονικών εστιών που φιλοξενούν πολυχιλιόχρονες ελληνικές παραδόσεις. Κι ας μη μέμφονται τα άψυχα.
Εμείς θ’ αγωνιζόμαστε ωσότου λεύτεροι πορευτούμε στον λευτερωμένο από μας Πενταδάκτυλο. Πού βρισκόμαστε 50 χρόνια μετά την ανεξαρτησία;
Με παραλείψεις ημετέρων και σχεδιασμούς ξένων φτάσαμε στο τραγελαφικό σημείο να εγκαταλείπεται η κατοχική υφή του προβλήματος, να προβάλλεται ως διακοινοτική διαμάχη και να προσφέρεται άλλοθι στην Τουρκία. Και να προωθούνται λύσεις ή καλύτερα διαλύσεις πάνω σ’ αυτήν τη βάση.
Έτσι μαρτυρούμε το απαράδεκτο, να οδηγούν στο εδώλιο του κατηγορούμενου όσους δεν προσαρμόζονται με μοιρολατρικό ρεαλισμό στην αποδοχή της κατοχής, στην άνευ όρων ενσωμάτωση της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, στις φυλετικές διακρίσεις με τη ρεαλιστική αποδοχή ότι μια τουρκοκυπριακή ψήφος ισοδυναμεί με πέντε ελληνοκυπριακές ή χειρότερα ότι ένας έποικος έχει δικαιώματα στον σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών.
Όμως εμείς θα παραμείνουμε ανεπανόρθωτοι νοσταλγοί πολιτικών ηθικών αξιών και ανυποχώρητοι αγωνιστές για ίσα δικαιώματα για κάθε λαό και για κάθε πολίτη.
Και καλούμε τους νεόσοφους του πολιτικού ρεαλισμού να μελετήσουν τα δημοσιοποιηθέντα αρχεία Κίσιντζερ για να διαπιστώσουν τις πάγιες διαχρονικές προθέσεις των μεγάλων εμπλεκομένων. Και να μη προσφέρουν άλλοθι στην Τουρκία με το ότι δήθεν τα 13 σημεία του Μακαρίου αποτέλεσαν την αιτία των καλούμενων διακοινοτικών ταραχών. Από πότε απλές προτάσεις οδηγούν σε κρίσεις; Και γιατί παραγνωρίζουν το συμπέρασμα του τότε Γ.Γ. του ΟΗΕ U Thand ότι επρόκειτο για υλοποίηση της πάγιας τουρκικής πολιτικής για δημιουργία ενός πολιτικοστρατιωτικού προγεφυρώματος;
Ποιο είναι το πολιτικό στίγμα 50 χρόνια μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας;
Διεξάγεται ένας ψευδεπίγραφος διακοινοτικός διάλογος.
Πάνω σε ποια βάση;
Είναι εύκολο να αναθεματίζουμε τις απαράδεκτες τουρκικές προτάσεις. Αναμενόμενες.
Σημαντικό είναι τι εμείς προτείνουμε. Τι εμείς επιδιώκουμε.
Θα ’ταν ανεπίτρεπτο να προτείνουμε ή να επιτρέψουμε παρθενογένεση με το ψευδώνυμο δύο κρατών και συνεταιρισμού που ενταφιάσθηκε το 1964. Όταν η Τουρκία επέβαλε στους Τουρκοκύπριους να εγκαταλείψουν τα πολιτειακά αξιώματα και πρόβαλε ότι το τάχατες συνεταιρικό καθεστώς της Ζυρίχης - Λονδίνου διελύθη σε δύο καθεστώτα, ολόκληρη η ανθρωπότητα απέρριψε την άποψη και αποδέχθηκε τον Μακάριο ως τον Πρόεδρο Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και ολόκληρης της κυπριακής επικράτειας. Δεν θα προσυπογράψουμε νομιμοποίηση του εποικισμού που αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, εκ περιτροπής Προεδρία και διαρχία που οδηγεί σε αδιέξοδα και κρίσεις. Και η μη αριθμητική ισοτιμία στα διάφορα σώματα δεν αποκλείει τη διαρχία όταν σχεδόν για κάθε απόφαση χρειάζεται η συγκατάθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς, δηλαδή της Τουρκίας, δεδομένου ότι την τουρκοκυπριακή ηγεσία καθορίζει η Τουρκία με τους έποικους που αποτελούν την πλειοψηφία στις κατεχόμενες περιοχές και στους εκλογικούς καταλόγους στα κατεχόμενα.
Ναι. Αντίπαλη πλευρά δεν είναι οι Τουρκοκύπριοι, που είναι θύματα του τουρκικού επεκτατισμού. Όμως δεν θα προσφέρουμε γην και ύδωρ στην τουρκική πολιτική με το πρόσχημα προστασίας των Τουρκοκυπρίων. (Δεν θα ανεχθούμε Αλεξανδρεττοποίηση με εθελούσια διαγραφή των εγκλημάτων του εποικισμού.)
Επισείουν τη διχοτόμηση, που αποτελεί υπαρκτό κίνδυνο.
Απαντούμε. Δεν θα αποδεχθούμε νεο-ανανικά σχέδια που νομιμοποιούν τη διχοτόμηση και επεκτείνουν τουρκική επικυριαρχία στις τώρα ελεύθερες περιοχές για να αποφύγουμε τη διχοτόμηση.
Μας λένε «Είσαστε μικροί. Η Τουρκία είναι πανίσχυρη με προστάτες πλανητάρχες. Τι μπορείτε να εξασφαλίσετε;» Απαντούμε για πολλοστή φορά.
Επαναλαμβάναμε και θα επαναλαμβάνουμε το βιωματικό μας σύνθημα τροποποιημένο.

