Δημοψήφισμα για τους μιναρέδες στην Ελβετία

1
Δημοψήφισμα για τους μιναρέδες στην Ελβετία



Οι πολιτικές και οικονομικές αρχές της Ελβετίας βρίσκονται σε κατάσταση πανικού εν όψει του προσεχούς δημοψηφίσματος στις 29/11, που θα αφορά στο αν θα επιτρέπονται ή όχι οι μιναρέδες στα μουσουλμανικά τζαμιά της χώρας.

Ο φόβος είναι, πως αν επικρατήσει η απαγόρευση, η Ελβετία θα καταστεί στόχος ισλαμικών τρομοκρατικών επιθέσεων. Το δημοψήφισμα έρχεται σαν συνέπεια της δραστηριότητας του αντι-μεταναστευτικού Λαϊκού Ελβετικού Κόμματος, που μεταξύ άλλων, είχε κυκλοφορήσει πρόσφατα μια αφίσα, στην οποία ένα λευκό πρόβατο κλωτσούσε ένα μαύρο, διώχνοντας το από τη χώρα! Προς το παρόν, μόλις 4 από τα συνολικά 150 μουσουλμανικά τεμένη της χώρας διαθέτουν μιναρέδες, ενώ η ελβετική νομοθεσία περί κοινής ησυχίας και ηχητικής μόλυνσης, απαγορεύει τη χρήση ενισχυτών και μεγάφωνων από τους ιμάμηδες.

Διάφορες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το 53% των ψηφοφόρων είναι υπέρ της απαγόρευσης και 34% κατά. Αν υπερισχύσει η απαγόρευση των μιναρέδων, οι επιχειρηματίες φοβούνται πως θα υπάρξει μποϋκοτάζ των ελβετικών προϊόντων στα ισλαμικά κράτη. Όπως αναφέρει ένα στέλεχος της εταιρίας Swatch: «Η ονομασία (brand) ‘Swiss’ θα πρέπει να συνεχίσει να αντιπροσωπεύει αξίες όπως είναι ο πλουραλισμός, και η ελευθερία της θρησκευτικότητας… δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συνδυαστεί με έννοιες όπως του μίσους, της εχθρότητας απέναντι στους ξένους και τη στενοκεφαλιά».

Wall Street Journal

...είχε κυκλοφορήσει πρόσφατα μια αφίσα, στην οποία ένα λευκό πρόβατο κλωτσούσε ένα μαύρο, διώχνοντας το από τη χώρα!

Σχόλιο ενός αμνού : δεν ήμουν εγώ που κλωτσούσα το μαύρο πρόβατο ! Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική !
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Δημοψήφισμα για τους μιναρέδες στην Ελβετία

3
emman έγραψε:
Σχόλιο ενός αμνού : δεν ήμουν εγώ που κλωτσούσα το μαύρο πρόβατο ! Οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική !



:140 :140 :140 :χουχου :χουχου :χουχου :cooll
Μη γελάς καθόλου ! Είναι σοβαρά τα πράγματα !

Έχουμε ακούσει για ναζιστικά γουρούνια, ναζιστικά σκυλιά, ναζιστικά κτήνη, κλπ. Για ναζιστικά πρόβατα δεν έχουμε ακούσει ακόμη !

Δε θέλω να γίνω το πρώτο ναζιστικό πρόβατο !!!
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Δημοψήφισμα για τους μιναρέδες στην Ελβετία

4
Η εμπορεύσιμη ελευθερία


Κυπριανός Χριστοδουλίδης
Επισκέπτης στο Ρεσάλτο


Διαβάστε την ανταπόκριση της "Καθημερινής", 30/11/2009, για την αντίδραση του Γάλλου υπουργού εξωτερικών σχετική με την άρνηση των Ελβετών να αποδεχθούν την ανέγερση μιναρέδων. Ιδού τι γράφει :

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Κουσνέρ δήλωσε σήμερα «σοκαρισμένος» από το αποτέλεσμα του ελβετικού δημοψηφίσματος τονίζοντας ότι είναι μια «έκφραση μισαλλοδοξίας» . «Έχω σοκαριστεί από την απόφαση αυτή που είναι αρνητική όσον αφορά τις ανησυχίες, ακόμη και των Ελβετών, γιατί αν δεν μπορούν να οικοδομηθούν μιναρέδες, αυτό σημαίνει ότι καταργούμε μια θρησκεία», δήλωσε στο ραδιόφωνο RTL.

