Έλληνας πρέσβης μοιράζει το Αιγαίο στη μέση!!!

1
Έλληνας πρέσβης μοιράζει το Αιγαίο στη μέση!!!
Αυτοί εκπροσωπούν την Ελλάδα;

Έλληνας διπλωμάτης δηλώνει κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο την επομένη ημέρα της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.!!!
Αυτό μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί, φυσικά, να εννοηθεί και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε ένας τόσο σημαντικός διπλωμάτης, όπως ο κύριος Βασίλης Κασκαρέλης, πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, να προβαίνει σε παιδαριώδεις και άκρως επικίνδυνες δηλώσεις, οι οποίες φυσικά κατεγράφησαν και διαφημίστηκαν από το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ΤRT.
«Μεγάλο μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν ανάμεσα σε Άγκυρα και Αθήνα, θα λυθούν χωρίς αμφιβολία την επομένη της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ευθαρσώς και χωρίς δεύτερη σκέψη ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Βασίλης Κασκαρέλης!!!
Ο Κασκαρέλης σε ομιλία που έκανε στην Ουάσινγκτον, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η ένταξη της Τουρκίας είναι προς το συμφέρον και της Ευρώπης. Κι έτσι, η Τουρκία απέκτησε ακόμη έναν σύμμαχο για την πολυπόθητη είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συγκεκριμένα έλληνας πρέσβης είπε τα εξής:
«Σε περίπτωση που η Τουρκία γίνει μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα περισσότερα από τα μεταξύ μας προβλήματα, θα λυθούν την αμέσως επόμενη μέρα και χωρίς καν να χρειαστεί διαπραγμάτευση. Τα προβλήματα στο Αιγαίο, ας πούμε. Όταν η Τουρκία ενταχθεί στην ΕΕ, τα σύνορα θα καταργηθούν, επομένως δεν θα απομείνει και πρόβλημα».
Έτσι, ο κύριος Κασκαρέλης βλέπει πως δεν χρειάζεται να υφίσταται πλέον ο ρόλος του ως διπλωμάτης, αφού δεν πρόκειται η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τα(;) μεταξύ μας προβλήματα. Ίσως, βέβαια, στο συγκεκριμένο σημείο, να ξεχνάει ο έλληνας πρέσβης πως ένα μόνο πρόβλημα αναγνωρίζει η Ελλάδα με την Τουρκία και αυτό το πρόβλημα ονομάζεται υφαλοκρηπίδα. Τα πολλά προβλήματα που βλέπει ο έλληνας διπλωμάτης, προφανώς είναι δική του άποψη, εκτός και εάν εκφράζει τις απόψεις της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, φανερώνοντας έτσι μία περίεργη και μη δημοσιευμένη στροφή της εξωτερικής μας πολιτικής.
Κατά δεύτερον, στο σόφισμα του έλληνα πρέσβη υπάρχει η κατάργηση των συνόρων στο Αιγαίο, εάν η Τουρκία μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σαφέστατα, συμπαθής διπλωμάτης αγνοεί την έννοια των συνόρων και τι περικλείεται σε αυτήν. Και ευτυχώς, δεν έχει να κάνει με την «εθνικιστική» πλευρά, που κάποιοι θα τρέξουν να μου χρεώσουν, αλλά με ένα πλήθος άλλων παραγόντων, που έχουν απόλυτη συνάφεια με την οικονομία και το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων και υπεδάφιων πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αρχιπελάγους μας. Τώρα, με ποιο δικαίωμα αυτός ο δυστυχώς διπλωμάτης καταργεί τα σύνορα και ουσιαστικά παραχωρεί (αυτομάτως σύμφωνα με τον περίεργο συλλογισμό του) τα δικαιώματα (προφανώς η διάνοιά του μοιράζει στη μέση το Αιγαίο για να μην υπάρχουν «παρεξηγήσεις» ή «αδικημένοι») εκμετάλλευσης στην τουρκική πλευρά, είναι κάτι που μάλλον ειδικοί ψυχολόγοι, ψυχαναλυτές και ψυχίατροι θα πρέπει να ερευνήσουν. Και να είναι ευχαριστημένος ο έλληνας πρέσβης στις ΗΠΑ, εάν ασχοληθεί μαζί του ιατρικό επιστημονικό προσωπικό και όχι ειδικοί επιστήμονες άλλων υπηρεσιών της χώρας, π.χ. ειδικοί ανακριτές υπηρεσιών ασφαλείας του κράτους…
Βέβαια, απορίας άξιο είναι πως ο κύριος Κασκαρέλης προχώρησε στην συγκεκριμένη δήλωση, αγνοώντας βασικές αρχές και θέσεις της ίδιας της χώρας που εκπροσωπεί, δηλαδή της Ελλάδας.
- Πήρε από κάποιον την άδεια και αν όχι, γιατί συνεχίζει ο πρέσβης αυτός να βρίσκεται στη θέση του, αφού ουσιαστικά δημιουργεί ρήγμα στις θέσεις της χώρας μας για το Αιγαίο και τις βλέψεις της Τουρκίας…;
- Γιατί δεν έχει προχωρήσει στην άμεση αντικατάστασή του ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, κ. Γιώργος Παπανδρέου; Είναι δυνατόν να συνεργάζεται με ανθρώπους που μέσα από δηλώσεις τους δημιουργούν προβλήματα στην πολιτική που θέλει να επιβάλει απέναντι στην τουρκική θρασύτητα;
- Τι έχει να πει, άραγε, το υπόλοιπο του διπλωματικού σώματος της Ελλάδας; Εγκρίνουν ή όχι; Συμφωνούν ή διαφωνούν με αυτές τις δηλώσεις του κυρίου Κασκαρέλη;


