Μετανάστες - ψηφοφόροι με ψεύτικες διευθύνσεις προκαλούν ερωτηματικά

1
Ερωτηματικά προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας «Ποντίκι» σύμφωνα με το οποίο δικαίωμα ψήφου έχουν πάρει μετανάστες οι οποίοι δηλώνουν διευθύνσεις μόνιμης κατοικίας, σε άδεια οικόπεδα, σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης, σε χαμόσπιτα και ερειπωμένα κτίσματα. Εξηγήσεις ζήτησε ο υπεύθυνος τομεάρχης της ΝΔ, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει την εφημερίδα και τονίζει πως υπεύθυνος είναι ο δήμος Αθηναίων.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα -και, μάλιστα με φωτογραφικό υλικό- στους εκλογικούς καταλόγους έχουν γραφτεί μετανάστες από χώρες της Ε.Ε. (π.χ. Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία) χρησιμοποιώντας ψεύτικα ή πλαστά στοιχεία

Στοιχείο - μαϊμού αποτελεί η διεύθυνση, ενώ εντύπωση κάνει το γεγονός ότι πολλοί από τους μετανάστες εμφανίζονται να μένουν στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο, π.χ. 200 Βούλγαροι σε γειτονιά των Πετραλώνων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εγγραφή αυτών των ανθρώπων παρουσιάζει κενά και έγινε χωρίς τον παραμικρό έλεγχο από την Πολιτεία.

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το δημοσίευμα εξαπέλυσε ο τομεάρχης της ΝΔ, Χρήστος Ζώης. «Τα ερωτήματα είναι πολλά και σοβαρά και αφορούν, εκτός των άλλων, στην αξιοπιστία της διαδικασίας που ακολουθήθηκε», δήλωσε, καλώντας τον υπουργό Εσωτερικών «όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις για τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, αλλά και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για το σύνολο των εγγεγραμμένων μεταναστών στους εκλογικούς καταλόγους όλων των δήμων της χώρας».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει πως η εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους διενεργείται με ευθύνη των ίδιων των Δήμων, οπότε για τις περιπτώσεις που αναφέρονται αρμόδιος είναι ο δήμος Αθηναίων.

«Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πάντως ότι κανένας από τους αλλοδαπούς, στους οποίους αναφέρεται, δεν ψηφίζει ως μετανάστης με βάση την νέα διαδικασία του ν. 3838/2010, την οποία επομένως παραπλανητικά το δημοσίευμα υπαινίσσεται. Όλοι τους ανεξαιρέτως, όπως ρητά αναφέρεται στο δημοσίευμα αυτό, είναι υπήκοοι κρατών μελών της ΕΕ και ως τέτοιοι θα ψήφιζαν», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο και κατηγορεί τον κ. Ζώη για «σκόπιμη υιοθέτηση ανακριβειών και διάθεση πολιτικής συκοφάντησης του Υπουργείου».

Τέλος, επισημαίνεται πως με εντολή του Γιάννη Ραγκούση, το Σώμα Επιθεωρητών και Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα πραγματοποιήσει αύριο έλεγχο στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων για τη διακρίβωση των αναφερομένων στο δημοσίευμα, ενώ ο φάκελος θα αποσταλεί στον εισαγγελέα για ποινική αξιολόγηση.


http://www.ellinikanea.gr/index.php
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Μετανάστες - ψηφοφόροι με ψεύτικες διευθύνσεις προκαλούν ερωτηματικά

2
Και εγω απλά αναρωτιέμαι,αμα αυτά γίνονται στο κεντρο της Αθήνας και δεν μπορούν να ελέγξουν,φαντάστείτε τι θα γίνεται στην Θράκη με το Τουρκικό προξενείο,πόσοι θα έρχονται εκ Τουρκίας και δηλώνονται ως κάτοικοι Ελλάδας.
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Μετανάστες - ψηφοφόροι με ψεύτικες διευθύνσεις προκαλούν ερωτηματικά

3
8 χιλιάδες ''ψήφοι'' έρχονται από την Προύσα στη Θράκη για τις εκλογές.


Εικόνα

8 χιλιάδες ψήφους προτείθεται να μεταφέρει από την Τουρκία στην Θράκη για τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, ο Πρόεδρος του συλλόγου αλληλεγγύης ''Τούρκων'' Δυτικής Θράκης (BTTD), του παραρτήματος Προύσας, Χακάν Τσαβούσογλου.