«Ελπίζω ότι οι Ελβετοί θα υπαναχωρήσουν στην απόφαση αυτή αρκετά γρήγορα», πρόσθεσε. «Είναι μια έκφραση μισαλλοδοξίας και απεχθάνομαι τη μισαλλοδοξία», είπε ο Κουσνέρ.

Όταν ρωτήθηκε αν τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης της μπούρκας στη Γαλλία, ο υπουργός απάντησε ότι «δεν ξέρει» . Η μπούρκα «είναι μια προσβολή στα δικαιώματα των γυναικών» τις οποίες πρέπει «να προστατεύσουμε». «Είναι ένας περιορισμός της ελευθερίας τους και στις δημόσιες υπηρεσίες πιστεύω ότι δεν πρέπει να το δεχτούμε. Τώρα αν περπατούν με μπούρκα στο δρόμο, αυτό είναι επίσης μια θεμελιώδης ελευθερία», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Αυτή είναι λοιπόν η γνώμη της γαλλικής διπλωματίας δια στόματος του κ. Μπερνάρ Κουσνέρ. Από τη μια "παλασσάρεται" προστάτης των μιναρέδων (σημ. αποβλέπει στις ψήφους των Γάλλων Μουσουλμάνων) και από την άλλη δηλώνει προστάτης των δικαιωμάτων του γυναικείου μουσουλμανικού πληθυσμού. Ο οποίος όμως επιμένει να φορά τη γνωστή μπούρκα και η μπούρκα, προσβάλλει τα δικαιώματα των γυναικών! Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία σ΄ αυτό. Τα δικαιώματά τους περιορίζονται και η ελευθερία τους "στενεύει" με την μπούρκα, αφού - υποτίθεται - όλες τις έψαξε, όλες τις ρώτησε, και έμαθε "πώς αισθάνονται".

Το συλλογικό ασυνείδητο δεν είναι δύσκολο να το μάθουμε. Με δυο-τρία κατευθυνόμενα γκάλοπ έχουμε το λανθάνον επιθυμητό συνειδητό εξαγόμενο.

Πάντως, διπλωμάτης καθώς είναι, δήλωσε ότι είναι θεμελιώδης ελευθερία (των γυναικών) να περπατούν με τη μπούρκα στο δρόμο, όχι όμως να τη φορούν στις δημόσιες υπηρεσίες. Ο δρόμος είναι δημόσιος, αλλά οι δημόσιες υπηρεσίες δεν είναι ... δημόσιες. Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία : Την εμπορεύσιμη και απαλλαγμένη μισαλλοδοξίας "ιστορία ελευθερίας", οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν άλλη.
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Δημοψήφισμα για τους μιναρέδες στην Ελβετία

5
KostasL έγραψε: Μη γελάς καθόλου ! Είναι σοβαρά τα πράγματα !

Δε θέλω να γίνω το πρώτο ναζιστικό πρόβατο !!!
διακρινω ιχνη φοβου στον αμνο? :hmmm
Παντως το θεμα με την Ελβετια εχει παρει εκταση και εχει δημιουργησει αντιδρασεις στους μουσουλαμνους αλλα κανεις δεν μιαλει για την σταση των μουσουλμανων απενατι στους Χριστιανους στις χωρες τους..
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Δημοψήφισμα για τους μιναρέδες στην Ελβετία

6
"Αυτοί είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Τουρκίας"..


Να κάνουν πίσω και να επιτρέψουν την ανέγερση μιναρέδων κάλεσε τους Ελβετούς ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής, όπου οι κάτοικοι της χώρας, με ποσοστό 57,5%, τάχθηκαν κατά της ανέγερσης νέων μιναρέδων.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε «λάθος», την γνώμη του 57,5% των Ελβετών πολιτών, καθώς ένα τέτοιο ζήτημα «αφορά την ελευθερία των θρησκευτικών πεποιθήσεων και ως εκ τούτου», όπως λέει «δεν θα έπρεπε ποτέ να τεθεί σε ψηφοφορία».


«Είναι χρέος μας να σας επισημάνουμε να κάνετε πίσω το συντομότερο, σ' αυτό το λάθος» τόνισε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν έκανε επίσης, λόγο για αύξηση του «ρατσισμού στη Ευρώπη» καταλήγοντας «Η ισλαμοφοβία αποτελεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Έχει ενδιαφέρον ένας Τούρκος να μιλάει για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Έχει ενδιαφέρον ένας Τούρκος να μιλάει για «θρησκευτική ελευθερία».