Κωνσταντίνος -http://kostasxan.blogspot.com/2009/12/b ... _2435.html


Μασκαρέλη, έ μασκαρέλη !
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Έλληνας πρέσβης μοιράζει το Αιγαίο στη μέση!!!

3
Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται…
Ανταποκριτής του ΤRT στην Ελλάδα
αποκάλυψε το σχέδιο κατά Κασκαρέλη

Θύμα της θολής ελληνοτουρκικής πολιτικής

Τελικά, η υπόθεση με τον έλληνα πρέσβη στις ΗΠΑ, κύριο Κασκαρέλη, πέρα από την πολιτική της προσέγγιση, έχει μία ακόμη –ίσως αναμενόμενη- πλευρά, η οποία συνδέεται με μηχανισμούς προπαγάνδας (και από καιρού εις καιρόν και προβοκατόρικων ενεργειών) που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της Τουρκίας μέσω των καλά εκπαιδευμένων (από τις μυστικές υπηρεσίες της) δημοσιογράφων…
Το θέμα με την δήλωση του έλληνα πρέσβη, κατά την οποία φέρεται να αποδέχθηκε την κατάργηση των συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, την επομένη ημέρα της τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε., είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός.
Πέρα από αυτό όμως, οι μηχανισμοί του κυρίου Ερντογάν, σε μία προσπάθεια να ξεδοντιάσουν ένα ισχυρό χαρτί της ελληνικής διπλωματίας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, κατάφεραν να ενώσουν δύο διαφορετικές (χρονικά) τοποθετήσεις του έλληνα πρέσβη και να τις παρουσιάσουν ως μία, δημιουργώντας έτσι ένα σοβαρό πρόβλημα στην διπλωματική ικανότητα και ακεραιότητα, αλλά και στην πολιτική εμπλοκή του κυρίου Κασκαρέλη σε ένα θέμα για το οποίο όχι μόνο δεν έχει κανέναν λόγο να αναφέρεται αλλά και για το οποίο η ελληνική κυβέρνηση (τόσο η προηγούμενη όσο και η σημερινή) έχει σαφώς τοποθετηθεί με την στήριξη της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε….
Με μία δήλωση του τύπου «δεν θα υπάρχουν σύνορα μεταξύ των δύο χωρών», που μόνο θεωρητικό υπόβαθρο έχει, οι μηχανισμοί της τουρκικής πολιτικής προσπάθησαν να δημιουργήσουν θέμα εκ του μη όντος. Δηλαδή, προσπάθησαν να εμφανίσουν τάση της Ελληνικής πλευράς που αποβλέπει σε διαμοιρασμό του Αιγαίου μέσα από ανύπαρκτα σύνορα, την στιγμή που κανένα Ευρωπαϊκό κράτος δεν έχει καταργήσει τα σύνορά του ακόμη και αν αυτά χωρίζουν «αδελφά κράτη» και όχι δύο κράτη με παλαιές (αλλά και πρόσφατες) διαφορές, όπως είναι η Ελλάδα και η Τουρκία.