Σε δημοσίευμά της η μειονοτική εφημερίδα ΜΠΙΡΛΙΚ, φιλοξενεί δηλώσεις του Τσαβούσογλου, ο οποίος ούτε λίγο, ούτε πολύ αναφέρεται στην συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Τούρκο Υπουργό Προεδρίας, για τα θέματα που συζητήθηκαν καθώς και για τις επικείμενες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:




Ο πρόεδρος του συλλόγου αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTD) -παράρτημα Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε πως με την ταυτόχρονη συζήτηση των μειονοτικών προβλημάτων σε Ελλάδα άρχισαν να έρχονται και απτά αποτελέσματα.


Ο Χακάν Τσαβούσογλου μετείχε στην σύναξη για τις μειονότητες που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με την συμμετοχή του υπουργού προεδρίας-υπεύθυνου για τους Τούρκους του εξωτερικού Φαρούκ Τσελίκ. Ο Τσαβούσογλου αξιολόγησε την σύναξη για τις μειονότητες καθώς και τις τοπικές εκλογές που θα γίνουν στις 7 Νοεμβρίου στην Ελλάδα. Ο Τσαβούσογλου ανακοίνωσε πως πλέον στις ταυτόχρονες συναντήσεις για τις μειονότητες υπάρχουν απτά αποτελέσματα. Όπως είπε : ¨πλέον δεν κάνουμε τρύπες στο νερό¨.


Ο πρόεδρος Τσαβούσογλου ανέφερε πως ευρισκόμενος στην σύναξη για τις μειονότητες στην Αθήνα, ως προσκεκλημένος του υπουργού προεδρίας-υπεύθυνου για τους Τούρκους του εξωτερικού Φαρούκ Τσελίκ, αντιμετώπισε με ευχαρίστηση την πρόοδο που έχει καταγραφεί στα μειονοτικά προβλήματα. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε : Οι συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στις δύο χώρες ειδικότερα για το θέμα του μουφτή, και στο σημείο που έχουν φτάσει αποτελούνε ένα σημείο καμπής για την μειονότητα μας. Η εξέλιξη αυτή πιστεύουμε πως θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίλυση και των υπολοίπων θεμάτων¨.


¨Στην Προύσα υπάρχει δυνατότητα 8 χιλιάδων ψήφων¨


Αναφερόμενος ο Χακάν Τσαβούσογλου πρόεδρος του παραρτήματος του BTTD, στις τοπικές εκλογές που θα γίνουν στις 7 Νοεμβρίου τόνισε πως θα αποτελέσουν μια ριζική αλλαγή στην διακυβέρνηση και είπε : ¨ Στην Προύσα υπάρχει δυνατότητα 8 χιλιάδων ψήφων. Επιθυμία μας είναι όλους αυτούς να τους μεταφέρουμε. Θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή των ομογενών μας, να ασκήσουν το πλέον θεμελιώδες δικαίωμα τους. Εμείς ως σύλλογος πάλι θα βάλουμε λεωφορεία. Για αυτό οι ομογενείς μας το συντομότερο να υποβάλλουν την αίτηση τους στο σύλλογο μας.¨.


http://kranosgr.blogspot.com/2010/10/8_30.html
''...δεν είναι η πάλη ημών εναντίον εις αίμα και σάρκα, αλλ' εναντίον εις τας αρχάς, εναντίον εις τας εξουσίας, εναντίον εις τους κοσμοκράτορας του σκότους του αιώνος τούτου, εναντίον εις τα πνεύματα της πονηρίας εν τοις επουρανίοις''\n[/align]

Re: Μετανάστες - ψηφοφόροι με ψεύτικες διευθύνσεις προκαλούν ερωτηματικά

4
Αυξημένη κίνηση στο τελωνείο Κήπων στα σύνορα με τη Τουρκία


Aπό τη Παρασκευή το βράδυ παρατηρείται έντονος συνωστισμός στο Τελωνείο Κήπων, στο ρεύμα προς Ελλάδα.
Μεγάλος αριθμός λεωφορείων και Ι.Χ έχουν περάσει από την Τουρκία στο εσωτερικό της χώρας μας. Γιατί έρχονται άραγε τόσα πολλά οχήματα; Μήπως για τις εκλογές στη Θράκη;

Αυτό που συζητιέται όλη τη βδομάδα για «καραβάνια» μεταφερόμενων ψηφοφόρων από την Τουρκία με τις ευλογίες του Προξενείου της Κομοτηνής είναι μάλλον γεγονός.

(http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/1 ... _9452.html )
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Μετανάστες - ψηφοφόροι με ψεύτικες διευθύνσεις προκαλούν ερωτηματικά

5
Και για όσους δεν το πιστεύουν ακόμα.


Θα ήθελα να κάνω μια επισήμανση σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές, στη Περιφέρεια Ανατολ. Μακεδονίας & Θράκης.

