Πάγκαλος:Δεν υπάρχει πετρέλαιο στο Καστελόριζο!

1
Στη δημιουργία κρατικού φορέα ο οποίος θα διαχειρίζεται αποκλειστικά τα θέματα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Αυτό ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικά με την εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων πετρελαίου στη χώρα μας.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι η ύπαρξη ενός στρώματος υδρογονανθράκων αποκτά οικονομικό ενδιαφέρον όταν είναι στο κατάλληλο βάθος και όταν υπάρχει, βεβαίως, και μία σχέση με την παγκοσμίως διαμορφούμενη τιμή πετρελαίου και αερίου, η οποία επιτρέπει την εκμετάλλευση», σημείωσε ο κ. Πάγκαλος.

Ακόμα, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο κρατικός φορέας, ο οποίος θα διαχειρίζεται τα δικαιώματα, να εκσυγχρονίσει την υφιστάμενη νομοθεσία και το αρχείο, να αναπτύξει επιστημονικές έρευνες, να προσελκύσει πετρελαϊκές εταιρίες και να αξιοποιήσει όλες τις ενδεχόμενες πληροφορίες ή δεδομένα που υπάρχουν.

Όπως τόνισε ο κ. Πάγκαλος, όλες οι έρευνες που έγιναν κατά καιρούς για εξόρυξη υδρογοναθράκων στην Ελλάδα έχουν καταλήξει σε αρνητικά αποτελέσματα.

«Η μόνη που απέδωσε είναι της κοινοπραξίας «Πρίνου», η οποία, από τις 72 έρευνές της στο διάστημα 1981 - 2007 έδωσε 116 εκατομμύρια βαρέλια με όφελος για το ελληνικό ισοζύγιο πληρωμών τουλάχιστο 600 εκατ. δολάρια», σημείωσε ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε:

«Έχουν γίνει έρευνες και στη Ρόδο, Καμία αναφορά για ενδεχόμενη ύπαρξη πετρελαίου στην περιοχή του Καστελόριζου δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα. Είναι προφανές ότι πρέπει να συνεχίσουμε να ψάχνουμε παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα».

Απαντώντας στο θέμα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ), που έθεσε ο κ. Καρατζαφέρης, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε ότι έχει σχέση με την υφαλοκρηπίδα και εντάσσεται στο γενικότερο πολιτικό διάλογο με την Τουρκία.

«Είναι η μόνη χώρα, πλέον, στον κόσμο που αρνείται πεισμόνως την υπογραφή της παγκόσμιας Σύμβασης για το Δίκαιο της Θαλάσσης που προβλέπει σαφώς την αναγνώριση Υφαλοκρηπίδας στα νησιά. Υπάρχει ένας διάλογος πολλά χρόνια τώρα με την Τουρκία, ο οποίος δεν οδηγεί σε αποτέλεσμα», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρατζαφέρης αντέτεινε ότι «βρέθηκαν σοβαρές ενδείξεις ότι υπάρχει κοίτασμα», επικαλούμενος και σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ποντίκι», ενώ υποστήριξε ότι η Ελλάδα φοβάται να προχωρήσει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

«Εμείς τι κάνουμε; Όλοι γνωρίζουμε ότι έχουμε έναν «μπαμπούλα» και κάνουμε πως δεν υπάρχει τίποτα. Κουκουλώνουμε τα θέματα. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην ΑΟΖ; Ξέρετε πολύ καλά ότι δεν έχει καμία σχέση με την υφαλοκρηπίδα. Η υφαλοκρηπίδα έχει κενά, η ΑΟΖ δεν έχει καθόλου. Όλες οι χώρες την έχουν δεχθεί. Και η Τουρκία, η οποία έχει κάνει συμφωνία με Ρωσία, Ρουμανία, Βουλγαρία, στη Μαύρη Θάλασσα. Δεν κάνει στη περιοχή μας γιατί ξέρει ότι δεν τη συμφέρει. Εμείς γιατί δεν προχωράμε; Μήπως λόγω της οικονομικής καχεξίας που έχουμε τώρα, η οποία επιβαρύνει και άλλες παραμέτρους της πολιτικής ζωής της χώρας κάνουμε πως δεν υπάρχει θέμα;» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και κατέληξε:

«Μπορούμε. Η Ελλάδα έχει τη δύναμη να στηρίξει τα συμφέροντά της ή μήπως μπαίνουν άλλες σκέψεις ότι αυτό το κοίτασμα κάποια στιγμή θα χρησιμοποιηθεί για εξάλειψη του χρέους;»

«Βεβαίως και η ελληνική κυβέρνηση δεν φοβάται κανέναν. Είναι αυτονόητο ότι η οικονομική κατάσταση επηρεάζει και ότι θα ήταν πολύ καλύτερο για τις διπλωματικές μας επιδιώξεις αν δεν είχε οικονομικά προβλήματα με διεθνείς προεκτάσεις», επεσήμανε ο κ. Πάγκαλος.

