Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη

1
Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη

Ένα ακόμα μελανό σημείο μέχρι και τώρα στην επίσημη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού είναι η μη τήρηση του πρωτόκολλου από τον φιλοξενούμενο μας αφού δεν κατατέθηκε από τον Ρ. Τ. Ερντογάν στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τούρκος πρωθυπουργός αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι και να αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη λόγω των αντιδράσεων που θα προκαλούσε η εικόνα αυτή στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι όσες φορές οι Έλληνες πολιτικοί επισκέφτηκαν επίσημα την Άγκυρα, η κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ, αποτελούσε αναπόσπαστο μέρος του πρωτοκόλλου της επίσκεψης. Παρά τις έντονες και συνεχόμενες αντιδράσεις σημαντικού μέρους του ελληνικού Λαού, ο νύν πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου όταν ήταν ΥΠΕΞ επί κυβερνήσεως Σημίτη και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχαν καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ.
Εικόνα
Και όμως οι Έλληνες πολιτικοί αν πραγματικά σέβονταν τον Λαό που αντιπροσώπευαν θα είχαν ακολουθήσει το παράδειγμα του Ιρανού Προέδρου. Πριν από δύο χρόνια ο Πρόεδρος του Ιράν Mahmoud Ahmadinejad είχε αρνηθεί να καταθέσει στεφάνι στο Μαυσωλείο του Ατατούρκ κατα τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του στην Τουρκία. Ως αποτέλεσμα αυτής της άρνησης, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν προσκάλεσε τον Ιρανό πρόεδρο στην Κωνσταντινούπολη και όχι στην Άγκυρα για να αποφύγει το διπλωματικό φιάσκο.

Φαίνεται τελικά ότι στην περίπτωση της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στην Αθήνα, η εικόνα του Ρ. Τ. Ερντογάν να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο των Αγνώστων Ελλήνων στρατιωτών, δεν ταιριάζει με τα Νέο-οθωμανικά πρότυπα μίας χώρας που θέλει να ενταχτεί στην ΕΕ, αλλά ούτε και με το νεοραγιαδισμό της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων μηνών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
peripatris


Οι Τούρκοι υπολογίζουν το λαό τους αλλά οι δικοί μας όχι, δηλαδή...

Μπράβο στον Ερντογάν και πίσσα και πούπουλα στα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ...
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη

3
Oπως διάβασα σε ενα σχόλιο ,γιατι να καταθεσει στεφάνι ?
Δενήρθε σαν επισκέπτης ή φίλος,αλλά σαν επικυριάρχος.

Αντιθέτως οι δικοί μας καταθέτουν στεφάνι στην μνημη καποιους που εσφαξε τοσες χιλιαδες Ελληνες! :down1
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη

4
Μετά από τις τόσες προκλήσεις που δεχομαστε απο τη Τουρκία, θα ήταν χλευαστικό προς εμάς να καταθέσει στεφάνι στον άγνωστο στρατιώτη. Όπως είναι χλευαστικό προς εμάς, που οι δικοί μας πολιτικοί καταθέσαν φόρο τιμής στο μαυσωλείο του κεμαλ ατατουρκ. Αλλά οι δικοί μας ειναι πολιτισμένοι νεοταξίτες, το παίζουν απελευθερωμένοι από πατριωτικά "δεσμά".

Re: Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη

6
Απολύτως δικαιολογημένος ο Ερντογάν.Είναι λογικό να μην καταθέσει στεφάνι προς τιμήν του Αγνώστου Στρατιώτου.Αντιθέτως,οι δικοί μας πολιτικοί ακολουθούν τις οδηγίες της Νέας Τάξης,δίχως να ασχολούνται με τον ελληνικό λαό.
Μιχαήλ ὁ Ἕλλην\nἜστιν οὖν Ἐλλάς καὶ ἡ Μακεδονία\nΤελεύτα ἄλυπος\n\n«Ἡ γραφή τῆς Κρήτης ἐστί ἡ μήτηρ τῆς φοινικικῆς γραφῆς»

Re: Ο Ερντογάν αρνήθηκε να καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη

7
Αφού ο άνθρωπος το πρωτόκολλο το έχει γραμμένο μόνο οι δική μας το παίζουν «ηθικοί» και καταθέτουν στεφάνι στον φονιά τον λαών. :down :down :down



Νήφε και μέμνησα απιστήν
(Να παραμένεις νηφάλιος
και να θυμάσαι να δυσπιστείς)…
και ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν
εφησυχασμένο
Επίμαχος φιλόσοφος από την Κω
Νήφε και μέμνησα απιστήν\n(Να παραμένεις νηφάλιος\nκαι να θυμάσαι να δυσπιστείς)…\nκαι ιδίως απέναντι σε όσους σε θέλουν\nεφησυχασμνο\nΕπίμαχος φιλόσοφος από την Κω
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελληνοτουρκικά”