Ποια η αναζήτηση του Μ.Αλεξάνδρου στην σκληρότερη έρημο του κόσμου; Μήπως εκπλήρωνε μια θεϊκή αποστολή; Πέτυχε;

1
Μέρος Α’

Έχουν ειπωθεί πολλά για την εκστρατεία του Μ. Αλεξάνδρου συνολικά και πιο ειδικά για το τμήμα της εκείνο που έλαβε χώρα στην κεντρική Ασία. Πιο συγκεκριμένα αυτό το τμήμα που πραγματοποιήθηκε στην έρημο της Τάκλα Μακάν! Ποιος ήταν ο πραγματικός στόχος του όταν τόλμησε να διασχίσει μια από τις σκληρότερες ερήμους του πλανήτη (κατά πολλούς η σκληρότερη). Τι ήταν αυτό που τον οδήγησε να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια και να αψηφήσει τις πλέον αντίξοες συνθήκες, για να κάνει αυτή τη διαδρομή; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια τρέλα και μια προσπάθεια να αποδείξει την στρατιωτική του αξία. Μα αυτό το είχε κάνει ήδη κάνει πάρα πολλές φορές, μία ακόμα δεν θα του προσέφερε τίποτα! Οπότε το ερώτημα για την αιτία που τον οδήγησε σε αυτό το εγχείρημα παραμένει αναπάντητο; ή μήπως όχι;

Πριν προχωρήσουμε στη διερεύνηση του πραγματικού σκοπού αυτής της εκστρατείας, ας μιλήσουμε λίγο για την φύση της συγκεκριμένης ερήμου. Η έρημος Τάκλα Μακάν βρίσκεται στην αυτόνομη κινέζικη επαρχία Σινκιάνγκ – 0υιγούρ. Στο βορρά φτάνει μέχρι τον ποταμό Ταρίμ, στους πρόποδες της οροσειράς Τιεν Σαν και στο νότο μέχρι τα βουνά Κουνλούν. Αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα ψυχρής ερήμου καθώς δέχεται πολύ ψυχρές αέριες μάζες από τη Σιβηρία, οι οποίες κατεβάζουν τη θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Μερικές φορές φτάνουν σε τιμές κάτω των -20οC. Εξαιτίας της θέσης της, ακριβώς στην καρδιά της Ασίας και των χιλιάδων χιλιομέτρων απόστασης από οποιαδήποτε πηγή νερού, παρουσιάζει πολύ ψυχρές νύχτες ακόμα και το καλοκαίρι. Δηλαδή είναι ουσιαστικά αδιάβατη για οποιονδήποτε άνθρωπο!

Αυτή είναι η πραγματικότητα για την έρημο της Τάκλα Μακάν και φυσικά είναι ιδιαίτερα σκληρή! Άρα ήταν λογικό για έναν τόσο ευφυή στρατηλάτη να οδηγήσει το στρατό του να αντιμετωπίσει τέτοιες αντίξοες συνθήκες, αν δεν υπήρχε ένας ανώτερος σκοπός; Αν δεν είχε εντολή από κάπου για να εκτελέσει μια τέτοια αποστολή, θα το έκανε; Προφανώς και όχι! Ποια όμως μπορεί να ήταν η αποστολή που ίσως είχε ο Μέγας Στρατηλάτης και οδηγήθηκε στις πράξεις αυτές και αντιμετώπισε τόσους κινδύνους. Ήταν μια αποστολή που ορίσθηκε κατά την διάρκεια της εκστρατείας ή είχε εκπαιδευτεί από την παιδική του ηλικία για κάποιον σκοπό. Πιστεύω, όπως και πολλοί συνέλληνες, ότι προετοιμάζονταν για έναν ιερό σκοπό! Για μια αποστολή που είχε ως τελικό στόχο τη σωτηρία του πλανήτη γη και την αποκατάσταση της τάξης και της εύρυθμης λειτουργίας πάνω σε αυτόν!