Έχει ενδιαφέρον ένας Τούρκος να κάνει μαθήματα ελευθερίας σε έναν Ελβετό.

Έχει ενδιαφέρον η συμβουλή με επιτακτικό χαρακτήρα «είναι χρέος μας να σας επισημάνουμε να κάνετε πίσω το συντομότερο».



Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να τα λέει όλα αυτά ένας άνθρωπος που πριν 10 περίπου χρόνια είχε δηλώσει :

«Η δημοκρατία είναι μόνο το τρένο στο οποίο επιβιβαζόμαστε μέχρι να φτάσουμε στον στόχο μας. Τα τζαμιά είναι τα στρατόπεδά μας, οι μιναρέδες είναι οι ξιφολόγχες μας, οι τρούλοι είναι τα κράνη μας και οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας».

Πως είπατε; Δεν γνωρίζατε αυτή την δήλωση του κ. καθηγητή «ελευθερίας και σεβασμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων»; Κάποιοι όμως δεν την ξέχασαν. Και για αυτό προτίμησαν το «λάθος».


Η δήλωση αυτή λοιπόν, του Ερντογάν προβλήθηκε ιδιαίτερα από το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα (Swiss People's Party - SVP) το οποίο κατά κύριο λόγο σήκωσε το βάρος της διοργάνωσης του δημοψηφίσματος, ενώ είχε προηγηθεί η καμπάνια με σύνθημα «Σταματήστε τους μιναρέδες», ως διαμαρτυρία για την επικείμενη ανέγερση μιναρέ στη Langenthal, μια μικρή επαρχιακή πόλη 14.000 κατοίκων και 11 εκκλησιών.

Στην Ελβετία υπάρχουν τζαμιά με μιναρέδες σε μεγάλες πόλεις, όπως στη Γενεύη και στη Ζυρίχη. Όμως αντίδραση ξέσπασε για την ανέγερση τζαμιού με μιναρέ, στη μικρή αυτή πόλη, ενώ ακούστηκαν και κατηγορίες ότι η μουσουλμανική κοινότητα της πόλης έχει διασυνδέσεις με τους Γκρίζους Λύκους, την τουρκική ακροδεξιά οργάνωση.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε το 2007, κράτησε δύο χρόνια ζωής και οδήγησε στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος, καθώς σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, για την διευθέτηση του ζητήματος, απαιτείται δημοψήφισμα.

Το 57,5% των Ελβετών πολιτών αγνόησε τις εκκλήσεις της κυβέρνησης, του οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας αλλά και της Εκκλησίας (η οποία υποστήριζε την ανέγερση μιναρέδων!) και ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης νέων μιναρέδων στη χώρα.

Ο Βάλτερ Βόμπαν, από το Ελβετικό Λαϊκό Κόμμα, δήλωσε ότι η πολιτική ελίτ της Ελβετίας δεν έχει πιάσει τον παλμό του λαού: «Εμείς θέλουμε απλώς να εμποδίσουμε μια εξέλιξη που θα μετατρέψει το πολιτικό Ισλάμ σε παράγοντα στην Ελβετία, όπως έχει συμβεί εν μέρει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τώρα είμαστε στην αρχή της εξέλιξης αυτής και μπορούμε να την ανατρέψουμε. Το να λέμε επομένως τώρα ‘όχι στους μιναρέδες’ είναι ένα ηχηρό μήνυμα.»

Δύο μόλις χρόνια πριν, το ίδιο κόμμα είχε ως θέμα των αφισών της προεκλογικής του εκστρατείας ένα κοπάδι λευκά πρόβατα να κλοτσούν ένα μαύρο πρόβατα μακριά από την Ελβετία.

Για να επανέλθουμε όμως στον Ερντογάν, τις «ευαισθησίες» του και τις ξεχασμένες δηλώσεις του.


Διαβάστε παρακάτω ένα μικρό άρθρο που δημοσιεύθηκε στις 14 Νοεμβρίου 2009 στην ιστοσελίδα της Καναδέζικης εφημερίδας «National Post» και το υπογράφει ο Bernard J. Kane, από το Guelph του Ontario.


Ο Alaa Al-Aswany (Αιγύπτιος συγγραφέας και ιδρυτικό μέλος του πολιτικού κινήματος «Kefaya»), αποκαλεί την ακόλουθη φράση του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «ρητορική»: «Οι μιναρέδες είναι οι λόγχες μας, οι τρούλοι είναι τα κράνη μας, τα τζαμιά μας είναι οι στρατώνες μας και οι πιστοί είναι τα στρατεύματά μας."
Θεωρώ την περιγραφή του ειρωνική.


