ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

1
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Δεν καταλαβατε ακόμα ότι πισω από ολα οσα συμβαινουν σημερα στην ΕΛΛΑΔΑ κρυβεται το αηδιαστικο προσωπο των Αμερικανων με τον αιμοδιψη ΜΠΟΥΣ που δεν συγχωρει στον Καραμανλη ούτε τα ανοιγματα του προς τη Ρωσσια και την Κινα, ούτε τα φυσικα αερια και τις διαφορες άλλες συναλλαγες του με αυτές τις χωρες;



Και θελει να γκρεμισει την κυβερνησι και να ελθουν και παλι οι ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ που διοικουσαν 20 χρονια και δεν αφησαν τιποτα ορθιο;





Οδυσσεας Τσολογιαννης, δημοσιογραφος, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

3
Ενταξει, μη τη βγάλουμε και άγια αυτή την κυβέρνηση! Μη τρελαθούμε κιόλας.. Έχει κάνει και καλές κινήσεις τακτικής δεν λέω όπως αυτές που αναφέρεις με τους Ρώσους και τα άρματα μάχης , τα ενεργειακά και τις προσεγγίσεις αυτές που ενόχλησαν όντως τους αμερικάνους, αλλά δεν τις λείπουν και τα χοντρά σκάνδαλα. (Ζίμενς-Μίζενς, Βατοπέδι, Ζαχόπουλος, Φωτιές) ούτε τις λείπει και η συντηριτικούρα που τη χαρακτηρίζει, ούτε τις λείπει το ξεπούλημα των στρατηγικών μας πόρων σε πολυεθνικούς υπερεθνικούς κολοσσούς, ούτε και η άθλια οικονομική κατάσταση (ευνοείται μόνο μια μικρή ελιτ ενώ οι υπόλοιποι πεινάνε) και η ασφηκτική καταπίεση στη μικρομεσαία τάξη με τη γενιά των ανέργων και τη γενιά των 500/700 ευρώ.
Πρόκειται και αυτή για μια νεοταξική κυβέρνηση μη γελειώμαστε και που εξυπηρετεί την εξουσία των λίγων (ολιγαρχία).
Το πρόβλημα της ελλάδας δεν είναι πιο από τα δίπολα δικοματικά συστήματα εξουσιάζει κάθε φορά (φαινόμενο κόκα-κόλα πέπσι-κόλα που λέει και η φίλη μου), το πολιτικό πρόβλημα της ελλάδας είναι πολύ βαθύτερο και έχει προεκτάσεις σε κάθε μορφή και κλάδο της ελληνικής κοινωνίας.

Αν έχεις ατράνταχτες αποδείξεις ότι αυτό που έγινε αυτές τις μέρες το προκάλεσαν οι αμερικανοί βγάλτες εδώ και σε όποιο άλλο ΜΜΕ.

Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

4
Συμφωνώ απολύτως με τον φίλο Υermak.Είμαι απολύτως αποπολιτικοποιημένος.....η γνώμη μου είναι ότι προσπαθούν να ρίξουν την κυβέρνηση για τους λόγους που ανέφερε ο Οδυσσέας...

Δεν θα ήθελα όμως με τίποτα να δώ το Πασόκ στην εξουσία...σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς γιατί ξέρουμε ότι είναι φίλα προσκύμενο στους Αμερικάνους...

Από το να αλλάξει η κυβέρνηση και να έρθει το Πασόκ, καλύτερα να μείνουμε με τον Καραμανλή...που είναι φιλορώσος.....

Το πρόβλημα μας είναι ότι δεν έχουμε έναν Ηγέτη.....Έναν Λεωνίδα θέλαμε αυτόν το καιρό....θα έρθει;;;

Υ.Γ. Ξαναλέω ότι δεν είμαι πολιτικοποιημένος.....Βλέπω μόνο το συμφέρον της Ελλάδος μας,πάντα κατά την γνώμη μου..
Έλληνες Αμύνεσθαι Περί Πάτρης,Ελευθερία ή Θάνατος!Μετά από μια εθνοεπανάσταση χρειάζεται και μια εθνοκάθαρση...

Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

5
Παράθεση:Από το να αλλάξει η κυβέρνηση και να έρθει το Πασόκ, καλύτερα να μείνουμε με τον Καραμανλή...που είναι φιλορώσος
Φιλοαμερικάνος, φιλορώσος.. φιλοτέτοιος.. τσ τσ τσ...
εγώ θα προτιμούσα επιτέλους έναν φιλέλληνα!
Τι Λεωνίδας ούτε Μέγα Αλέξανδρος δεν μας σώζει από τον πάτο που έχουμε φτάσει..

Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

6
Ετσι οπως τα λες είναι φίλε Yermak!!!!!!!!!!

Τι θα πει φιλορωσος και τι φιλοαμερικανος?????

Εναν Ελληνα θελουμε και τιποτα λιγοτερο,τιποτα περισσοτερο.


Αληθεια πόσοι μετά απο αυτό το σαββατοκυριακο ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ οτι τα λιμανια της χώρας μας ξεπουληθηκαν στους κινεζους?

Απ οτι φαινεται ο κ.Καραμανλης εκτός απο φιλορωσος ειναι και φιλοκινεζος!!!!!!!!!!!



Πρεπει επιτελους να ξυπνησουμε και να δουμε την πραγματικοτητα καταματα,να αναρωτηθουμε και να αποφασισουμε τι θελουμε.


Δεν με ενδιαφερει ποιος ειναι στην εξουσια,αλλα το εργο της εκαστοτε κυβερνησης........και οπως φαινονται τα πραγματα τα δυο μεγαλα κομματα βραζουν στο ιδιο καζανι και μαζι με αυτα και εμεις οι ιδιοι.



Τι εγινε με τον κ.Ζαχοπουλο...με τον Οτε...με τις υποκλοπες...το βατοπαιδιο...τις πυρκαγιες...την Ολυμπιακη...τα λιμανια μας...και γενικα ολα τα νομοσχεδια που περνανε καθε φορα οταν εχουμε καποιο συμβαν και αποπροσανατολιζουν τον κοσμο για να τα περναν ανενοχλητοι???

Για ολα αυτα δεν νομιζω να ειναι απο πισω οι αμερικανοι........αλλα το ολο συστημα που ειναι βαθια μεσα στην σαπιλα και στην βρωμικη πολιτικη του!!!!

Βεβαια σε ενα μεγαλο ποσοστο ολων αυτων κρυβεται απο πισω η αμερικη,αλλα με το να βγαινουμε και να λεμε ενα αορστο <ΑΣΥΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ> για μενα δεν λεει τιποτα...........αντιθετος αυτη η σταση δειχνει καλυψη στο προσωπο των αμερικανων.
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»

Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

8
ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ 12 ΤΟΥ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ:»:
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Εχουν κηρύξει συναγερμό για «εσωτερική απειλή»

Με την κήρυξη «κίτρινου συναγερμού» η κυβέρνηση προωθεί τη χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων ως κατασταλτική δύναμη κατά του «εσωτερικού εχθρού»

Τα σχέδια περί «κίτρινου συναγερμού» έχουν ενεργοποιηθεί από την Τρίτη σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά από σχετικό σήμα που υπογράφεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Δ. Γράψα. Τα σχέδια αυτά, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη αυτής της κινητοποίησης, αφορούν στη λήψη αυξημένων μέτρων ασφάλειας των στρατοπέδων για το ενδεχόμενο αποτροπής ή αντιμετώπισης απειλής κατά της ασφάλειας των εγκαταστάσεων, μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ετσι η ίδια η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας προωθούν τη χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων, των μέσων και του προσωπικού που διαθέτουν, ως κατασταλτική δύναμη κατά αυτού που μπορεί όποτε θέλει να κατονομάσει «εσωτερικό εχθρό». Η ουσία μιας τέτοιας κίνησης δεν έχει να κάνει τόσο με τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας στα στρατόπεδα, ενίοτε γίνεται σε μεμονομένα στρατόπεδα, αλλά αυτό που δίνει άλλο περιεχόμενο στη συγκεκριμένη κινητοποίηση του στρατιωτικού μηχανισμού, είναι ότι γίνεται γενικευμένα και συνδέεται άμεσα με την κατάσταση εσωτερικής ασφάλειας της χώρας. Αφορμή για την έκδοση αυτής της γενικευμένης διαταγής είναι κάποιο μεμονωμένο περιστατικό επίθεσης κατά στρατιωτικής λέσχης, στη διάρκεια κινητοποίησης με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Πολλά ερωτηματικά