Η εκστρατεία του Μ. Αλέξανδρου στην Τάκλα Μακάν έγινε περίπου το έτος 326 π.χ. , όταν είχε ολοκληρώσει την κατάκτηση της Περσικής Αυτοκρατορίας και προχωρούσε για την κεντρική Ασία. Οι αρχαίοι συγγραφείς αναφέρουν ότι δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να υποτάξει τις άγριες φυλές της περιοχής και χρειάστηκε αρκετό χρόνο για να το πετύχει. Ίσως με αυτές τις αναφορές να προσπαθούν, στην πραγματικότητα, να συγκαλύψουν το γεγονός της εκστρατείας! Βρίσκονταν τότε στη επαρχία της Βακτριανής και ακολουθώντας πορεία παράλληλη με τον Ώξο ποταμό έφθασε στα όρια της ερήμου. Ουσιαστικά ακολούθησε την πορεία του Α΄ εκστρατευτικού σώματος του Διονύσου, ο οποίος είχε πρώτος πραγματοποιήσει μια ανάλογη εκστρατεία περίπου 2000 χρόνια πριν τον Μ. Αλέξανδρο. Πέρασε από τα ίδια δύσβατα μονοπάτια για να εισέλθει στην επαρχία Ξιν Γιάνγκ, στην οποία δεσπόζει η έρημος. Τις πληροφορίες για το γεγονός αυτό τις αντλούμε από κείμενα αρχαίων που κάνουν νύξεις για αυτά που συνέβησαν. Επίσης αναφορές για ανθρώπους με λευκά ή πυρόξανθα μαλλιά υπάρχουν και σε κάποιους κινέζικους μύθους. Και επειδή μιλάμε για μύθους, ο μύθος πάντα κρύβει ψήγματα μιας αλήθειας πολύ παλιάς, οι αναφορές για τέτοιους ανθρώπους αφορούν αρχαιότατους χρόνους της κινέζικης ιστορίας και άρα ταιριάζουν χρονικά με την πραγματοποίηση της Διονυσιακής εκστρατείας.

Την απόδειξη ότι πραγματοποιήθηκε αυτή η εκστρατεία μας τη δίνουν σήμερα τα ευρήματα που έρχονται συνεχώς στο φως, από τις ανασκαφές που πραγματοποιούνται στην περιοχή. Οι ανασκαφικές αυτές προσπάθειες έχουν αποκαλύψει ερείπια ολόκληρων πόλεων, οι οποίες είναι χτισμένες με αρχαίο ελληνικό ρυμοτομικό σχέδιο. Υπάρχουν θεμέλια κτιρίων με αρχαιοελληνική κατασκευή, με εσωτερική αυλή και ιδιαίτερο χώρο για την κεντρική εστία της οικίας. Τα σημαντικότερα ευρήματα όμως δεν ήταν τα κτίρια, αλλά οι μούμιες που βρέθηκαν στους δεκάδες τάφους της περιοχής. Ήταν πάρα πολλές μούμιες ηλικίας χιλιετηρίδων, τέλεια διατηρημένες από την ξηρασία της ερήμου. Και το πιο παράδοξο…οι μούμιες δεν έμοιαζαν με κινέζους!

Τα μουμιοποιημένα σώματα ανήκαν σε ψηλούς, κοκκινομάλληδες και με ανοιχτόχρωμα μάτια. Προφανώς δεν ήταν κινέζοι οι νεκροί! Οι πιο παλιές ανάγονταν στον 19ο – 18ο αιώνα π.χ. και οι πιο πρόσφατες γύρω στον 4ο αιώνα π.χ.. Ανάμεσα στα σώματα βρίσκονταν και ένα μωρό, το οποίο στη θέση των ματιών του είχε γαλάζιες πέτρες και κάποιες γυναίκες που φορούσαν μυτερά καπέλα όπως οι Αμαζόνες. Ποιοι ήταν τελικά αυτοί οι άνθρωποι και πως διαβιούσαν σε μια τόσο άνυδρη περιοχή; Το δεύτερο ερώτημα απαντάτε με βάση γεωλογικές παρατηρήσεις, οι οποίες εξηγούν την πιθανότητα η έρημος να ήταν κάποτε εύφορη κοιλάδα, λόγω της υψομετρικής διαφοράς από το επίπεδο της θάλασσας. Οι άνθρωποι όμως;

Τα πορίσματα των ερευνών του DNA απέδειξαν ότι οι μούμιες δεν ανήκουν σε κινέζους ή σε κάποιον άλλο λαό της περιοχής ( όπως οι Ουιγούροι Τούρκοι). Έδειξαν ότι προέρχονται από ανθρώπους της αρχαίας Σκυθίας ή της Ανατολικής Μεσογείου.

