ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ - ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΚΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

1
Του Ηλία Γερακέα* (περιοδικό Ελληνόραμα Μάρτιος 2004)





Ο εβραϊκής καταγωγής από την Μ. Βρετανία Βενιαμίν Ντισραέλι στο βιβλίο του «Coumgsby», 1850, αναφερόμενος στις μυστικές εταιρείες και τις μασονικές στοές, αποκάλυψε τα εξής: «Εβραίοι παντού! Υπήρξε μήπως ποτέ καμία κίνηση στην Ευρώπη περισσότερο ή λιγότερο σημαντική που να έγινε χωρίς την δική μας συμμετοχή; Ο κόσμος διοικείται όχι από αυτά τα πρόσωπα που φαίνονται επί της σκηνής, αλλά από εκείνα που βρίσκονται στα παρασκήνια ...»



Αλλού τονίζει: «Οι μυστικές εταιρείες αποτελούν τις προσωρινές κυβερνήσεις και οι άνθρωποι της εβραϊκής φυλής βρίσκονται επί κεφαλής όλων αυτών... Ό,τι κι αν αποφασίζουν οι διοικούντες, την τελευταία στιγμή οι μυστικές εταιρείες εξουδετερώνουν αυτή την απόφαση, όποτε κι αν το θελήσουν».



Ο Γάλλος διαπρεπής αποκρυφιστής Rene Guenon τονίζει τα εξής: «Μερικές μυστικές οργανώσεις δημιουργούνται για ειδικό σκοπό. Αντιπροσωπεύουν όμως το τελευταίο και κατά εξοχήν εξωτερικό σκαλί μιας ιεραρχίας που ανεβαίνει βήμα-βήμα ως εκείνες τις μυστικές οργανώσεις, οι οποίες είναι οι πλέον καθαρές και προσιτές για τον επίγειο κόσμο». Αυτά βέβαια ισχύουν σε διεθνές επίπεδο - στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι υπάρχει ένα δίκτυο μασονικών στοών, για το οποίο ελάχιστοι γνωρίζουν.



Μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας να ερευνηθεί το θέμα, αντιλαμβάνεται κανείς τον σκοτεινό ρόλο αυτών των στοών και των μελών τους. Πρέπει να τονισθεί ότι λόγω της μυστικότητας, οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί στις κρίσεις μας, ωστόσο τα στοιχεία που κατατίθενται είναι πλήρως διασταυρωμένα. Μετά την Επανάσταση του 1821 και κατόπιν ρητής εντολής-διαταγής του υπουργού εξωτερικών της Μ.Βρετανίας Κάνιγκ, δημιουργήθηκε το Αγγλικό κόμμα με πρωταγωνιστές τους Ρώμα, Δραγώνα, Στεφάνου, όλοι τους τέκτονες... Στοά επίσης λειτούργησε και στο Ναύπλιο. Ιδρυτής της ο μεγάλος διδάσκαλος Νικόλαος Γερακάρης, υποδιευθυντής της Αστυνομίας. Έντονα φιλοαγγλική στοά, με το όνομα «Δάμωνος και Φιντίου».



Με την άνοδο του ο Καποδίστριας στην εξουσία, γνωρίζοντας τον ύποπτο ρόλο των στοών , εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία απαγόρευε την λειτουργία στο ελεύθερο ελληνικό κράτος πάσης φύσεως μυστικών εταιρειών, τονίζοντας ότι η συμμετοχή των μελών σε τέτοιες εταιρείες είναι κολάσιμη. Οι μασονικές στοές στην Ελλάδα έπαιξαν έναν περίεργο ρόλο στα εθνικά μας θέματα και πολλές φορές κατηύθυναν τις εξελίξεις πριν από τις κυβερνήσεις.