Μπορεί να μη γίνεται εύκολα αντιληπτό, αλλά έγιναν κάποια αίσχη, τα οποία βέβαια γίνονται επι σειρά ετών και καθορίζουν το αποτέλεσμα στη Ροδόπη. Αυτή τη φορά όμως, από τέτοιες ενέργειες κρίνεται το πολιτικό μέλλον έξι περιφερειακών ενοτήτων, από τον Έβρο ως τη Δράμα.

Έχει βουήξει ο τόπος για τα λεωφορεία που πέρασαν τα σύνορα με τη Τουρκία, ανήμερα των εκλογών. Κάποιοι μιλούν για 200 γεμάτα λεωφορεία με προορισμό μειονοτικά χωριά της Κομοτηνής. Ήρθαν, ψήφισαν και πάλι πίσω. Και όλα αυτά υποκινούμενα από το Πασοκ.

Και όλα αυτά φαίνονται ξεκάθαρα στο αποτέλεσμα της κάλπης. Πρώτον, αν κρίνουμε από τους σταυρούς προτίμησης των υποψηφίων του Γιαννακίδη. Ρίξτε μια ματιά:



Υποψήφιοι Ψήφοι
1 ΣΑΛΗΜ ΣΕΒΓΚΗ ΤΟΥ ΡΕΤΖΕΠ 6969
2 ΧΟΥΣΕΪΝ ΕΡΤΖΑΝ ΤΟΥ ΑΜΕΤ 6945
3 ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ 6165
4 ΜΟΥΜΙΝ ΚΑΑΝ ΤΟΥ ΧΟΥΣΕΪΝ 4156
5 ΠΟΥΡΝΑΡΑ ΜΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ 3945
6 ΣΙΑΚΗΡ ΑΪΧΑΝ ΤΟΥ ΣΙΑΚΗΡ 3082
7 ΤΣΟΛΑΚ ΣΟΥΑΤ ΤΟΥ ΕΜΙΝ 2781
8 ΒΑΒΑΤΣΙΚΛΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (ΜΑΡΙΟΣ) ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ 2476
9 ΠΟΛΙΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ 2047
10 ΚΟΥΡΟΥ ΣΑΛΗ ΕΡΝΤΙΝΤΣ ΤΟΥ ΝΙΧΑΤ 2009
11 ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ 2002
12 ΤΣΙΤΗΡΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 1993
13 ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΖΙΜΗΣ) ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ 1692
14 ΚΑΛΙΦΑΤΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ 1524
ΣΥΝΟΛΟ 47786



Στις πρώτες 7 θέσεις οι 5 είναι μειονοτικοί!!! Ειδικά οι 2 πρώτοι έχουν μικρή διαφορά μεταξύ τους, αλλά πολύ μεγάλη από τον τρίτο!

Δεύτερο στοιχείο: Πως είναι δυνατόν όλη η υπόλοιπη περιφέρεια ( αν εξαιρέσουμε τη Δράμα όπου η διαφορά είναι μονο 1 μονάδα) να δίνει αποτέλεσμα υπερ του παυλίδη, και μάλιστα με αξιοπρόσεκτη διαφορά που φτάνει και το 8% και η Ροδόπη να δίνει 56% Γιαννακίδη και 30% Παυλίδη;; Αυτά τα νούμερα όχι μονο δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα, αλλά ακόμη και στατιστικώς είναι λανθασμένα! Και κανείς δεν το επισημαίνει!

Όσο για το πώς μπορούν να έρχονται τα λεωφορεία και να «ριχνουν» Γιαννακίδη αυτό για να το βρείτε πρέπει να πάτε αρκετά πίσω. Από τις λίγες πληροφορίες που έχω, μάλλον πρόκειται για μειονοτικούς που τους είχε αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου επι χούντας και είχαν απελαθεί, και μόλις βγηκε στην εξουσία ο παπανδρέου τους τα έδωσε όλα πίσω και από τότε –σε συνεργασία με το προξενείο της Κομοτηνής- όποτε έχει εκλογές τους φέρνει και ψηφίζουν.

Σας παρακαλώ ασχοληθείτε λίγο με το θέμα, έχει πολύ «ζουμί» η υπόθεση και έχει συγκαλυφθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Γιώργος Μ.



antinews.gr
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: Μετανάστες - ψηφοφόροι με ψεύτικες διευθύνσεις προκαλούν ερωτηματικά

6
Κάποια πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται....

Μπορεί να μη γίνεται εύκολα αντιληπτό, αλλά έγιναν κάποια αίσχη, τα οποία βέβαια γίνονται επι σειρά ετών και καθορίζουν το αποτέλεσμα στη Ροδόπη. Αυτή τη φορά όμως, από τέτοιες ενέργειες κρίνεται το πολιτικό μέλλον έξι περιφερειακών ενοτήτων, από τον Έβρο ως τη Δράμα.