Μας είπαν: Είστε μικροί. Αν κάνετε ένα ακόμα βήμα
θα σας αφανίσουν
Απαντούμε: Αν δεν το κάνουμε,
θα αφανισθούμε με την υπογραφή μας.

Έλειψε και λείπει μια ολοκληρωμένη στρατηγική που θα αντιμετωπίζει τους τουρκικούς στόχους που με ωμότητα προβάλλονται ακόμα και μέσα στην αίθουσα του ΟΗΕ. Για δύο λαούς, δύο κράτη, εγγυητικά δικαιώματα, στρατιωτική παρουσία και καθεστώς φυλετικών διακρίσεων που έχουν κατ’ επανάληψιν καταδικαστεί από τους διεθνείς οργανισμούς. Με τελικό στόχο την αλλαγή της δημογραφικής σύνθεσης και τελικά την Αλεξανδρεττοποίηση.

Χωρίς σωστή διάγνωση δεν υπάρχει θεραπευτική αγωγή. Η Τουρκία επιδιώκει Ιμβροποίηση της Κύπρου, Κυπροποίηση της Θράκης και διχοτόμηση του Αιγαίου. Χρειαζόμαστε ενιαία πανεθνική στρατηγική για ολόκληρο τον Ελληνισμό που θα αναιρεί τους τουρκικούς στόχους. Η απάντησή μας είναι πανεθνικά ΟΧΙ.
Χρειαζόμαστε μια πολυδιάστατη στρατηγική που:
(α) Να προβάλλει τον αντικατοχικό χαρακτήρα του προβλήματος.
(β) Να θέτει την Τουρκία στο εδώλιο του κατηγορουμένου για:
(1) την κατοχή (2) τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις κατεχόμενες περιοχές, στη βάση ευρωπαϊκών δικαστικών αποφάσεων που θεωρούν την Τουρκία υπεύθυνη και το δορυφορικό κατοχικό καθεστώς ως νομικά μη υπαρκτό.
(γ) Να καταγγέλλει την Τουρκία για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για:
(1) εποικισμό και (2) εκτελέσεις αιχμαλώτων.
(δ) Να δημιουργεί συμμαχίες μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο με τις χώρες που θεωρούν την Τουρκία Δούρειο Ίππο της αμερικανικής πολιτικής. Να απευθύνεται στις φιλικές δυνάμεις στο αμερικανικό Κογκρέσο και να αξιοποιεί την ελληνική ομογένεια. Να αξιοποιεί τις υπάρχουσες συμμαχικές δυνάμεις (Κίνα, Ρωσία και άλλους).
Να αναπτύσσει τις φιλικές σχέσεις με τις χώρες της Μ. Ανατολής, αναβαθμίζοντας έτσι τη γεωστρατηγική θέση της Κύπρου ως γέφυρας ΕΕ και Μ. Ανατολής.
Να αυξάνει την αμυντική μας δυνατότητα.
Να κινητοποιεί τον λαό, ο οποίος πρέπει να κρατείται ενήμερος.
Σ’ αυτόν τον τομέα θα πρέπει να θέσουμε τέρμα στην προσπάθεια νεόσοφων του πολιτικού αμοραλισμού που θεωρούν τη φυσιολογική αναφορά στις ελληνικές ρίζες ως σοβινισμό και που μαζοχιστικά προσπαθούν να εξισώσουν την οργανωμένη εγκληματική κρατική τρομοκρατία της Τουρκίας με μεμονωμένα εγκλήματα ανεύθυνων.