Παράδειγμα η προσπάθεια του τραπεζίτη τέκτονα Σκουλούδη, με συντονισμό των Άγγλων, να δημιουργήσει ένα κοινό «ελληνοτουρκικό πρόγραμμα» συνεργασίας με μασονικές στοές της Τουρκίας. Άλλος τέκτονας, ο Σκαλιέρης, ιδρύει την στοά με όνομα «Φως της Ανατολής», η οποία συνεργάζεται στενά με την Οθωμανική Επιτροπή Ενώσεως Προόδου, δρομολογώντας την προώθηση στις αρχές του 19ου αιώνα στελεχών των Νεοτούρκων στην εξουσία της Τουρκίας με ταυτόχρονη ανατροπή του σουλτάνου. Το 1908 συστήνονται πλέον κοινοί δεσμοί τεκτόνων Ελλήνων και Τούρκων στην Κωνσταντινούπολη, με όνομα «Τεκτονικό Διευθυντήριο» προς ενίσχυση του εβραϊκής καταγωγής (σύμπτωση!) Μουσταφά Κεμάλ.





Το γνωστό τεκτονικό περιοδικό «Ακακία», τον Οκτώβριο του 1908, αποκαλύπτει πως η μασονική στοά «Μακεδονία», με έδρα την Θεσσαλονίκη, είχε ως διδάσκαλο τον Ιταλο-εβραίο Καράσο, ο οποίος ήλεγχε κι άλλες τρεις στοές, στις οποίες μέλη ήταν όλα τα επιφανή μέλη του κινήματος των Νεοτούρκων, οι οποίοι συμπτωματικά ήταν Εβραίοι, όπως οι Ταλαάτ και Ενβέρ, οι ίδιοι αργότερα, μαζί με τον Κεμάλ, έγιναν σφαγείς των Ελλήνων . Το 1925 η Αγγλική Μεγάλη Στοά δίνει εντολή για κατάπαυση του πυρός στα Βαλκάνια και δημιουργίας καλού κλίματος και καλής γειτονίας μεταξύ των αντίπαλων εχθρικών κρατών στην Βαλκανική. Όλως συμπτωματικώς η επόμενη δεκαετία ήταν μια περίοδος αποκλιμάκωσης της έντασης στα Βαλκάνια. Βενιζέλος-Ινονού, ελληνοτουρκική φιλία (;), και όλα τα επακόλουθα...



Το 1930 ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Παπαναστασίου, τέκτονας όπως πολλοί λέγουν , επιχειρεί την δημιουργία «Πανβαλκανικής Ενώσεως», η οποία βέβαια λόγω του Β ' Παγκοσμίου Πολέμου που ερχόταν, τελμάτωσε. Στον κόσμο των τεκτόνων όμως υπάρχουν και εντάσεις. Μία από αυτές ήταν το 1872, όταν ο τότε Μεγάλος Διδάσκαλος της Μεγάλης Στοάς αναρριχήθηκε στην ηγεσία από τους Άγγλους, συγκρουόμενος με τον «Γάλλο» Δαμασκηνό. Μία ένταση που κράτησε για πολλές δεκαετίες: Μόλις το 1971 η εφημερίδα «Le Monde», στις 18/2, δημοσίευσε καταγγελία-ανακοίνωση των ευρωπαϊκών στοών εναντίον των βρετανικών-αμερικανικών , για τον «δογματικό και συντηρητικό χαρακτήρα τους», και τέλος κάνει λόγο η ανακοίνωση για ένωση όλων των ευρωπαϊκών στοών και λαών (!), ώστε να δημιουργηθεί η Ευρώπη διαποτισμένη από το ιδεώδες της κοινωνικής δικαιοσύνης και της πολιτικής δημοκρατίας... Προπομπός η ανακοίνωση της δημιουργίας της ΕΕ!





Κάποιοι ξέρουν πριν από εμάς και αποφασίζουν για εμάς, φαίνεται... Το γεγονός ότι ο τεκτονισμός έχει σχέσεις και με την πολιτική πλέον αποδείχθηκε στον τόπο μας από ένα περιστατικό που αφορά τα εσωτερικά της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας. Λίγο πριν έρθει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, παρατύπως ( όπως καταγγέλθηκε από τέκτονες) ο Μεγάλος Διδάσκαλος Χρήστος Μανέας αναρριχήθηκε στην κορυφή της ηγεσίας της στοάς καταστρατηγώντας το τεκτονικό Σύνταγμα (έχουν και τέτοιο!) και τους κανονισμούς. Ο ίδιος ο Μανέας διατελεί νομικός σύμβουλος του φιλο-πασοκικού (τότε) εντύπου Αυριανή, και τηρεί μια φιλική προς τον γαλλικό τεκτονικό κόσμο στάση.



