"Αριθμοποιούνται" Όλοι Οι Μαθητές Στην Αυστραλία

1
Ένα ‘πρόγραμμα’ σύμφωνα με το οποίο σε όλα τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο στην Αυστραλία,θα δοθεί ένας αριθμός ταυτότηταςέτσι ώστε να μπορεί να παρακολουθείται η ακαδημαϊκή πορεία τους, μέσω της σχολικής ζωής τους, αναμένεται να ανακοινωθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας σήμερα.


Σύμφωνα με την εφημερίδα ‘The Herald’ ο αριθμός αυτός, ο οποίος είναι γνωστός ως ''unique student identifier''(''αναγνωριστικός αριθμός του κάθε μαθητή''), θα πρέπει να επισυνάπτεται στο πρόγραμμα ‘My School program’, στο οποίο δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, η απόδοση των μαθητών των επιμέρους σχολείων.


Ο αριθμός θα παρουσιάζει την απόδοση των μαθητών σε κάθε ένα από τα βασικά μαθήματα που πρέπει να παρακολουθούνται κατά τη διάρκεια της μαθητικής τους ζωής τους, έτσι ώστε η πρόοδός τους να μπορεί να καταγραφεί.


Η Υπουργός Παιδείας, Julia Gillard, αναμένεται να ανακοινώσει την πρόταση σε ομιλία της σήμερα στο National Press Club όπου θα παρουσιάσει, επίσης, ένα σχέδιο του νέου εθνικού προγράμματος σπουδών που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Δευτέρα.


Το πρόγραμμα σπουδών, που αποτελεί ένα στοιχείο του κυβερνητικού προγράμματος που λέγεται ''επανάσταση στην εκπαίδευση'', θα ισχύει για τα μαθηματικά, τα αγγλικά, την ιστορία και τις θετικές επιστήμες και θα διδάσκονται σε όλα τα σχολεία, αρχής γενομένης από το επόμενο έτος.


Ο ''αναγνωριστικός αριθμός του κάθε μαθητή'' αναμένεται να προκαλέσει διαμάχη σχετικά με τα θέματα της ‘ιδιωτικότητας’(του απόρρητου της ιδιωτικής ζωής).


Ανώτερη πηγή αναφέρει ότι αυστηρές διατάξεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής θα περιορίζουν τη χρήση του σε όσους χρειάζονται τις πληροφορίες, όπως οι γονείς. Θα τεθούν προστατευτικά μέτρα στο να εμποδιστούν τρίτοι να είναι σε θέση να εντοπίσουν τους μαθητές.


Η ιστοσελίδα του My School ενημερώνεται μία φορά το χρόνο και ανακοινώνονται οι βαθμοί του κάθε σχολείου με τις επιδόσεις NAPLAN (National Assessment Program – Literacy and Numeracy = Εθνικό
Πρόγραμμα Αξιολόγησης Δεξιότητας Γραφής και Ανάγνωσης) στην ανάγνωση, τη γραφή, την ορθογραφία, την γραμματική, τη στίξη, και την αριθμητική. Στους γονείς αποστέλλονται κάθε χρόνο τα αποτελέσματα των τεστ της NAPLAN για το παιδί τους.





Ο νέος αριθμός ταυτότητας θα επιτρέπει στους γονείς και σε άλλα ενδιαφερόμενα πρόσωπα να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων όπου θα καταγράφονται οι επιδόσεις του παιδιού για όλα τα χρόνια του στο σχολείο, ανεξάρτητα από τον αριθμό των σχολείων που συμμετείχε.


Οι δυνατότητες και οι αδυναμίες του μαθητή θα μπορούσαν να παρακολουθούνται και να αντιμετωπίζονται όπως η πρόοδός του στην εκπαίδευση.


Η κα Gillard θα προωθήσει το μέτρο ως ένα άλλο τρόπο για την εξασφάλιση της μέγιστης απόδοσης στο σχολείο. Επίσης μπορεί να δώσει το σήμα για την επέκταση του προγράμματος για την ηλικία των 12 ετών.


Ενώσεις καθηγητών, που αντιτίθενται στο πρόγραμμα, απειλούν να μποϋκοτάρουν τις δοκιμές φέτος.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: http://www.smh.com.au/

http://redskywarning.blogspot.com/
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.

Re: "Αριθμοποιούνται" Όλοι Οι Μαθητές Στην Αυστραλία

2
Και για να νομιζουμε οτι στην Ελλαδα ειμαστε μακρια απο τετοια,διαβαστε αυτο...
http://www.filoumenos.com/forum/viewtop ... 107&t=5535
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: "Αριθμοποιούνται" Όλοι Οι Μαθητές Στην Αυστραλία

5
Καλή αρχή


Νήφε και μέμνησα απιστήν

(Να παραμένεις νηφάλιος
και να θυμάσαι να δυσπιστείς)…
και ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν
εφησυχασμένο

Επίμαχος φιλόσοφος από την Κω
Νήφε και μέμνησα απιστήν\n(Να παραμένεις νηφάλιος\nκαι να θυμάσαι να δυσπιστείς)…\nκαι ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν\nεφησυχασμνο\nΕπίμαχος φιλόσοφος από την Κω
Απάντηση

Επιστροφή στο “Νεοταξικές Τεχνολογίες και Μαυρα Προγραμματα”