Χωρίς εθνική ταυτότητα δεν υπάρχει αγώνας.
Κι αν η προάσπιση της εθνικής ταυτότητας με ταυτόχρονο σεβασμό της ταυτότητας όλων ισοδυναμεί με εθνικισμό, για πολλοστή φορά δηλώνω και πάλιν αδιόρθωτος εθνικιστής.

Ετούτη η ακρογιαλιά
δεν αλυσοδένεται
από κουρσάρους.
Εκείνο τo πανάρχαιο θέατρο
όσο και να το χαλούν
ξαναγεννιέται πιο ζωντανό.
Εκείνο το αίμα
στην αυλή του Λιοπετριού
δεν ξηραίνεται
ούτε απ’ τον ήλιο
ούτε από ναπάλμ.
Εκείνο το σχοινί της αγχόνης
κρατάει ακριβό φυλαχτό
τον ιδρώτα του απροσκύνητου
επαναστάτη.
Ετούτη η γης δεν αλλάζει.
Κι εσύ ανιστόρητε οσφυοκάμπτη
κράτα τη σοφία σου
για τους ασπόνδυλους.

Να διαλύσουμε τον μύθο της δήθεν απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων που απολαμβάνουν όλα τα πλεονεκτήματα του ευρωπαίου πολίτη, χωρίς τις υποχρεώσεις.
Να προτάξουμε στον διάλογο τα θέματα ουσίας (ασφάλεια, εγγυήσεις, εδαφικό, περιουσιακό).
Να δημιουργήσουμε από τώρα τις προϋποθέσεις για την αξιολόγηση της Τουρκίας τον Δεκέμβρη. Είναι επικίνδυνο να εμμείνουμε απλώς στην αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας και στο άνοιγμα λιμανιών και αεροδρομίων, δηλαδή διχοτομική αναγνώριση, αναγνωρίζοντας τα δύο δήθεν de facto λειτουργούντα κράτη. Μια τέτοια ανώδυνη για την Τουρκία ενέργεια θα δημιουργήσει έντονο θετικό κλίμα για την Τουρκία.
Η Τουρκία πρέπει να κληθεί να τερματίσει την κατοχή ευρωπαϊκών εδαφών.
Όλοι δηλώνουμε ότι η λύση πρέπει να εναρμονίζεται με το διεθνές δίκαιο και τις ευρωπαϊκές αξίες. Κατοχή και ευρωπαϊκό δίκαιο είναι έννοιες ασυμβίβαστες.
Πρέπει με σαφήνεια από τώρα να προειδοποιήσουμε ότι αν ως τον Δεκέμβρη η Τουρκία δεν διαφοροποιήσει τη στάση της –και δεν θα τη διαφοροποιήσει– θα αξιοποιήσουμε όλα τα εις τη διάθεσή μας μέτρα.
Προβάλλεται το επιχείρημα ότι διακοπή της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας δυνατό να δημιουργήσει στην Ελλάδα και την Κύπρο περισσότερα προβλήματα.
Ανεξαρτήτως της ορθότητας ή όχι της διαπίστωσης, από την ίδια την Τουρκία εξαρτάται η συνέχιση της ενταξιακής της πορείας.
Με συμμόρφωσή της στις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες και όχι με απαίτηση για κατολίσθηση αυτών των αξιών στις εξωφρενικές απαιτήσεις της Τουρκίας.
Πάντα κατέθετα στον μητροπολιτικό χώρο ότι είναι προσβολή να αιτούμαι αλληλεγγύη και συμπαράσταση από το ελληνικό έθνος. Κοινή η εθνική ταυτότητα, κοινές οι προοπτικές, κοινοί οι κίνδυνοι. Μαζί θα συμπορευθούμε.
Δεν θα ’μαστε η τελευταία γενιά Ελληνοκυπρίων στα χώματα του Ζήνωνα, του Ρε, του Αυξεντίου.
Δεν θα μετατρέψουμε τη Θράκη σε τουρκικό προτεκτοράτο.
Δεν θα εκχωρήσουμε διεθνώς αναγνωριζόμενα δικαιώματα στο Αιγαίο.
Ναι. Είμαστε ρεαλιστές. Όχι μοιρολάτρες.
Δεν θα αναφερόμαστε σε περασμένα μεγαλεία δακρύβρεχτοι.
Θα αναλάβουμε την τύχη μας στα χέρια μας.
Θα αξιοποιήσουμε την παρουσία μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Θα αναδείξουμε τη στρατηγική μας σημασία.
Τα δικαιώματα μας –όπως και κάθε λαού– δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.
Με παρρησία να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα δίκαιά μας με την επίγνωση ότι δεν υπάρχει αλληλεγγύη σε ανύπαρκτο αγώνα.