Στόχος της Άγκυρας, η δημιουργία θέματος διαμοιρασμού του Αιγαίου, αλλά και η ταυτόχρονη εξουδετέρωση ενός διπλωμάτη ο οποίος συνέτεινε τα μέγιστα στη δημιουργία του πρώτου δυναμικού ελληνικού φόρουμ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Το παιχνίδι του Ερντογάν, μέσω του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου TRT και του κινήματος Γκιουλέν (που εργάζονται πάνω στην καλοσχεδιασμένη, οργανωμένη και συστηματική τουρκική προπαγάνδα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Τουρκίας) ήταν σαφές: Χτύπημα στις θέσεις της Ελλάδας, δημιουργία ασαφούς πολιτικής τοποθέτησης και σχεδιασμών ως προς το Αιγαίο και τις υπάρχουσες(;) διαφορές.
Και ο στόχος του πανέξυπνου τούρκου πρωθυπουργού και του επιτελείου του, έφτασε πολύ κοντά στο να ικανοποιηθεί μερικώς (με την διαπόμπευση του Έλληνα πρέσβη). Όμως, όπως όταν πέφτει η ομίχλη και φαίνονται καθαρά τα πάντα, έτσι συνέβη και τώρα… και από εκεί που κανείς δεν το περίμενε, η αλήθεια αποκαλύφθηκε και ήρθε να ξεσκεπάσει το βρώμικο παιχνίδι της Άγκυρας και να διπλωματική προβοκάτσια που επιμελημένα εκτέλεσαν οι καλοεκπαιδευμένοι –στην προπαγάνδα- από την ΜΙΤ «δημοσιογράφοι» του TRΤ. Έτσι, σήμερα μάθαμε πως ανταποκριτής του TRT υπερηφανευόταν σε παρέες μουσουλμάνων πως «καταφέραμε και τους μπερδέψαμε τους μαλάκες τους γκιαούρηδες. Προσπαθούν να βγάλουν άκρη, αλλά οι δικοί μας είναι πανέξυπνοι. Ακόμη και να βρούνε τι έγινε, δεν θα καταφέρουν να γλυτώσουν από τους μπελάδες που τους φορτώσαμε…».
«Σαν γύφτικο σκεπάρνι, μας τα έλεγε αυτά και χαιρόταν επειδή οι δικοί του είναι πιο έξυπνοι από τους Έλληνες», μας είπε μουσουλμάνος που έτυχε να ακούσει τον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων TRT, να κομπορρημονεί για το «κατόρθωμα» των «δικών του». Φυσικά, μέσα στα πλαίσια της γραμμής εκμετάλλευσης του γεγονότος έδρασε το όργανο της τουρκικής προπαγάνδας, για να αποδείξει στους αθώους Θρακιώτες μουσουλμάνους πως «οι τούρκοι είναι ανώτερος λαός». Και μέσα στα πλαίσια συνέχισης της πολυεπίπεδης εκμετάλλευσης της «συρραφής» δηλώσεων του έλληνα πρέσβη, οι τουρκικοί μηχανισμοί προπαγάνδας επιθυμούν να εισπράξουν τα μέγιστα, από οπουδήποτε είναι πιθανόν να συμβεί αυτό.
Γνωρίζοντας πως «κάτι αλλάζει στις ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία», ο κύριος Ερντογάν προφανώς σκέφτηκε να «ανακατέψει την τράπουλα», για να εμφανιστεί πως συνεχίζει να βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι και πως είναι σε τέτοια θέση που μπορεί και επηρεάζει τις εξελίξεις αλλά και τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτές (η πλήρης αποτυχία της τουρκικής πολιτικής στις ΗΠΑ εκφράστηκε μέσα από την απόλυση του τούρκου πρέσβη από τον κύριο Ερντογάν, όταν αυτός επισκέφθηκε πριν λίγες ημέρες τον πρόεδρο Ομπάμα)...