Τότε ακριβώς συμπτωματικά, γίνεται και η περίφημη αγορά του αιώνα, όταν και η Ελλάδα αγόρασε τα 40 Γαλλικά Mirage, και η σχέση του κ. Μανέα με τις πολεμικές βιομηχανίες της χώρας αποκαλυπτόταν (ΕΛΒIΕΜΕΚ) ως καταλυτική για την αγορά των αεροσκαφών αυτών . Κλείνοντας, πρέπει να τονισθεί ότι στην ρωσική εφημερίδα ΝΕΑ της Μόσχας έγινε μια συγκλονιστική αποκάλυψη του Μέγα Διδασκάλου Ρομπέρ Ραζές, ότι, δηλαδή, οι τέκτονες έχουν την δύναμη να επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις σε κάθε χώρα, και ότι οι τέκτονες πάντοτε στέκονται στο πλευρό των Εβραίων , γιατί οι τελευταίοι είναι καταπιεσμένη μειονότητα...





Από τα παραπάνω αντιλαμβάνεται κανείς την τεράστια πολιτικο-οικονομική εξουσία που έχουν οι στοές και τα μέλη τους, ανεξάρτητα βέβαια από το γεγονός ότι πολλά μέλη μπορεί να έχουν και διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, παίρνουν αποφάσεις κυρίως κατόπιν «εντολών» από αόρατες αρχές. Μυστικότητα, εξουσία, εντολές, αόρατες αρχές, όλα αυτά σαφώς δείχνουν ότι κάτι σκοτεινό κρύβεται. .. *



O Ηλίας Γερακέας είναι φιλόλογος–συγγραφέας

Πηγή: http://www.ellhnismos.org/cgi-bin/em/ik ... =22;t=1831
Share/Save/Bookmark
Caer está permitido, levantarse es obligatorio....."Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς"
Xαμένη μάχη,είναι αυτή που φοβήθηκες να δώσεις
Πριν γράψεις σκέψου! Πριν κατακρίνεις περίμενε! Πριν προσευχηθείς συγχώρα! Πριν παραιτηθείς προσπάθησε!
Καλό είναι το να υπάρχεις …μα το να ζεις εν Χριστώ είναι άλλο πράγμα !

Re: ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ - ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΚΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

6
Κάποιοι,έχουν μπει στην μασονία και μετά την πολεμούν αλύπητα,βλέποντας τι επικραττεί εκει μέσα,κατι τέτοιο πιστεύω έκανε ο Καποδίστριας,άλλωστε εκείνεη την εποζή όλες οι εταιρίες για την απελευθέρωση της Ελλάδας δημιουργήθηκαν στα μασονικά πρότυπα και οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα,τι εστί μασονία,όπως και σήμερα άλλωστε,αφού προωθούν οι ίδιοι οι μασόνοι το δήθεν φιλανθρωπικό τους έργο.

Re: ΜΑΣΟΝΙΚΕΣ ΣΤΟΕΣ - ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΚΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ

8
grecko έγραψε:Κάποιοι,έχουν μπει στην μασονία και μετά την πολεμούν αλύπητα,βλέποντας τι επικραττεί εκει μέσα,κατι τέτοιο πιστεύω έκανε ο Καποδίστριας,άλλωστε εκείνεη την εποζή όλες οι εταιρίες για την απελευθέρωση της Ελλάδας δημιουργήθηκαν στα μασονικά πρότυπα και οι περισσότεροι δεν είχαν ιδέα,τι εστί μασονία,όπως και σήμερα άλλωστε,αφού προωθούν οι ίδιοι οι μασόνοι το δήθεν φιλανθρωπικό τους έργο.
Φίλε η χειρότεροι βλακεία του έλληνα είναι ότι χρόνια τώρα βλέπει τα τσιμπουρί στο σκυλό του γείτωνα και όχι στο δικό του τυχαία έχουμε φτάσει καρπαζακιδες της ΕΟΚ η δουλεία γίνετε χρόνια...
Δεν είμαστε όσα πιστεύουμε, αλλά όσα πράττουμε.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Η Μασωνία στην Ελλαδα”

cron