Σχολιάζοντας δε τις αναφορές του κ. Καρατζαφέρη περί πετρελαίου στο Καστελόριζο απάντησε:

«Όλοι οι άνθρωποι της ΔΕΠ, του υπουργείου Έρευνας και Τενχολογίας που τους ζήτησα να ψάξουν συστηματικά τις πληροφορίες, μου είπαν ότι δύο πηγές υπάρχουν περί πετρελαίου στο Καστελόριζο. Η μία είναι το έγκριτο φύλλο «Ποντίκι» και η άλλη ήταν η εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα που ονομάζεται «Πύλες του μυστηρίου». Δυστυχώς, παρόλο που είναι φίλος μου και τον έχω παρακαλέσει πάρα πολλές φορές, δεν μου έχει παραδώσει τα «κλειδιά» των «πυλών του μυστηρίου» και έτσι δεν μπορώ να ξέρω από πού πήρε τις πληροφορίες ότι υπάρχει πετρέλαιο στο Καστελόριζο».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Πάγκαλος:Δεν υπάρχει πετρέλαιο στο Καστελόριζο!

3
Προφανώς τον κ.Πάγκαλο δεν τον ενημερώνουν καλά,το γεγονός και μόνο οτι ενδιαφέρει τους Τούρκους τόσο πολύ η περιοχή θα έπρεπε να τον βάζει σε πολλές σκέψεις για την ορθότητα των ερευνών στις οποιες στηρίζει την δηλωσή του,εκτός αν ήθελε να καταλαγιάσει τον θόρυβο που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες.
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Πάγκαλος:Δεν υπάρχει πετρέλαιο στο Καστελόριζο!

4
emman έγραψε:Προδότη και Ανθέλληνα Πάγκαλε.... :ex4

Θα σε γράψει με μαυρα γράμματα η Ιστορία :ex

Μήπως πρέπει να το μεταφέρουμε στα εντός των πυλών??? :cooll
Ρε συ, εμμαν!

Έτσι θα έπρεπε...

Όπου βλέπουμε το όνομα Πάγκαλος ή Παπανδρέου κλπ, ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στον εντός των πυλών ανθελληνισμό...
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Πάγκαλος:Δεν υπάρχει πετρέλαιο στο Καστελόριζο!

5
Αυτα τα ονοματα και αλλα βεβαια μου φερνουν στο μυαλο σεχτες (μιας και ειναι της μοδας η λεξη) οπου μεσα υπαρχει το καθε καρυδιας καρυδι και ολοι παρανομοι βεβαιως βεβαιως.
Αλλα να μου πειτε δεν υπαρχει και μεγαλη διαφορα αν σκεφτει κανεις ποσους εχουν απο πισω που τους ''συμβουλευουν'' και ποσους που τους σλουρπακ (γλυφουν).
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.

Re: Πάγκαλος:Δεν υπάρχει πετρέλαιο στο Καστελόριζο!

6
Ή ο Παγκαλος λεει την αλήθεια που σημαίνει οτι πολύ ενημέρωση υπάρχει στην κυβερνηση ή τα αποκρυπτούν για ευνόητους λόγους..και οι 2 πειρπτώσεις...ανθελληνικες στο μεγιστο,πάντως οι Τούρκοι φαίνεται να διαφωνούνε.Θυμάστε το Νορβηγικο πλοίο τουρκικων συμφερόντων που το 2008 έκανε έρευνες στο Καστελοριζο με συνοδεία Τουρκικής φρεγάτας?

Να θυμίσω και μια δήλωση του Τούρκου αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Μετίν Ατάτς, που δήλωσε στις 19 Οκτωβρίου 2008 :

«Εκτιμώ ότι, η ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί εστία προστριβών και συγκρούσεων λόγω της πετρελαϊκής σπουδαιότητας που θα αποκτήσει στο προσεχές μέλλον, γιατί εξαιτίας των πετρελαίων που διαθέτει, θα μετατραπεί σε έναν δεύτερο Αραβικό Κόλπο. Η Τουρκία πρέπει να επαγρυπνεί και να αντιδράσει».
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Πάγκαλος:Δεν υπάρχει πετρέλαιο στο Καστελόριζο!

7
Ο Κώστας Χαρδαβέλλας, απαντά στο Θεόδωρο Πάγκαλο...




