Γιγαντιοι σκελετοι ανθρωπων....giant humans. they were real !

12
phpBB [video]
<<ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΔΕΝ ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΟΥΔΕΝ ΑΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΝΥΞ ΛΑΜΠΕΙ ΩΣ Η ΗΜΕΡΑ ΕΙΣ ΣΕ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΤΟ ΦΩΣ>>

Re: Γίγαντες στην έρημο!

15
Δρακόσπιτα στην Εύβοια


Εικόνα
Εικόνα


Αντικείμενο μελέτης είναι επίσης και η ακριβής χρονολόγησή του. Ξεκινά από τους ιστορικούς χρόνους ενώ υπάρχουν και αρκετοί «τολμηροί» (Έλληνες και ξένοι) που τοποθετούν την κατασκευή του ανάμεσα στο 3000 και το 6000 π.Χ. Στις μέρες μας τα Δρακόσπιτα είναι σχετικά άγνωστα στους Έλληνες, αν και στην ουσία αποτελούν το μεγαλύτερο αρχαιολογικό αίνιγμα της χώρας μας. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως η μοναδική σοβαρή έρευνα που έχει διεξαχθεί, είναι από τον καθηγητή Μουτσόπουλο (ο οποίος είναι αρχιτέκτονας ο άνθρωπος!) στα μέσα περίπου του περασμένου αιώνα..
Εικόνα
Εικόνα
Το σπάνιο φωτογραφικό υλικό που παρατέθηκε ανακτήθηκε από το περιοδικό Αρχαιολογία (Μάρτιος 1992)

Ευχαριστώ το φίλο Θανάση Βέμπο από τον οποίο και προμηθεύτηκα το άρθρο του καθηγητή Μουτσόπουλου στο περιοδικό αρχαιολογία (τ.42)).

Παιδιά η Ελληνική μυθολογία μας μιλούσε για γίγαντες ήταν πολύ περισσότεροι από τους Τιτάνες, τους Κύκλωπες και τους Εκατόγχειρες.
Αυτά πει τα κτίσανε :blue
Μήπως τα κτίσανε οι γίγαντες :blue
Νήφε και μέμνησα απιστήν\n(Να παραμένεις νηφάλιος\nκαι να θυμάσαι να δυσπιστείς)…\nκαι ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν\nεφησυχασμνο\nΕπίμαχος φιλόσοφος από την Κω

Re: Γίγαντες στην έρημο!

16
Εχω παει εκει και τα εχω δει.
Φυσικα και δεν τα χτισανε γιγαντες ειναι πλακες οπου μπορουν να σηκωσουν ανετα 2-3 ατομα με τα χερια , μαλιστα αυτα λεγεται οτι ηταν ιερα της θεας Ρεας ή της θεας Ηρας.
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περίεργα πλάσματα”

cron