Υπόθεση Ergenekon και τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία

1
Υπόθεση Ergenekon και τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία

Του Αϊκούτ Καδήρ

Β έτος Νομικής ΔΠΘ
Εικόνα
Από τότε που ιδρύθηκε η σύγχρονη Τουρκική Δημοκρατία από τον Ατατούρκ, συνέχεια κατά διαστήματα γίνονταν πραξικοπήματα μέχρι το 1980. Όλα αυτά τα πραξικοπήματα έγιναν με την εντολή και την υποστήριξη πάντα της CIA. Σε καμιά χώρα του κόσμου δεν μπορεί ένα πραξικόπημα να έχει επιτυχία εφόσον δεν υποστηριχθεί από την CIA. Όλα αυτά τα πραξικοπήματα που έγιναν είχαν ως αποτέλεσμα την φυλάκιση ισχυρών πολιτικών ηγετών, την δολοφονία άλλων πολιτικών και την δημιουργία μίσους και έχθρας μεταξύ Ισλαμιστών και κεμαλιστών. Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα σήμερα ο στρατός που αποτελείται από τους Κεμαλιστές βλέπει ως εσωτερικό εχθρό τους Ισλαμιστές. Αλλά το Ισλάμ ποτέ δεν ήταν εχθρός για την χώρα. Άλλωστε σήμερα όλοι βλέπουμε πως η Τουρκία χρησιμοποιώντας τη θρησκεία προσπαθεί να ενώσει τα Αραβικά κράτη, και να ιδρύσει στην περιοχή μια Αραβική – Μουσουλμανική χώρα κρατών, όμοια με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Ισλαμιστές που κυβερνούν σήμερα την χώρα ήρθαν με την μεγάλη υποστήριξη του λαού στην εξουσία. Οι Αμερικανοί στην αρχή δεν τους υποστήριζαν, και έτσι εξηγούνται σήμερα όλα αυτά τα σχέδια που βγαίνουν στο φώς όπως η Βαριοπούλα ή το Κλουβί. Σήμερα οι Αμερικανοί σταμάτησαν να υποστηρίζουν τους Κεμαλιστές, γιατί οι Ισλαμιστές προς το παρών ταυτίζονται και υποστηρίζουν τα Αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή. Η Αμερικανική κοινωνία βρίσκεται στα πρόθυρα της εκδήλωσης μιας κοινωνικής αναταραχής λόγω των συνεχών αποτυχιών και θανάτων των Αμερικανών στρατιωτών.

Σήμερα υποστηρίζουν τους Ισλαμιστές, δίνουν πληροφορίες στον Erdogan για τους στρατιωτικούς και τους πολίτες που σχεδίαζαν να κάνουν πραξικοπήματα στην Τουρκία. Με αυτόν τον τρόπο, θα στείλουν στα κέντρα εξουσίας του κόσμου, ότι η Τουρκία είναι μια ισχυρή χώρα και με έναν ισχυρό ηγέτη. Θα το κάνουν αυτό, για να μην φέρουν αντιδράσεις όταν τα σχέδια των Αμερικανών που ταυτίζονται με τα σχέδια των Τούρκων (νέα οθωμανική αυτοκρατορία ) αρχίσουν να υλοποιούνται. Παρόλο αυτό όμως οι Κεμαλιστές που ένα μέρος τους αποτελούνται από αυτούς που σχεδίαζαν πραξικόπημα στην Τουρκία δεν θέλουν συνεργασία με τους Αμερικανούς και είναι δυσαρεστημένοι από την στάση των Αμερικανών εναντίον τους, γιατί έδωσαν στους Ισλαμιστές την ευκαιρία να τους καταστρέψει.

Μπορούμε να πούμε ότι οι προδότες και οι πραξικοποιματίες που παρελθόντος έχουν γίνει αυτή τη στιγμή πατριώτες επειδή έγινε μια ρήξη στις σχέσεις Αμερικανών και του Ergenekon.

Γιατί όμως να γίνονται όλα αυτά; Πρώτον οι Αμερικανοί απασκοπούν να ελέγξουν τις αποικίες τους (Ιράκ, Αφγανιστάν κτλπ) μέσω της Τουρκίας. Δεύτερον προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην ανάπτυξη της Ρωσίας και την Κίνας. Όσον αφορά τις σχέσεις με τη Κίνα είναι πολύ πιθανόν στους επόμενους μήνες να καταφέρουν οι Κεμαλιστές μια ρήξη στις σινο-τουρκικές σχέσεις. Τρίτον προσπαθούν αντί να πολεμούν οι ίδιοι για να κερδίζουν εδάφη, να βάλουν τους Τούρκους να κερδίσουν πρώτα και μετά να ελέγξουν όλα τα κράτη της περιοχής, ιδρύντας την νέα οθωμανική αυτοκρατορία. Επίσης χρησιμοποιώντας στα πλαίσια αυτού του στόχου, την Ένωση Αραβικών κρατών, μέσω της Τουρκίας θα ελέγχουν και το Ιράν που έχει αρχίσει να αναπτύσσει σοβαρό πυρηνικό πρόγραμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Τουρκία σήμερα παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ ΗΠΑ – Ιράν. Βέβαια οι λόγοι – στόχοι αυτοί δεν είναι μόνοι. Υπάρχουν άλλοι 1000 λόγοι για τους οποίους οι ΗΠΑ θα υποστηρίζουν στα επόμενα 50 χρόνια τους Τούρκους στην περιοχή.