Αγαπητέ σύντροφε και παλιόφιλε, Θόδωρα,

σε θυμάμαι από παλιά, τότε που είμαστε σχεδόν παιδιά στη ψυχή, με όνειρα και οράματα για τη μεγάλη Αλλαγή. Τότε που τα μαλλιά μας έφταναν μέχρι τον ώμο και θέλαμε να βάλουμε φωτιά σε ό,τι συντηρητικό και ψεύτικο υπήρχε στη ζωή μας.
Τα χρόνια περάσαν, τα μαλλιά μας έπεσαν, τα οράματα χάθηκαν- αλλά στη θέση τους κερδίσαμε τη βολή μας και τις καρέκλες μας (για να μην πω καναπέδες καλέ μου, παλιέ Σύντροφε). Τελικά, μία η άλλη ήρθαμε. Το όραμα και το όνειρο έγινε μια καρέκλα εξουσίας - ή μήπως θρόνος;
Το κακό ( ή το καλό ίσως), παλιέ μου φίλε Θόδωρα, είναι ότι χαθήκαμε στο πέρασμα του χρόνου. Εσύ έγινες μεγάλος και τρανός - αντιπρόεδρος και συντονιστής της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου- κι εγώ έμεινα ένας ταπεινός δημοσιογράφος.
Έχουμε πολύ καιρό να συναντηθούμε (έστω και τυχαία) μέχρι που σε άκουσα την περασμένη εβδομάδα να λες ένα από αυτά τα "χαριτωμένα" στα οποία μας συνηθίζεις τα τελευταία χρόνια:
"Ο παλιός μου φίλος Κώστας Χαρδαβέλλας είπε στην εκπομπή του "Οι Πύλες του Μυστηρίου" ότι υπάρχει πετρέλαιο στο Καστελόριζο. Αν και του έχω ζητήσει πολλές φορές το... κλειδί του μυστηρίου, δεν μου το έχει δώσει ο Χαρδαβέλλας για να μάθω κι εγώ πού βρίσκονται τα πετρέλαια στο Καστελόριζο".
Ψευτάκο, θα σου βάλω πιπέρι στο στόμα! Γιατί η αλήθεια είναι πως ποτέ δε μου ζήτησες τα "κλειδιά του μυστηρίου" για τα Ελληνικά πετρέλαια - όπως λες- αφού έχουμε να βρεθούμε ή να μιλήσουμε πάνω από 20 χρόνια!
Άσε που ψάχνω να ανακαλύψω κι εγώ αν κάνω εκπομή στην τηλεόραση που λέγεται "Οι Πύλες του Μυστηρίου" - όπως είπες στη Βουλή. Πιθανότατα εννοείς τις "Πύλες του Ανεξήγητου", αλλά ξέρεις ποια είναι η πλάκα- αφού κι εσύ μας κάνει πλάκα με την απάντησή σου;
Είπες ότι "η αναφορά στο Καστελόριζο και τα πετρέλαιά του, έγινε στην εκπομπή "Πύλες του Μυστηρίου", όπως με ενημέρωσαν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες". Άμα έχεις τέτοιες υπηρεσίες, να τις χαίρεσαι! Εμείς τι φταίμε να τους πληρώνουμε;;
Γιατί πέρα από το ότι δεν υπάρχει εκπομπή με τέτοιο τίτλο, τα όσα είπα για τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Καστελόριζο, ήταν κομμάτι της εκπομπής "Αθέατος Κόσμος" στις 17 Φεβρουαρίου 2010, στο Alter.
Είπαμε να παίρνουν 3 και 4 επιδόματα παραπάνω οι δικοί σου για εκτέλεση των καθηκόντων τους και υπερωρίες... ύπνου, αλλά ας κάνουν και καμμία δουλειά σωστά. Δυο εκπομπές είχαν να ξεχωρίσουν, τόσο δύσκολο ήταν;;
Για την "ταμπακιέρα" τώρα. Τα κλειδιά για τα Ελληνικά πετρέλαια θα στα παραδώσω την Τρίτη το βράδυ στις 22.45 στον "Αθέατο Κόσμο" - φαντάζομαι τον εμπεδώσαμε τον τίτλο! Δες την εκπομπή κι έλα μετά να τα παραλάβεις!
Αλλά, πού είσαι; Καθώς θα έρχεσαι για τα κλειδιά, φέρε μου και την Ελληνική Σημαία που πήρε ο άνεμος στα Ίμια, εκείνη τη νύχτα του 1996... Θυμάσαι που έλεγες τότε " ε, ας κατεβάσουμε τη σημαία μας από τα Ίμια κι αν διαμαρτυρηθεί κανείς να του πούμε ότι την πήρε ο αέρας που φυσάει πολύ στο Αιγαίο"!
Αν πάλι δεν βρήκες ποτέ τη Σημαία για να μου τη φέρεις, πες μου έστω αν έχεις την καλοσύνη, πώς την πήρε ο αέρας και πού την πήγε ρε Θόδωρα; Μήπως προς Τουρκία μεριά;
Γιατί είναι ωραία τα καλαμπουράκια και οι ειρωνείες στη Βουλή κ. αντιπρόεδρε της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά η Ιστορία είναι αμείλικτη κι επιμερίζει αργά ή γρήγορα ευθύνες σε μεγάλα Εθνικά θέματα!
Τα λέμε την Τρίτη...


Κώστας Χαρδαβέλλας.
http://www.pyles.tv/Blogs/Kostas-Charda ... galos.aspx
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Πάγκαλος:Δεν υπάρχει πετρέλαιο στο Καστελόριζο!

8
Δεν υπάρχει πετρέλαιο στο Καστελόριζο και ο Πάγκαλος είναι στυλάκι ! :541
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ειδησεις απο την Ελλάδα”

cron