Η κίνηση αυτή προκαλεί πολλά ερωτήματα, καθώς η ασφάλεια των στρατοπέδων και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων αποτελεί μια συνεχή διαδικασία και μέριμνα και δεν υπήρχε κανένας λόγος για έκτακτα μέτρα. Πολύ περισσότερο, με δεδομένο το κλίμα που επικρατεί, αφού τέτοια μέτρα τροφοδοτούν άλλα σενάρια τα οποία συνδέονται με τη λήψη «εκτάκτων μέτρων», μεταξύ των οποίων και η απαγόρευση των συγκεντρώσεων, με τη συνδρομή του Στρατού, αξιοποιώντας τη δράση των κουκουλοφόρων.

Πάντως, από πλευράς του ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, διαβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει επιφυλακή στις Ενοπλες Δυνάμεις και ότι ο «κίτρινος συναγερμός» αφορά μόνο στα αυξημένα μέτρα ασφάλειας στις εισόδους των στρατοπέδων. Ομως, το σχετικό σήμα δεν το δίνουν στη δημοσιότητα, επικαλούμενοι «λόγους ασφάλειας». Αλλά και μόνο αυτό το γεγονός προκαλεί επιπλέον ερωτήματα, αφού η εν λόγω κινητοποίηση δεν αναφέρεται, όπως λένε, σε επιχειρησιακά σχέδια τα οποία υποτίθεται πως είναι διαβαθμισμένα. Αμεση και επιτακτική είναι η ανάγκη δημοσιοποίησης του επίμαχου σήματος καθώς και μόνο η σκέψη για ανοιχτή εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας αποτελεί εκ προμελέτης έγκλημα σε βάρος των λαϊκών ελευθεριών. Οσον αφορά στα προπαγανδιστικά παιχνίδια της κυβέρνησης για εκφοβισμό του λαού, όπου αξιοποιούνται αυτά τα σενάρια, αποτελούν ουσιαστικά «παιχνίδι με τη φωτιά» στο οποίο πρέπει άμεσα να δοθεί τέλος.
Υπάρχει έτοιμος σχεδιασμός

Βέβαια, η εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας είναι μια υπόθεση για την οποία υπάρχει και η σχετική προετοιμασία και σχεδιασμός. Τόσο το νέο αμυντικό δόγμα της χώρας, που επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ διατυπώθηκε και εφαρμόζεται από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και το νέο ΝΑΤΟικό δόγμα και η Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που έχουν υιοθετηθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις, περιλαμβάνουν και την εσωτερική ασφάλεια στον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων, στο όνομα της αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας» και των άλλων «ασύμμετρων απειλών». Και κανείς δε μπορεί να εμποδίσει την εκάστοτε κυβέρνηση να βαφτίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις «τρομοκρατία». Γι'αυτό χρειάζεται οργάνωση αγώνας επαγρύπνηση του λαού και της νεολαίας.
Ουκ αρνησόμεθά σε φίλη Ορθοδοξία,\nου ψευσόμεθά σε πατροπαραδοτον σέβας,\nεν σοι εγεννήθημεν, εν σοι ζώμεν, εν σοι κοιμηθησόμεθα.\nΕι δε και καλέσει καιρός,\nκαι μυριάκις υπερ σου τεθνηξόμεθα.\n ΙΩΣΗΦ ΒΡΥΕΝΙΟΣ

Re: ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

9
Επαναστάτες με το αζημίωτο

Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΠΑΝΤΖΟΥ


Δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 19ης Μαρτίου στη Λευκορωσία ο (επίλεκτος της Δύσης) Αλεξάντρ Μιλίνκεβιτς, προδίκασε ότι «δεν θα είναι ελεύθερες και δίκαιες» και προειδοποίησε ότι «μόλις ανακοινωθούν τα αποτελέσματα ο λαός θα ξεχυθεί στους δρόμους».



