Νέα έκθεση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

1
Νέα έκθεση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής








ΕΠΙΧΕΡΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΣΗ ΤΗΣ ΑΞΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΗΣ Η IPCC

Στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της για να αντικρούει τα σχόλια των αρνητών της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη στοχεύει η απόφαση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για...
την Kλιματική Aλλαγή (IPCC) να αναζητήσει ανεξάρτητη επιστημονική έρευνα για τις ανακρίβειες που περιέχονται στην τελευταία έκθεσή της, καθώς προετοιμάζεται για τη σύνταξη καινούργιας έκθεσης σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Η καινούργια έκθεση αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το 2013 με 2014.

Το περασμένο Σάββατο, η IPCC ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από επιτροπή ανεξάρτητων ειδικών να ερευνήσει τους λόγους για τους οποίους η τελευταία έκθεσή της περιλαμβάνει ορισμένα λάθος δεδομένα και να προβεί σε συστάσεις για τους τρόπους αποφυγής της επανάληψης του συμβάντος στο μέλλον.

Σειρά περιστατικών κατάφεραν πλήγμα στην αξιοπιστία της IPCC, καθ' οδόν προς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη: η υποκλοπή άνω των χιλίων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το Τμήμα Κλιματικής Έρευνας του πανεπιστημίου East Anglia - τα ερευνητικά συμπεράσματα του οποίου συμπεριελήφθησαν στην τελευταία έκθεση - επέτρεψε στους αρνητές της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης του πλανήτη να υποστηρίξουν ότι μερίδα της επιστημονικής κοινότητας αποσιωπά την έρευνα συναδέλφων τους που αμφισβητούν τη σχέση κλιματικής αλλαγής και ανθρώπινης δραστηριότητας. Επιπλέον, τον προηγούμενο μήνα, η IPCC εξέφρασε τη "λύπη" της για το ότι στην έκθεση του 2007 υποστηρίχθηκε, κακώς, ότι οι παγετώνες των Ιμαλαΐων ενδέχεται να λιώσουν μέχρι το 2035. Επίσης, στην ίδια έκθεση υποστηρίχθηκε, λανθασμένα, ότι περίπου η μισή Ολλανδία βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της θάλασσας, διογκώνοντας τον κίνδυνο να πλημμυρίσουν οι Κάτω Χώρες.

Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος της IPCC κ. Ρατζέντρα Πατσάουρι είπε ότι η ηγεσία της Διακυβερνητικής του ΟΗΕ "αναγνωρίζει την κριτική που ασκήθηκε σε εμάς και την ανάγκη να απαντήσει".

"Όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι τα προβλήματα είναι σχετικά ήσσονος σημασίας, αλλά υπήρξαν προβλήματα" στην έκθεση του 2007, υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο διευθυντής του τμήματος παγκόσμιας οικολογίας του Carnegie Institution for Science στο πανεπιστήμιο Στάνφορντ, στην Καλιφόρνια - και εκ των επικεφαλής επιστημόνων για τη σύνταξη της καινούργιας έκθεσης - κ. Κρις Φιλντ.

"Ένα από τα πράγματα τα οποία αξίζει να έχει ο κόσμος είναι μια σαφή κατανόηση το ποια πράγματα κάνει καλά η IPCC και ποια πράγματα μπορούν να βελτιωθούν", είχε δηλώσει ο Κρις Φιλντ, μια μέρα νωρίτερα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες.

Η επανεξέταση της έκθεσης του 2007 θα διεξαχθεί από ομάδα επιστημόνων από διάφορες χώρες που χαίρουν σεβασμού, είπε ο κ. Φιλντ. Διευκρίνισε, τέλος, ότι μεταξύ των εναλλακτικών που εξετάζει η IPCC είναι να απευθυνθεί είτε σε διεθνή επιστημονική ομάδα είτε σε ορισμένες επιστημονικές ομάδες κάποιων χωρών.



troktiko.blogspot.com
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: Νέα έκθεση για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

2
:down1 :down1 :down1
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 
Απάντηση

Επιστροφή στο “H απάτη της υπερθέρμανσης και των κλιματικών αλλαγών”