Η κομοτηνή παρόλο που οι τουρκοι έβαλαν τουρκαλα με δικό της συνδιασμό και όλοι φοβόντουσαν ότι θα βγει και μάλιστα με μεγαλη διαφορά(διότι το 49% είναι μουσουλμάνοι) και οι Έλληνες 3-4 αν θυμάμαι καλά και θα διαχωριζόντουσαν οι ψήφοι τους..... εν τέλη η τουρκαλα βγήκε 3η και πάτωσε!

Όλοι έλεγαν και έλεγαν χίλια δυο,όμως χωρίς να σκεφτούν ότι οι υπόλοιποι Ελληνικοί συνδιασμοι θα έχουν μέσα στον συνδιασμό τους μουσουλμάνους συμβούλους.

Έτσι και η τουρκαλα δεν βγήκε,αλλά και οι δημοτικοί μουσουλμάνοι σύμβουλοι που πήγαιναν με τους Έλληνες δεν πήραν πολλούς ψήφους .... και έτσι με ένα σβάρο δυο τριγώνια!


Στις περιφεριακες δεν έγινε το ίδιο,που έτσι έπρεπε να γίνει και εκεί.

Ας αφήνανε να γίνει συνδιασμός μουσουλμάνων για να διαχωριστούν και εκεί οι ψήφοι!



Στις πρώτες 7 θέσεις οι 5 είναι μειονοτικοί!!! Ειδικά οι 2 πρώτοι έχουν μικρή διαφορά μεταξύ τους, αλλά πολύ μεγάλη από τον τρίτο!
Και απο την άλλη πλευρά οι 2 πρώτοι σύμβουλοι ήταν μουσουλμανοι

Δεύτερο στοιχείο: Πως είναι δυνατόν όλη η υπόλοιπη περιφέρεια ( αν εξαιρέσουμε τη Δράμα όπου η διαφορά είναι μονο 1 μονάδα) να δίνει αποτέλεσμα υπερ του παυλίδη, και μάλιστα με αξιοπρόσεκτη διαφορά που φτάνει και το 8% και η Ροδόπη να δίνει 56% Γιαννακίδη και 30% Παυλίδη;; Αυτά τα νούμερα όχι μονο δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Ελλάδα, αλλά ακόμη και στατιστικώς είναι λανθασμένα! Και κανείς δεν το επισημαίνει!
Δεν υπάρχει ποιο ευκολη ερωτηση απο αυτή.... ο Γιαννακίδης είναι κομοτηναίος και πολύ απλά ψήφισαν τον ανθρωπο τους!

Ο Παυλίδης πάλι δεν πήρε τους ψήφους που περίμενε απο την Ξάνθη,διότι είναι 16-20 χρόνια Νομάρχης και όσο να ναι και έχει πολλους εχθρούς αλλά και ο κόσμος τον έχει βαρεθεί πλέον!!!

Όσο για το πώς μπορούν να έρχονται τα λεωφορεία και να «ριχνουν» Γιαννακίδη αυτό για να το βρείτε πρέπει να πάτε αρκετά πίσω. Από τις λίγες πληροφορίες που έχω, μάλλον πρόκειται για μειονοτικούς που τους είχε αφαιρεθεί το δικαίωμα ψήφου επι χούντας και είχαν απελαθεί, και μόλις βγηκε στην εξουσία ο παπανδρέου τους τα έδωσε όλα πίσω και από τότε –σε συνεργασία με το προξενείο της Κομοτηνής- όποτε έχει εκλογές τους φέρνει και ψηφίζουν.
Τα λεωφορεία έρχονταν ανέκαθεν και δεν ρίχνουν μόνο Γιαννακίδη αλλά και Παυλίδη,διότι στους 8 πρώτους του Παυλίδη οι 3 τούρκοι μόνο είχαν 17000 ψήφους περίπου!

Όσο για τους ψηφοφόρους δεν είναι επί χούντας αλλα συνέχεια αυξάνονται με τον καιρό γιατί πολύ ευυκολα παίρνουν την υπηκουοτητα και μάλιστα έρχονται κάθε 3 μήνες απο την Τούρκια τουλάχιστον 700 άτομα να υπήρετήσουν στον Ελληνικό στρατό!!!


Και για να τελιώνει το θέμα με τον Γιαννακιδη-Παυλιδη,η διαφορά τους ήταν περίπου 1000 ψήφοι,όταν η ίδια η πόλη του(Ξάνθη) δεν ψηφίζει τον κ.Πυαλίδη και χάνει για 1000 ψήφους δεν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω απλά ο κόσμος της ξάνθης δεν ήθελε άλλο Παυλίδη διότι όπως προείπα ο άνθρωπος είναι πάνω απο 20 χρόνια μέσα στην πολιτική....... ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!
«Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς»
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το μεταναστευτικό ζήτημα”

cron