Όμως εδώ υπάρχει και ένα άλλο στοιχείο που καταδεικνύει την ελληνικότητα των ευρημάτων(αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο Σκύθες και άλλους λαούς της Α. Μεσογείου) και άρα το πέρασμα του Μ Αλεξάνδρου από εκεί. Οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι σχέδια των ρούχων των νεκρών έχουν αρχαιοελληνικά μοτίβα. Ιδιαίτερα ένα εγχάρακτο σύμβολο σε ένα τάφο, είναι το αρχαιοελληνικό σύμβολο της σβάστικας. Μήπως είναι αλήθεια το πέρασμα των Ελλήνων από εκείνη την περιοχή και αν ναι, τότε τι αναζητούσαν σε μια τέτοια έρημο;

…συνεχίζεται
No Ctrl + Z\n\nhttp://www.youtube.com/watch?v=RqCq1u3XkkQ

Re: Ποια η αναζήτηση του Μ.Αλεξάνδρου στην σκληρότερη έρημο του κόσμου; Μήπως εκπλήρωνε μια θεϊκή αποστολή; Πέτυχε;

4
Όντως εκπλήρωνε μια "θεική" εντολή , αλλά όχι πάντως του Θεού της Ελλάδας, του προ πολλού απόντος.
Η αμείλικτη ιστορία κρινόμενη εκ του αποτελέσματος αποδυκνύει ότι η τετραπολική σύντομη αυτοκρατορία του Αλεξάνδρου, και η οποία προκάλεσε το DRANG NACH OSTEN εναντίον των Ασιατικών εθνών, είχε ως αποτέλεσμα την σαρωτική αντεπίθεση αυτών των μογγολικών εθνών και όχι μόνο την κάλυψη του χαμένου εδάφους αλλά και την κατάκτηση πολλών επιπλέον εδαφών εντός της εδαφικής κυριαρχίας της λευκής φυλής, και εντός της ίδιας της Ευρώπης.
Παρόμοιο τερματικό DRANG NACH OSTEN (προβοκατόρικη πίεση προς τα ανατολικά) αποπειρώνται σήμερα να προκαλέσουν οι αντίπαλοι μέσω του Ιωάννη Ψευδο-παλαιολόγου Ψεύδο-Δραγάζη εναντίον της Κίνας ώστε να αντεπιτεθεί σαρωτικά η Κινα και να σφαγιάσει τους πάντες με πρώτους σφαζόμενους τους απανταχού Έλληνες.
Παρόλλο αυτά (ουδέν κακόν αμιγές καλού) πρέπει να σημειώσουμε ότι η γεναιότητα και η στρατηγική ιδιοφυία του άριστου των ελλήνων Αλεξάνδρου μπόρεσε και απέτρεψε την ολική γενοκτονία μας από τους Περσοεβραίους (βλ.Εσθήρ και Μαρδοχαίο) και έφερε τον πόλεμο μέσα στο δικό τους Γήπεδο.. Ξεχάστε τις ανοησίες του Λιακόπουλου,ο οποίος και τυπώνει τα βιβλία του στα "φιλελληνικά" Σκόπια για να τα πουλάει μετά με την οκά στους εντελώς αποβλακωμένους χειραγωγούμενους νεοέλληνες.

Re: Ποια η αναζήτηση του Μ.Αλεξάνδρου στην σκληρότερη έρημο του κόσμου; Μήπως εκπλήρωνε μια θεϊκή αποστολή; Πέτυχε;

5
Δηλαδή; ο Αλέξανδρος καθοδηγούταν από ποιον; και λόγω της στρατηγικής του ιδιοφυίας γλίτωσε τους Έλληνες; το σινά είναι άλλο βουνό απ το γνωστό; τι είναι η θρησκεία αν κατάλαβα απ τα λίγα που έψαξα της σελήνης; και έχω κι άλλα!
No Ctrl + Z\n\nhttp://www.youtube.com/watch?v=RqCq1u3XkkQ

Re: Ποια η αναζήτηση του Μ.Αλεξάνδρου στην σκληρότερη έρημο του κόσμου; Μήπως εκπλήρωνε μια θεϊκή αποστολή; Πέτυχε;

6
Ο Αλέξανδρος ποτέ δεν πήγε στην Κίνα...

Έτσι απλά...

Χωρίς σάλτσες και φαντασίες...και χωρίς να δημιουργούμε τα κουλουβάχατα της ιστορίας...

Με σημερινούς όρους μπορούμε να μιλάμε για Αφγανιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Πακιστάν...