Ένας ηλίθιος πρακτορίσκος, όμως, έφτασε και περίσσεψε για να ξεσκεπαστεί το σχέδιο σπίλωσης ενός ικανού διπλωμάτη. Ένας μικρούλης στο μυαλό πρακτορίσκος κινήθηκε άτσαλα και απέδειξε (εν αγνοία του φυσικά) τι πραγματικά συνέβη στις ΗΠΑ με τον έλληνα πρέσβη, κύριο Κασκαρέλη. Βέβαια, οι δηλώσεις έγιναν και το αποδέχτηκε και ο ίδιος ο κύριος Κασκαρέλης… Και οι δηλώσεις αυτές, δεν εμφάνιζαν τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από ένα θεωρητικό πλάνο σκέψεων και θέσεων που θα ήταν λογικό να υπάρχουν εάν και εφόσον η Τουρκία τηρούσε διαφορετική στάση ως γειτονική χώρα και δεν επεδίωκε να αρπάξει από την Ελλάδα οτιδήποτε μπορέσει ή ονειρεύεται… Το «σφάλμα» του έλληνα πρέσβη ήταν ίσως πως δεν υπολόγισε την συρραφή δύο διαφορετικών απαντήσεών του. Μία συρραφή που (αν και δεν την γνώριζε) την αποκάλυψε ένας ανταποκριτής του ειδησεογραφικού πρακτορείου που παγίδεψε τον κύριο Κασκαρέλη και το οποίο ειδησεογραφικό πρακτορείο ενεργώντας εντελώς αντιδημοσιογραφικά και πέρα από κάθε δεοντολογία, έκοψε και έραψε τις δηλώσεις του έλληνα πρέσβη κατά το συμφέρον της Τουρκίας, προκειμένου να σχηματισθούν εντυπώσεις… Ναι, για τον σχηματισμό εντυπώσεων, και μόνο, οι τουρκικοί μηχανισμοί προπαγάνδας, αποφάσισαν να εκτελέσουν ηθικά και επαγγελματικά έναν έλληνα διπλωμάτη… Η ποιότητα και το ήθος ίσως να είναι λέξεις άγνωστες στους επαγγελματίες προβοκάτορες, όμως σίγουρα δεν αποτελούν και βασικές θέσεις της τουρκικής πολιτικής σκηνής… Και η απόδειξη βρίσκεται μέσα στην Τουρκία, αυτές τις ημέρες, με όλα όσα γίνονται εις βάρος των Κούρδων, με την ανοχή ή την πολιτική επιλογή του τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν…
Από τα παραπάνω που σήμερα αποκαλύπτονται επιβεβαιώνεται πλήρως το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του έγκυρου δημοσιογραφικού πρακτορείου Greek American News Agency το οποίο άμεσα διερεύνησε το θέμα και έφερε στο φως της δημοσιότητας την στημένη προβοκάτσια εναντίον του έλληνα διπλωμάτη.
Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο ψεύτης και ο κλέφτης δεν πρόλαβαν να χαρούν περισσότερο από 48 ώρες…

Κωνσταντίνος -http://www.kostasxan.blogspot.com/
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Έλληνας πρέσβης μοιράζει το Αιγαίο στη μέση!!!

4
Ειδατε τι κανει η προπαγανδα?

Απο εδω και περα δεν θα πιστευουμε τιποτα.....
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Έλληνας πρέσβης μοιράζει το Αιγαίο στη μέση!!!

5
dominique έγραψε:Ειδατε τι κανει η προπαγανδα?

Απο εδω και περα δεν θα πιστευουμε τιποτα.....
ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΕΛΕΝΧΟΣ ΡΑΔΙΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΜΙΛΑΜΕ :D
Δεν είμαστε όσα πιστεύουμε, αλλά όσα πράττουμε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοτουρκικά”

cron