Αναρτήθηκε από ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ - KIRIAKOS στις 7:19 πμ

_________________
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία!\nΤο θέμα λοιπόν, δεν είναι να έχεις γνώμη...Το θέμα είναι, να έχεις γνώση!\n\nΈχουν αγιοποιήσει την άποψη κι ο καθένας έχει ταμπουρωθεί πίσω από τη δική του... καθώς "ως γνωστόν"..."κάθε άποψη είναι σεβαστή"! \nΌχι, ρε φίλε! Εγώ δεν πρόκειται να σεβαστώ την άποψή σου..."γιατί έτσι"!


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  

pros

 Θέμα δημοσίευσης: Re: Ο ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ, ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ Π
ΔημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 18 Νοέμ 2009, 11:23 
Γενικοί συντονιστές
Γενικοί συντονιστές
Άβαταρ μέλους
Κατάσταση:
Εγγραφη: 11 Απρ 2009, 11:32
Δημοσ.: 9069
Thanks:
Thanked:
time στο post
:clap :clap :clap

_________________
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»


Κορυφή
 Προφίλ  
Thanks          Απάντηση με παράθεση  
Τελευταίες δημοσιεύσεις:  Ταξινόμηση κατά  
Δημιουργία νέου θέματος Απάντηση στο θέμα  [ 2 δημοσιεύσεις ] 

Παραπλήσια θέματα
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ Χ.Ο ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ 20/1/2013
Δ. Συζήτηση: Η Δική μας Αντίσταση
Συγγραφέας: evaggelia
Απαντησεις: 1
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ο.Ε.Α.
Δ. Συζήτηση: Ειδησεις απο την Ελλάδα
Συγγραφέας: Λέων
Απαντησεις: 4
ΣΟΚ ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Δ. Συζήτηση: Βιντεάκια για την αρχαία και νεότερη Ελλάδα
Συγγραφέας: emman
Απαντησεις: 1
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΕΙΔΗΣΗ
Δ. Συζήτηση: Ο εντός των πυλών ανθελληνισμός
Συγγραφέας: KostasL
Απαντησεις: 3
ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ <<ΠΡΟΦΗΤΗ>> ΜΩΑΜΕΘ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ
Δ. Συζήτηση: Ανεξήγητα,μυστήρια και παράξενα φαινόμενα.
Συγγραφέας: Xristianos7
Απαντησεις: 3


Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες


Δεν μπορείτε να δημοσιεύετε νέα θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να απαντάτε σε θέματα σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επεξεργάζεστε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να διαγράφετε τις δημοσιεύσεις σας σε αυτή τη Δ. Συζήτηση
Δεν μπορείτε να επισυνάπτετε αρχεία σε αυτή τη Δ. Συζήτηση

Αναζήτηση για:
Μετάβαση σε:  
cron
Powered by phpBB © 2010-2011 phpBB Group.
Violaceous by: Matt
Ευχαριστούμε την ομάδα του phpbbgr.com
All rights reserved. Copyright © 2009-2017 filoumenos.com.

Μετάφραση Jorfan και phpBB2.gr