Και δεν αντιμετώπισε αυτούς...
Εικόνα
Εικόνα
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Ποια η αναζήτηση του Μ.Αλεξάνδρου στην σκληρότερη έρημο του κόσμου; Μήπως εκπλήρωνε μια θεϊκή αποστολή; Πέτυχε;

7
O Αλέξανδρος δεν έφτασε ... Εφτασε καπου στα σύνορα (Στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό)..

Ο ανεκδιήγητος Λιακόπουλος παρουσιάζει τον Ψευδο-Καλλισθένη (ψευδεπίγραφος ψευδοιστορικος μυθολόγος) ως πηγή του για το οτι δήθεν ο Αλέξανδρος μπήκε στην κυρίως Κίνα..

Μπορεί ο Αλεξάνδρος να μην μπήκε όμως κάποιοι άλλοι Έλληνες ζούσανε εκεί και ίδρυσαν και πόλη:

http://www.promitheasblog.com/2009/03/b ... _2916.html

Re: Ποια η αναζήτηση του Μ.Αλεξάνδρου στην σκληρότερη έρημο του κόσμου; Μήπως εκπλήρωνε μια θεϊκή αποστολή; Πέτυχε;

8
Yermak έγραψε: Ο ανεκδιήγητος Λιακόπουλος παρουσιάζει τον Ψευδο-Καλλισθένη (ψευδεπίγραφος ψευδοιστορικος μυθολόγος) ως πηγή του για το οτι δήθεν ο Αλέξανδρος μπήκε στην κυρίως Κίνα..
Φυσικά, η κυρίως Κίνα δεν είναι η σημερινή Κίνα...
Η γνώμη είναι σαν την κ*λ*τρυπίδα...Όλοι έχουν από μία! Κι οι εξουσιαστές...αυτοί που διαμορφώνουν τις απόψεις της μάζας...έχουν προωθήσει την ιδέα ότι "κάθε άποψη είναι σεβαστή"...Κι έπεισαν τον κάθε ηλίθιο στον πλανήτη, να ταμπουρωθεί πεισματικά και με φανατισμό...πίσω από την υποβολιμιαία..."προσωπική" του άποψη ! 

Re: Ποια η αναζήτηση του Μ.Αλεξάνδρου στην σκληρότερη έρημο του κόσμου; Μήπως εκπλήρωνε μια θεϊκή αποστολή; Πέτυχε;

9
Σε ότι αφορά την περιοχή Τσιν- Γιανκ της Κίνας, τα όμοια με τον Φουρακη ορυεται προδοτικός στην τηλεόραση, ο Δημοσθένης Λιακοπουλος : «Όπως ο Μέγας Αλέξανδρος κυνήγησε τις ρυπαρές φυλές στην περιοχή Τσιν – Γιανκ της Κίνας και τις σφράγισε μέσα στη Γη, έτσι πρέπει να κάνουμε και μείς σήμερα, και να ξανασφραγισουμε τους Μογγολους και τις ρυπαρές φυλές μέσα στη Γη στο έδαφος της Κίνας» (!!!).

Συμφωνώντας ο Ιωαν. Φουρακης, ορυεται κατά εβραϊκή παραγγελία, στην σελίδα 494: «Από την επανασυγκροτηση της συνελεύσεως των πανελληνων πρέπει να εκπορευθεί (να εκστρατεύσει εναντίον της Κίνας) ο ΑΝΤΙΘΕΟΣ (ήτοι ο Αντίχριστος) «Νέος Μέγας Αλέξανδρος» (δια να οδηγήσει ξανά τον Ελληνικό Στρατό εναντίον της Κίνας)!!!»

Βεβαίως , συμφωνως με τον αυτόπτη χρονικογράφο της Εκστρατείας, Καλλισθένη, και τον εξ αντιγραφής του Καλλισθένη ιστορικό και βιογράφο Αρειανό, ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΗΛΘΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ αλλά, λογω του δριμύτατου ψύχους στις κορυφές του Ιντου- Κους των Ιμαλάϊων, ανέκοψε την εκστρατεία στα σύνορα Θιβέτ – Ινδίας.

Σ’ αυτό το κείμενο, το οποίο οι ιστορικοί και οι φιλόλογοι απορρίπτουν ως «ΠΛΑΣΤΟ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΑΛΛΙΣΘΕΝΟΥΣ», γράφεται ψευδώς ότι «ο Αλέξανδρος εισήλθε στην Κίνα», ΩΣΤΕ να παγιδευτούν οι Έλληνες των επόμενων γενεών, εναντίον της Κίνας, και ώστε να δοθεί το άλλοθι στην Κίνα να γενοκτονησει τους Έλληνες Ελλάδος και διασποράς, και τα λοιπά έθνη της λευκής φυλής.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά περί Ελλάδας”