Τελειώνοντας υπάρχει μια πολύ ωραία φράση που χρησιμοποιώ κατά καιρούς. Από την στιγμή οι εχθροί μου νομίζουν ότι είμαι αδύναμος (ενώ στην πραγματικότητα δεν είμαι), γίατί να αντιδράσω και να φανώ δυνατός σε αυτούς; Θα περιμένω να επιθετούν εναντίον μου για να τους καταστρέψω.

Όλα τα παραπάνω ταυτίζονται με όλα όσα είχε πει ο αδερφός του J. F. Kennedy, ο οποίος για πρώτη φορά είχε μιλήσει για την θεωρία του Overstretch. Η θεωρία αυτή οδήγησε τημ μεγάλη τότε αποικοιοκρατική δύναμη της Μ. Βρετανίας στην κατάρρευση. Σύμφωνα με αυτήν την θεωρία ναι μέν θα αφήσουν τους Τούρκους για τα επόμενα 50 χρόνια να γίνουν ηγέτες της περιοχής, αλλά έπειτα εκμεταλλεώντας την μεγάλη έκταση της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας που θα έχει ιδρυθεί και την αδυναμία της Τουρκίας να ελέγξει όλες αυτές τις περιοχές σε περίπτωση κοινωνικών αναταρχών, επαναστάσεων και επιθέσεων, θα ξανά πάρουν τον έλεγχο όλης της αυτοκρατορίας από τους Τούρκους. Χωρίς δηλαδή να χυθεί ούτε μια σταγόνα Αμερικανικού αίματος θα αποκτήσουν μια αυτοκρατορία και θα πετύχουν ταα σχέδια τους για το Great Middle East που ποτέ δεν έπαψαν να οραματίζονται.

Οι Έλληνες πολιτικοί, στρατιωτικοί και όσοι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια, άμυνα και ανάπτυξη της χώρας μας πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους πριν γίνει πολύ αργά. Αντί να προσπαθούν να γλίψουν τους χαζούς Ευρωπαίους , καλύτερα να αρχίσουν διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ (που δεν θέλει την νέα οθωμαν ική αυτοκρατορία, και έτσι εξηγήται η ρήξη σχέσεων Τουρκίας- Ισραήλ ίσα ίσα, το Κεμαλικό, κοσμικό κατεστημένο ετοιμάζει την αντίδρασή του, που θα εκδηλωθεί με Πραξικόπημα, που θα αιφνιδιάσει και τον Ομπάμα (όχι τις αμερικανικές υπηρεσίες)!, με Κίνα που θα είναι η υπερδύναμη του μέλλοντος και με την Ρωσία για την περικύκλωση της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας που θα ιδρυθεί. Ας πάρουν την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Ελλάδας πίσω από τους Αμερικανούς, και ας αρχίσουμε να τις εκμεταλλευόμαστε εμείς οι ίδιοι ως χώρα για να λύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα. Επίσης όπως έγινε κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του Κ. Καραμανλή, μπορεί η Ελλάδα να στρέψει το βλέμμα της προς την Μ. Ανατολή και σιγά σιγά να αποκτήσει καλύτερες σχέσεις με τα κράτη της περιοχής, που είναι επίσης πλούσια σε πλουτοπαραγωγικές πηγές. Ακόμα μπορούμε να στείλουμε Έλληνες εργάτες για να δουλέψουν σε εκείνα τα κράτη ώστε να λυθεί και το πρόβλημα της ανεργίας. Και το σημαντικότερο από όλα, ας πάρουν μέτρα οι υπεύθυνοι ώστε να μην υπάρχουν εχθρότητες διάφορων κοινωνικών ομάδων μεταξύ τους. Αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Ελλάδα, αν δηλαδή αρχίσει ένας εσωτερικός πόλεμος μεταξύ Ελλήνων, Αλβανών, Μουσουλμανικής μειονότητας και άλλων ξένων που έχουν αποκτήσει την Ελληνική ιθαγένεια ή περιμένουν να την αποκτήσουν. Πρέπει το κράτος να φέρεται ίσα σε όλους τους πολίτες και πρέπει να πάρει μέτρα για φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού. Εμείς δεν δημιουργούμε εχθρούς αλλά προσπαθούμε να κερδίζουμε φίλους. Δεν θα μπω στο κόπο να δώσω περισσότερες ιδέες και στρατηγικές προς τους δικούς μας άχρηστους. Για αυτό πληρώνονται.. Ας σκεφτούν τα βήματα και τις κινήσεις της χώρας για τα επόμενα 50 χρόνια και να είναι σωστές οι κινήσεις μας… Αλλιώς…….

Re: Υπόθεση Ergenekon και τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία

2
Καλα ολα αυτα αλλα καλυτερα να μην διαλεγεις τετοιες εικονες οι οποιες ειναι προσβλητικες ιδιως οταν επαναλαμβανονται.
ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.\nΟΥ ΠΟΣΟΙ ΑΛΛΑ ΠΟΥ.

Re: Υπόθεση Ergenekon και τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία

3
King Minos έγραψε:Καλα ολα αυτα αλλα καλυτερα να μην διαλεγεις τετοιες εικονες οι οποιες ειναι προσβλητικες ιδιως οταν επαναλαμβανονται.
Είναι χάρτες της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στα καλύτερά της !
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Υπόθεση Ergenekon και τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία

5
King Minos έγραψε:Το ξερω αμνε και τι εγινε ειμαι υποχρεωμενος να το βλεπω 2 στα 4 ποστ;
Για να συνηθίζεις ! :cooll


Και επιπλέον, δε διάλεξε ο psychogr την εικόνα...

Μάλλον συνόδευε την αρχική δημοσίευση...
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παγκοσμιοποίηση και γεωπολιτική”