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ 2000

Η προειδοποίηση είναι καίρια. Οι «έγχρωμες επαναστάσεις» που σαρώνουν τις πρώην κομμουνιστικές χώρες αποτελούν την επιτομή της δράσης των αμερικανών μη κυβερνητικών οργανώσεων (ΔΜΚΟ) και του πώς ενορχηστρώνουν τον «εκδημοκρατισμό» μη φιλικών καθεστώτων.

Η άλλη CIA

Οι ΔΜΚΟ γίνονται το νέο όπλο της αμερικανικής διπλωματίας χάρη στις θεωρίες του πολιτειολόγου Τζιν Σαρπ περί πολιτικής ανυπακοής της κοινωνίας των πολιτών. Τα πειράματά του διαμόρφωσαν ένα νέο δόγμα μέσω το οποίου, με πρόφαση την προώθηση της δημοκρατίας, τα εχθρικά καθεστώτα τιμωρούνται όχι με πραξικοπήματα αλλά με «δημοκρατικές επαναστάσεις», όπως προπαγανδιστικά βαφτίστηκαν.

* Το 1983, ενώ ο Σαρπ δημιουργεί το Ιδρυμα Αλμπερτ Αϊνστάιν (στελεχωμένο με αξιωματούχους της CIA όπως ο Ρόμπερτ Χίλβι και ο Τόμας Σέλινγκ) για να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά του, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν ιδρύει το NED, Εθνικό Ταμείο Δημοκρατίας, για να χρηματοδοτήσει αυτά τα προγράμματα.


ΚΙΡΓΙΣΤΑΝ 2005
Παρά την εμφάνισή του ως ΜΚΟ, χρηματοδοτείται κατά 97% από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω της USAID (Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης). Με τη σειρά του χρηματοδοτεί άλλες πανίσχυρες ΔΜΚΟ όπως το NDI (Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο για Διεθνείς Υποθέσεις), το IRI (Διεθνές Ρεπουμπλικανικό Ινστιτούτο), το IFES (Διεθνής Επιτροπή Ερευνας και Ανταλλαγών), δουλεύοντας παράλληλα και συντονισμένα με τον Freedom House (Οίκος Ελευθερίας) ή το Ιδρυμα Σόρος. Σήμερα το NED χρηματοδοτεί και διευθύνει περισσότερες από 6.000 οργανώσεις στον πλανήτη.

Βολική λύση

* Ο πρώτος πρόεδρος του NED, Αλεν Βάινσταϊν, παραδέχτηκε ανοιχτά ότι «πολλά από όσα κάνουμε, τα έκανε μυστικά η CIA πριν από 25 χρόνια». Βολική λύση. Ο ΟΗΕ απαγορεύει τη βίαιη ανατροπή ενός καθεστώτος. Αλλά η προώθηση των δημοκρατικών αξιών μεταμορφώνεται με μια «αποδεκτή» δικαιολογία για την επίτευξη του ίδιου στόχου.

* Ο Σαρπ, το NED και το διεθνές δίκτυο των ΜΚΟ τους βρέθηκαν παντού όπου διακυβεύονταν αμερικανικά συμφέροντα: στην Κίνα λίγο πριν από τα γεγονότα στην πλατεία Τιεν Αν Μεν, στη Λιθουανία εκπαιδεύοντας τους νέους ηγέτες της ανεξαρτησίας, στη Βενεζουέλα ενορχηστρώνοντας τη «λαϊκή αντίσταση» κατά του Τσάβες, στη Σερβία ιδρύοντας την Optor, την οργάνωση που συνέβαλε στην πτώση του Μιλόσεβιτς.

* Ανάλογη δράση, αλλά πιο συστηματική ανέλαβε στην κεντρική Ασία.

* Το «πράσινο φως» για τον «εκδημοκρατισμό» της Γεωργίας δόθηκε όταν η έως τότε σύμμαχος των ΗΠΑ επιχείρησε προσέγγιση με τον Πούτιν.


ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 2000
* Οι ΜΚΟ ανέλαβαν αμέσως δράση, περιλαμβανομένης και της «μύησης» του Μιχαήλ Σαακασβίλι στις επιτυχημένες τεχνικές της «βελούδινης επανάστασης» της Σερβίας, χάρη στη γενναιοδωρία του παραρτήματος Βελιγραδίου του γνωστού μας Ιδρύματος Σόρος.