Πριν από κάμποσα χρόνια, ενώ το γκρουπ με το οποίο ταξίδευα πλησίαζε το Μπλε Τζαμί, (στην Κωνσταντινούπολη), ο ξεναγός μας είπε, δείχνοντας τους μιναρέδες, "Αυτοί είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Τουρκίας".
Ήταν μια περίεργη δήλωση που προερχόταν από έναν ξεναγό που ξεναγεί δυτικούς τουρίστες που κάνουν τουρισμό στη χώρα του και από τον οποίο εξαρτάται η επιβίωση του. Το σχόλιο αυτό ακούγεται ακόμα πιο παράξενα αν ληφθεί υπόψη ότι η Τουρκία είναι ένας από τους συμμάχους της Δύσης στο ΝΑΤΟ. Φαίνεται ότι ο ξεναγός μας είχε λάβει την «ρητορική» φράση του κ. Ερντογάν στα σοβαρά.


πηγή-http://redskywarning.blogspot.com/



Η διαμαρτυρία ξεκίνησε το 2007, κράτησε δύο χρόνια ζωής και οδήγησε στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος, καθώς σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, για την διευθέτηση του ζητήματος, απαιτείται δημοψήφισμα.

Απαίτηση αμνού ! Δημοψηφίσματα και στην Ελλάδα ! Μπορεί να είμαι αμνός αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να αποφασίζω για τα λιβάδια, τη στάνη, τα τσομπανόσκυλα, και άλλα φλέγοντα αμνοθέματα !

Δύο μόλις χρόνια πριν, το ίδιο κόμμα είχε ως θέμα των αφισών της προεκλογικής του εκστρατείας ένα κοπάδι λευκά πρόβατα να κλοτσούν ένα μαύρο πρόβατα μακριά από την Ελβετία.

Διευκρίνιση αμνού, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ! Ουδεμία σχέση έχω με τα ανωτέρω πρόβατα !
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Δημοψήφισμα για τους μιναρέδες στην Ελβετία

7
Τρόμαξε η Νέα Τάξη από το Δημοψήφισμα της Ελβετίας...!


Φωνές για δημοψήφισμα και στη Δανία, την ώρα που η Λέγκα ζητεί να μπει ο σταυρός στην ιταλική σημαία.

Αντιδράσεις στον ισλαμικό κόσμο. Καταδίκη από το Βατικανό και τον Γάλλο ΥΠΕΞ

«Θα κάνουμε κι εμείς δημοψήφισμα για να καταργήσουμε τους μιναρέδες!» βιάστηκε να ανακοινώσει η πρόεδρος του Κόμματος του Δανικού Λαού, Πία Κιέρσγκααρντ. Ο υφυπουργός Αμυνας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Καστέλι (Λέγκα του Βορρά), ζήτησε να μπει ο σταυρός στην τρίχρωμη ιταλική σημαία. Και η Μαρίν Λεπέν, θυγατέρα και διάδοχος του ηγέτη του Εθνικού Μετώπου, κάλεσε τις ευρωπαϊκές ελίτ «να πάψουν να αγνοούν τους φόβους των λαών τους απέναντι στα πολιτικοθρησκευτικά σύμβολα, που θέλουν να επιβάλουν οι μουσουλμανικές ομάδες».

Οι Ελβετοί άνοιξαν για τα καλά τον «ασκό του Αιόλου» με το κυριακάτικο «Ναι» στην απαγόρευση ανέγερσης μιναρέδων, με πρωτοβουλία του ξενόφοβου Λαϊκού Κόμματος (SVP). Ετσι οι φόβοι της ιταλικής «Repubblica» για «μόλυνση της Ευρώπης από τον ελβετικό ιό», κινδυνεύουν να βγουν αληθινοί.

Το αντι-ισλαμικό 57,5% των Ελβετών δοκιμάζει ήδη τη συνοχή των πολιτικοθρησκευτικών ηγεσιών της Ευρώπης, αλλά και την αντοχή των μουσουλμάνων ομολόγων τους, σε Αφρική και Ασία.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα κόμματα της Μέρκελ και του Σαρκοζί δεν τόλμησαν να καταδικάσουν το ελβετικό δημοψήφισμα, μια και οι κοινωνίες τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την ενσωμάτωση εκατομμυρίων μουσουλμάνων.

Ο εκπρόσωπος του δεξιού UMP, Ξαβιέ Μπερτράν, είπε πως «δεν είναι βέβαιος αν οι μιναρέδες χρειάζονται και στα γαλλικά τζαμιά», ενώ ο εκπρόσωπος της CDU ισχυρίστηκε πως «πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη ο φόβος πολλών Ευρωπαίων για την καλπάζουσα ισλαμοποίηση των κοινωνιών τους».

«Αυτή η κόντρα με το Ισλάμ θα μας στοιχίσει ακριβά. Οσοι ψήφισαν «Ναι» από φόβο και άγνοια, θα πρέπει τώρα να περιμένουν πράξεις αντεκδίκησης, αντίποινα και μποϊκοτάζ», προειδοποίησε ωστόσο η γαλλόφωνη «Le Τemps» της Γενεύης.

«Απομόνωση»
Η γερμανόφωνη «Τagesenzeiger» της Ζυρίχης βλέπει «απομόνωση της Ελβετίας ακόμη και στη Δυτική Ευρώπη». «Το πιο οδυνηρό για μας δεν είναι η απαγόρευση των μιναρέδων αλλά ο συμβολισμός της ψήφου των συμπατριωτών μας. Νιώθουμε να μην μας αποδέχονται ως θρησκευτική κοινότητα», παραπονέθηκε εκ μέρους του άλλου στρατοπέδου ο πρόεδρος της Ελβετικής Ομοσπονδίας Ισλαμικών Οργανώσεων, Φαρχάντ Αφσάρ.

Βλέποντας ότι έρχονται θύελλες, το Βατικανό καταδίκασε απερίφραστα την απαγόρευση των μιναρέδων στην Ελβετία, όπως και η ελβετική επισκοπική σύνοδος.
«Ηταν αρνητικό σημάδι και πλήγμα κατά της θρησκευτικής ελευθερίας και της ενσωμάτωσης», ανακοίνωσε η Αγία Εδρα. Τη βαθιά ανησυχία του εξέφρασε και το Συμβούλιο της Ευρώπης, κάνοντας λόγο για «ψήφο ενάντια στις αξίες της ανοχής, του διαλόγου και του σεβασμού των θρησκευτικών πεποιθήσεων».

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Μπ. Κουσνέρ, δήλωσε σοκαρισμένος και κάλεσε τους Ελβετούς να «ξανασκεφτούν την απόφασή τους», ενώ ο προεδρεύων Σουηδός ομόλογός του, Καρλ Μπιλντ, αναφέρθηκε σε «προκατάληψη».

«Δεν μπορώ να συμφωνήσω με κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που δίνουμε μάχη για να διατηρήσουμε τον χριστιανικό σταυρό στα σχολεία», συμπλήρωσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ, Φρ. Φρατίνι.

Αντιφατικές είναι μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις στο Ισλάμ.

Η μεγαλύτερη μουσουλμανική οργάνωση της Ινδονησίας (της πολυπληθέστερης ισλαμικής χώρας) επέκρινε μεν ως μισαλλόδοξο το ελβετικό δημοψήφισμα, αλλά έκανε έκκληση για ψυχραιμία.

Ομως ο μεγάλος μουφτής της Αιγύπτου, Αλί Γκομάα, δεν έκρυψε την οργή του για την «προσβολή» κατά των μουσουλμάνων. Ως πράξη «ακραίας ισλαμοφοβίας» καταδίκασε το δημοψήφισμα το ισλαμικό πακιστανικό κόμμα Τζαμαάτ-ε-Ισλαμί.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ- http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2 ... _8404.html
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Δημοψήφισμα για τους μιναρέδες στην Ελβετία

9
Ίσως ο σκοπός να είναι αυτός να δημιουργηθεί σύγκρουση μεταξυ του Χριστιανικού και Ισλαμικού κόσμου με παγκόσμιες επιπτώσεις.
Δεν υπάρχει θέμα μισαλλοδοξίας όπως ανέφερε ο Κούσνερ,αντιθέτως είναι θέμα σεβασμού των αποφάσεων ενός λαού για το μέλλον του.
Δεν υπάρχει θέμα αντίθεσης με τους Μουσουλμάνους,μάλλον υπάρχει θέμα εκμετάλλευσης των θρησκειών και των πιστεύω των λαών για να υπάρχουν συνεχώς προστριβές και μίση.
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδησεις απο τον υπόλοιπο κόσμο”