Την ίδια στιγμή, το δίκτυο του NED και του Σόρος χρηματοδότησαν και εκπαίδευσαν τα μέλη της νεολαιίστικης οργάνωσης Kmara (Φτάνει).

Οι δημοσκοπήσεις που μιλούσαν για θρίαμβο της αντιπολίτευσης έγιναν από οργανώσεις χρηματοδοτούμενες από την USAID, το NED, το Ιδρυμα Ευρασίας (με διευθυντή τον πρώην διευθυντή της CIA Ουίλιαμ Μάινες) και το «ανεξάρτητο» τηλεοπτικό δίκτυο Rustavi 2 (χρηματοδοτούμενο από τον Σόρο).

* Το ίδιο σενάριο επαναλήφθηκε στην Ουκρανία το 2004. Το ουκρανικό παράρτημα του Ιδρύματος Σόρος δαπάνησε 75 εκατ. δολάρια μέχρι το 2003 για προγράμματα «ανάδειξης της κοινωνίας των πολιτών». Το 2004 δώρισε 7 εκατ. σε προγράμματα εκλογών. Τη μιντιακή κάλυψη της επανάστασης ανέλαβε έναντι 100 εκατ. δολ. η αμερικανική οργάνωση δημοσίων σχέσεων Development Associates Inc.

Η νεοφιλελεύθερη Pora ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που ανέπτυξε η «Συμμαχία για την Ελευθερία Επιλογής» που προωθήθηκε από την αμερικανική πρεσβεία, την Παγκόσμια Τράπεζα, το NED και το Ιδρυμα Σόρος. Το σύνολο της εκστρατείας προώθησης της «κοινωνίας των πολιτών» στην Ουκρανία στοίχισε στον αμερικανό φορολογούμενο 58-65 εκατ. δολάρια.

* Στο Κιργιστάν, η «επίθεση εκδημοκρατισμού» άρχισε όταν ο Ακάγεφ διαπραγματεύτηκε το άνοιγμα ρωσικής αεροπορικής βάσης παύοντας πλέον να εξυπηρετεί τα αμερικανικά συμφέροντά της. Η κοινωνία των πολιτών κινητοποιήθηκε. Τουλάχιστον 170 ΜΚΟ που λειτουργούν στη χώρα προωθήθηκαν από την USAID και το NED και χρηματοδοτούνται 100% από αυτές.

Ακριβοί ακτιβιστές


Δοκιμασμένο σενάριο. Το ίδρυμα Σόρος αναλαμβάνει την «πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία και κερδίζει.
Η USAID επένδυσε τουλάχιστον 2 εκατ. δολάρια πριν από τις εκλογές σε «ντόπιους ακτιβιστές» για να καταγγείλουν παρατυπίες.

Ενας από τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο Εντίλ Μπαϊσόλοφ, ομολόγησε ότι η εξέγερση θα ήταν «αδύνατη» χωρίς τη συντονισμένη αμερικανική προσπάθεια.

Οι έγχρωμες επαναστάσεις, σαν κι αυτήν που απειλεί ο Μιλίνκεβιτς ότι επίκειται στη Λευκορωσία, αντί για τον εκδημοκρατισμό περιορίστηκαν να αντικαταστήσουν αντιδυτικές ελίτ με φιλοδυτικές.

Το επαναλαμβανόμενο σενάριο, αν ήταν τηλεοπτική σειρά, θα έγραφε στο τέλος «μια ευγενική προσφορά του Στέιτ Ντιπάρτμεν, της CIA, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των συνήθων υπόπτων». Οσο για τη δημοκρατία, ακόμη και με την πιο στενή της έννοια -ελεύθερες και δίκαιες εκλογές- παραμένει πάλι το μεγάλο ζητούμενο.


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 19/02/2006

Λέτε και η δική μας εξέγερση να έίναι στημένη;; Εγώ λέω ναι.........
Έλληνες Αμύνεσθαι Περί Πάτρης,Ελευθερία ή Θάνατος!Μετά από μια εθνοεπανάσταση χρειάζεται και μια εθνοκάθαρση...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διαφορες συζητήσεις και θέματα.”

cron